Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boek over crisis bij Ajax ‘slaat in als een bom’; Hendriks weigert te reageren

Laatste update:

Het boek ’Ajax in crisis’ van auteur Menno de Galan is bij Ajax ingeslagen 'als een bom', zo schrijft Mike Verweij van De Telegraaf vrijdagavond. De journalist van De Telegraaf schrijft dat 'hockeyer' Maurits Hendriks, die bij de Amsterdammers de rol bekleedt van Chief Sports Officer, informatie voor het boek heeft aangedragen.

Bij Ajax heeft verbijstering over het feit dat Hendriks nog rondloopt op Sportcomplex De Toekomst plaatsgemaakt voor woede. "Hoewel de Chief Sports Officer in het boek ’Ajax in crisis’ van Menno de Galan niet wordt geciteerd, is de stellige overtuiging van meerdere bronnen – wier namen bekend zijn bij de redactie maar die vanwege het als ’explosief’ omschreven karakter van Hendriks anoniem willen blijven – dat hij in het boek een mes in de rug van de opgestapte en later door een hersenbloeding getroffen algemeen directeur Edwin van der Sar steekt", schrijft De Telegraaf.

De bronnen zeggen zeker te weten dat Hendriks door De Galan is geïnterviewd, daar hij met dat feit te koop liep. De Telegraaf citeert een passage in hoofdstuk 7 van het boek van De Galan: ’Hendriks ademt topsport’, ’Hendriks staat bovendien middenin de dynamiek van moderne sportbeleving’. Verderop in het boek beschrijft De Galan Hendriks als een 'daadkrachtige bestuurder'.

Volgens Verweij zou Hendriks na het veelbesproken ontslag van technisch directeur Sven Mislintat met geen woord meer hebben gerept over het boek van De Galan. De clubwatcher denkt voorts bewijs te hebben gevonden over de medewerking van Hendriks aan het boek. Daarmee verwijst hij naar pagina 113: 'Geen voldoende: wegwezen’, valt op die betreffende pagina te lezen over het afscheid van Van der Sar te lezen. ’Op de terugweg naar huis moet Hendriks enorm huilen. Hij constateert dat het bloedlink is om bij Ajax zichtbaar te zijn'.

Hendriks bewoog zich samen met Mislintat als Siamese tweeling over De Toekomst, zo onthult Verweij. De Chief Sports Officer zou het gewone personeel geen blik waardig gunnen en het grootste kantoor op De Toekomst hebben geclaimd. Dit terwijl hij ook over een kantoor beschikt in de Johan Cruijff ArenA. Dat Hendriks tijdens lunchen ook zelden aanschoof was het kantoorpersoneel eveneens een doorn in het oog. Er is opluchting over het feit dat Hendriks tot uiterlijk november 2024 aan Ajax verbonden is, daar de komst van Marijn Beuker zijn functie grotendeels overbodig maakt.

Hendriks reageert niet
De Telegraaf heeft Hendriks via de woordvoerder van Ajax zes vragen voorgelegd. De bestuurder heeft echter besloten daar niet op in te gaan, zo is vrijdag duidelijk geworden. De krant wilde weten waarom hij met De Galan praatte, of hij daar spijt van heeft en of hij snapt dat mensen van mening zijn dat hij een mes in de rug van Van der Sar heeft gestoken. Ook werd Hendriks gevraagd of hij spijt heeft van de keuze voor Mislintat en of hij voor zichzelf toekomst ziet bij Ajax.

Voor de spraakmakende onthulling over Hendriks sprak De Telegraaf in totaal met vijftien bronnen rondom De Toekomst. Bijna de helft van de bronnen zocht zelf contact met de krant om te klagen over Hendriks, zo benadrukt Verweij. "De genoemde gebeurtenissen worden door meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar beschreven", zo besluit de Ajax-watcher.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al 60 jaar is Ajax nummer 1 van Nederland in mijn herinnering. Dit jaar is Ajax voor het eerst middelmaat i.p.v. topclub. Wie grijpt hier in en knalt alle verantwoordelijken eruit?

1 december 2023 om 23:49

Jij hebt duidelijk een aantal jaar onder een hele grote steen geleefd.

2 december 2023 om 01:53

"al 60 jaar is Ajax nummer 1 van Nederland in mijn herinnering"

Je herinnering klopt niet. Sinds 1963:

2e in 1963, 1969, 1971, 1978, 1981, 1986, 1987, 1988, 1989, 1991, 1992, 2003, 2005, 2007, 2008, 2010, 2015, 2016, 2017, 2018.
3e in 1974, 1975, 1976, 1984, 1993, 2001, 2009, 2013.
4e in 1997, 2006.
5e in 1964, 2000.
6e in 1999.
13e in 1965.

2 december 2023 om 10:33

Gooi alle prijzen op een hoop en Ajax is inderdaad over die 60 jaar nummer 1. Nummer 2 heeft bij lange na niet zoveel prijzen gewonnen. Troost voor jullie dat er dankzij belabberd bestuur Ajax 2 jaar achter elkaar geen prijs wint. Daar zal snel weer verandering in komen want de grootste sponsors willen bij de succesvolste club horen.

2 december 2023 om 12:38

"gooi alle prijzen op een hoop en Ajax is inderdaad over die 60 jaar nummer 1."

Dat was niet de stelling. De stelling was dat Ajax "al 60 jaar" de nummer 1 is, alsof dat non-stop zo is geweest. Terwijl er genoeg langere periodes zonder landstitels waren: 1974-1976 (drie seizoenen), 1986-1989 (vier seizoenen), 1991-1993 (drie seizoenen), 1999-2001 (drie seizoenen), 2005-2010 (zes seizoenen), 2015-2018 (vier seizoenen).

"daar zal snel weer verandering in komen want de grootste sponsors willen bij de succesvolste club horen."

Gelukkig heeft Ajax de afgelopen twee transferzomers wel aangetoond dat het hoogste budget hebben nog geen garantie voor succes is.

2 december 2023 om 08:54

De jaren '00 waren heel matig voor Ajax. Zijn toen slechts een enkele keer kampioen geworden volgens mij. Helemaal eind van de jaren '90 al helemaal dramatisch

Ik wil opzich Hendriks niet verdedigen, maar:
Hendriks is het grote lek bij Ajax, aldus 16 anonieme bronnen binnen Ajax aan de Telegraaf. Lijkt me dan dat er nog wel wat meer lekt?

En ik vind het ook wel frappant dat de Telegraaf, die schreef dat Mislintat een einzelganger is die alles alleen deed, met niemand samenwerkte en niet gecontroleerd werd, nu ineens een siamese tweeling was die onafscheidelijk met Hendriks was.

Er gaat zo veel mis bij Ajax, het is echt helemaal niet moeilijk om dingen te vinden om kritisch op te zijn. Waarom dan dit soort verhalen?

1 december 2023 om 23:45

hahaha ... scherp ...

2 december 2023 om 00:07

Een nieuwe verhaallijn trekt aandacht en helaas heeft de Telegraaf nog altijd het bereik om daar impact mee te maken. Stel dat jij en ik morgen een blog beginnen en daar dit soort onzin gaan spuien, dat zou natuurlijk nooit opgepikt worden. Maar het verdienmodel dat de Telegraaf nog rest is dit soort riooljournalistiek. Deze Menno de Galan heeft bij mij overigens ook de schijn tegen hoor, vanaf het moment dat de eerst oplage gedrukt werd is hij bezig om het overal op het eerste oog vreselijk aangedikt te verkopen in de media. Ik vind het maar sensatiezoekerij allemaal, je kon er natuurlijk op wachten dat mensen uit deze crisis een commercieel slaatje gingen proberen te slaan.

2 december 2023 om 00:31

Niet dat Hendriks überhaupt ooit wat bij Ajax te zoeken had, maar het is duidelijk dat hij de volgende is die volgens de Telegraaf geliquideerd moet worden nu

2 december 2023 om 10:34

Niet alleen volgens de Telegraaf.

Dit alles volgens de Telegraaf met zijn anonieme bronnen. De verwijzingen in het artikel geven geen enkele aanwijzing. Ik heb anonieme bronnen gesproken die zeggen dat Verweij Hendriks weg wil hebben bij Ajax omdat hij niet lekt.

Vind het jammer dat ze het nu op een boek afschuiven, terwijl hij zonder dat boek ook allang al had moeten oprotten.
Je laat een vuilniszak toch ook thuis niet nog een maand staan voordat je hem weggooit.



Mwah, Verweij en telegraaf…kunnen we dit wel serieus nemen?

Zo n artikel met heel veel -bronnen die bekend zijn bij de redactie- en -de clubwatcher denkt bewijs te hebben gevonden- daar gaan we toch niet zomaar in mee?

2 december 2023 om 13:13

Voetbalzone wel

Nee, ik neem dit ook met een korreltje zout. Verweij heeft al een stuk minder open deuren binnen Ajax en het lijkt mij dan ook sterk dat dit boek als een bom ingeslagen is.

Maargoed, er moet wat sensatie geschreven worden. De enige die dit echt spannend vindt is Verweij zelf.

2 december 2023 om 15:23

Haha,
Voor zover ik het kan inschatten, valt het met de bom wel mee

😀

Ik krijg het idee dat de heren van de Telegraaf het nu een geschikte tijd vinden voor payback time.
Ik neem aan dat de schrijver van dit boek met meerdere mensen binnen Ajax heeft gesproken en zeer waarschijnlijk ook met Hendriks

En dat terwijl de Telegraaf nooit iemand de hand boven het hoofd zou houden in ruil voor informatie! Die krant is het schoolvoorbeeld van journalistieke ethiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren