Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind bespeurt stijgende lijn bij Ajax: ‘Ik houd het nieuws bij’

Laatste update:

Daley Blind verliet Ajax in augustus, kort voor het sluiten van de transfermarkt, voor Manchester United. De Engelse grootmacht had een bedrag van zo’n zeventien miljoen euro voor hem over en bond de verdedigende middenvelder met een vierjarig contract. Blind had er al drie duels in het nieuwe Eredivisie-seizoen opzitten en volgt Ajax nog steeds aandachtig.

/

“Ik probeer, als het kan, elke wedstrijd van Ajax te zien”, zegt de 24-jarige Blind in gesprek met RTV Noord-Holland. “Ik volg de Eredivisie op de voet. Ik houd het nieuws bij.” Blind kwam tot 102 wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie en werd viermaal op rij landskampioen. Hij ziet tot zijn vreugde dat Ajax de stijgende lijn heeft doorgezet.

Met Blind lukte het de club niet een keer te overwinteren in de Champions League en dit seizoen was het zelfs al na vier groepswedstrijden ‘klaar’ in het miljoenenbal. Toch is Blind positief over de Europese campagne tot dusverre. “Tegen Barcelona hebben ze het een helft heel goed gedaan. Dat was meer dan verdiend geweest”, vindt de Mancunian, die ook in de competitie een stijgende lijn opmerkt. “Er komen steeds meer vastigheden in. Frank de Boer weet hoe hij met jonge jongens om moet gaan.”

Vind jij dat Ajax beter speelt dan vorig seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blind heeft gelijk. Ajax speelt veel beter dan vorig jaar. Af en toe wat klungelig, maar nothing to blame. Houd deze team volgend jaar nog bij elkaar, dan spelen ze zeker geweldig. Ook niet veel getik. Veel passjes vooruit. Combinaties. Ik ben blij. Dit vasthouden. Zo lang mogelijk.

15 november 2014 om 00:24

Maar dat is het dus elk jaar bij Ajax: houd dit team nog 1 jaar bij elkaar en dan... En uiteindelijk lukt het nooit om het team intact te houden.

15 november 2014 om 00:31

Ja precies, elke keer hoor je dezelfde verhalen. Dat ze bij elkaar willen enz. Maar uiteindelijk vertrekken in augustus toch weer de betere..
Hopelijk gebeurd het nu een keer niet aankomende zomer is er geen reden om spelers te verkopen. Misschien dan wat ervaren krachten erbij voor de cl en dan zie ik volgend seizoen overwinteren in de cl wel als een reële optie.

15 november 2014 om 00:33

Verwacht alleen dat schøne en moisander weg gaan en dat is wel op te vangen.
Misschien van rhijn nog maar dat is het dan denk ik.
Dan zou je dit volgend jaar hebben.
En dan zijn er weinig veranderingen in het team.
En de gene die er bij komen spelen ook al jaren bij ajax en hebbben al heel wat met elkaar gespeeld.

Jasper
Ligeon
Veltman
Denswil
Boilesen
Klaassen
Riedewald
Andersen
El ghazi
Milik/zivkov
Fischer.
15 november 2014 om 00:48

Ja, maar naast Niklas en Lasse en hopelijk Kolbeinn, zie ik niet echt meer spelers vertrekken. Moisander en Schone zijn er al opvolgers voor. En van Sigi weet je zelf. Dus het meeste blijft gewoon intact. En voeg daar een paar jonge talenten bij die zichzelf willen bewijzen en je hebt een team waarmee je verder kan. Technische staf is er ook mee bezig om spelers langer vast te houden.

15 november 2014 om 10:47

Wat zijn de spelers die volgend jaar zouden kunnen vertrekken?
De namen waar ik bij kom zijn Moisander en Sigi. Sigi zal je niet missen en Moisander kan opgevangen worden door Viergever en/of Denswil.
Ik zie uiteindelijk Schone gewoon blijven en zo niet, zal hij absoluut niet onvervangbaar zijn. Hij is goed hoor, dat even gezegd hebbende, is hij niet onvervangbaar. Kishna, El Gahzi, Fisher en dan zal er vast nog wel een Muric ofz opstaan.

15 november 2014 om 12:18

Waar het om gaat is dat de spelers die doorkomen uit de jeugd nu ook al steeds beter blijken te zijn. Andersen is een klasse beter dan Duarte, en Veltman is beter dan Van de Hoorn. Je ziet nu zoveel spelers doorkomen dat er altijd eentje klaarstaat om een eventueel vertrek op te vangen.

Vooral in de A1 lopen natuurlijk pareltjes, maar van het A1 team van Klaassen en Veltman zijn er toch ook een aantal heel talentvol gebleken. Fischer deed bijvoorbeeld toen ook nog mee tegen Barca A1 toen ze de finale haalden en van Inter verloren.

Door de jeugdopleiding zo goed te ontwikkelen hoopt Ajax toch weer een team voor de internationale top te krijgen. Het is op zijn minst bewonderenswaardig dat Ajax het op deze manier probeert tegenover al dat oliegeld!

Iedereen kan wel zien dat Ajax op het moment beter speelt dan ooit onder Frank de Boer. De spelers van nu zijn al zoveel verder in hun ontwikkeling dan de jongens die een paar jaar geleden net aansloten. Dat is het resultaat van de jeugdopleiding (inclusief scouten van jonge buitelandse toptalenten) van Ajax.

Voorin loopt er zoveel potentiele kwaliteit met Milik, Zivkovic, Kishna, El Ghazi, Muric en Menig. Dat is nog zonder Nouri, Dekker, Cerny die ook allemaal wel een aardig balletje kunnen trappen. Als dit voor iedere linie zo is zie ik Ajax de stijgende lijn wel doorzetten in de komende jaren, ook al gaan er elk jaar 1,2 of misschien soms 3 weg. Die hou je toch niet tegen tenzij je het salarisplafond wat opkrikt, dat zou ik een logische volgende stap vinden.

15 november 2014 om 14:16

inderdaad dit soort loze praatjes horen we nu al jaren.

15 november 2014 om 00:33

Gentleman, Ajax speelt nog net zo beroerd als vorig jaar. Ik zie nog steeds geen pass vooruit maar doorgaand getik op de eigen helft zonder effect of resultaat. Zelfs een ervaren kracht als Zimling kan het tij niet keren.

15 november 2014 om 00:34

Dan kijk jij ajax niet.
Er zijn zeker stappen gemaakt en al helemaal de laatste weken.
Er word niet veel heen en weer getikt en er word goed doorgeschoven.

15 november 2014 om 00:49

Ajax speelt wel degelijk meer aanvallend voetbal. Het ziet er af en toe klungelig uit, maar je ziet gewoon vaker de voetballende oplossing, of de lange bal. Wat ook essentieel kan zijn.

15 november 2014 om 00:55

wve, ik volg Ajax al een jaar of dertig maar ik zie geen enkele vooruitgang. Ajax speelt nog net zo beroerd als vorig seizoen. Het spel is al twee jaar niet om aan te gluren en ook dit jaar is het weer K.. met peren.

15 november 2014 om 07:17

@wve Nou zoveel stappen zijn er niet gezet tov vorig jaar. Ajax kan nog steeds moeilijk onder de druk uit voetballen; het tempo is nog steeds te laag; weinig diepgang en de tegengoals vallen te gemakkelijk. Enig verschil; met El Ghazi hebben we een avontuurlijke speler erbij; met Milik lijkt het erop dat we eindelijk een Ajax-spits hebben en Klaassen en Van Rhijn hebben goede stappen gezet !

15 november 2014 om 10:38

Nou dan kijk je vast niet naar Ajax. Rond deze tijd stond Ajax afgelopen jaren 4,5 of 6e met een grote achterstand. En nu staan ze 2e met maar 4 punten achter op psv. En ze spelen behoorlijk vooral tegen cambuur speelden ze heel goed. Maar het kan natuurlijk nog wel beter.

15 november 2014 om 14:18

wve: er wordt gewonnen maar het is nog steeds niet om aan te zien.

15 november 2014 om 01:33

Met name de eerste paar wedstrijden viel het gemis van Daley zwaar, maar doordat Klaassen en Serero beter spelen dan vorig jaar is het gemis nu aardig opgevangen. Daarnaast met het extra gevaar van El Ghazi kan je tegenstanders ook wat meer onder druk zetten. Hoop dat Milik kan blijven staan, weer t net makkelijk te vinden ! PSV speelt ook beter dan vorig jaar dus kan nog een spannend jaar worden!

Er is zeker een stijgende lijn maar geweldig vind ik het nog niet. Ook niet tegen Cambuur.

15 november 2014 om 00:35

Tegen cambuur was het gewoon goed met mooie combinaties en goed aanvallend spel.

15 november 2014 om 14:22

wve: Er zaten een paar goede counters zitten maar als je dat aanvallend spel durft te noemen. Wel vind ik dat Milik iets beter is dan die Ijslander maar ik ben bang voor jullie dat die zich na een paar weken ook aanpast aan de malaise en weg zal zakken.
Ook Rotterdammer el Ghazi heeft in ieder geval dreiging in zijn spel maar de verdediging ne het middenveld zijn nog net zo matig als vorig jaar.

15 november 2014 om 00:48

die goals die gemaakt werden tegen cambuur waren anders stuk voor stuk prachtig (behalve die van el ghazi). Met Milik heeft Ajax eindelijk weer een goede spits te pakken. Klaassen speelt zn beste wedstrijden van de afgelopen jaren en el ghazi op de flank is een verademing! Hoe zo'n jonge jongen nu al zo sterk aan de bal is, en ook nog is een passeerbeweging heeft met veel dreiging naar voren. Zijn de echte uitblinkers tot nu toe. Als iedereen steeds meer en meer zn rol weet en hard blijft werken ook voor je temagenoten, dan zie ik dit Ajax nog maar weinig wedstrijden verliezen in de eredivisie.

Het is al 4 jaar bagger,spel is niet om aan te zien en maar nooit overwinteren in de cl. Laten we elkaar geen mietje noemen., Ajax is in 4 jaar helemaal niets opgeschoten. Heb medelijden met de seizoenkaart houders

15 november 2014 om 00:41

Je hoeft voor mij geen medelijden te hebben.
Op vorig jaar na heb ik 4 jaar lang goed aanvallend voetbal gezien.

15 november 2014 om 14:23

wve: Dan blij ik voor jou dat je zo snel tevreden bent of je geheugen is zo slecht dat je de vele waardeloze wedstrijden al weer vergeten bent.

15 november 2014 om 00:45

Uhmm 4 jaar slecht?? Met Suarez en daarna Frank, in het jaar van de derde ster werd er mooi voetbal gespeeld. Ook het jaar daarna. Zelfs in 2012/2013 zijn er mooie wedstrijden gespeeld. Dus praat aub niet de meute na, of volg Ajax wat meer. Het saaie spel, niet volgens mij, ligt/lag meer aan het feit dat er veel spelers zijn die al kampioen zijn geworden en nonchalance vertonen. Maar nu is het vergeleken met vorig jaar zeker beter geworden.

15 november 2014 om 01:09

Gentleman, niet overdrijven. In het jaar van de derde ster werd er redelijk tot goed gespeeld. Robert heeft gewoon gelijk, het spel is al vier jaar matig tot slecht en dit seizoen zijn we zeker niet beter geworden. We zijn wederom kansloos in de Champions League en hebben de grootste moeite met de mindere goden uit de Eredivisie.

15 november 2014 om 00:51

Want natuurlijk zou iedere club behalve ajax makkelijk overwinteren in de CL met de tegenstanders die het heeft. Hou toch op! de CL is gewoon niet te doen met de tegenstanders van de afgelopen jaren. Barcelona. Real, Man city, Borussia dortmund, Ac milan enz. enz. En dan presteren ze vaak nog goed tegen deze tegenstanders, iets wat ik een ander team in de eredivisie (buiten Psv) niet zie doen!

Kom dat hij opgerold is wat een bout spel is hij

Nou Arwinos vorig jaar hadden ze het toch echt verkloot in Cl door van Celtic te verliezen en ook die domme penalty tegen AC Milan. Vorig jaar had ik dus echt het gevoel dat we hadden kunnen overwinteren, want Milan was echt zwak en veel mensen durven dat dus te vergeten.

Het zou ook fijn zijn als die stijgende lijn bij jou te betrappen was, Daley.
Nee hoor, ik vind eigenlijk dat hij het niet bijhoudt als hij met dit soort uitspraken komt. Ajax is dit jaar gewoon ondergeschikt aan Psv, klaar.

Ik zie wel verbetering bij Ajax, maar dan in kleine stapjes. Elk jaar moet eerst weer de pikorde hersteld worden, maar helaas duurt dit vaak te lang. Dat komt misschien omdat spelers onzeker van de transferperiode lijken te worden. Wie blijft er en wie niet? Vooral omdat de laatste jaren spelers pas in de laatste week gingen. Dan duurt het weer een aantal wedstrijden voor dat het team gevormd is, in dat proces zitten we nu. Daarbij zijn Champions League wedstrijden ontzettend zwaar. Het lijkt er op dat het Ajax beter afgaat omdat de daarna wel zo'n wedstrijd tegen Cambuur kunnen winnen. Dat is ook wel eens anders geweest. Gevolg is dat Ajax vaak in het tweede deel van de competitie het best is. Milik en el Ghazi zijn echt aanwinsten. Ik denk dat Moisander, Schone, Sigthorsson en Serrero Ajax binnen een jaar gaan verlaten. Mogelijk van Rhijn ook. De rest zal blijven.
Daarnaast zijn er relatief veel jonge spelers die op de deur kloppen.
Overigens denk ik dat Ajax ook dit jaar weer kampioen wordt. Ze staan op niet al te grote afstand van PSV en de selectie van Ajax is echt niet minder dan die van Psv: alleen Depay steekt er bovenuit.

15 november 2014 om 13:15

Je ziet wel dat Ajax duidelijk een sterspeler mist die Ajax draagt op het moment dat het nodig is.
Het is allemaal veel van hetzelfde, spelers die technisch aardig meekunnen tikken maar fysiek steekt niemand erboven uit. Niemand die een beslissende actie kan maken.
En wat jij zegt mayarood, cambuur moet toch gewoon weggespeeld worden?
Speelt pas een paar jaar in de Eredivisie en daar kan al niet makkelijk van gewonnen worden...

Bij Ajax is duidelijk een stijgende lijn te zien. Als ze dit kunnen doortrekken in de traditioneel sterke 2e seizoenshelft, zie ik ze voor de 5e keer op rij kampioen worden. Qua selectie is Psv sterker, maar dat was vorig jaar ook het geval. Naarmate de spanning groter wordt zijn daar nog teveel labiele spelers zonder ervaring met hoe om te gaan met kampioensdruk. Alleen Guardado kan dat wel aan, maar dat is niet voldoende.

Als er vast wordt gehouden aan deze opstelling ben ik ervan overtuigd dat Ajax kampioen wordt.

Cillessen
van Rhijn
Veltman
Riedewald
Boilesen
Schöne
Klaassen
Andersen
El Ghazi
Milik
Kishna
15 november 2014 om 22:33

Denk toch echt dat ajax tweede word..Misschien zelfs derde achter feyenoord en psv..maar goed..frank de boer wilde overwinteren in de cl..dat is weer niet gelukt..dan blijft alleen nog de eredivisie over en beker en die winnen ze toch nooit want die is voor pec..lol

Is nogal logisch nu dat Blind zelf weg is, gaat straks ook bij het nederlands elftal gebeuren, stijgende lijn zodra hij weg is.

Louis van Gaal had aandelen in Blind maar heeft nu gecashed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren