Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Blijdschap na aanblijven Arne Slot: ‘Of ik zelf blijf? Ik ga er wel vanuit’

Laatste update:

Dávid Hancko is door het Algemeen Dagblad uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De verdediger van Feyenoord bleef Xavi Simons in het klassement nipt voor en is blij met zijn uitverkiezing. “Ik was heel constant, zo voelde het ook”, aldus de Slowaaks international.

“Als we de landstitel niet hadden gepakt, dan had deze individuele prijs waarschijnlijk niet zoveel met mij gedaan'', zegt Hancko tegenover het AD. “Maar nu is dat anders. We zijn kampioen en dit toont aan dat ik constant ben geweest. En zo heb ik dat zelf ook ervaren. Ik voelde dat mijn ondergrens dit seizoen hoog lag. Dit was veruit het beste seizoen uit mijn loopbaan.”

De 25-jarige mandekker spreekt vooral zijn dank uit naar de mensen van de medische en performance staf en de technische staf onder leiding van Arne Slot. De centrale verdediger van Feyenoord werd afgelopen zomer voor zes miljoen euro overgenomen van Sparta Praag en groeide in De Kuip direct uit tot een onbetwiste basisspeler. Hij kwam dit seizoen tot 45 officiële duels in het shirt van de Rotterdammers en droeg ook in aanvallend opzicht een steentje bij met 4 goals en 5 assists.

Hancko is blij dat Slot ook komend seizoen nog trainer van Feyenoord is. “Na zo'n mooi seizoen weet je dat er interesse komt voor spelers en ook voor onze trainer. Ik ben blij dat hij gewoon blijft. We kunnen verder bouwen op wat nu is neergezet. Of ik zelf blijf? In voetbal weet je het nooit, maar ik ga er wel vanuit.” De verdediger kijkt ernaar uit om na de zomer met Feyenoord in de Champions League actief te zijn. “Ik ben heel blij dat mijn eerste jaar in de Eredivisie zo goed is verlopen. Dit was de juiste stap en nu wil ik meer.”

Hancko durft eerlijk te zeggen dat hij ook ‘een beetje verdrietig is’ dat zijn eerste jaargang bij Feyenoord voorbij is. “Dit was zo’n mooi seizoen. We zaten in een flow van wedstrijd naar wedstrijd en we bleven maar winnen. Oké, tegen Vitesse dan niet. Maar dat gevoel van met dit elftal zó goed voorbereid aan wedstrijden beginnen, dat is heerlijk. Straks tel ik af tot we weer mogen beginnen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een topaankoop was dit zeg. Voor 6 miljoen maar en hij stond er echt direct. Meer dan terecht dat hij de prijs pakt.

30 mei 2023 om 09:06

Ik denk de beste aankoop in de eredivisie dit seizoen. Ik denk dat hij nog ondergewaardeerd wordt in Nederland maar hij was zo belangrijk. Goed dat hij nu deze prijs ontvangt.

30 mei 2023 om 10:44

Ondergewaardeerd in Nederland? Hij wint de prijs voor beste speler vam het jaar.

30 mei 2023 om 12:02

"ondergewaardeerd in Nederland? Hij wint de prijs voor beste speler vam het jaar."

En dat in de competitie waar de beste linkerkant van Nederland of zelfs Europa rondloopt

Oke flauw. Wilde hem nog een x maken.

on. Zeer goede aankoop. Staan nu wel paar parels op het veld die nog kunnen groeien.

30 mei 2023 om 13:58

@makallelele, ja hij wint de prijs voor beste speler van het AD. Maar verder heeft iedereen het alleen maar mensen hebben het vaker over Kokcu, Geertruida en Gimenez dan over Hancko.. En ik denk dat we het meer mogen hebben over goede spelers zoals Hancko

30 mei 2023 om 09:39

Als je als speler nauwelijks in het nieuws komt door foutjes, gele kaarten of vervelend gedrag of andere fratsen en niemand (lees: fans-media-analisten) het over je heeft (in negatieve zin dan) weet je dat je een goed seizoen draait. Wat een stabiele factor was dit bij Feyenoord.
Om jaloers op te zijn als je bedenkt dat ie maar 6 miljoen heeft gekost! Ben benieuwd waar zijn plafond ligt en hoe hij zich staande houdt in de Champions League komend jaar!

30 mei 2023 om 10:40

Haha en volgens het ED is Xavi Simons de beste speler, wat een verrassing dit. Overigens was er laatst nog een topic waarin jij Kokcu de beste speler van de Eredivisie noemde.

30 mei 2023 om 10:45

Valt toch ook genoeg te zeggen voor Xavi als beste speler? Net als dat voor Kokcü geldt (speler vh jaar bij VI en Telegraaf).

30 mei 2023 om 10:48

Ja tuurlijk maar vind dit een beetje vreemd. Heel het seizoen gaat het erover dat Kokcu Feyenoord draagt en dan ineens is Hancko speler van het jaar 😅

30 mei 2023 om 10:56

Ja Kokcu vind ik ook de beste speler van de eredivisie. Maar dat betekent niet dat ik het onterecht vind dat Hancko wint. Die was op zijn positie gewoon echt ongekend goed. Als verdediger is het nu eenmaal lastiger op te vallen dan als middenvelder of aanvaller. Zo kun je over elke prijs wel twisten wie het meer verdiend. Je kunt een verdediger niet vergelijken met een middenvelder of aanvaller.

Terecht. Wat een absoluut beest. Wordt zo weinig gesproken over hem, maar de beste van Nederland en kan makkelijk mee bij een Dortmund/Spurs of een Sevilla.

30 mei 2023 om 09:07

Vind je zelf niet dat er best wel wat verschil zit tussen de nr.2 van Duitsland, de nr. 8 van Engeland en de nr. 11 van Spanje?

30 mei 2023 om 09:14

Paul, dat is hetzelfde zeggen als dat Ajax geen interessante spelers meer kan aantrekken omdat ze 3e zijn geëindigd...
1 seizoen minder draaien voor die 2 betekent niet dat ze direct op die plekken horen.
Maar dat wist je zelf ook wel, zodra er iets over Feyenoord geplaatst wordt dan valt er geen positief woord uit te krijgen bij jou.

30 mei 2023 om 09:29

Waar ik meer op doel is dat Dortmund eigenlijk altijd CL speelt omdat ze altijd wel bij de beste 4 van Duitsland komen. Als je naar de andere 2 kijkt komt het toch regelmatig voor dat ze zich niet kwalificeren voor de CL.

Dus als je zekerheid wil hebben op CL, zou ik zeker niet voor Tottenham kiezen.

En dat laatste dat vind ik een beetje flauw. Mijn reactie hier is niet positief of negatief over Feyenoord. En ik heb in andere berichten al meermaals gezegd dat Feyenoord de terechte kampioen is. Dus prima dat jij vind dat ik altijd negatief ben over Feyenoord, maar dat vind ik zelf niet.

30 mei 2023 om 10:02

Zo zo, "dat Feyenoord de terechte kampioen is" krijg je dat er nog uit ja? Dat is het postieve wat je kan zeggen😂. Tuurlijk zijn ze dat anders zijn ze geen kampioen geworden hé. Dus niks flauw jij bent flauw!
Mooi dat Hacko deze waardering krijgt

30 mei 2023 om 10:18

Paul, wat flauw is, is dat jij reageert op de clubs die BorussiaJero noemt.
Je geeft dus geen positieve reactie, op Hancko in dit geval, maar reageert op de clubs die genoemd worden.
Ik vind het alleen jammer, meer niet.
Andersom ben ik wel meestal sportief als het Ajax aangaat.
Dat je Feyenoord de terechte kampioen vind, waardeer ik dan weer wel. Dat maakt m'n dag enigszins goed!

30 mei 2023 om 10:39

Hoezo moet Paul perse iets positiefs zeggen over Hancko?
Paul heeft het niet over zijn kwaliteiten, maar over dat de genoemde clubs volgens hem niet van hetzelfde kaliber zijn.
Wellicht is hij van mening dat Hancko thuis hoort bij de nummer 2 van Duitsland...wellicht bij de nummer 11 van Spanje... dat kan ik niet echt halen uit zn reactie, maar dat was ook niet de strekking van zn reactie.

30 mei 2023 om 10:41

@vlaar: Wat wil je dat ik zeg, moet ik Feyenoord de beste club van de wereld noemen om jou te tevreden te houden? Zeg het maar wat ik moet zeggen en als ik daar mee jouw dag maak zal ik dat doen, speciaal voor jou.

@voetballr: Ik snap nou niet wat je wilt. Ik reageer inhoudelijk op de reactie van Borussiajero. Die gaat niet zo zeer over Hancko zelf, maar over andere clubs.

En dan begin jij over dat ik altijd negatief praat over Feyenoord. Wat in mijn ogen helemaal niet relevant is op mijn en de voorgaande reactie.

En ik heb ff niet van iedereen met een account op VZ voor ogen op welke club die positief en negatief reageert. Dus dat jij sportief op Ajax reageert, zal best, ik weet het niet. Maar ik reageer naar mijn mening ook sportief op andere clubs dan Ajax. Maar daar denk jij schijnbaar anders over.

30 mei 2023 om 13:22

Ik vind niet dat Paul per se iets positiefs moet zeggen, het viel me alleen op dat in een artikel waar het louter positief over Hancko gaat en een mede VZer het heeft over welke clubs Hancko naartoe kan gaan en moeiteloos mee kan, Paul vervolgens een beetje negatief ( in mijn ogen ) daarop ingaat.
Het komt op mij over als een beetje azijnzeiken.
Afijn @Paul, ik begrijp dat je niet op je netvlies hebt wie waarop reageert en met welke gedachte, dat is ook niet mijn verwachting.
Echter viel het me gewoon op, meer niet.

30 mei 2023 om 13:45

Nja, het was iig niet mijn bedoeling om negatief te reageren over Feyenoord, want daar is niet echt aanleiding toe.

Feyenoord heeft een topseizoen gedraaid, terecht kampioen met een hele goede selectie. Heel het elftal heeft een stabiel hoog niveau gehaald, op de links- en rechtsbuiten na. Wie je daar ook opstelde, dat was naar mijn mening erg wisselvallig, al vond ik die Braziliaan in de laatste fase van het seizoen wel redelijk stabiel. Maar bv Idrissi viel de ene wedstrijd goed in, startte dan de volgende in de basis en dan was het weer niets. En Hartman vind ik ook niets, maar dat heeft met smaak/persoonlijke voorkeur te maken.

30 mei 2023 om 22:28

De buitenposities zijn een drama, compleet mee eens.
Jahanbakhsh, Idrissi en Walemark zijn stuk voor stuk top 3 onwaardig.
Waar ik bij Walemark twijfel of die zelfs bij een Utrecht in de basis zou staan.
Zowaar ben ik het met het grootste gedeelte wel eens, behalve Hartman.
Zo komen we toch ergens he ;p.

Mooi man deze speler. Echt een topper. Verdedigend ijzersterk, erg snel en wendbaar. Daarnaast is hij aan de bal ook super. Hij heeft Senesi heel snel doen vergeten, wat al genoeg zegt.

Ongelofelijk goede verdediger! Kan lachend mee in de subtop van Europa en steekt er wekelijks ver bovenuit. bij Feyenoord. Hoop dat die nog een jaartje blijft, maar kan me voorstellen dat er grote clubs gaan komen voor David

Leuke keus! Het is toch lastig een verdediger verkiezen boven aanvallend talent.

30 mei 2023 om 10:47

Dit gaat geloof ik op basis van cijfers die spelers elke week krijgen. In dat opzicht is het als verdediger net zo moeilijk als een aanvaller. Misschien zelfs wel makkelijker. Als een aanvaller niet scoort of geen assist geeft, dan zal die automatisch een veel lager cijfer krijgen. Een verdediger hoeft niet per se de 0 te houden voor een hoger cijfer.

Enorm knap hoe hij er vanaf dag 1 stond.
Nu lekker de CL met Feyenoord en dan over 1 of 2 wellicht nog een stapje hogerop als hij met zijn 27 jaar in de doorgaans beste fase van zijn carriere zit.

Bij zijn debuut zat ik in de Kuip en het viel me toen al op hoe moeiteloos hij meeging in het team. Hij speelde die wedstrijd zelfs als linksback en was alsnog één van de betere. Hij bleef maar denderen over de flanken.

30 mei 2023 om 09:57

Vooral ook zijn balgevoel viel mij toen erg op, hij is echt behoorlijk technisch voor een centrale verdediger waardoor hij zich makkelijk uit lastige situaties kan voetballen. Echt een hele goede verdediger is dit zeg.

'Hancko durft eerlijk te zeggen dat hij ook ‘een beetje verdrietig is’ dat zijn eerste jaargang bij Feyenoord voorbij is. “Dit was zo’n mooi seizoen. We zaten in een flow van wedstrijd naar wedstrijd en we bleven maar winnen. Oké, tegen Vitesse dan niet. Maar dat gevoel van met dit elftal zó goed voorbereid aan wedstrijden beginnen, dat is heerlijk. Straks tel ik af tot we weer mogen beginnen.”'

Denk dat hij hier perfect verwoord hoe iedere Feyenoord supporter erin staat. Oprecht teleurgesteld dat het seizoen voorbij is, maar ook zó blij dat we nu dit elftal kunnen aanvullen op de plekken waar dat echt nodig is.

Ervan uitgaande dat alleen Kokcu een transfer maakt en de rest behouden blijft gaan we ook volgend seizoen een mooi seizoen tegemoet, daar ben ik heilig van overtuigd.

Of de landstitel nou wordt geprolongeerd of niet, ik hoop boven alles dat dit seizoen een opmars is voor stabiliteit en dat we in de komende 5 jaar gewoon standaard meedoen om de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren