Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blatter erkent angst arrestatie: ‘Dat veroorzaakt opschudding’

Laatste update:

Hoewel Joseph Blatter zegt dat de Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten hem niets kunnen maken inzake het omkopingschandaal bij de FIFA, is de scheidend preses van de wereldvoetbalbond wel degelijk op zijn hoede. In de angst om opgepakt te worden door de Amerikaanse inlichtingendienst FBI weigerde Blatter bijvoorbeeld af te reizen naar het WK voor vrouwen in Canada.

/

“Niet omdat de Amerikanen iets concreet tegen mij hebben, maar omdat mijn arrestatie publieke opschudding zou veroorzaken”, laat de 79-jarige Zwitser optekenen in de Duitse krant Die Welt. “Tot alles duidelijk is, ga ik het risico niet nemen om te reizen. Na de tsunami heb ik wat tijd nodig om te herstellen. Twijfel is een van de grootste vijanden van een leider, maar ik geloof in wat ik doe.”

“Het is niet mijn bedoeling om me opnieuw verkiesbaar te stellen. Ik ben hier wel om te vechten. Niet voor mezelf, maar voor de FIFA. Ik ben bang dat mensen mijn FIFA willen vernietigen. Iedereen heeft angst, bijvoorbeeld om dood te gaan, maar ik heb eigenlijk niets te vrezen.”

Denk je dat Joseph Blatter schuldig is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij ziet het einde van de tunnel ook! Het is denk ik een kwestie van tijd wanneer deze man wordt opgepakt. Laten we het hopen.

6 juli 2015 om 14:48

Lijkt mij als je bang bent opgepakt te worden dat je ook wat op je kerfstok hebt.

6 juli 2015 om 17:43

Hoeft niet perse. Vooral de VS pakt iemmand op vooral om het oppakken. Ik denk dat Blatter eerder sterft dan dat hij zich laat oppakken. Zulke gasten hebben sowieso al politici in hun zak waardoor ze meer invloed kunnen uitoefenen dan de gemiddelde burger.

"ik ben bang dat mensen mijn Fifa willen vernietigen"

Geen zorgen hoor Sepp, dat gaat niet gebeuren. Want dat heb je zelf al gedaan!

6 juli 2015 om 14:27

Vooral "mijn FIFA" en niet "onze FIFA". De Fifa zou een ondersteunde bond moeten zijn voor iedereen. Deze uitspraak doet het overkomen alsof meneer de dictator van de Fifa is en dan niemand aan zijn speeltje mag komen. Hopelijk komt er eens een schoonmaak en wordt weer duidelijk dat de Fifa een ondersteunde en niet leidende organisatie is.

6 juli 2015 om 14:31

Met 'mijn Fifa' geeft hij tenminste aan dat hij verantwoordelijk is voor waar de Fifa nu staat. En positief kan je dat niet noemen nee.

6 juli 2015 om 15:39

Zeker in de war met de game Fifa?

Er is al genoeg ophef op dit moment lijkt me zo, maar dat wil hij niet erkennen of doet net alsof zijn neus bloedt. Het net sluit zich, dat weet hij zelf ook. Ben heel benieuwd wat hij nog van plan is bij de Fifa te veranderen voordat hij opstapt of opgepakt wordt. Een laatste daad om zijn macht te tonen.

Gelukkig gaat hij wel naar de hemel, zo'n goedheiligman gun je toch het allerbeste?

Is er iemand die deze zwaar dementerende man achter de geraniums zet? Wat een zieke wereld is het voetbal toch geworden. Je zou voor de gein de film United Passions een moeten zien.

Als je niks te vrezen hebt kan je net zo goed naar WK voor vrouwen gaan. De FBI gaat je waarschijnlijk niet voor ongegronde redenen arresteren, en als ze dat wel doen komt zijn onschuld (mits hij onschuldig is natuurlijk) sneller boven tafel dan nu gaat gebeuren.

6 juli 2015 om 14:53

Ik heb het niet op Blatter hoor, en hoop dat men kan bewijzen dat hij ook betrokken en/of verantwoordelijk is hiervoor.

Maar ik kan me goed voorstellen dat hij op dit moment niet gaat reizen. Niemand heeft zin om in de cel te zitten. Hij wacht denk ik gewoon op wat er uit de onderzoeken komt. Waarom zou je het risico nemen om opgepakt te worden als je onschuldig bent, laat ze eerst maar echt bewijzen dat je ergens schuldig aan bent. Zo'n onderzoek kan maanden duren, zo lang kunnen ze je dan ook vasthouden.

6 juli 2015 om 15:20

jackbrown, volgens mij moeten ze eerst concreet iets hebben om jou hangende het onderzoek vast te houden.

6 juli 2015 om 15:48

Ja maar hij heeft het over opschudding die ontstaat als hij opgepakt word. Maar je verschuilen omdat je bang bent om opgepakt te worden zorgt natuurlijk ook voor de nodige speculaties. Door thuis te blijven lijkt het alsof hij wel iets te vrezen heeft, terwijl hij dus zegt dat hij dat niet doet.

Het spreekt al boekdelen als je het 'mijn fifa' gaat noemen. Enge man, enkel uit op macht/geld en vele veren uit derde wereldlanden in zijn verzakte onderkant.

Mensen zouden eens wat minder de semantisch schoolleraar moeten uithangen en wat meer naar de inhoud moeten kijken het lijkt wel of hier een stelletje klonen van pechtold zit. Want Blatter heb gewoon gelijk. Als hij nu naar het WK-vrouwenvoetbal was gegaan was iedereen daar waarschijnlijk al over gevallen, nu vind niemand het erg dat die er niet bij was. Als hij zou worden opgepakt staan de kranten weer 3 weken vol met negatieve verhalen over Fifa, daar wordt de Fifa ook niet beter van. De keuze die die heeft gemaakt zorgt voor de minste onrust binnen Fifa, wederom ten koste van zijn eigen genot. net zoals zijn aftreden. wat een geweldige leider.

6 juli 2015 om 15:09

Kom op man, dat is onzin. Hij heeft het niet alleen over het wk, hij wilt voorlopig helemaal niet reizen. Alles wat hij doet is zogenaamd in het belang van fifa. Maar de fifa handelt allang niet meer in het belang van voetbal. Dit is gewoon weer een schijnvertoning. Je hebt een leuke nickname, handelde je net er maar naar

Hij heeft het ook over "mijn Fifa".

De Fifa is zijn thuis, en dat wil hij met hand en tand verdedigen maar het begint nu te veel te worden.
Hij weet wel degelijk van al deze corrupte zaken af, als eindverantwoordelijke kan dat gewoon niet anders.

Elke pief in een ander groot bedrijf had gelijk zijn biezen gepakt, maar Sepp blijft vooralsnog aan als voorzitter van dit corrupte instituut.

6 juli 2015 om 15:31

Daar heeft hij ook gelijk in want het is zijn Fifa, al 25 jaar en zijn opvolger gaat het niet na doen of beter doen,
sterker nog de kans is groot dat de Fifa dan uit elkaar valt. Blatter is in al die tijd de minst slechte keuze geweest,
om al die clans tevreden en bij elkaar te houden. Daar waar wij in Europa (lees Nederland) houden van het Fair Play denken, en
wordt er dus navenant in het Nederlands voetbal geen droog brood meer verdiend. De andere bonden aangesloten bij de Fifa hebben hele
andere opvattingen wat corruptie is, hetgeen vaak de rauwe werkelijkheid, is vaak het recht van de straat, van de sterkste, van het meeste geld.

Met Blatter heb je al die decennia de beste man gehad om iedere bond tevreden te houden, als hij opstapt wordt het een grote chaos
en geen opvolger die het hem op een zuivere manier wel gaat lukken of zelfs maar na gaat doen.

Ik ben echt aan het wachten totdat we de beelden te zien gaan krijgen dat hij in de boeien word geslagen. Met mij veel anderen denk ik.

Blatter angst????? Weet je wie angst hebben die 100dereden bouwvakkers in Qatar die onder erbarmelijke omstandigheden werken en niet weten of ze de volgende dat zullen halen.

Indirect geeft hij eigenlijk gewoon toe dat hij wel betrokken is bij die corruptieschandalen, alleen zolang er geen harde bewijzen tegen hem is dan blijft die onschuldig. En hij weet dat hoe langer het duurt hoe groter de kans is dat hij er mee wegkomt.

Dus de man die niet corrupt genoemd mag worden, op straffe (voor wat hem betreft) van gevangenisstraf durft vervult zijn functie niet in landen waar hij gearresteerd kan worden. Dan noem ik nu wel incapabel.

duurt toch niet lang meer tot ze hem ook pakken hoor
you can run but you cant hide

Publieke opschudding? Denk eerder publieke opluchting!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren