Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blatter: ‘Als de lidstaten me vragen, zal ik geen ‘nee’ zeggen’

Laatste update:
/

Joseph Blatter voelt wel wat voor een vijfde termijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA). De 77-jarige Zwitser staat al sinds 1998 aan het hoofd van het hoogste orgaan in de voetballerij en werd herkozen in 2002, 2007 en 2011. Enkele weken geleden zei hij dat hij in juni de knoop doorhakt, maar nu al geeft de megalomane FIFA-preses een inkijkje in zijn gedachten over een vijfde ambtstermijn.

“Ik ben gezond en zie niet in waarom ik zou stoppen met werken, zeker omdat de processen binnen de FIFA door moeten gaan”, legt Blatter uit in een interview met het Zwitserse RTS. “Als de lidstaten me vragen, zal ik geen ‘nee’ zeggen.” De hoogste baas binnen het mondiale orgaan zei recent al dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) de leeftijdslimiet moet schrappen en datzelfde lijkt de FIFA binnenkort te zullen doen.

Blatter is in ieder geval tegenstander van een restrictie op basis van leeftijd. “Qua mensenrechten is een leeftijdslimiet gewoon discriminatie”, vindt hij. Blatter heeft vooralsnog één concurrent voor de eerstvolgende verkiezingen: Jérôme Champagne, zijn voormalige rechterhand, heeft gezegd zich wel kandidaat te willen stellen. Hij zei echter ook dat hij zich terugtrekt als Blatter ook meedoet, omdat Blatter niet verslagen kan worden. UEFA-voorzitter Michel Platini is er nog niet uit of hij mee wil doen.

Zie jij Joseph Blatter het liefst doorgaan of stoppen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsjeblieft niet nog een termijn van die corrupte idioot.
Het word tijd voor veranderingen binnen de fifa, al zal het me niets verbazen als deze verkiezing weer 'verkocht' wordt.

7 februari 2014 om 21:07

Ja maar ook zonder Blatter zal de corruptie in de FIFA aanwezig zijn, wie hem dadelijk opvolgt is natuurlijk net zo'n mannetje als hijzelf.

7 februari 2014 om 21:07

Volgens mij zijn alle kandidaten corrupt dus er zal weinig verschil te zien zijn.

7 februari 2014 om 22:35

Dit zegt toch genoeg?
"jérôme Champagne, zijn voormalige rechterhand, heeft gezegd zich wel kandidaat te willen stellen. Hij zei echter ook dat hij zich terugtrekt als Blatter ook meedoet, omdat Blatter niet verslagen kan worden."

Blatter kan niet verslagen worden? Wat een rare uitspraak van deze Champagne, geeft hij nou toe dat Blatter zo corrupt is?

8 februari 2014 om 01:01

De vraag stellen is hem beantwoorden

Dat mensen Blatter nog willen zien als president van de grootste vereniging van het voetbal snap ik echt niet. Oke, echte concurrentie heeft hij niet, en de rest van de fifa zullen wel net zo corrupt en hongerig naar macht zijn.

7 februari 2014 om 20:41

Ja het slaat helemaal nergens op dat hij de voorzitter is van de FIFA bond

7 februari 2014 om 20:43

Dat is em nou juist.
Als Blatter weggaat, zal er gewoon een andere corrupte pop
gekozen worden.

7 februari 2014 om 21:03

Ik denk dat 99% van de mensen die op die positie komen vanzelf wel corrupt zullen worden. Hoe misselijkmakend ik het ook vind, ik zal zelf misschien ook wel wat klooien met lotingen en de toewijzing van een WK voor een paar miljoen. Het is moeilijk te combineren, maar ik ben ervan overtuigd als je huidige voetballers van verschillende teams en verschillende landen een stem zou geven of zelfs een functie te geven dat er dan een stuk meer transparantie zou zijn.

Juist omdat de processen bij de Fifa door moeten gaan is het beter om een plaatsje vrij te maken.

Heeft zijn tijd nu wel gehad, moment voor iemand met frissere ideeën.

Irritante dwerg dat ie is

7 februari 2014 om 20:45

Puntmutsje nog op zijn hoofd en hij kan zo naar het kabouterbos.

Doe maar niet Seppie, het is goed zo, knul.

Hoe kunnen mensen op hem blijven stemmen. Deze mabln maakt voetbal kapot. Voetbal bonden zoals de KNVB moeten ervoor zorgen dat hij weggaat ipv als een hondje achter hem aan blijven lopen.

7 februari 2014 om 20:47

Ze stemmen op hem, omdat het merendeel van de leden dezelfde visie als hem delen: Geld maken.

Daarom boeit het ook niet of iemand anders wordt gekozen,
Same sh$t, different forms.

Ja maak liever iemand anders voorzitter van de FIFA ik snap noet wat de mensen in hem zien hij is echt één en al bagger

Goed dat deze organisatie niet in Nederland gevestigd is, de Fifa houdt zich bezig met zwartgeld en omkoping, en ongetwijfeld vele andere activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Daarmee zou het in Nederland aangemerkt kunnen worden als criminele organisatie!

Als deze man herkozen zou worden, zou dat echt een schande zijn voor het voetbal.

Tsja, natuurlijk doet de Fifa ook goed werk maar momenteel hebben ze een negatieve uitstraling. Ik denk dat het beter zou zijn als er een andere Voorzitter gaat komen dan Blatter. Maar dan moeten er natuurlijk wel Kandidaten zijn, helaas staat de overgebleven kandidaat ook niet geheel positief op de radar. Maar gezien het bericht meldt dat als Blatter doorgaat, wat zo gelezen een vrij grote kans is, zijn concurrent zich terugtrekt zal er vrij weinig veranderen denk ik.

Als de lidstaten me vragen? Nee Blatter, dat zeg je verkeerd. Als jij genoeg steekpenningen geeft aan bepaalde lidstaten heb jij een 5de termijn als voorzitter van de Fifa.

Hoop zo graag dat Blatter stopt en dat er een eerlijke man a la Frank de Boer komt ( geen Frank de Boer). Mensen die van het voetbal zelf houden en niet van alles erom heen en waar winst te pakken valt. Blatter heeft zulke belachelijke ideeën gehad, alleen voor geld. Laten we met zijn allen hopen jongens.

Nee weg met deze loser.... Deze man is niet meer van deze tijd, en ziek in zijn kop...

Seppo, bitte bleib, der Foesbal braucht dich. Leidt ons de 22e eeuw in.

zoals Chris Rock zei: why do we let a man take decisions about the future if he is not even going to be there!

8 februari 2014 om 17:26

Mooi gesproken

Die gaat straks in een rollator of rolstoel een wk openen

7 februari 2014 om 21:21

Op de maan, waar Qatar hun volgende WK plant. Dan maken de airco's plaats voor warmtepompen en krijgen we stadions die het gravitatieveld versterken om de omstandigheden van normale wedstrijden te simuleren.

Blatter bedoeld; "als de lidstaten geen nee tegen de enveloppe met geld zeggen stel ik me beschikbaar".......

Haha zou het wel grappig vinden als die ouwe gek nog een periode blijft. Vooral om de reacties van de andere bobo's buiten het Blatter kamp te horen..

Wat een rare vent, een leeftijdslimiet is discriminatie? En dat van de scheidsrechters dan? Die moeten er uit met 47 geloof ik? nej hier slaat ie de plank weer volledig mis. Gaat lekker toeristen rondleiden in Zwitserland ouwe dwaas!

Of Blatter nu blijft of niet, de Fifa zal altijd even corrupt blijven. De opvolger zal een marionet zijn van Blatter. En die opvolger daarna ook.

Ik hoop nog steeds op een dag wakker te worden en het grote nieuws te kunnen lezen blätter en Platini omgekomen bij bla bla bla bla bla !!!
Deze 2 afschuwelijke mensen verneuken heeeeeeel het voetbal wereldje amen !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren