Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Interview met Mustapha Riga

Laatste update:

EXCLUSIEF- Één keer per jaar wordt Buñol opgeschrikt door tienduizenden toeristen die afkomen op het krankzinnige tomatenfestival, genaamd La Tomatina. Wat ooit een rel was tussen enkele dorpsbewoners in de jaren veertig, is nu uitgegroeid tot wellicht het grootste mondiale voedselgevecht. Niet alléén vanwege deze toeristische trekpleister, maar ook vanwege de aanwezigheid van Levante is Buñol op de landkaart gezet. Nog vóór de ingang van het negenduizend inwoners tellende Spaanse dorp doemt immers tussen de verlaten steenfabrieken het trainingscomplex van de huidige nummer vijftien van de Primera División op.

Op de groene velden van het complex wordt er allerminst met rotte tomaten gegooid, maar de afgelopen week was het wel onrustig bij de tweede club uit Valencia. Mustapha Riga uitte namelijk zijn onvrede over de houding van de club en diens uitlatingen werden maar al te graag genoteerd door de aanwezige journalisten, die bij het minste geringste in staat zijn om in een tijdspanne van vijf minuten de editie voor de volgende dag vol te schrijven.

Riga geniet in Valencia immers de status van publiekslieveling. De oud-speler van Vitesse en Sparta Rotterdam was vorig seizoen met zijn treffer in de uitwedstrijd bij Lleida (0-1) verantwoordelijk voor promotie naar La Liga de las Estrellas. Net als vorig seizoen, toen hij elf treffers scoorde, lijkt hij ook nu weer clubtopscorer te gaan worden. Met nog twee speeldagen te gaan staat de 25-jarige Ghanees op zeven treffers, waarvan hij er vijf in de laatste zes duels fabriceerde.

In de ogen van de Riga zal Levante met het aantrekken van duurbetaalde dertigers nooit daadwerkelijk een ‘blijvertje’ worden in de Primera División. Ook in persoonlijk opzicht ziet de spits geen reden om ook volgend seizoen de doelpunten voor Les Granotes te verzorgen. Hij hekelde het feit dat hij elke maand minder dan de helft van het salaris van de grootverdieners op zijn bankrekening gestort krijgt, terwijl hij de enige is die in staat is om het doel van de tegenstander te vinden. Met in het achterhoofd de interesse uit het Premiership, wil hij dan ook zo snel mogelijk met het bestuur om de tafel om een oplossing voor beide partijen te zoeken.

Reden genoeg voor Voetbalzone.nl om de voormalig jeugdinternational voor de tweede maal dit seizoen op te zoeken en de gedane uitspraken te verifiëren. Zo kwamen ook het Nederlands elftal, zijn ‘vriendschap’ met Ruud van Nistelrooy, de Engelse interesse en de dure bolides van zijn ploeggenoten ter sprake.



Mustapha, ook dit seizoen ben je weer uitgegroeid tot publiekslieveling. Dankzij jouw doelpunten in de laatste duels is Levante zo goed als zeker van lijfsbehoud.

Ik heb altijd gezegd dat we niet zouden degraderen en dat ik met mijn doelpunten een bijdrage daarvoor zou gaan leveren. In persoonlijk opzicht mag ik absoluut niet klagen en dat doe ik dan ook niet. We hebben dit seizoen moeilijke momenten gekend, maar godzijdank is alles achter de rug. De aanhang verdient dit absoluut en hopelijk kunnen we volgende week tegen Valencia de laatste thuiswedstrijd van het seizoen positief afsluiten.

Met een doelpunt van Mustapha Riga tegen de aartsrivaal?

Ik heb het gevoel dat ik ga scoren en dat we winnen. Het zou een mooi scenario zijn om na afloop van een prachtig duel lijfsbehoud met de aanhang te kunnen vieren.

Het klinkt echter ook als een afscheidswedstrijd…

Zo zie ik dat niet en bovendien heb ik ook nooit gezegd dat ik weg wil hier, ook al beweren de Spaanse media van wel. Ik ben gewoon ontevreden over een bepaalde gang van zaken bij Levante. Daarom zal ik binnenkort met de president om de tafel gaan zitten en hem op de hoogte stellen van mijn mening.

Volgens de laatste berichtgevingen hebben inmiddels vijf Engelse clubs belangstelling interesse getoond. Portsmouth, Wigan Athletic, Middlesbrough, Manchester City en West Ham United zijn niet de minste...

Tegenwoordig worden er zoveel onwaarheden geschreven. Zo zou Ajax net als vorig jaar zogenaamd weer belangstelling hebben en ook dat is complete onzin. De belangstelling uit Engeland kan ik niet ontkennen. Een club uit het Premiership heeft al contact opgenomen met mijn zaakwaarnemer en een voorstel gedaan. Enkele dagen na het duel tegen Valencia zullen mijn zaakwaarnemer en ik met de president om de tafel gaan zitten.

Met wat voor houding ga jij om de tafel zitten?

Ik zeg altijd waar het op staat. Ik ben transfervrij overgekomen van Sparta en financieel gezien behoor ik nog niet eens tot de middenmoot van de selectie. De club mag dus niet klagen. Bovendien heb ik tot nu toe gedaan waarvoor ik gehaald ben: scoren. Nu beginnen andere clubs interesse te tonen, kan ik elders twee keer zoveel verdienen en wil Levante niet meewerken aan een transfer.

Net als vorig jaar zomer dus..

Vorig jaar zomer had Deportivo la Coruña interesse, maar wilde Levante mij niet laten gaan. De president kon het zich niet veroorloven om de publiekslieveling van de hand te doen, zei hij tegen mij. Ik maakte daar geen punt van. Nog geen week daarna had hij wel vier spelers voor mijn positie aangetrokken. Zo gaat dat hier bij Levante. Ook worden er continu spelers aangetrokken die ver over de dertig zijn en niet mogen klagen over hun verdiensten. Heb je onze parkeerplaats gezien? De mooiste auto´s zijn van de nieuwkomers, terwijl de president eens wat meer zou moeten kijken naar degenen die hier al wat langer rondlopen.

Dergelijke uitspraken verwachten de meeste mensen bij Levante niet van jou...

Heb je gezien hoe de trainingen er hier aan toe gaan? We hebben de grootste lol, ik ga met iedereen goed om en de meesten denken dat ik alles voor lief neem. Dan hebben ze het mooi mis. Nu doe ik eens mijn mond open en dan wordt ik opeens als opstandig beschouwd. Nooit heb ik om een contractverbetering gevraagd. Niet toen ik vorig seizoen clubtopscorer werd en ook niet toen ik niet naar Deportivo mocht vertrekken. Nu hebben enkele clubs interesse en kan dit zowel voor Levante als voor mij positief uitpakken. Ik wil gewoon weten wat Levante met mij van plan is.

Is het alléén een financiële kwestie?

Nee, absoluut niet. Ik wil niet als een geldwolf worden gezien. Ik wil alleen waar ik recht op heb, zowel financieel als sportief gezien. Twee jaar geleden had ik bij andere clubs veel meer kunnen verdienen, maar koos ik voor Levante omdat ik in Spanje wilde spelen. Ik speel niet om het geld, ambitie is mijn drijfveer. Sommige geïnteresseerde clubs gaan volgend seizoen in de UEFA Cup spelen en dat is ook een mooie ervaring om mee te maken. Ik ben hier goed ontvangen, heb het geweldig naar mijn zin en wil ook zonder problemen kunnen vertrekken.

Over problemen gesproken...De laatste maanden kwam je negatief in het nieuws vanwege je afwezigheid tijdens de training en een rode kaart voor het dragen van een ketting binnen de krijtlijnen.

Dat is nou ook weer zo´n typisch voorbeeld van hoe het hier bij Levante aan toe gaat. Mijn vriendin stond op het punt om in Nederland te bevallen en ik vroeg dus aan de trainer om toestemming om af te reizen en de training niet bij te wonen. Dat was geen probleem zei hij. Opeens wordt mijn zaakwaarnemer door de president gebeld met de vraag waarom ik in godsnaam niet op de training was. Ik dus weer met de president aan de lijn om uit te leggen dat de trainer mij toestemming had gegeven. De trainer had echter tegen de president gezegd dat hij van niks af wist!!! Zo gaat dat nou hier. Dat is alleen omdat de trainer door de president zelf is

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren