Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Binnenlandse transfer voor Boateng na mislukt avontuur bij Barcelona

Laatste update:

Fiorentina heeft woensdagmiddag de komst van Kevin-Prince Boateng wereldkundig gemaakt. De aanvallende middenvelder, afkomstig van Sassuolo, tekent een tweejarig contract bij La Viola. Volgens Italiaanse media betaalt Fiorentina een miljoen euro voor de transfer van Boateng, die alweer aan de twaalfde club in zijn spelersloopbaan toe is.

Boateng meldde zich dinsdag al bij Fiorentina om alle formaliteiten rondom het contract af te ronden. De routinier gaf toen al aan dat de transfer bijna in kannen en kruiken was. “Ik ben heel gelukkig”, liet de 32-jarige middenvelder bij het verlaten van het trainingscomplex weten aan vertegenwoordigers van de Italiaanse media. “Fiorentina is bezig met een erg mooi project en ik kan niet wachten om hier te beginnen.”

Boateng werd door Sassuolo in het tweede gedeelte van afgelopen seizoen uitgeleend aan Barcelona. De middenvelder veroverde weliswaar de Spaanse landstitel met de Catalaanse grootmacht, maar zijn inbreng bleef beperkt tot vier optredens. De clubleiding van Barcelona koos er dan ook niet voor om de koopoptie in de huurovereenkomst met de Italianen te lichten.

De kersverse aanwinst van Fiorentina zette bij Hertha BSC zijn eerste stappen in het betaald voetbal. Daarna volgden avonturen bij onder meer Tottenham Hotspur, AC Milan, Borussia Dortmund en Schalke 04. De in Duitsland geboren en opgegroeide Boateng heeft vijftien interlands in het shirt van Ghana achter zijn naam staan.

Een goede stap voor Kevin-Prince Boateng?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slechts 15 interlands? Dat verbaast me toch een beetje

31 juli 2019 om 14:48

Ja hij weigert buiten de grote toernooien om interlands voor Ghana te spelen.

31 juli 2019 om 15:27

Wist ik niet, wel apart. Dat is hetzelfde als geen competitiewedstrijden willen spelen, maar wel CL voetbal.

Wat een clubhopper is het geworden. Begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom Barcelona hem heeft gehaald maar goed. Wens hem dit seizoen veel succes bij Fiorentina, vraag me af op welke positie hem zetten, want hij kan op best veel posities bezitten volgens mij.

31 juli 2019 om 15:08

Ik snap het wel. Barcelona was op zoek naar iemand die de druk op Luis Suarez wat kon verlichten. Er lagen op de club al plannen om in de zomer een serieuze versterking voor de langere termijn binnen te halen, dus het ging hoe dan ook om een huurdeal voor slechts een half jaar.
En vind dan maar eens een speler die goed genoeg is voor Barcelona, maar ook open staat voor een huurdeal van slechts een halfjaar én het prima vind om alleen af en toe wat invalminuten of bekerpotjes te spelen. Dat is haast een onmogelijke opgave, dus dan kom je automatisch bij mindere goden als een Kevin Prince Boateng uit.

Overigens vind ik het ook geen hele vreemde transfer. Boateng speelde in het seizoen 2016/17 ook al in Spanje bij Las Palmas, en had in dat jaar zijn beste seizoen ooit. 11 goals en 10 assists in 28 wedstrijden bij een degradatiekandidaat in Spanje is gewoon heel erg netjes. Ik gok dat Barcelona dat nog vers in hun gedachten had toen ze voor Boateng aanklopten bij Sassuolo

Hij heeft nu toch een binnenlandse transfer binnen

Hoezo mislukt? Hij was toch voor de bank gehaald en bankzitter deed hij bijzonder aardig

Barcelona moet nooit meer over gaan tot het aantrekken van dit soort spelers. Ze hebben een goede jeugdopleiding dus er moet altijd wel iemand in de jeugd lopen die een bal kan vasthouden en kan spelen naar iemand in dezelfde kleur. Boateng is goede speler voor clubs in de middenmoot maar voor het hoogste niveau is hij niet (meer) goed genoeg.

31 juli 2019 om 18:07

Mee eens maar ik was het ook niet eens met de komst van Paulinho en die bracht toch iets wat de andere spelers niet konden brengen .

Het kan soms goed uitpakken een stofzuiger te huren voor 1 of een half seizoen maar bij Boateng wist iedereen dat het niet ging werken.

Ik begrijp sowieso niet waarom Barca deze speler heeft gehaald. Je kunt beter een andere speler op zijn positie zetten of de jeugd een kans geven. Raar besluit van het bestuur weer. Heeft weinig minuten gemaakt, maar wel een ervaring rijker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren