Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bergwijn stuurde me toen nog een bericht, dat doet heel veel met me’

Laatste update:

VVV-Venlo legde hoofdtrainer Hans de Koning onlangs een nieuw contract voor, maar een nieuwe verbintenis voor Luc Nilis zit er daarentegen niet in. De Venlose club moet bezuinigen en neemt derhalve na twee seizoenen afscheid van de Belgische assistent-trainer. Nilis verkent nu zijn opties en sluit een terugkeer bij PSV of Anderlecht, de clubs die hij als speler diende, niet bij voorbaat uit.

Nilis werkte tot en met het seizoen 2017/18 als spitsentrainer en in die hoedanigheid had hij te maken met onder meer Memphis Depay, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. "Wat ik mooi vond, was dat Steven me onlangs nog een bericht stuurde toen hij naar Tottenham Hotspur vertrok. Zoiets doet heel veel met me", stelt de oud-aanvaller dinsdag in een reactie aan het Eindhovens Dagblad. "Het is een vorm van dankbaarheid die me plezier geeft in wat ik doe en ook de kracht om verder te gaan. Als jonge spelers talent hebben én de bereidheid om iets te willen leren, kun je ze ook iets leren en vaak ook de details die bepalen of ze echt doorbreken."

Aan de uitspraak van Steven Bergwijn over Ajax valt geen touw vast te knopen

Lees artikel

Wellicht dat PSV Nilis, die tussen 1994 en 2000 in het Philips Stadion actief was, terughaalt naar Eindhoven. "Zeg nooit ‘nooit’. Het is net bekend dat ik stop bij VVV en de komende periode laat ik alles even rustig op me afkomen", zo benadrukt de voormalig international van de Rode Duivels. "Voor PSV sta ik altijd open", aldus Nilis, die denkt dat hij zeker wat kan toevoegen aan de technische staf van de nieuwe trainer Roger Schmidt. "Ik heb altijd het idee gehad dat een club veel baat heeft bij specifieke linietrainingen voor aanvallers en dat is ook iets wat me goed ligt."

Anderlecht, waar de loopbaan van Nilis gestalte kreeg, zou ook baat kunnen hebben bij het specialisme van de voormalig topschutter. "Er lopen nu zoveel aanvallende talenten rond, jongens met potentie zoals Antoine Colassin, Jérémy Doku, Landry Dimata en Francis Amuzu", schetst Nilis in gesprek met Sporza. "Als die hun traptechniek perfectioneren en op de details voor het doel letten, zal Anderlecht snel opnieuw de top halen." Om met een kwinkslag af te sluiten. "Dus als Vincent Kompany belt, zal ik zeker opnemen."

PSV moet Luc Nilis terughalen als spitsentrainer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor dit icoon moet altijd plek zijn bij Psv. Volgens mij zijn ze ook overal tevreden over zijn bijdrage, dus ik hoop dat PSV het gaat proberen. En anders gun ik hem een leuke baan bij een andere club.

5 mei 2020 om 16:23

Ging geloof ik ook niet weg omdat het moest, maar omdat hij een nieuwe uitdaging voorgeschoteld kreeg als assistent bij vvv dacht ik. Ik hoop dat Schmidt hem er ook bij neemt, want wat was Nilis een specialist zeg... niet normaal.

Ik hoop wel voor Luc dat bericht van Bergwijn dit keer wel te begrijpen was. On: Luc was een heerlijke speler om naar te kijken. Wat die met een bal kon en ook nog oog had voor zijn medespelers. Zijn timing en klasse waren echt om te smullen. Ik weet niet hoe zijn communicatie is maar zulke oud spelers kunnen altijd een bijdrage leveren aan je club.

Als voetbalromanticus heb ik Nillis uiteraard hoog op de lijst staan bij beste PSVers ooit. Kan me een keer herinneren dat de We Will Rock You jingle begon te spelen in 't Philips Stadion voor hij 'n vrije trap nemen ging. Die jingle speelde ze destijds na een doelpunt vd thuisploeg. Mensen in het stadion een beetje lachen. Vrije trap werd genomen, onhoudbaar in de kruising. Weer die jingle natuurlijk. Ronaldo De Lima heeft Nillis ooit omschreven als de beste speler waar ie ooit mee samen heeft gespeeld. Zegt wel iets..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren