Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bergwijn en Tahirovic keren terug in flink geïmproviseerde opstelling Ajax

Laatste update:

John van 't Schip heeft de opstelling van Ajax voor het duel met PEC Zwolle bekendgemaakt. De oefenmeester heeft flink moeten puzzelen en heeft - ogenschijnlijk in een 4-3-3-systeem - Chuba Akpom aangewezen als vervanger van Brian Brobbey. Achterin lijken Branco van den Boomen (centraal) en Kenneth Taylor (linksback) te spelen, waardoor er op het middenveld een plekje is voor Benjamin Tahirovic. De wedstrijd in Zwolle begint om 12:15 uur en is te zien op ESPN 2.

Diant Ramaj staat onder de lat bij de Amsterdammers. Achterin kan Van 't Schip niet beschikken over Ahmetcan Kaplan (geschorst) en Josip Sutalo (geblesseerd). Daardoor schuift Van den Boomen naast Jorrel Hato naar het centrum. Rensch staat aan de rechterkant, Taylor moet links achterin de honneurs waarnemen aan de linkerflank.

Jordan Henderson kreeg tijdens de interlandperiode een terugslag te verwerken en moet de krachtmeting met PEC noodgedwongen missen. Op het middenveld kiest Van 't Schip voor Kristian Hlynsson als nummer tien, met Sivert Mannsverk en Tahirovic als controleurs.

Voorin wordt de geblesseerde Brobbey vervangen door Akpom, terwijl de van een blessure teruggekeerde Bergwijn eindelijk weer terugkeert in de basisopstelling. Op de rechterflank krijgt Mika Godts weer een kans.

De laatste overwinning van PEC dateert alweer van 4 februari, toen er met 0-2 gewonnen werd van Sparta Rotterdam. Toch zijn er aanknopingspunten voor het team van trainer Johnny Jansen. Zo was het gezien het aantal kansen een klein wonder dat er niet gewonnen werd van FC Volendam (1-1) en kregen de Blauwvingers tegen Fortuna Sittard (3-1) geen strafschop na een overduidelijke handsbal van Mitchell Dijks.

Ondanks de tegenvallende resultaten heeft PEC zes punten meer dan de huidige nummer zestien Excelsior. Bij een zege op Ajax zet de ploeg uit Overijssel een enorme stap richting handhaving, al moet het spel daarvoor wel beduidend beter worden. "Natuurlijk hebben we ook over de inhoud van het voetballen gesproken en we zijn vooral heel kritisch naar elkaar geweest over wat we allemaal beter kunnen doen", aldus Jansen tegenover RTV Oost.

Voor Ajax, dat momenteel zesde staat, lijkt de vijfde plaats het hoogst haalbare. "De laatste periode hebben we veel punten verloren, zijn we uitgeschakeld in Europa en hebben we de aansluiting naar boven gemist", is de pijnlijke conclusie van Van 't Schip. "Er ontbreken een aantal creatieve spelers en dan zie je dat we vooral voorin niet heel gevaarlijk zijn. Dan krijg je spelers die op een positie spelen wat niet hun eigen positie is."

"Het is een heel leerzaam jaar, ook voor de jongens", vervolgde Van 't Schip tegenover Ajax TV. "Het zou prachtig zijn als we er een mooi slot van kunnen maken. Dat slot is mooi als we in die acht wedstrijden als team beter spelen, punten halen en zorgen dat we Europees voetbal halen."

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty; Van den Berg, El Azzouzi, Reijnders; Velanas, Thy, Namli

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Hato, Van den Boomen, Taylor; Tahirovic, Hlynsson, Mannsverk; Godts, Akpom, Bergwijn

Bekijk PEC Zwolle - Ajax live op ESPN via Ziggo!

PEC Zwolle - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hlynsson moet en zal spelen onder Van 't Schip

31 maart 2024 om 11:14

Echt verschrikkelijk inderdaad.

31 maart 2024 om 12:28

Toch lekkere doelpunt van hem!

31 maart 2024 om 13:07

Precies gezeik, want we hebben veel beter.

Wij deden dit bij de amateurs vaak als laatste wedstrijd. Lootjes trekken wie welke positie stond. Zo voelt dit ook een beetje. Taylor linksback, van den Boomen achterin. Hoe verzin je het ook. Dan wil je gewoon niet winnen lijkt het.

31 maart 2024 om 11:20

Zal wel Mannsverk centraal achterin zijn. Linksback geen opties met blessures dus Taylor een logische keuze als linkspoot

31 maart 2024 om 11:27

Sosa is toch gewoon weer beschikbaar? Of heb ik iets gemist? Sosa ook niet ideaal, maar in ieder geval een linksback. Taylor kan het al niet waarmaken op het middenveld, laat staan als linksback.

31 maart 2024 om 11:27

Sosa zit op de bank, je had ook rensch naar links en gaaiei op rechts kunnen zetten

31 maart 2024 om 12:07

Dan vind ik Sosa nog echt wel een stuk beter dan Gaaei, al helemaal als je door het opstellen van Gaaei ook Rensch op een voor hem onnatuurlijke positie moet zetten. Sosa heeft in ieder geval nog goede potten gespeeld en het laten zien in Duitsland. Gaaei heeft nog helemaal niks laten zien op het niveau dat Ajax na wil streven.

Lijkt me eerder 5 achterin met Hlynsson Rensch Tahirovic Hato en Taylor.

31 maart 2024 om 11:53

Vijf achterop waarvan twee verdedigers 😂😂

31 maart 2024 om 12:05

Let maar op. Taylor heeft tegen Sparta wing back gespeeld, Hlynsson tegen Aston Villa en Tahirovic heeft al een paar keer centraal gespeeld.

Heb er geen vertrouwen in. Zal een gelijkspel of winst voor Zwolle worden, zeker omdat er maar 2 echte verdedigers bij Ajax in staan. Wat ik overigens niet begrijp, is dat je Medic eventueel ook nog hebt. Zet die dan bijvoorbeeld naast Hato neer. En natuurlijk voetballend helemaal niks, maar laat hem daar dan vooral staan om fysieke- en luchtduels aan te gaan en zich in zijn tegenstander vastbijten. Of je kan dan eventueel Gaaei op rechts neerzetten, Medic en Hato centraal en Rensch op linksback of Rensch en Hato zelfs nog omwisselen.

31 maart 2024 om 11:37

Medic zit niet eens op de bank blijkbaar dus die zal ook wel iets hebben. Dramatische bank. 2 keepers en Rijkhoff, Vos, Gaaie, Fitz-Jim, Sosa, Forbs en Gooijer

Zondag is eigenlijk mijn favo dag, lekker Ajax kijken. Andere teams in de gaten houden. Echter merk ik aan mezelf dat ik al anderhalf jaar lang mijn hart vast hou en 90 procent van de wedstrijden mezelf afvraag wat ik nou eigenlijk aan het doen ben.

Maar goed, we gaan er tegenaan! Ik voorspel een 2-2.

31 maart 2024 om 13:00

Ik heb al 1,5 jaar lang niemand meer horen zeggen: "Lekker Ajax kijken". Maar ondanks de vreemde opstelling 2 prima goals. Verdedigend is het nog steeds een gatenkaas. 1 zuchtje wind en het ligt weer helemaal open.

van der boomen als CV, dat lees ik goed? My god zeg...... Medic heb je toch ook nog? Medic en Forbs kun je wel afschrijven, die twee zullen onder van t Schip nauwelijks meer spelen. Zelfs de paashaas zet van t Schip er nog eerder in....

Hlynsson al weken zwaar ruk, maar die zal en moet spelen....

Ik hoop dat Ajax en beetje kan voetballen, maar gok dat Zwolle het overwicht zal hebben. Afgelopen maanden elke week wel iets geks in de opstelling....

Ben benieuwd...

Medic moet wel echt heel slecht zijn op de training. Nu weer vd Boomen voor zijn neus.

Haha het is toch lachwekkend aan het worden. Mijn kameraden hebben gewoon medelijden met mij dat is nog erger dan dat ze altijd aan het zeiken waren over lucky Ajax of weet ikveel wat voor bullshit. Nu zijn ze het zielig voor mij aan het vinden.

Dat je geen fan bent van Sosa oke, maar die is toch alsnog beter dan Taylor op linksback? Zeker in een elftal met zoveel afwezigen moet je spelers op hun eigen plek zetten. Taylor kun je van alles van vinden maar die wordt nu gewoon misbruikt. Is gewoon een middenvelder. Schip is wanhopig op zoek naar 'iets', maar dit laat zien dat het gewoon een zwakke trainer is.

31 maart 2024 om 11:24

Talor heeft al linksbuiten gestaan, nu linksachter. De Ajax staf is gewoon compleet de weg kwijt. Het dan gek vinden dat het lftal niet draait, zo gek vind ik dat niet met zulke rare opstellingen... vd Bommen CV en Taylor lb....gestoord gewoon

31 maart 2024 om 11:25

3-1 zeker?

31 maart 2024 om 11:30

Let maar op.

31 maart 2024 om 12:12

Werkt die sports almanac een beetje, Biff Tannen?

31 maart 2024 om 14:01

Hoop dat je er geld op gezet hebt!

31 maart 2024 om 14:12

😉

Is die medic dan zo slecht op de training dat hij maar geeb kans krijgt?

Iemand enig idee of Brobbey en Berghuis er volgende week bij zijn? Of hoe groot de kans is.

31 maart 2024 om 11:36

Brobbey is weken uitgeschakeld dus die zie je voorlopig niet. Berghuis is elke week maar afwachten wat het nieuws is. Want duidelijkheid is er bij hem ook niet.

Is Medic ook geblesseerd dan? Want hij zit ook niet in de wedstrijdselectie. Daarnaast is dit wel erg raar. Wie staat er dan centraal? Kan echt iedereen zijn lijkt het. Waarom niet gewoon Sosa, Hato, Gooijer en Rensch dan. Met Mannsverk, Van den Boomen en Taylor op 10 bijvoorbeeld. Hele rare keuzes van Van t'schip. Maar goed we zullen zien. Enige positieve is dat Bergwijn en Godts als buitenspelers opgesteld staan.

Ik zie PEC dit nog wel winnen. Wat een opstelling van Ajax. Het is gewoon sneu.

Damn dit is het ?
Loopt al niet te veel kwaliteit rond maar begint wel zielig te worden als je ziet wie er worden opgesteld en op welke positie.
Moet behoorlijk wat gekocht worden.

Als je dit zo ziet kun je wel stellen dat Medic, Gaaei, Sosa, Gooijer, Fitz Jim en Martha gewoon klaar zijn bij Ajax. Dat is goed nieuws. Dan heeft John toch nog 11 spelers gevonden die bereid zijn het veld op te gaan en staan er hooguit 3 op de positie waarvoor ze zijn gehaald en zijn er 2 waarvan je van tevoren weet dat ze hooguit een uur kunnen spelen. Ik ben zo langzamerhand op het punt uitgekomen waar ik er gewoon cynisch van ben geworden. Ik ga ervoor zitten en hoop op ... iets positiefs.... wat dat dan ook mag betekenen.

31 maart 2024 om 12:15

Waarom is iemand als Gooijer nu al klaar bij Ajax? Hij speelt genoeg. Hij is nog maar 19 en zit een keer op de bank, nadat hij voor de interland break er helemaal niet erbij zat omdat hij geblesseerd was. Veel te vroeg om hem af te schrijven. Medic is er trouwens helemaal niet bij.

Ik verwacht dezelfde formatie als ESPN en niet de 4-3-3 die VZ verwacht. Hlynsson als rechtsback ipv als 10 dus. Van 't Schip blijft namelijk maar vasthouden aan dat achterlijke 5-3-2. Even 10 minuten kijken of het echt 5-3-2 is en dan ga ik lekker in de zon zitten, want dat soort onzin weiger ik nog langer de aanschouwen.

We gaan strompelend naar het einde. Taylor op lb wie verzint dat nu weer? Taylor begint net weer wat vertrouwen te krijgen. Pec zal er wel een goeie rb tegen overzetten staan we weer binnen 10 min 0-2, achter

Ach ja, met plezier een wedstrijd kijken zit er al een anderhalf jaar niet in dus deze kan er ook nog wel bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren