Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Benzema zet alle krabbels en vervolgt carrière definitief in Midden-Oosten

Dinsdag, 6 juni 2023 om 20:11Tom Rofekamp • Laatste update: 21:14

Karim Benzema vervolgt zijn carrière definitief bij Al-Ittihad. Dat bevestigt de Saudi-Arabische club dinsdag via de officiële kanalen. De Franse superspits heeft voor twee seizoenen getekend in de Golfstaat en gaat in die tijd naar verluidt tweehonderd miljoen euro netto verdienen. Tevens is er de optie voor een derde seizoen afgesproken. Het was al even bekend dat Benzema Real Madrid na veertien seizoenen achter zich zou gaan laten.

"Ik kijk ernaar uit om een nieuwe competitie in een ander land te ervaren", laat Benzema weten na zijn presentatie van dinsdag. "Ik weet dat Al-Ittihad een geweldige historie heeft, beschikt over gepassioneerde fans en de ambitie heeft om dominant te zijn in het Midden-Oosten. Ik ben erg trots op mijn loopbaan in Spanje, Frankrijk en Europa in het algemeen en vindt het nu tijd om aan een nieuw project elders te beginnen. Ik heb me altijd erg welkom gevoeld in Saudi-Arabië en kan niet wachten om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten. Samen kunnen we deze club en het voetbal in Saudi-Arabië naar een hoger niveau tillen."

"Ik weet dat dit een sterke competitie is en dat het niveau van de spelers en clubs hoog ligt", is Benzema positief gestemd over zijn nieuwe werkterrein. "Zeker ook door de komst van mijn goede vriend Cristiano Ronaldo (die bij Al-Nassr speelt, red.). En ik ben inmiddels ook op de hoogte van de grote ambities van Saudi-Arabië wat betreft voetbal en sport in het algemeen. Net als in Europa is het mijn doel om hier te winnen. Ik kijk ernaar uit om mijn medespelers en de fans te ontmoeten in Jeddah", zo besluit Benzema.

Dinsdag nam Benzema officieel afscheid bij de Koninklijke, nadat hij eerder al met vertegenwoordigers van Al-Ittihad overeenstemming had bereikt over een tweejarig contract. Dat bevat volgens AS niet alleen de genoemde afspraak van tweehonderd miljoen euro netto, maar ook een te behalen bonus. Die bonus kan de Fransman verdienen als hij boegbeeld wil zijn voor het WK-bit dat de Saudi's willen indienen voor 2030. Welk bedrag de bonus bedraagt, blijft echter onbekend.

Zondagavond nam Benzema, die in 648 wedstrijden voor Real tot 354 doelpunten kwam, afscheid van het publiek in het Estadio Santiago Bernabéu. Dat deed hij met een doelpunt. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Athletic Club en mede door de treffer van Benzema werd daarmee de tweede plaats achter kampioen Barcelona veiliggesteld. Benzema mocht als speler van Real ook vijf keer de Champions League-bokaal omhooghouden en won in 2022 de Ballon d'Or, de prijs voor beste voetballer ter wereld.

Na Cristiano Ronaldo arriveert met Benzema de tweede absolute wereldster in de Saudische competitie. Ronaldo tekende in januari voor Al-Nassr, waar hij volgens Marca het duizelingwekkende bedrag van tweehonderd miljoen euro op jaarbasis opstrijkt. Dat maakt de Portugees tot op heden de bestbetaalde voetballer ter wereld. Al-Hilal zou ook Lionel Messi nog naar het Midden-Oosten willen halen. Ook daarvoor zijn de Saudi's bereid diep in de buidel te tasten, maar de transfervrije Argentijn lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een terugkeer bij Barcelona.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door alstublafmag)

Dan kan ie wat leren van de enige echte Hamdallah

Gegund! (

Lekker cashen, laag niveau ballen en zovaak als je wilt Ummrah doen.

Weekenden chillen met CR en mogelijk komt Ramos ook nog.

6 juni 2023 om 20:24

Nou leuk zeg..

Ronaldo, Benzema, Navas. Straks nog Busquetes, Alba, Ramos en evt Messi en de classico's leven voort in de zandbak. Ik vind het echt walgelijk dat dit soort wereldsterren zich laten gebruiken voor een WK bid van Saudi-Arabie. Ongeacht het geld, want dat hebben ze meer dan zat. 200 miljoen, doe toch normaal man... Ik vind het werkelijk waar misselijkmakend.

6 juni 2023 om 20:29

Je zou het ook doen als je die mogelijk had om honderden miljoenen te verdienen.

6 juni 2023 om 20:34

Dat betwijfel ik oprecht als ik mij ruim 10 jaar financieel onafhankelijk heb gespeeld bij clubs als Real Madrid. Het zou mij dan veel mooier lijken af te sluiten bij mijn jeugdclub of nog een mooi land te bezoeken. Zou dan eerder naar Sydney oid gaan voor de ervaring dan Al-Ittihad.

Bij Benzema vind ik de enige nuance dat hij zelf arabisch is, verder vind ik het maar zonde.

6 juni 2023 om 20:34

jij bent gewoon boos dat ze jou geen 200 miljoen aanbieden

6 juni 2023 om 20:35

Veel mensen zeggen dat, maar wat speelt er dan als je niet genoeg hebt aan het vele geld dat je al hebt? Wanneer ben je dan gelukkig? Als Ronaldo en Benzema samen richting een miljard gaan en er nog meer spelers met zulke bedragen gelokt worden, wat is er dan in godsnaam aan de hand?
Misschien ben ik gek, maar ik had de keuze niet gemaakt en gekoesterd wat ik al heb... Wat je met die centen kan doen, is meer dan je jezelf zou moeten willen geven denk ik dan

6 juni 2023 om 20:53

@tyuin; is het woord ‘walgelijk’ tegenwoordig hip ofzo? Iedereen noemt dat meerdere keren.

Ontopic: tja snap het wel. Lekker veel cashen nu het nog kan en misschien is ie het voetballen ook voor een deel zat. Dubbele reden om ervoor te kiezen.

6 juni 2023 om 20:55

Je zegt het nu maar als je alles hebt gewonnen hebt wat er te winnen valt bij je club en je de keuze hebt om verder 17 milj per jaar of 100 mil per jaar te verdienen aan het eind van je carrière als laatste kans zou je niet lang twijfelen als je eerlijk bent tov jezelf tenminste of je zou 'gek' zijn om het niet te doen.

6 juni 2023 om 21:15

Ik snap je punt en het is ook een ander wereldje dan waar ik in zit, dus het zou misschien anders zijn in zo'n situatie, maar geld is in mijn leven nooit leidend geweest. Deels komt het bij mij ook doordat de halve aardbol in de fik staat en er dan zonder blozen zulke bedragen worden meer gesmeten. De andere kant is natuurlijk dat als ze het niet aan de een geven, dan wel aan een ander. Het is niet zo dat ze dat vriendelijk verdelen onder de minder bedeelden. Laat ik het voor mezelf maar houden bij: het is lastig omdat ik er zelf niet in zit. Ik heb er zo mn mening over en een ander heeft er ook een begrijpelijke mening over.

6 juni 2023 om 22:11

Helemaal eens Goregrind, er is meer dan alleen 200 miljoen. Zeker als je dat al 6x op je rekening hebt staan.

6 juni 2023 om 22:53

Kom jij met je Eigen, huis & tyun...

6 juni 2023 om 23:17

@tyuin, wat een mooi land is, is enorm persoonsafhankelijk. No way dat je mij naar Australie krijgt met al die gekke beesten in dat land. Dat is echt het allerlaatste land waar je me heen zou krijgen. Als Franse/portugese voetballer ken je daar waarschijnlijk ook nog eens helemaal niemand.

7 juni 2023 om 01:23

Australie is maar een voorbeeld en idd is ieder land persoonsgebonden. Benzema heeft Algerijnese roots dus een Arabisch land snap ik dan nog enigszins voor hem, maar er zijn naar mijn idee zoveel mooiere uitdagingen dan Saudi-Arabie

6 juni 2023 om 20:25

Pff perfecte leven zo toch

6 juni 2023 om 20:27

Ligt dat aan mij of zijn de reacties op deze transfer (lekker cashen, ik gun het hem) zoveel anders dan bij Messi (graaier, geldwolf) enige tijd geleden?

6 juni 2023 om 20:30

Helemaal gelijk in.. het is ze allemaal van harte gegund nog even te cashen, maar het hele verhaal erachter is zo jammer

6 juni 2023 om 20:32

Gedeeltelijk, maar vind je dit minder terecht?

6 juni 2023 om 20:55

Erasmus

Het zou misdadig zijn als Messi 400 mil netto per jaar zou laten liggen.

6 juni 2023 om 21:05

Tja, Karim heeft 10 jaar zich keihard moeten bewijzen om daarna 4 jaar te kunnen vlammen met 1/2 exceptionele seizoenen. Is trouw geweest aan Real en heeft nooit geklaagd. Messi is weg bij Barca en nu bij PSG ook weer met ruzie en het hele stadion dat hem uitfluit. Waan van de dag, morgen kan messi weer de held zijn als hij terug keert bij Barca.

6 juni 2023 om 21:38

Idd benzema was een vd weinigen of miss de enigste die nooit geklaagd heeft over zijn loon en nu hij de kans krijgt om honderden miljoenen te verdienen elders is het begrijpelijk om dat niet te weigeren

6 juni 2023 om 22:02

Hahahah ,outch Erasmus
Je raakt echt de snaar van de real fans

Nog ff lekker cashen in de zandbak.. Ik had het ook moeilijk kunnen weigeren denk ik! Veel geluk daar kerel. Ik heb van je genoten!

200 miljoen per jaar.. Zeg daar maar eens nee tegen! Ik las dat de regering van Saudi Arabie de leiding over genomen heeft van de 4 grootste clubs om in de aankomende jaren miljarden in die competitie te kunnen pompen. Ze gaan aankomende week ook met spelers als Kante, Aubameyang en Gundogan om de tafel zitten om ze daarheen te lokken. Hoe lang zal het duren voor de clubs uit die competitie in de Champions League actief mogen zijn?

6 juni 2023 om 20:18

100/ jaar

6 juni 2023 om 23:20

Owhhhh....dan valt het eigenlijk allemaal reuze mee.

6 juni 2023 om 20:20

Dat gaat niet zo snel gebeuren want dan krijg je hommeles met de Aziatische bond. Verder lijkt me dit een grote zeepbel te zijn. Die moet zo groot mogelijk worden tegen 2030 voor hun prestige WK en daarna klapt die gewoon in elkaar.

6 juni 2023 om 21:15

Zeepbel? Dit is wisselgeld voor de Saudi's. De allerrijkste allertijden (op Mansa Munsa na) de Rothchilds komen niet eens in de buurt.

6 juni 2023 om 21:16

Dat heeft toch niks te maken met het feit dat de Saoedische competitie al dan niet een zeepbel blijkt te zijn?

6 juni 2023 om 21:26

Tuurlijk wel want het gaat nooit exploderen, geld blijft komen.

6 juni 2023 om 21:42

Als het Koninklijk huis zijn WK gehad heeft dan stoppen ze er gewoon mee. Natuurlijk hebben ze er nog geld voor, maar de interesse zal er dan niet meer zijn. Alsof die daar nog tientallen jaren miljarden gaan in stoppen.

6 juni 2023 om 20:26

Nooit. Maar de FIFA gaat natuurlijk wel een ander toernooi optuigen om te profiteren van de oliedollars.

6 juni 2023 om 20:47

Dit is gewoon het China van 10 jaar geleden. Ineens moesten er allerlei grote namen voor honderden miljoenen naar dat land gehaald worden omdat het WK bid moest worden gedragen met aanzien. We weten allemaal hoe dat uiteindelijk is afgelopen. Een groot luchtkasteel, allerlei failliete clubs en de Chinese competitie was er nog erger aan toe dan daarvoor.

6 juni 2023 om 20:48

Hopelijk nooit. Dat is dan gewoon de Super League, maar kennende Fifa zullen ze wel wat verzinnen om extra aan die dingen te verdienen. Of, waarschijnlijk doen ze dat al.

6 juni 2023 om 22:15

200 miljoen bruto in totaal aan vast salaris voor 2 seizoenen + 1 optioneel volgens Marca. Plus 20m aan bonussen. Is nog steeds heel veel geld, maar toch ietsje anders dan 200m netto per jaar.

Snap je toch niks van, hij was nog goed genoeg om op hoog niveau mee te kunnen. Aan de andere kant krijgt hij natuurlijk wel een bak geld waar je u tegen zegt. Wordt dit de volgende League net als China waar ze strenge regels moeten gaan maken, omdat er met teveel geld gesmeten wordt.

Real heeft met Benzema een prachtige spits gehad, die zeer compleet was. Vind het ook klasse dat ze een groots afscheid van hem hebben genomen, want dat is volledig terecht! Nu lekker met vriend Ronaldo in Saudi-Arabië ballen, misschien nog dicht bij elkaar wonen en lekker cashen en genieten van het warme weer. Overigens zeer sneu voor de spits van Ittihad, die werd afgelopen seizoen namelijk topscorer in Saudi-Arabië! Edit: Ik zie overigens dat de afstand 950km is. Benzema heeft het dan toch wel beter voor elkaar langs de kust!

mooi man, lekker wat centen harken in de zandbak.
is hem gegund, mooie carriere gehad

Tja 200 miljoen verdienen in 2 jaar tijd is niet niks. Daarnaast gaan er misschien meer spelers daar naartoe met Messi, Ramos, Gundogan, Aubameyang en Kantã£â©. Dat wordt nog wel is een project zeg daar waar ontzettend veel geld in gemoeid gaat worden.6 juni 2023 om 20:22

100 per jaar. 200 voor 2 seizoenen

Bizar maar klinkt gewoon weinig voor zijn kaliber

6 juni 2023 om 20:25

Weinig voor zijn kaliber?

6 juni 2023 om 20:56

In SA
Als je leest Messi gaat 400 mil per jaar krijgen, althans wat geboden is


Dan denk je Benzema, je had ook 150 mil per jaar kunnen eisen.

Bij RM stond hij ook bekend zowat nooit te onderhandelen.

6 juni 2023 om 21:09

Volgens mij kon Benzema 17 milj per jaar verdienen als hij bij Real blijft.
Dat je 100 miljoen per jaar dan nog probeert te downplayen is erg vreemd..
Ronaldo verdient 200 miljoen per jaar. En dat van Messi 400 per jaar zijn natuurlijk geruchten, dat staat nergens vast.

Ik denk dat Benzema al heel blij mag zijn met 100 miljoen per jaar, het gaat toch verdomme helemaal nergens meer over.

6 juni 2023 om 21:10

Je doet net alsof die 50 miljoen extra uit de lucht komt, sjonge jonge wat zijn we met z'n allen toch weg gegleden van de realiteit. Dan zie ik op twitter en op dit forum mensen die discussieren over dat Benzema een veel te laag bedrag gaat verdienen tov wat er bij Messi geboden is... Ik zou voor 20 eu per uur extra bij de concurrent van mijn huidige bedrijf aan de slag gaan hahahaa. 50 miljoen??

Voor het ene is het gegund en voor de ander is het een geldwolf.

6 juni 2023 om 22:13

Benzema mag het ,is een geweldige gozer ,hahahaha🤔

Ik ben blij voor hem. En totaal geen begrip waarom mensen kritiek hebben omdat hij naar S.A verhuisd. Als hij naar de VS zou verhuizen, was het een geweldig nieuw avontuur en zou hij het voetbal daar helpen groeien maar zodra een speler naar een moslim land vertrekt is het kot te klein…

6 juni 2023 om 20:30

En wat zeg je dan tegen mensen die de USA ook een kutland vinden?

6 juni 2023 om 20:33

VS heeft tenminste democratie... S.A is een enge staat.

6 juni 2023 om 20:36

Vind Sead's comment ook heel zwak hoor, maar dit is ook echt een kulreactie hahaha

6 juni 2023 om 20:38

Weer zo een bange puppy opmerking.. "oei, al die hassans met lange baarden en vrouwen met hoofddoek.. eng hoor brr" Dus jij denkt serieus dat en Amerikaanse overheid geen duistere kant heeft? Ik wil een oprecht antwoord.

Alsof iedereen op de wereld democratie wilt, omdat Kolleberga van Voetbalzone een democratie voorstander is. Mensen in SA leven gelukkiger dan wij hier. Dat je dat maar even weet.

6 juni 2023 om 20:39

Vs heeft een schijndemocratie en ik spreek nog niet over wat er in binnenland gebeurd qua armoede,criminaliteit,ongelijkheid enz en hun buitenlands beleid.

6 juni 2023 om 20:45

@knuppelbaan zijn die gelukkiger daar, of word je hoofd afgehakt als je kritiek levert op de Kroonprins?
Amerika heeft natuurlijk vieze handen, genoeg corrputie, en niet juiste praktijken.
Maar toch heb je vrijheid van meningsuiting in de absolute zin en is het ook niet zo gek dat mensen in Nederland meer zien in Amerika dat cultureel en moreel veel meer op elkaar lijkt dan SA.

6 juni 2023 om 20:47

Welke schijndemocratie? Er word gewoon gestemd hier, op alle fronten.

6 juni 2023 om 20:58

Ja gestemd en dan en wat doen ze ermee? Er veranderd nauwelijks iets na vele valse beloftes en 1 grote show van die Amerikaanse verkiezingen

6 juni 2023 om 21:08

De Amerikaanse democratie is inmiddels wel weinig democratisch met hoe ze het daar hebben ingeregeld met kiesdistricten en het feit dat lege lappen grond daar relatief meer stemrecht hebben dan dichtbevolkte gebieden. Maar goed wel democratischer dan SA uiteraard. Maar SA is ook heel leuk als je een rijke man bent die het op alle punten eens is met Bin.

6 juni 2023 om 21:43

Geloof mij leven in Saudi Arabië is veel beter dan leven in de vs los wat je van die bin ook vindt ben ook geen fan van hem verre van hoeveel opponenten hij uitgeschakeld heeft en die vieze oorlogen en hetze tegen de buurlanden maar er is een verschil tussen regime en het volk of de autoriteiten die daar nis te maken hebben

6 juni 2023 om 22:51

Als sloeber heb je in SA gewoon een kutleven. En als vrouw ap helemaal (al word je daar al van jongs af aan voor gestoomt. In de VS overigens ook, maar dit is nou eenmaal een westerse site en hier krijgen we wat meer kortsluiting van landen waar vrouwen geen bezittingen mogen hebben zonder dat hun man ze toestemming geeft. Puur gekeken uit financieel oogpunt os SA idd top, maar dan moet je wel geld hebben en een man zijn.

6 juni 2023 om 23:28

Ja volgens het westerse media heb je niks te zoeken in sa en in andere landen maar is het hier oh zo perfect

7 juni 2023 om 03:51

Ik volgde je nog tot de helft. In het laatste gedeelte zeg je opeens iets dat je totaal niet kan bewijzen: dat ze daar gelukkiger leven dan hier. Als we zo gaan doen, dan kunnen we er de lijstjes bij pakken die de ''gelukkigste landen'' ter wereld rangschikken (waar ik zelf niet in geloof). Dan komen we tot de conclusie dat Nederland boven SA staat. Wat is in dat geval je punt? Misschien dat je je leven hier zelf niet leuk vindt omdat je niet in een democratie gelooft?

7 juni 2023 om 04:00

@migi ja, dit is eigenlijk allang geen ''westerse site'' meer. Je ziet het vaak al in de comments. Het is altijd 80 procent voor het niet-Westerse (lees: moslimland) land en 20 procent die dan voor het Westen opkomt. Alsof die 80 procent zelf niet deel uitmaakt van het Westen haha. Die voelen zich hier blijkbaar niet thuis.

6 juni 2023 om 20:35

Nouja Saudi Arabie haalt hem niet om het voetbal te helpen groeien haha.

6 juni 2023 om 21:03

Als je daadwerkelijk niet snapt waarom
mensen deze keuze jammer vinden en/of kritiek hebben op deze stap (ondanks dat ze het zelf wellicht ook zouden doen) dan heb je óf een enorme plaat voor je kop of een tijd onder een steen geleefd.

Ik ga het weer zeggen: de SPL wordt inderdaad een top 5 competitie binnen pak weg 5 jaar. Ronaldo was not wrong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Ittihad Jeddah


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. KantéMiddenvelder131
RomarinhoAanvaller133
Saleh Al AmriAanvaller122
K. BenzemaAanvaller128
Marcelo GroheKeeper140
Madallah Al OlayanVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Ittihad Jeddah.

399 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Al Ittihad 12 8 0 0
2022/2023 Real Madrid 24 19 1 0
2021/2022 Real Madrid 32 27 0 0
2020/2021 Real Madrid 34 23 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren