Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beloftenteams staan voor schut: NAC en Excelsior scoren zes keer

Laatste update:

NAC Breda is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Maurice Steijn won zaterdagavond in het eigen Rat Verlegh Stadion met ruime cijfers van Jong AZ: 6-1. Eerder op de dag zegevierde Excelsior al met liefst 1-6 bij de beloften van PSV en kwam Helmond Sport als winnaar uit de Brabantse derby met TOP Oss (1-2).

NAC Breda - Jong AZ 6-1
NAC had geen kind aan de beloften van AZ en voetbalde zich binnen het halfuur naar een zeer ruime voorsprong. Huseyin Dogan opende in de veertiende minuut de score met een schot vanbinnen de zestien, een fraaie afstandsknal van Mounir El Allouchi resulteerde kort erna in de 2-0 en Finn Stokkers tekende nog voor het verstrijken van het eerste halfuur voor de 3-0. NAC speelde daarmee een gewonnen wedstijd. Toch wist het team van Steijn ook na rust nog driemaal te scoren, via Roger Riera, Joshua Bohui en Nick Venema. Thijs Oosting had tussendoor de eretreffer gemaakt namens de bezoekers.

Jong PSV - Excelsior 1-6
Jong PSV trad aan met een zeer onervaren ploeg, doordat veel talenten momenteel de kans krijgen bij het eerste elftal, en daar wist Excelsior optimaal van te profiteren. De ploeg uit Kralingen begon prima en leidde bij rust al met 0-2, door doelpunten van Ahmad Mendes Moreira en Joël Zwarts. Met name de treffer van Zwarts was prachtig: nadat hij Shurandy Sambo had afgetroefd op snelheid en kracht, vuurde hij verwoestend raak in de korte hoek. Na de onderbreking voerde Excelsior de score verder op via Thomas Oude Kotte, een eigen doelpunt van Justin de Haas en Elías Már Ómarsson, alvorens Damian Timan wat terugdeed namens Jong PSV. Het slotakkoord werd daarna verzorgd door Ómarsson.

TOP Oss - Helmond Sport 1-2
Helmond Sport had zich geen betere start kunnen wensen in het Frans Heesen Stadion, want Jeff Stans schoot het elftal van Wil Boessen al na drie minuten voetballen op voorsprong. De middenvelder nam een afvallende bal op de pantoffel en zorgde zo fraai voor de 0-1. Helmond Sport domineerde daarna, maar wist zijn voorsprong pas aan het begin van de tweede helft uit te breiden via Arno van Keilegom. In de absolute slotfase werd het nog even spannend voor Helmond Sport: Orhan Dzepar werd met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld gestuurd en Dennis van der Heijden zorgde voor de aansluitingstreffer. De bezoekers hielden het hoofd echter koel en stapten uiteindelijk verdiend met drie punten van het veld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

6-1 voor excelsior,en zo hoort het

Zijn er niet heel veel spelers nu mee met 1 op trainingskamp of voor de oefenwedstrijden?

Mooi voorbeeld van competitievervalsing. Veel jonge spelers van zowel AZ als PSV waren met het 1e mee. Maakt een groot verschil. Morgen Jong Ajax wordt ook niks omdat een veredeld B-elftal aangevuld met de beste jong spelers om 13.00 uur tegen Union Berlin spelen. Om 14.30 uur speelt Jong Ajax vervolgens tegen Roda JC. Dat zal dus praktisch de onder 18 zijn aangevuld met een Mendez of zo.

29 augustus 2020 om 23:44

Valt opzich wel mee bij Ajax. Hansen, Quinten Timber, Kasanwirjo en Douglas zullen wel meedoen en die spelen wss ook rest van seizoen in de basis. Unuvar en Brobbey zijn toch niet fit. Dan mis je wss alleen een Rensch en een Jurrien Timber

30 augustus 2020 om 08:57

@master D: Wat een onzin, dat "competitievervalsing". Deze wedstrijden zijn deel van de competitiestart die al lang vast staat; het ligt aan de clubs zelf of ze meer waarde hechten aan de KKD voor de jeugdspelers of ze laten bank zitten tijdens een oefenpotje..

30 augustus 2020 om 09:37

Dus competitievervalsing van clubs die meer waarde hechten aan oefenpotjes bij het eerste dan de KKD is geen competitievervalsing vanuit die clubs? Dat een Cambuur of de Graafschap straks wel een Jong AZ treffen met Reijnen, Aboukhlal, Taabouni, Kramer, etc. noem jij eerlijke en gelijkwaardige tegenstand t.o.v. waar NAC gisteren tegen moest? Natuurlijk is het aan de clubs om te bepalen welk elftal ze sturen en was al een tijdje bekend wanneer de eerste speelronde zou zijn. Dat veranderd echter niks aan het feit dat een Excelsior, NAC en Roda tegen een uitgekleed jong elftal mochten/mogen spelen, terwijl overige clubs het straks lekker met 6 betere speler mogen uitzoeken. Die gaan niet met 6-1 winnen.

30 augustus 2020 om 11:23

Kramer is te oud voor jong AZ en Reijnders blijft ook bij het eerste.

30 augustus 2020 om 12:21

@Master D dit is toch niets nieuws. Dit wist iedereen toch al toen de “jong” teams aan de KKD werden toegevoegd. Toen was het allemaal prima want het water stond de KKD aan de lippen. Laat al die clubs er eens voor zorgen dat ze zich zelf kunnen bedruipen en niet afhankelijk zijn van de andere clubs en zij mogen ook zelf de regeltjes bepalen. Tot die tijd zul jij moeten accepteren dat zij afhankelijk zijn van een ander en die ander alleen wat wil doen als hij daar zin in heeft.

Lekker @KNVB had de beloften onderling laten spelen tot de voorbereiding van het eerste klaar is. Niet dat NAC en Excelsior gewoon horen te winnen van een jong team, maar ze hadden het minder cadeau gekregen en soms zit er een stunt bij.

Mooi dat oosting az weer zijn doelpunt mee pikt.

Je zou Vente maar hebben gehouden en Zwarts laten weggaan naar Excelsior. Of het nou wel of geen Feyenoord materiaal wordt, Zwarts toont tenminste ontwikkeling (en scoort behoorlijk). Prima pot van Excelsior, hopelijk met trainer Dijkhuizen voor promotie gaan.

Nog niet eens alle wedstrijden in competitieronde 1 gespeeld en het gezeik cq de competitievervalsing is alweer een feit. Bah wat een gedrocht is die Juup toch met die Jong Teams. Verschrikkelijk. Die spelen nergens voor en lopen alleen maar hinderlijk in de weg. Respectloos tegenover echte clubsupporters. Bah.

30 augustus 2020 om 07:45

Het is iig een goed moment in het seizoen om de Jong teams te treffen.

Dat halen ze wel in ! Winnen ze een keer van jong AZ en PSV dan is het competitie vervalsing. Ieder jaar maken talenten de stap naar de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren