Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische scheidsrechters mogen niet langer gokken op eigen duels

Laatste update:

De Belgische voetbalbond (KBVB) gaat in het eigen reglement een regel toevoegen die moet voorkomen dat scheidsrechters nog kunnen gokken op eigen wedstrijden. Momenteel kunnen arbiters nog legaal geld inzetten op wedstrijden die ze zelf moeten fluiten, maar hier wil de KBVB dus een stokje voor steken.

Voor spelers, trainers en bestuursleden is al een regel dat zij niet mogen gokken op wedstrijden waar hun club een belang in heeft. Voor scheidsrechters bestaat een dergelijke regel nog niet. De KBVB wil de regel dus gaan aanpassen, zo meldt Sporza.

Omdat enkele spelers uit de Belgische Pro League betrokken waren bij gokschandalen, is de bond een campagne begonnen om dit tegen te gaan. Tijdens het uiteenzetten van de campagne werd de uitzondering voor scheidsrechters ontdekt.

Het is logisch dat scheidsrechters niet mogen gokken op eigen wedstrijden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow geweldig plan, dat hier nog niet eerder aan was gedacht.

18 november 2016 om 14:35

Hahah geniaal bericht dit, een lach van oor tot oor!

18 november 2016 om 18:25

Het is schijnbaar niet zo logisch voor onze Zuiderburen, anders was dit al lang gebeurd.

Het is toch ongelofelijk dat scheidsrechters kunnen gokken op wedstrijden die ze zelf fluiten? Hier begrijp ik niets van, spelers mogen niet eens gokken op wedstrijden in andere landen, en deze malloten mogen dat wel.

18 november 2016 om 15:58

Ja, terwijl de scheids meer invloed op een wedstrijd kan hebben dan een speler. Een bepaald aantal gele kaarten, specifiek voor een speler of zoveel corners kunnen allemaal veel geld opleveren. Als je dan ook nog dik in zet dan weet je het wel. Ik had scheidsrechter moeten worden dan hoefde ik nu niet meer te werken. Echt schandalig dat dit allemaal zomaar kon. Dit soort zaken verwacht je in een land als Bulgarije maar je zou denken dat Belgen slimmer zijn. In dit geval kloppen bepaalde moppen over Belgen wel.

Spelers worden meteen keihard aangepakt (deschacht) en hier heeft nog niemand aan gedacht???? Als er iemand het spel kan beinvloeden dan is het de scheidsrechter wel..

18 november 2016 om 14:50

Zie je meteen wat een bende clowns er aan het hoofd van de Belgische bond staat

Zoals de reacties hierboven, moest ik ook even knipperen met mijn ogen. Staat dit hier echt? Dit zou een goed bericht geweest zijn in 1992....

Hahahaha schitterend.. die Belgen ook af en toe..

Nog erger dan dat bestuurders etc. Het doen. Zou lekker bijverdienen zijn als je een degradatie kandidaat laat winnen van de kampioen en al je geld erop heb gezet!

En Dick Jol werd hier als een paria behandeld toen hij ervan werd verdacht. Die Belgen blijven toch Belgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren