Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

België kan startbewijs voor eerste toernooi in elf jaar tijd al ruiken

Laatste update:

België is na vrijdag ontzettend dicht bij de eerste deelname aan een groot toernooi sinds 2002. In dat jaar waren de Rode Duivels van de partij tijdens het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea, maar nadien werden twee WK’s en drie EK’s gemist. Dankzij een 0-2 overwinning in en tegen Schotland is de ploeg van Marc Wilmots er echter bijna zeker van dat het erbij is in Brazilië, volgend jaar.

/

België had de zege te danken aan Steven Defour, die op de plek speelde van Eden Hazard. In het laatste deel van de eerste helft brak hij de score open, maar eigenlijk had Marouane Fellaini dat al veel eerder kunnen doen. Hij kreeg een voorzet van Nacer Chadli, maar kopte net voorbij de paal naast het Schotse doel. Daarna kwam een wat gezapige fase, waarin slechts Kevin De Bruyne positief opviel met twee pogingen. Beide werden klemvast gepakt door de keeper.

Defour knalde zijn land uiteindelijk naar 0-1 met een fraai schot, waar David Marshall geen weerwoord op had. De koers richting Brazilië werd daarmee nog scherper ingezet en na rust kwam de voorsprong eigenlijk niet meer in gevaar. België claimde een strafschop toen Christian Benteke werd gevloerd, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Later was dat wél het geval, toen Shaun Maloney in kansrijke positie de mogelijkheid tot de 1-1 liet liggen.

In de laatste minuten maakte Kevin Mirallas een einde aan de laatste twijfel en zorgde hij voor opluchting, met de 0-2. Doordat groepsgenoot Kroatië vrijdag niet verder geraakte dan 1-1 bij Servië, wordt de voorsprong van België uitgebreid van drie naar vijf punten. Er zijn nog maar twee wedstrijden te gaan en de Belgen waren al zeker van een plaats bij de eerste twee. Wanneer Kroatië-België volgende maand in een gelijkspel eindigt, zijn de Rode Duivels helemaal zeker van deelname aan het WK 2014.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen geweldige match maar de punten tellen

Ondanks dat de scheidsrechter wel erg in het nadeel van de Belgen floot en een penalty niet heeft gegeven, zag het er ook echt niet uit dat Schotland zou gaan winnen. Jammer dat we te weinig me onze kansen hebben gedaan. De Bruyne vond ik een mindere wedstrijd spelen ondanks zijn assist. Maakte veel verkeerde keuzes. In de eerste helft was Defour goed, maar man van de wedstrijd voor mij gaat tussen Chadli en Witsel.

7 september 2013 om 09:45

Pulga, ben blij dat ik niet de enige ben die zich ergerde aan die scheids
buiten de goal van Defour was hij redelijk onzichtbaar, wel jammer want vind het wel degelijk een goede speler voor "onze" Duivels

en ook over je 2e punt kan ik je alleen maar gelijk geven, Motm is volgens mij Witsel met Chadli als 2e.

het enige waar ik me soms aan stoor in het spel van de Belgen, is dat ze de match furieus beginnen en na 10 min minder druk beginnen zetten en trager beginnen te spelen. maar ja, jonge ploeg en zal nog wel beteren tegen volgend jaar zeker?

8 september 2013 om 02:31

Domineerde de wedstrijd maar maakte maar niet de0 2 waardoor je in de problemen komt moet er echt uit want in het WK wordt dit afgestraft

Belgie creëerde weinig kansen waar aan gewerkt moet worden want op hoog niveau krijg je nog minder kansen

We mogen beginnen boeken, dit mag je niet meer weggeven. We hebben 3 kansen om ons te kwalificeren

7 september 2013 om 02:03

Nog 2 wedstrijden te gaan. Geen drie.

Nietemin, kat in t bakkie toch?

7 september 2013 om 02:15

Weet ik

maar ik bedoel, stel dat we 0/6 halen (kan altijd natuurlijk) en we eindigen 2de dan hebben we nog een herkansing bij de barragematchen

Dus 3 kansen om ons te kwalificeren, maar hoe dan ook het is nu al voor 90 % binnen

Yeaaaaaa! Oep a bakkes! En we gaan naar Brazilië se! Dank u Kroatië. Het was een oke match met een zakelijke winst. Maar winst is winst! We komen eraan!

6 september 2013 om 23:03

Hahaha van waar ben je in Antwerpen

We zijn er nog niet. Maar eigenlijk mogen we dit nooit uit handen gegeven. Een goede match was het ook niet, maar 0-2 winnen in Schotland is hoe dan ook een mooie uitslag.

Dag moeder Dag moeder, moet der nog zand zijn! Was Rik de Sadelaar er nog maar om het commentaar te geven in Brazilie

Wat zal Kroatië dit zich beklagen. Thuis verloren van Schotland, gelijk op Servië. Denk over en uit, dit geeft België echt niet meer weg. Schijnt dat de Schotten een paar geblesseerden hadden, maar als je dit voor de dag brengt... erbarmelijk voetbal, echt triest om te zien. Dit heeft eigenlijk niets meer met voetbal te maken. België deed het nog rustig aan vond ik, geen vuiltje aan de lucht.

Gelijk spel is genoeg in Kroatië, en dan eindelijk eindelijk eindelijk kunnen ze zich focussen op een tornooi want dat is echt lang geleden.

Zakelijke overwinning. Waar de belgen vroeger nog zulke wedstrijden verloren, worden ze nu relatief makkelijk gewonnen. Er zit een zekere maturiteit in deze groep.

De belgen weer geluk zoals 2x tegen servie.

Maar gefeliciteerd, geluk dwing je af.

Ze komen zeker ver op het Wk.

Poule A misschien wel poule des doods.
Kroatie, Belgie en Servie horen alle 3 op het wk!

6 september 2013 om 23:09

Geluk? Komaan zeg, wel serieus blijven hé.
Schotland heeft op geen enkel moment zelfs maar aanspraak kunnen maken op een gelijkspel.

Schoten binnen het kader:
Schotland: 0
België: 8

Corners:
Schotland: 1
België: 9

6 september 2013 om 23:12

Geluk? Man toch...

Schotland was nergens, 2 mooie doelpunten van Belgie en geen enkele keer in de problemen gekomen.

Gelukkig, ja, dat zijn we wel :-)

6 september 2013 om 23:15

De nul gehouden in 7 van de 8 wedstrijden, dat is geen geluk meer.

6 september 2013 om 23:43

Volgens mij feliciteer ik de belgen.

En tegen Servie hebben ze 2x geluk gehad dat kun je niet ontkennen.

6 september 2013 om 23:45

Tegen Servië was het inderdaad niet al te best. Maar je zegt dat ze weer geluk hebben gehad. Hoezo hebben ze deze wedstrijd geluk gehad dan?

6 september 2013 om 23:46

Volgens mij hebben we 5 keer gescoord tegen de Serviërs en hebben we niet voor niets een werelddoelman. Dat is geen geluk.
Vind het gewoon jammer dat je felicitaties geeft en dan de sportiviteit daarvan zelf onmiddellijk onderuit haalt door het "geluk" te noemen.

7 september 2013 om 02:08

Niet zo defensief jonge... hij feleciteert met deze wedstrijd, en zegt over die tegen servie dat het enigzins geluk was... valt wel mee toch?

8 september 2013 om 03:28

weer geluk? Dus tegen Schotland had België geluk? En Courtois die op z'n dooie gemak wereldreddingen verrichtte tegen Servië is ook geluk? Hmmm.

Ik als Kroaat feliciteer de Belgen van harte! Jullie verdienen het en zijn in mijn ogen al een A-land samen met Spanje , Duitsland en Brazilië . De Kroaten speelde matig .. Niet gek aangezien al die luidruchtige en haatdragende Serven op de tribune maar een mooi puntje ! Nu hopen dat we een goed resultaat kunnen neerzetten tegen de Belgen ... met een gelijkspel ben ik al tevreden . En ons zien te kwalificeren via de play-offs en hopen op een ''makkelijke'' tegenstander.

Gefeliciteerd Belgie !

6 september 2013 om 23:13

mooie, sportieve reactie.

Maar euh, we zijn er nog niet hé, jullie 2x winnen en wij 2x verliezen en tis voor jullie.

6 september 2013 om 23:31

Sportieve reactie inderdaad, petje af daarvoor, maar wel jammer dat je begint over de haatdragende Serviërs. Ik denk dat ik jou als Kroaat zijnde niet hoef uit te leggen waarom jullie zo ontvangen zijn. Als je al zo sportief reageert op het succes van België, dan hoop ik ook dat je net zo ruiterlijk kan toegeven dat de Kroatische fans in Zagreb op 22 maart gedurende 90 minuten alleen maar leuzen zoals "dood de Serviër" hebben gezongen, waardoor het (jammerlijk genoeg, omdat ik ook zeker voor wat vreedzamere verhoudingen ben) niet zo verwonderlijk is dat de Kroaten een koekje van eigen deeg kregen. Verder was de wedstrijd redelijk fysiek. En eerlijk, die overtreding van Šimunić, als je zoiets op straat doet dan moet je gewoon de bak in. Jammer, want anders was Sulejmani doorgebroken. Maar goed, jullie hebben een gelijkspel en een overwinning tegen ons, op dit moment zijn wij gewoon jullie mindere. Petje af, succes in de kwalificatie verder.

6 september 2013 om 23:58

Je hebt gelijk over Simunic . Als hij gewoon 2 passen achteruit deed had hij die overtreding nooit hoeven te maken , olie en olie dom . De supporters van zowel Kroatie als servie zijn haatdragend . De Uefa waarschuwt beide landen niet voor niets elke keer. Probleem van Kroatie is dat ze vaak defensief spelen terwijl aanvallend hun kracht ligt.
Servie heeft een sterke defensie met Ivanovic , Subotic , Nastasic , Kolarov hebben ze misschien wel 1 van de beste defensie van de wereld.

Belgie is terecht de groepswinnaar en ik hoop dat Kroatie alsnog via de play-offs doorgaat.

7 september 2013 om 00:59

Ik als Kroatieaanhanger vind dat dat puur door Stimac komt
Het spel is te defensief terwijl je de kwaliteiten hebt om aanvallend te spelen
Verder mag je die Simunic voortaan wel op de bank zetten
Wat een waardeloze speler is dat zeg

7 september 2013 om 01:23

Ik ben het inderdaad met je eens dat Štimac een waardeloze bondscoach is. Met Modrić, Kovačić, Mandžukić, Jelavić en zelfs nog Olić heb je aanvallend gezien gewoon goud in handen. Maar aan de andere kant, Kroatië speelt de gehele wedstrijd op eigen helft en heeft aan één counter genoeg om een goal te scoren tegen één van de beste verdedigingen van Europa. Daar kan ik dan alsnog bewondering voor opbrengen. Ik blijf echter wel treuren om het feit dat Servië niet de gehele kwalificatie zo gemotiveerd heeft gespeeld als vanavond. Dan hadden Kroatië en België het een stuk lastiger gehad in de kwalificatie.

Eigenlijk nagelaten om de wedstrijd vroeger op slot te gooien want met 0-1 blijft het link al maakten die Schotten helemaal niks klaar.

Bevestiging van wat we al langer weten : de backs zijn het zwakke punt van Belgie, vooral Alderweireldt vind ik vrij matig in vergelijking met de anderen en Benteke is als diepe spits degelijk maar eigenlijk ook niet veel meer dan dat.

Brazilie kan nu eigenlijk alleen nog wiskundig mislopen, vroeger moesten we de omgekeerde berekening maken.

En wat het daar dan gaat worden ? Belgie kan verrassen maar er zijn nog altijd een tiental landen waarvan ze ook zomaar kunnen verliezen.

Bij de beste 16 zou moeten kunnen, voor meer zal het al wat moeten meezitten.

6 september 2013 om 23:15

Dat is waar, maar dat geldt eigenlijk voor alle landen op een tornooi. Spanje met al hun superioriteit had er ook gewoon kunnen uitgaan tegen Paraguay op het WK in 2010.
Kwalificatie is nu essentieel, hoe er vandaag gespeeld werd tegen Schotland, gaat geen invloed hebben op een tornooi.

7 september 2013 om 10:00

Ik zou ook veel liever een echte back zien dan een 4e centrale verdediger. Maar Alderweireld deed het gisteren toch echt goed. Zijn man kwam hem niet voorbij en hij deed goed mee aan het spel. Een dikke voldoende vond ik. Enkel zijn voorzetten zijn steeds van die ballonballetjes. Als je zo'n voorzetten geeft tegen een sterke ploeg of een counterploeg wordt dit genadeloos afgestraft.

7 september 2013 om 10:04

Idd, is hier al wel vaker op het forum aangehaald. Over Vertonghen en Vermaelen hebben we goede Lb's, met Pocognoli als goede vervanger.
Enkel op de RB hebben we nog een klein probleem. Ik vind Alderweireld op verdedigend vlak meer dan voldoende, staat er wanneer het nodig is. Enkel aanvallend brengt hij te weinig. Oogt regelmatig ook onzeker als hij aan de bal is. Het alternatief voor Alderweireld is dan Gillet; vind hem (persoonlijk) te aanvallend en verdedigend te kort komen. Aangezien dat de 1e taak van een RB is, doen we het dan maar met Alderweireld.

Degelijke overwinning. 5 punten voorsprong nu, dit mogen we niet meer laten schieten.
De Belgen kwamen toch heel wat vaker voor de goal dan de Schotten. Natuurlijk moet er verder nog gewerkt worden aan de automatismen maar dat is ook normaal.
Chadli speelde een goede wedstrijd als vervanger voor Hazard. Het werd enkel wat spannend 10 minuten voor tijd, maar toen scoorde Mirallas en was de match binnen.

Ben erg blij voor de heel belgie !!!

Heerlijk gewoon! Het was een mindere wedstrijd van de Rode Duivels maar dit kan gewoon niet meer fout gaan. We hebben er een decennium voor moeten wachten en alleen een schamel puntje zit ons in de weg. Come on Belgium, come on Belgium!

Chadli, klasbak! Wel jammer dat Dembele zo weinig minuten kreeg...

Mature wedstrijd was dit van onze jonge Rode Duivels.
We hadden de match onder controle zonder al te veel energie te verspillen.
Witsel heerste, zweefde en verpulverde het Schotse middenveld op zijn eentje alleen al.
Wat een elegantie stelt die tentoon als hij speelt, jammer dat hij in het verre Rusland op het balletje trapt....
Akelige blessure voor Lombaerts die zich nogmaals als een goede stand-in bewees.
Je ziet dat deze ploeg meer is dan paar gasten die samenkomen om een match voor hun land te spelen. Ze zijn vrienden, échte vrienden, dollen met elkaar, gaan samen op vakantie, maar als het serieus moet zijn dan zijn ze ook op en top prof.

3 punten in de sjakos en op naar Zagreb, waar we ook voor een overwinning moeten gaan !

Braaaazillll here we come !

6 september 2013 om 23:31

Zagreb. In Belgrado kunnen we weinig gaan doen behalve Mitrovic een pint betalen.

6 september 2013 om 23:32

Ik denk dat Mitrović blijer wordt van een knipbeurt. Wat een joker met zijn kapsel, terwijl hij zo goed kan voetballen.

6 september 2013 om 23:36

Hahaha , inderdaad, alhoewel we dat ook in Brussel kunnen doen
Foutje hersteld !

6 september 2013 om 23:37

Marginaal kapsel idd

8 september 2013 om 03:26

Ach hij is nog jong. De jeugd doet wel meer gekke dingen om naar eigen zeggen "op te vallen", terwijl ze allemaal dezelfde domme dingen doen zoals peperdure merkkledij kopen, muziek luisteren die ze zelf niet graag horen maar de "groep" wel, marginale haardrachten, etc.

6 september 2013 om 23:32

Jij gaat maar naar Belgrado, in Servië... Ik ga nr Zagreb

Ik ben trouwens eens benieuwd naar de schorsing voor Simunic. Die actie sloeg werkelijk nergens op.

Het zou weer eens tijd worden dat onze zuiderburen op een eindronde te zien zijn.

Gefeliciteerd België. Zakelijk gespeeld, maar ik vind dit echt een heerlijk team om te volgen, ik verwacht veel van ze volgend jaar zomer. Al moet men ze ook weer niet teveel ophemelen, prachtige lichting, maar (nog) niet van het niveau van Spanje en Duitsland en dat gaat ook nog wel een tijdje duren.

Prachtig voor Belgie natuurlijk. Die kunnen zeker verassen op het WK. Mitst ze zich kwalificeren(waar ik wel vanuit ga). Op elke linie hebben ze een aantal toppers. Echt prachtig hoeveel talent er in Belgie rondloopt.

Eerlijk is eerlijk. Belgie heeft een beter team dan ons.

Ongelooflijk wat voor spelers België ter beschikking heeft. En ze spelen allemaal bij europese topclubs. Enige wat ze in België niet hebben is een topspits. Lukaku kan dat wel worden maar ist nog niet. Ze hebben wel toekomst daar in België zeg! Om jaloers op te zijn.

Zakelijke overwinning voor ons! Ik hoop eigenlijk nog altijd dat Wilmots Cavanda nu een keer selecteert... speelde vorig weekend weer mee met Lazio en is zowel aanvallend als verdedigend sterk, ookal vind ik dat hij iets te veel aanvalt soms waardoor hij soms ruimte achterlaat maar bon Alderweireld doet het niet slecht maar komt tekort als je kijkt naar zijn medespelers op het veld.

Mathematisch kunnen we nog steeds tweede worden, hoor. Al zeg ik dit liever dan het verhaal van de voorbije jaren, waarbij het mathematisch gezien nog wel kon!

"belgië had de zege te danken aan Steven Defour, die op de plek speelde van Eden Hazard."

Klopt niet, op de plek moet "in de plek zijn". = in de plaats van.

Was een zakelijke overwinning voor de Belgen. Lijkt wel alsof van Buyten plots betrouwbaar is geworden, ook tegen Frankrijk was hij sterk. Ik herinner me nog een wedstrijd in Kazachstan twee jaar terug die we alsnog uit handen gaven nadat spelers plots nonchalant begonnen te doen.. hakballetjes enzo. Ben blij dat ze dat al afgeleerd hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren