Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekersensatie Lewis Baker schiet Vitesse na 27 jaar naar finale

Laatste update:

Voor het eerst sinds 1990 is Vitesse doorgedrongen tot de finale van de KNVB Beker. Het team van Henk Fraser rekende woensdagavond dankzij een dubbelslag van Lewis Baker af met Sparta Rotterdam: 1-2. Baker was dit seizoen goed voor vijf doelpunten in het bekertoernooi en is daarmee topscorer. In de finale van 30 april wordt AZ of SC Cambuur de tegenstander. Vitesse speelde in het verleden driemaal een bekerfinale en verloor ze allemaal.

Baker sloeg voor het eerst toe na twaalf minuten en dat was een van de weinige hoogtepunten van de eerste helft. Beide ploegen creëerden nauwelijks uitgespeelde kansen; het gevaar kwam voornamelijk van afstandsschoten, zoals van Baker. Sparta slaagde er niet om in gaatjes te vinden in de verdediging van Vitesse. Het eerste schot tussen de palen kwam van Milot Rashica. De aanvaller haalde van grote afstand uit en vond Roy Kortsmit op zijn pad. Ter hoogte van de zestienmeterlijn probeerde ook Jerson Cabral het, maar de winteraanwinst van Sparta mikte een halve meter naast het doel van Eloy Room.

Baker was wel succesvol van afstand. De verdediging van Sparta lette niet op toen de technicus werd bediend, waardoor de vrijstaande Baker kon uithalen in de rechterhoek. Het leek een houdbare bal, maar het leder ging onder doelman Kortsmit door. Sparta zette na de openingstreffer druk. De ploeg van Alex Pastoor kwam echter niet veel verder dan een paar inzetten van Cabral: een aardige vrije trap ging over en een schot in de korte hoek leverde geen problemen op voor Room. Zodoende nam Vitesse de voorsprong betrekkelijk eenvoudig mee de rust in.

Kelvin Leerdam in duel met Iván Calero.

Na de onderbreking kreeg Sparta wel goede kansen. Paco van Moorsel kreeg niet genoeg kracht achter zijn kopstoot en Michel Breuer kopte in de handen van Room na een vrije trap van invaller Craig Goodwin. Aan de overzijde miste Rashica één-op-één met Kortsmit: de Kosovaar werd hard aangespeeld door Adnane Tighadouini en nam de bal met een goede aanname mee het strafschopgebied in. Rashica ging op Kortsmit af en schoof de bal naast. Lang maalde Vitesse er niet om, want een minuut later werd het alsnog 0-2. Opnieuw was Baker de gevierde man.

De Chelsea-huurling ging de combinatie aan met Rashica en haalde vervolgens uit met rechts. Kortsmit werd opnieuw verschalkt door het lage schot van Baker. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Sparta bracht de spanning echter razendsnel terug na een eigen doelpunt van Guram Kashia. De verdediger werkte de bal in de korte hoek achter zijn eigen doelman, na een lage voorzet van Goodwin. Vitesse wilde de marge weer terugbrengen tot twee en was dichtbij via Rashica, wiens schot via de vingertoppen van Kortsmit op de paal belandde. Donderdag wordt bekend wie de opponent wordt in De Kuip.

Wint Vitesse de KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dikverdiende overwinning voor Vitesse! Op naar De Kuip! Sparta had geen kans vandaag, Vitesse was slimmer!

2 maart 2017 om 01:04

Dik verdiend? Eerste helft was Sparta duidelijk de betere ploeg en de tweede helft was het alsmaar zoeken voor Vitesse en hadden ze het uitermate moeilijk mee. Het kwartje had ook net zo goed de andere kant kunnen opvallen.

2 maart 2017 om 01:28

De beste kansen waren voor Vitesse en zeker voor Rashica

Pffff wat een flutkeeper die kortsmid. Onterechte overwinning van vitesse imo, maar daar malen ze niet om in arnhem.

1 maart 2017 om 22:41

Onterecht? Even serieus: Vitesse had er wel vier kunnen maken vandaag.

Ik hoop op een finale tussen Vitesse en AZ, misschien is het dan wel de moeite waard om een kaartje te proberen te kopen! Lijkt me echt een leuke finale die alle kanten op kan

Dik verdiend! Ik zie Sparta niet heel vaak spelen en dat is volgens mij maar goed ook. Daar zit echt heeeel weinig voetbal in.

1 maart 2017 om 22:47

Klopt, elk weekend is het huilen met de pet op! er zit geen passie en plezier in het spel van Sparta.

1 maart 2017 om 22:48

Ik weet niet wat je met 'heel weinig voetbal in' bedoelt maar persoonlijk vind ik ze wel een leuke club om naar te kijken. Althans t.o.v. clubs als Roda of Excelsior.

1 maart 2017 om 22:57

Van wat ik vandaag gezien heb is het voetbal van Sparta ongelooflijk voorspelbaar. Louter breedte passes en ballen die je van een kilometer afstand ziet aankomen. En om het helemaal af te maken lopen er ook nog 2 rond met het fysiek van een 3e klasser genaamd breuer en die Dijkstra... Dat kan toch niet op dit niveau

1 maart 2017 om 22:49

Alleen die Dijkstra vond ik nog wel aardig ballen.

Leuk voor Vitesse.
Maar ik vind het nog het leukst voor Kashia!

Wat een gãªnante vertoning trouwens bij Veronica met de 2 "analisten" Helder en Heitinga. Wat een nitwits!

Pff ik ben geloof ik nog nooit zo zenuwachtig geweest als bij deze wedstrijd, dus wat is dit heerlijk!! Natuurlijk is het ongelofelijk te hopen dat we die beker nu winnen, maar wat vind ik het al vet om de finale überhaupt een keer zo mee te maken!

1 maart 2017 om 22:53

Ik gun het Vitesse eigenlijk wel om de beker te pakken. Laten de afgelopen jaren toch regelmatig best leuk voetbal zien zonder er echt voor beloond te worden. Een zeer zware voorronde EL tegen Southampton als ik me niet vergis is de enige 'prijs' geweest?

2 maart 2017 om 01:29

ook verloren tegen Anzhi in een voorronde @zwollywood038

Wat ben ik blij, dit is iets wat je eigenlijk nooit mee maal met ons cluppie. Maar wat speelden we slecht, Sparta is een hartstikke leuk team, en eigenlijk ook beter vandaag. Tuurlijk had Vitesse kansen, maar voetballend leek het nergens op. Nu op naar de finale, en hopelijk onze 1e prijs van het 125 jarig bestaan. Alles klopt in het feestjaar. Maar nogmaals, Sparta schitterend team met dumfries,van Drongelen, sanussi. Die blijven er zeker in, en het is ze gegund. Succes Sparta!!

1 maart 2017 om 23:28

Gefeliciteerd! Het is jullie gegund. Maar ik met mijn rood witte bril zie nou weinig schitterends aan mijn team. Kunnen nog niet 4x een bal naar elkaar overspelen. Manmanman. Als we niet degraderen is het een wonder. Veel succes in de finale, en win hem he!

YES! Sparta wilde wel maar kon niet, komen toch kwaliteit te kort.

Vitesse-Cambuur?

AZ zit momenteel niet in the flow, dus ik zie Cambuur wel stunten.

Als eerste gefeliciteerd Vitesse supporters. Als tweede word ik als Willemll supporter wel vrolijk van. Stel het wordt Vitesse AZ in de finale dan blijft er een Europese plek over toch? Plus FC Twente mag ook niet mee doen toch? Dan blijven er al twee plekken over. Dus als Willem ll op de 9de plaats blijft spelen wij dan play off?

1 maart 2017 om 23:30

Dankje! Wat voelt dit ongelofelijk lekker.

En ja, de nummer 9 heeft dit seizoen een zeer grote kans om ook play offs te mogen spelen. Hoop dat het Willem II wordt, heb toch altijd een zwak voor die club.

Vitesse kan weleens de beker gaan winnen dit jaar. Schat ze op dit moment ietsjes hoger in dan Az. Maar finale is een wedstrijd opzich. Gun het Fraser wel die beker. Altijd 'n eerlijk en open mannetje. Draait nauwlijks om de waarheid. Zelfs als het om zijn eigen team gaat.

Wederom een genante vertoning tegen een ook niet heel goed Vitesse. Die speelden gewoon slimmer. Kortsmit keepte vorige week redelijk en dan volgen er weer 3 blunders. Waarom staat Calero er weer in? Voegt niets toe al weken evenals Cabral. Goodwin, Brogno en Verhaar zijn allen beter. Eigenwijze tering Pastoor. Hier had zoveel meer ingezeten. Ben deze man echt al weken zat. PASTOOR OPROTTEN. Zondag weer een vervolg in de dramaserie op weg naar de Jupiler.

Van Boekel ook weer een dramawedstrijd gefloten. Probeerde een Nijhuisje eerste helft en mislukte helemaal. Zijn assistent aan de Kasteelzijde was al helemaal blind. Zeker 4 ballen verkeerd gegeven en ook nog eens 5 keer een bal over de zijlijn en het gewoon niet zien. Zo frustrerend.

2 maart 2017 om 00:40

Cabral voegt niets toe 😂? Hij was de enige met een beetje dreiging vandaag.

2 maart 2017 om 01:06

Ja een constante dreiging van onvermogen. Altijd naar binnen toe komen en geen resultaat wat eruit komt. Is gewoon een hele beperkte voetballer en overbodig bij Sparta.

2 maart 2017 om 01:28

Doe maar even rustig, zonder Pastoor hadden jullie hier niet gestaan, er had al meer in de wedstrijd zelf gezeten, soms zit het mee soms zit het tegen.

Ben zo blij, eindelijk die finale waar we zo lang naar verlangden. Manmanman wat een ongelofelijke spanning die laatste 20 minuten alleen al, laat het zo zijn en win die beker, we gaan er een geweldig feest van maken, Forza Vites!

Ze konden wel een succesje gebruiken nadat ze er zo van langs gekregen hebben in de Engels media.... waar mogelijk nog een staartje aan gaat komen.
Had liever sparta door zien gaan maar ach wij moeten morgen eerst eens winnen en dan zien we wel hoe het tegen Vitesse verloopt, is natuurlijk wel een mooier affiche.

Ten eerste alle Vitesse fans gefeliciteerd.

Vitesse was slimmer en heeft voorin spelers die beter op elkaar zijn ingespeeld als bij ons. En elke corner die we kregen ging over alles en iedereen heen. Ik snap verder ook niet waarom Brogno en Verhaar niet inde basis beginnen. Er is nooit een touw aan vast te knopen in hoe de samenstelling van de aanvallers bij ons is.

De eerste goal had Kortsmit gewoon moeten hebben, tweede was mooi uitgespeeld.
Zou leuk zijn geweest om weer eens naar de finale te mogen, laatste keer dat ik daar was was in 1996. Maar Vitesse was gewoon de betere ploeg en Sparta was niet in staat om er iets tegenover te zetten. Al met al toch een nette prestatie voor een ploeg die net is gepromoveerd.

Komend weekend komen de buren uit Zuid op bezoek, hopelijk kunnen we het hun wel moeilijk maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren