Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Begeerde Mees de Wit kan fraaie stap omhoog maken in de Eredivisie

Laatste update:

AZ heeft zich met een eerste bod bij PEC Zwolle gemeld voor Mees de Wit, zo weet De Telegraaf te melden. De krant schrijft op basis van ‘bronnen rond de Zwolse club’ dat de hoop bestaat dat er een akkoord kan worden gevonden over de 23-jarige vleugelspeler. Het aantrekken van De Wit zou passen in de transferpolitiek van de Alkmaarders.

AZ oriënteert zich de laatste jaren op de Scandinavische én binnenlandse markt. Met Dani de Wit, Sam Beukema, Zakaria Aboukhlal en Vangelis Pavlidis werden er reeds de nodige jonge spelers met groeipotentie opgepikt bij Nederlandse clubs en De Wit zou nu in dit rijtje passen. De vleugelspeler - van nature een buitenspeler, die dit seizoen als wingback speelt en ook op het middenveld uit de voeten kan - is een van de lichtpuntjes bij hekkensluiter PEC.

‘Natuurlijk zou ik tekenen als Ajax me terugwil, het is nog steeds mijn club’

Voetbalzone sprak ruim een jaar geleden met Mees de Wit over zijn buitenlandse avonturen.Lees artikel

Er bestaat daardoor ‘volop interesse vanuit binnen- en buitenland’ voor De Wit, die in Zwolle nog vastligt tot medio 2023. PEC pikte hem afgelopen zomer op bij Sporting Portugal, waar hij drie jaar - los van een huurperiode bij het Spaanse FC Orihuela - deel had uitgemaakt van het tweede elftal. De Wit speelde tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax, voordat hij de overstap naar Portugal maakte. Dit seizoen speelde hij voorlopig 25 officiële wedstrijden, waarin hij 4 keer scoorde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken hem niet goed dus weet niet of hij een versterking is. Het enige wat ik van hem weet is dat hij thuis in eigen stadion twee keer tegen AZ heeft gescoord. Iemand die kan aangeven in hoeverre het een goede speler is?

7 april 2022 om 08:25

Is voetballend de beste speler bij PEC. Snel, lekker fel en kan goed voetballen. Je ziet aan alles dat hij sneller denkt en handelt dan de rest, maar dat zijn ploeggenoten niet altijd even snel zijn als hij. Denk dat de stap naar AZ misschien net wat te groot is, maar als hij rustig kan doorgroeien en er niet meteen hoeft te staan zie ik hem het wel redden.

7 april 2022 om 13:57

Twente heeft ook geïnformeerd naar hem. Mooie tussenstap

7 april 2022 om 08:50

Wel een goeie speler die vermoedelijk nog beter zal presteren met betere spelers om hem heen. Ik verwacht dat hij het niveau van AZ wel aan gaat kunnen na verloop van tijd.

Ik kan echt genieten van Mees de Wit. Hele technische jongen met goed overzicht en altijd een oplossing naar voren. Als ik PEC was zou ik een goed bod maar accepteren want als je degradeert dan kun je er natuurlijk minder voor vragen

7 april 2022 om 09:19

Jacco

"er bestaat daardoor ‘volop interesse vanuit binnen- en buitenland’ voor De Wit"

PEC kan afwachten, want er is genoeg belangstelling. We weten dat AZ zeeeer karig is met hun biedingen. Vaak bod onder marktwaarde en zegen take it or leave it.

7 april 2022 om 11:13

En toch weten ze spelers aan te trekken, zo karig zullen die biedingen dus wel niet zijn, anders zouden er geen nieuwe spelers komen.

7 april 2022 om 19:11

Helemaal mee eens, is ook gewoon lulkoek. Elke club probeert een speler voor zo min mogelijk geld binnen te halen. We moeten niet doen alsof alleen AZ begint met een laag openingsbod.

Idd een opvallende speler binnen een selectie waar niemand zijn niveau haalt. Maar voor de toekomst zeker geen verkeerde speler voor AZ. Hij kan daar sterker worden en groeien.

8 april 2022 om 00:36

Euhm, juist iedereen bij Zwolle zit op zijn eigen niveau, zit niet meer in.

Voetbalt ook met nr 34, leuke voetballer wel.
Zou hem graag bij Utrecht zien

Voor welke positie wordt deze jongen dan gehaald? Linksback?



Hij heeft bij Ajax in de jeugd de nodige problemen gehad/ gemaakt. Volgens mij is hij daar weggestuurd...
Hij bevestigt wel dat je als jeugdspeler beter bij Ajax je opleiding kan krijgen. De kans dat je later bij AZ opduikt lijkt behoorlijk groot...

7 april 2022 om 11:02

Was vooral zijn zaakwaarnemer die voor veel problemen heeft gezorgd.

De Wit kreeg een zelfde prestatiecontract als Mazraoui, maar zag dat niet zitten, dus is toen vertrokken bij Jong Ajax. Nu speelt hij weer wat beter en lijkt uit te komen wat hij twee jaar geldeden zei hij toen hij op een dood spoor bij Sporting zat

"een club uit het rechterrijtje van de Eredivisie behoort tot de mogelijkheden. 'als ik daar twee goede jaren draai, kan ik misschien door naar de subtop en wie weet wat er daarna mogelijk is"

Weet zelf niet of hij het niveau van AZ aankan, maar die zullen zich willen voorbereiden op een eventueel vertrek van Wijndal en leuk dat ze het dan bij Nederlandse spelers zoeken. Misschien ook wel goed nu de laatste Noren als Witry en Evjen niet echt overtuigen.

7 april 2022 om 11:16

Voor onbekende redenen voor vijf wedstrijden geschorst. Later is gebleken dat zijn zaakwaarnemer destijds de Ajaxdirectie had bedreigd (Is nu niet meer zijn zaakwaarnemer).

Vraag me af of hij het niveau aan zou kunnen bij AZ of dat hij op een dood spoor belandt en bij Jong AZ komt te spelen. Heb toch het gevoel dat het beter voor hem is om eerst naar de middenmoot van Eredivisie te gaan en dan die stap nog eens te maken. Maar AZ kan altijd de gok proberen te wagen.

Last hem maar naar AZ toegaan, op recht is er echt nog wel iets nodig, links met nu nog Wijndal en Karlson loopt het prima als er aan de rechterkant ook zoiets gerealiseerd kan worden met Sugawara en de Wit dan mag AZ daar wel eens voor in de buidel tasten.
De laatste jaren veel verkocht en eigenlijk niets echt iets met meerwaarde teruggekocht, dus er is geld genoeg.
En als Zwolle een doorverkoop percentage bedingt dan gaat het Zwolle ook wat opleveren, AZ verkoopt en verdient behoorlijk aan zijn spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren