Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Begeerde Fransman kiest voor Russisch avontuur bij Büttner en Douglas

Laatste update:

Mathieu Valbuena wordt een ploeggenoot van Alexander Büttner en Douglas bij Dynamo Moskou. De Russische club maakt bekend dat het de kleine dribbelaar heeft overgenomen van Olympique Marseille en dat Valbuena een driejarig contract in Moskou tekent. Dynamo betaalt naar verluidt een bedrag van zeven miljoen euro als transfersom.

/

De 29-jarige Valbuena zou momenteel op weg zijn naar Rusland, om zijn overgang af te ronden. In Moskou ligt er een lucratief contract klaar voor de 38-voudig Frans international, die ook in verband werd gebracht met clubs uit de Premier League en de Primera División. Er werd beweerd dat Valbuena geen zin had in een verhuizing naar Rusland, maar de roebels hebben hem blijkbaar toch over de streep getrokken.

Voor Valbuena komt er met de transfer een einde aan een lange periode bij Marseille: hij tekende in 2006 een contract in Stade Vélodrome en speelde in acht jaar tijd 242 competitiewedstrijden voor de Franse topclub. Op het afgelopen WK was hij nog basisspeler bij Frankrijk en de aanvaller scoorde nog tegen Zwitserland.

Zonde dat Mathieu Valbuena voor een transfer naar Dynamo Moskou kiest

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze stap begrijp ik echt niet! Maar zal nog wel even willen cashen zo aan het einde van zn loopbaan.

2 augustus 2014 om 20:14

Mee eens zo'n heerlijke speler en dan gaat hij naar Rusland begrijp hier niks van.

2 augustus 2014 om 20:59

Dynamo Moskou is best een aardige ploeg denk ik. Misschien niet zo'n stap omhoog ten opzichte van Marseille, vooral nu Bielsa ze gaat coachen, maar hij heeft het daar wel gezien na al die jaren denk ik. Als er dan geen andere clubs komen terwijl Dynamo waarschijnlijk ook een aantrekkelijk salaris biedt dan vind ik zijn keuze erg begrijpelijk.

3 augustus 2014 om 01:41

Nou ik denk dat Moskou zo een aardig team krijgt dat misschien wel hoge ogen kan gaan gooien Europees.

3 augustus 2014 om 10:07

Ja moeten ze wel eerst de EL inkomen. Thuis hebben ze geloof ik met 1-1 gelijk gespeeld.

2 augustus 2014 om 20:16

Hij is 29 man

2 augustus 2014 om 20:18

Bedoel je nog maar 29 of al 29?

2 augustus 2014 om 20:41

pas 29, die gozer kan nog makkelijk een aantal jaar topvoetbal aan om dan pas te gaan cashen.

2 augustus 2014 om 20:30

Dus je begrijpt het wel.

2 augustus 2014 om 20:54

las vd week ergens dat hij zo'n €8m per jaar krijgt voor 3 jaar .. snap t dus best

3 augustus 2014 om 13:27

Hij gaat in drie jaar tien miljoen verdienen. Dat komt dus neer op 3,3 miljoen euro per seizoen.

3 augustus 2014 om 13:53

oh ok nou lijkt me dat hij zoiets bij andere clubs ook wel zou kunnen verdienen .. dan snap ik het toch wat minder.

2 augustus 2014 om 22:13

Ik zal het je proberen uit te leggen aangezien dit weer een vaag verhaal van vz is.

Valbuena gaf afgelopen seizoen aan graag nog een keer een buitenlands avontuur te willen, het liefst in spanje. Aangezien zijn contract volgend jaar afloopt, moest hij deze zomer wel verkocht. Marseille gunt hem deze stap en wilde ook van zijn salaris af van 350.000 euro per maand.
in eerste instantie was er een interesse van sevilla en valencia, maar ze schrokken van zijn huidige salaris en hij wilde niks inleveren. Volgens kwam dynamo, marseille was akkoord met de transfersom en valbuena kon 10miljoen netto verdienen in 3 jaar. Valbuena heeft dit bod 2 weken geleden geweigerd, hij wilde het liefst naar spanje of engeland ook om in beeld te blijven voor de nationale ploeg met het oog op het ek 2016 in eigen land.
afgelopen week was er nog wat vage interesse van west ham en qpr, maar ook hier werd hij niet warm van. Vervolgens heeft hij gesproken met deschamps en die heeft hem gezegd dat hij zeker in beeld blijft voor het franse elftal voor het ek 2016. Hierop besloot valbuena zelf contact op te nemen met dynamo om het aanbod alsnog te accepteren.

zo is het gegaan, er was dus simpelweg niet meer interesse voor hem. Ik vind het heel raar want het is echt een geweldenaar. Tuurlijk is hij heel klein maar is al jaren een van de betere in de fysieke ligue 1... ik wil valbuena bedanken voor zijn inzet, passes en goals en met name zijn aandeel in de titel van 2010.
merci mathieu.

3 augustus 2014 om 13:30

@marseilletp,

Levert Valbuena dan salaris in of zo? Want als je 350.000 euro omrekent naar een jaar zou hij 4,2 miljoen euro per seizoen verdienen terwijl hij bij Dinamo 3,3 miljoen per jaar krijgt. Bovendien begreep ik eigenlijk nooit dat er geen grotere clubs voor hem kwamen, want hij was al jaren de beste van de Ligue 1 voordat grote sterren als Zlatan, Thiago Silva, James en Falcao er speelden. Zou het dan echt alleen maar door zijn lengte komen?

3 augustus 2014 om 15:25

die 350.000euro is Bruto, dus ik geloof netto per jaar rond de 2 miljoen, hij gaat er dus wel redelijk op vooruit kwa salaris.

Ik denk toch dat de grotere clubs in de topcompetities teveel twijfels bij hem hebben, enige reden die ik kan bedenken is zijn lengte in combinatie met leeftijd... maar het blijft een raadsel dat er geen grote clubs zich gemeld hebben. Hij is zelfs van zaakwaarnemer gewisseld omdat zijn vorige zaakwaarnemer maar geen geschikte club kon vinden...daar lag het dus ook niet aan.

Prullen bak open carrière erin prulebak dicht

2 augustus 2014 om 20:35

portemonnee open, vullen, portemonnee vol

2 augustus 2014 om 20:38

De portemonnee is nooit vol. Maar hartstikke zonde dat hij daarheen gaat. Was sowieso een vam de beste aan Franse kant op het WK.

Geweldige aankoop van Dinamo. Valbuena is al jaren een hele goede vleugelspeler, maar gek genoeg is hij altijd trouw gebleven aan Marseille. Hopelijk weet hij dat niveau ook bij Dinamo te laten zien.

2 augustus 2014 om 20:21

Heeft Dynamo Moskou een suikeroom ofzo??

2 augustus 2014 om 20:28

Met Boris Rotenberg hebben ze wel een rijke voorzitter die een eigen bank(smb bank) heeft opgericht, maar de grote sponsor is een andere bank, Vtb, waarbij ook hun nieuwe stadion naar vernoemd wordt.

Opvallende keuze, van Marseille naar Dynamo lijkt me niet een stap vooruit. Financieel gezien zal het wel goed zijn, maar bij Marseille kan je ook goed geld verdienen. Vreemde stap van deze speler.

2 augustus 2014 om 20:23

Misschien vond Valbuena het wel tijd voor een andere omgeving. Als hij echt had gewild, had hij Marseille niet op zijn 29e verlaten. Hij zit nu al acht jaar bij Marseille.

2 augustus 2014 om 20:30

Tsja, als je een andere omgeving zoekt lijkt mij Rusland niet echt de plek. Als je ook naar Engeland of Spanje kan. Zal wel geld zijn, bij Dynamo kunnen ze waarschijnlijk net nog wat meer betalen en bovendien is het qua belastingen ook nog gunstiger. Maar een logische stap kan ik het niet noemen.

2 augustus 2014 om 20:38

Moskou is anders gewoon een wereldstad hoor. Bovendien was Dinamo de enige club die echt concreet voor hem was. Hij gaat naar verluidt 3,3 miljoen per jaar verdienen, dus dat salaris valt nog enigszins mee, alhoewel geld natuurlijk ook een rol speelt.

2 augustus 2014 om 21:09

Gewoon een mooie competitie in een geweldige stad. Als je van avontuur houdt is Rusland een mooie stap en je verdient er goed.

2 augustus 2014 om 23:23

Dat zal best, Marseille is ook een wereldstad. Bovendien spreek je dan je eigen taal en je eigen cultuur. Uit ervaring weet ik dat dit belangrijk is voor Fransen. Het zal met name met geld re maken hebben. Zijn goed recht, maar ik had het niet verwacht.

2 augustus 2014 om 23:33

Niet zo'n wereldstad als Moskou hoor. Daarnaast zijn er ook Fransen die zich aan een andere cultuur aan kunnen passen, dus dat zal Valbuena ook moeten doen als hij het buitenland op wil zoeken.

Dood zonde! Goeie speler die in elke top competitie zou kunnen spelen.

Had nochtans belangstelling van vele (sub)toppers

2 augustus 2014 om 20:30

En Dinamo was de enige die concreet was en daar zit toch een behoorlijk verschil in.

Hij zit in zijn beste jaren, is basisspeler bij Frankrijk en is god in Marseille. Als hij wil cashen, dit was echt niet het moment. Hij haalt nu z'n beste niveau waardoor hij belangrijk kan zijn voor Olympique Marseille en Les Bleus. Als hij toch wil cashen had hij even goed nog drie jaar kunnen wachten, dan komt dat geld ook.

Zonde dat zo'n leuke speler naar Rusland gaat maar wellicht dat die Rusland expert hier op voetbalzone er wel verklaringen voor kan geven waarom het wel een goede stap is

Valbuena speelt zijn hele carrière bij O' Marseille en had hem nog wel naar een buitenlandse top-competitie willen zien. Waarschijnlijk denkt hij aan zijn leeftijd en is mooi om even wat geld binnen te halen voor dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt.

Jammer, had hem graag in de premier league gezien. Nu zal je nooit meer wat van hem horen...

2 augustus 2014 om 21:42

Als je de competitie volgt krijg je genoeg van hem mee hoor.

Jammer maar was te verwachten . Veel succes en plezier daar in moskou mathieu ! Las net dat marseille belangstelling heeft voor papy djilobodji van fc nantes hopelijk komt hij naar lom.

Jammer maar het was te begrijpen, hij is al 29 en waarschijnlijk zou er nooit meer een absolute topclub aankloppen dus hij kiest voor het geld, het is je gegund Valbuena, veel succes in Moskou, hoop dat ze bij Dinamo Moskou nog veel plezier van je gaan beleven!

Als marseille fan ben ik teleurgesteld , maar wens hem alle succes bij dinamo. Dank voor de jaren bij om

waarom is marseille niet voor remy cabbela gegaan. Ze wisten dat valbuena weg wilde...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren