Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beelden van Afrika Cup Dag 1: Gastland start met zege, Zambia stunt

Laatste update:

Groepswedstrijden in de Afrika Cup Dag 1:

Equatoriaal-Guinea - Libië 1-0:

Senegal - Zambia 1-2:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
22 januari 2012 om 09:27

Leuk dat Zambia de favoriet van de poule(senegal) verslaat. Terecht dat Guinea won van Libië op deze manier zie ik ze nog wel doorgaan in de poule.

Lijk dat het weer begonnen is jammer van de afwezigheid van o.a. Nigeria, Kameroen, Algerije en Egypte.

In de titel staat er Zambia maar in 't documentje Zimbabwe, groot verschil of niet.?

Velen vinden de African Cup een lachwekkend toernooi maar ik niet.

Ze spelen toch wel aantrekkelijk voetbal, heel aanvallend in tegenstelling tot soms zelf sommige wedstrijden in de premier leaugue die best saai zijn. En wat me opvalt is dat ze niet op kracht spelen maar meer op snelheid en techniek, als je de goal van equatoriaal guinea ziet dan kan Torres eigenlijk wel leren van de afmaking van de speler.

Wordt hoop ik een leuk toernooi en ik denk dat Ivoorkust of Ghana wint.

22 januari 2012 om 12:22

Het is zeker geen lachwekkende toernooi maar ik moet je op sommige punten toch corrigeren. De Afrika Cup staat bekend om fysiek spel. Ikzelf vind het erg vermakelijk om te zien hoe 2 ploegen voor iedere meter knokken en het gras willen opeten. Technisch gezien (ook snelheid) zal het zeker beter worden en misschien is dit een begin er van. Overigens een mooie stunt van Zambia!

Geen uitgebreide samenvattingen, maar wel mooie goals gewoon.

Ik denk dat ik deze Africa Cup maar is nauwlettender ga volgen. Wel handig dat voetbalzone dit doet, maar als je de avond er voor weg was ofzo.

Ik hoop op Ivoorkust dit jaar.

Ik denk dat Marokko ook wel ver kan komen

22 januari 2012 om 10:25

Ik denk het ook wel. Ze hebben spelers als Assaidi, chamakh, el Ahmadi, El-arabi en Taarabt, Goede spelers die het verschil voor je kunnen maken.

22 januari 2012 om 10:34

En de 2 beste spelers van Marokko niet te vergeten, Benatia en Belhanda. En Boussoufa natuurlijk.

22 januari 2012 om 11:02

Inderdaad, die Benatia is een hele goede verdediger. Ik als actief volger van de Serie A zie hem wekelijks een zekere factor zijn in de 3-mans verdediging van Udinese. Belhanda ken ik niet zo goed aangezien ik maar weinig mee krijg van de Franse Ligue 1. Echt een goede kanshebber dit Marokko.

22 januari 2012 om 11:34

Ik denk dat Marokko misschien ver komt.

Ik denk dat landen als Ghana, Ivoorkust een maatje groter zijn.

Marokko is wel de sterkste van hun poule, ik denk dat de halve finale hun maximum is.

22 januari 2012 om 11:41

Wel leuk hoor zo'n reactie, alleen doen Egypte, Kameroen en Nigeria niet mee aan deze Afrika Cup.

Zie Marokko wel als een kanshebber. Samen met Ghana en Ivoorkust lijken dat de favorieten.

22 januari 2012 om 11:59

Ik heb Egypte, Kameroen en Nigeria er niet eens bij staan.

22 januari 2012 om 15:33

@peskens-psv

Ja, omdat je je bericht net hebt aangepast.

22 januari 2012 om 17:17

Ik had Egypte er eerst bij staan, maar toen heb ik het ook verandert op het volgende tijdstip. 11.37

En Pimarkes reageery op 11.41
Dus minuten later, dus overbodig , omdat ik het al aangepast had.

En nogmaals ik had het alleen over Egypte en heb niet eens Kameroen of Nigeria getypt.

Deze twee wedstrijden waren gisteravond mooi om te zien. Libie was wat zwakjes en afwachtend terwijl eq. Guinea meer potentie uitstraalde en er gewoon voor zijn gegaan. Ze hebben mooi drie punten op zak, dus dat helpt hun ook om kans te kunnen maken naar de volgende ronde. Senegal en Zambia was een spannende wedstrijd. Totaal niet verwacht dat Zambia toch wist te winnen tegen Senegal.

De wedstrijd waar ik naar uit kijk is Marokko tegen Tunesie morgen. Een derby wedstrijd waar ook veel kijkers zullen zijn.

Zo hee, dat publiek in dat eerste filmpje. Wat een sfeer! Ik zelf schat Ivoorkust het hoogst in.

22 januari 2012 om 11:04

Ivoorkust heeft een hele goede ploeg met dodelijk aanvallers voorin. Hopelijk kan Bony zijn slag slaan, al zal het niet gemakkelijk voor hem worden om in de basis te geraken. Ivoorkust heeft voorin natuurlijk genoeg andere sterren als Doumbia, Drogba, Gervinho en Salomon Kalou.

Ik vind de Africa Cup altijd een erg leuk toernooi, ze spelen best leuk voetbal en de sfeer is natuurlijk geweldig! Ik was het jammer genoeg vergeten gisteren om te kijken, maar ik ga zeker veel volgen van dit toernooi.

Weet iemand of van Newcastle united, Papiss Cissé en Demba Ba zijn opgeroepen voor Senegal?

22 januari 2012 om 10:07

Ja die zijn opgeroepen en deden beiden mee gister.

22 januari 2012 om 11:35

Deed Khouma Babacar ook al mee,

Of zit hij nog niet bij het 1e van Senegal.

22 januari 2012 om 12:23

Babacar zit nieteens in de selectie van Senegal heeft de concurrentie verloren van o.a. Sow van Lille, Cisse en Ba van Newcastle, N Doye van Kopenhagen en M Niang(oud spits OM speelt nu ergens in Qatar ofzoiets). Wel jammer dat ie niet mee is want is een groot talent en Niang vindt ik met zijn 32 jaar wel een heel oude bankzitter ondanks dat hij heel makkelijk scoort dan kan je beter zo'n talent als Babacar meenemen en ervaring op laten doen op zo'n groot toernooi als dit.

Ik vind het erg jammer dat Egypte er niet bij is. Toch wel altijd een hele leuke ploeg om te volgen. Deze editie zal ik persoonlijk erg letten op Marokko. Wil wel is zien hoe de mocro's hiero in Hilversum gaan reageren als ze de beste van Afrika zijn =p Gun het ze in ieder geval van harte!

@burnturrek,

Niet hard bedoeld en echt met alle respect, maar wat denk jij zelf? In heel nederland zullen de marokkanen feest gaan vieren. Buiten Nederland zoals in Frankrijk, Duitsland,italie,spanje en Marokkanen die in Canada en Verenigde staten wonen ook feest vieren. En hoe zij zullen gaan reageren? Je hebt een groot groep die optimistisch is, een groot groep realistisch is. Een groot groep die het afrika cup onderschat, je hebt altijd wel wat.

22 januari 2012 om 11:26

Het ging mij meer om het idee of het wel leeft hier of niet. Aangezien Eurosport het ook nog is uitzend mag je toch wel verwachten dat alle voetballiefhebende Marokkanen dit toernooi gaan volgen. Ik beschouw mijzelf in ieder geval een Marokko supporter deze editie en ga m''n best doen om alle wedstrijden van hen te bekijken.

Assaidi doet morgen mee! Hij is fit verklaard door de Marokkaanse bond! .. Dus als je morgen Assaidi wilt zien.. Kijk dan allemaal om 19:45 naar Eurosport met de westrijd Marokko - Tunisie

Altijd wel een leuk toernooi. Maar om 90 minuten zo'n wedstrijd als 1 van hierboven aan te gluren is echt niet te doen. Pas in de halve finales kan het leuk worden waar er landen als Ivoorkust, Ghana en misschien Marokko overblijven.

De Afrika Cup is een prachtig toernooi en zo waren er gisteren mooie wedstrijden om te zien. Diep in mijn hart zit er nog een scheur omdat mijn land Egypte niet is gekwalificeerd. Persoonlijk denk ik dat Ivoorkust óf Marokko de Afrika Cup wint, want die hebben simpelweg de meesten kwaliteiten in hun team.

22 januari 2012 om 10:55

Geen Ghana? ik denk dat ze de finale bereiken met Ivoorkust

22 januari 2012 om 10:59

Ghana heeft zeker genoeg kans om te winnen alleen verwacht ik dat Marokko en Ivoorkust iets meer kans hebben. Ghana heeft wel moet ik zeggen, een jong en sterk team waar ze goed mee kunnen opbouwen i.p.v Egypte die weer met het 'ervaren' team wou door gaan en de jeugd geen kans gaf. Dan zie je maar weer wie er niet mee doet dit jaar...

22 januari 2012 om 11:02

Marokko meer kans dan Ghana? Naa je praat wel over de finalist van vorige editie he. Ghana heeft een sterkere team dan Marokko die schat ik zeker ook hoger in dus. Alhoewel ik als Ghanees meer subjectief ben natuurlijk. Ik ben benieuwd naar Marokko iedereen heeft het over hun nu kan ik ze te werk zien. Egpyte had idd gewoon de jeugd kans moeten geven ipv die oude garde steeds te laten opdraven. Maar ik hoop dat Ghana wint maar iets zegt me dat ze dat niet doen helaas.

22 januari 2012 om 11:19

Ze hebben zeker kans Ghana en zo zo, die Ghanezen hebben echt longen van paarden, hoeveel meters die maakten tegen Egypte in 2010, ze ware uitgeput man.

Ghana heeft een jong sterk team wat ook kans maakt, maar Marokko heft dit jaar ook meer kwaliteit gekregen, ze zijn dit jaar sterker en gegroeid als team.

22 januari 2012 om 12:54

Je moet Marokko niet onderschatten man. Je moet niet denken dat we nog dezelfde ploeg hebben als in 2008, toen Ghana van ons won in de poulefase. We zijn echt veranderd. Het gaat er nu in Marokko professioneler eraan toe dan ervoor en we hebben ook veel nieuwe stadions. En met spelers als Taarabt,carcela, Boussoufa, Assaidi, Amrabat, Benatia, El Kaoutari, Belhanda, El Ahmadi, Chamakh, El Arabi hebben we toch een schitterende ploeg hoor.

ze zouden beter al die artikels over de africa cup hier afschaffen, er is geen interesse bij de bezoekers en je kan zomaar blunders als zimbabwe ipv zambia in het artikel lezen........ meerderheid hier praat uit onwetendheid of lult maar wat. laat de africa cup aan ons Afrikanen over die er wat van kennen en laat deze website zich maar bezig houden met ek en duitsland

Senegal heeft wel echt een zieke aanval hoor vergeleken andere landen, met Sow, N'doye, Demba Ba en Papis Cissé. Desondanks toch niet kunnen winnen, opvallend. Ik heb een stukje gezien, maar de rest van Senegal is niet veel. Ook miste Demba Ba nog een hele grote kans.

22 januari 2012 om 12:33

Mijn land Senegal heeft Zambia zwaar onderschat, begonnen heel slapjes niet druk zetten, nonchalant pasjes ja dan krijg je binnen 20 min 2 om de ooren en dan zit je dan.. Spel verdelers Ndoye en Ndiaye op de bank door blessures, Ndoye viel uiteindelijk in de 1st helft in en toen begon Senegal goed te voetballen maar ja dan, moet je nog doelpunten maken en uitkijken dat je niet nog 1 incasseert..

Maar dit verlies is goed voor Senegal, nu gaan ze de anderen niet onderschatten en gaan ze gelijk goed voetballen.. Wat je moet weten is dat in de Afrika iedereen van iedereen kan winnen als je niet uitkijkt...

22 januari 2012 om 12:51

Inshallah broeder. Ik als Marokkaan gun Senegal zeker de 2de ronde of verder. Ik vindt jullie aanval wereldklasse met spelers als Mahamadou Niang, Pappise Cisse, Demba Ba, Moussa Sow. Schitterende voorhoede.

22 januari 2012 om 15:25

Inshallah broeder. Shoekran voor je gunfactor !!!

Ik wil ook dat Marokko ver komt hopelijk finale met Senegal. Mijn oma is half Marokkaanse/mauritaniër, dus ben ik ook na Senegal voor Marokko en Mauritanie (die kunnen jammer genoeg niet goed voetballen).

Dit Afrika Cup wordt een verrassing voor velen let op me worden...

22 januari 2012 om 16:09

Inshallah broeder. Ah leuk man dat je oma half Marokkaans is. En Senegal moet Cheikh Kouyate oproepen van Anderlecht. Schitterende middenvelder en kan ook centraal achteraan schitterend uit de voeten. Echt eens schitterende speler. Hoop echt dat hij voor Senegal gaat spelen, want hij is daar geboren in Dakar. Maar Belgie denkt er aan om hem ook op te roepen, aangezien hij ook een Belgische paspoort heeft. Maar ik wil dat hij voor Senegal gaat spelen. Hoe meer goeie spelers van Afrikaanse originge kiezen voor hun land van herkomst hoe beter voor het voetbal in Afrika. Maar als we wedstrijden zouden spelen met Afrikaanse teams tegen Europese of Noord-zuid Amerikaanse landen, dan maakt Afrika zeker veel kans.

De openingswedstrijd van E.guinea was qua sfeer prachtig, heel mooi dat die goal dan nog valt in de slotfase. De ontlading was fantastisch. Qua voetbal was het zeer matig, maar dat weet je.
Senegal - Zambia was voetballend gezien wel interessant, de fysiek superieure ploeg van Senegal werden tactisch en technisch afgeserveerd door het slimme Zambia.
De wedstrijd was zeker niet van topniveau, maar in de poulefase is het toch vooral overleven.
Deze eerste week mag je nog niet te veel spektakel verwachten.

Ik hoop dat Senegal hem pakt, gun het Dia en Niang wel. Maar ik denk toch dat het dit jaar Ghana of eindelijk eens Ivoorkust gaat worden.

Trouwens als Libier zou je je ook wel slecht door dat doelpunt die buitenspel was...

ik denk dat marokko de afrika cup wint

Weetje.. Ik schat het zo in

Senegal 60 %
Marokko 75 %
Ghana 80 %
Ivoorkust 80 %
Tunisie 65 %

Maarja dan toch nog . De bal is rond! Wie verwachtte gister dat Zambia zo goed zou spelen en van Senegal te winnen? Misschien wint Libie wel.

Hopelijk wint Marokko deze editie. Verder is het misschien voor de Nederlandse middenmoters wel handig om een mannetje deze wedstrijden te laten volgen. Vorige keer keek ik alles van Zambia omdat Mulenga toen meedeed en waren er een aantal spelers die best goed zijn en waarschijnlijk voor een prikkie weg te halen zijn daar :D

Heerlijk toernooi, er wordt vaak gelachen over het niveau en de naïeve manier van voetballen. In de Afrika Cup wil iedereen winnen, er wordt aanvallend gespeeld en met een enorme passie.
Bovendien vind ik het geweldig om een team als Senegal of Ivoorkust te zien met zoveel kracht, echt geweldig.

Ga het toernooi weer op de voet volgen, gister al een heerlijke voetballer ontdekt: Emmanuel Mayuka van Zambia, speelt bij Young Boys.

22 januari 2012 om 12:05

Heb hem meteen opgezocht op Football Manager, daar hadden ze ook al door dat hij een aardig balletje kan trappen haha

22 januari 2012 om 12:12

Emmanuel Mayuka was eens op het Jeugdtoernooi in Terborg met Zambia U20. HIj was daar niet heel sterk maar je kon zien dat hij veel talent had. Buiten dat is het een zeer aardige jongen want hij zat bij een vriend van mij in huis als gastgezin. Heeft onder andere in Israel gevoetbald en nu inderdaad in zwitserland terecht gekomen.

Leuk altijd als die scoort doet die van de ratslagen en salto's!

Aangezien ik er niet helemaal in zit, kan iemand mij vertellen wat zo'n beetje de logische basis 11 van Marokko is?

22 januari 2012 om 12:35

Zoiets zal het ongeveer worden (zie mijn opstelling). Misschien dat Gerets Assaidi nog spaart omdat hij pas geleden licht geblesseerd was, dan zullen Amrabat, Carcela of Hadji zijn plaats overnemen en naar rechts verhuizen en dan Taarabt op links. Kantari kan eventueel ook nog in plaats van El Kaoutari en dan El Kaoutari op linksback, maar denk niet dat Gerets dat zal doen aangezien Kantari lang geblesseerd was.

En dan heb je nog altijd goede invallers als El Ahmadi, Amrabat, Hadji, Carcela en El Arabi, hangt er een beetje vanaf hoe de wedstrijd verloopt.

Lemyaghri
Basser
Benatia
El Kaoutari
El Kaddouri
Kharja (C)
Belhanda
Taarabt
Boussoufa
Assaidi
Chamakh

Mooi toernooi.
Met echte keiharde werkers ze willen allemaal winnen.
Mijn drie grootste favorieten voor dit toernooi zijn :
Marokko, Ivorkust, Ghana.
Ga dit toernooi zeker volgen.

Ik gun het Zambia wel, een land met een talentvolle voetbalhistorie tot een vliegtuigcrash hier een einde aan maakte.
De vliegtuigcrash die overigens plaatsvond voor de kust van Gabon en Eq.guinea waar nu de Afrika cup gehouden wordt.

Meer informatie bij Andere Tijden
( http://nos.nl/artikel/115368-kalusha-de-droom-van-... )

Dit is normaal de opstelling van onze trainer Eric Gerets. Hij blijft vasthouden aan de spelers die de kwalificatie voor dit tornooi hebben binnen gehaald. Maar na de Afrika Cup heft hij aangegeven dan gaat hij de oude garde spelers zoals (hadji, Kharja, El Kaddouri Badr, Lemyaghri etc) allemaal verwisselen voor de jongere spelers als Labyad, Berrada, Bergdich, Fettouhi etc. Maar Maandag verwacht ik toch dat Amrabat de voorkeur gaat krijgen op Taarabt en Carcela. Bank : Carcela, Amsif, Taarabt, Hadji, Kantari, El Arabi, El Ahmadi(hij zal veel minuten maken), Alioui, Badda, Hermach

Lemyaghri
Basser
Benatia
El Kaoutari
El Kaddouri
Kharja
Belhanda
Amrabat
Boussoufa
Assaidi
Chamakh
22 januari 2012 om 13:12

zijn aissati en el hamdaoui ook geselecteerd?

22 januari 2012 om 15:00

Neen man El Hamdaoui, Aissati, Dirar, Chihi, Bellarbi, El Kabir zijn allemaal niet geselecteerd.

22 januari 2012 om 15:39

Dan is het wel een rare trainer, de voorkeur geven aan Amrabat i.p.v. Taarabt? Taarabt is juist 1 van de sterren van dit elftal!

22 januari 2012 om 16:11

Excusser, rare trainer? Eric Gerets zou zo slagen bij een topploeg!! Hij geeft gewoon de voorkeur aan Amrabat omdat hij in vorm is bij Kayserispor en hij heel snel is en fysiek sterk. En in Afrika is dat een pluspunt. Maar Taarabt zal veel spelen, want hij is terug in vorm aan het komen.

22 januari 2012 om 20:33

Ik bedoel niet dat het een slechte trainer is, maar ik vind het gewoon raar dat Amrabat de voorkeur boven Taarabt krijgt.

jammer van Senegal, wel altijd leuk om die dansjes te zien na een goal.
weet iemand als een land is uitgeschakeld dat de spelers dan per direct terugkunnen naar hun clubs?

En volgend jaar (2013) dus weer een Afrika Cup omdat in 2010 is vsatgesteld dat de Africa Cup vanaf 2013 op oneven jaartallen wordt gehouden. Lekker geregeld dus

Jammer dat er zo weinig aandacht wordt geschenkt aan de wedstrijden door VZ. Ze konden op zn minst een topic openen met live meepraten senegal-zambia, iedereen kan het zien gezien het op eurosport wordt uitgezonden.
Deze artikel vind ik ook armoedig door alleen de goals te laten onder enige beschrijving.

Denk dat Marokko of Ivoorkust Afrika Cup gaat winnen

Zambia speelde een heerlijke pot gister, maar ik denk wel dat Senegal zich zal herpakken en gewoon 6 punten pakt.

Voor mij zijn Ghana, Senegal, Mali, Ivoorkust de grootste kanshebbers mede doordat hun spelers hebben die bij grote clubs spelen.

En Ghana tsja 2 jaar terug met een heel jong en onervaren selectie makkelijk de finale gehaald, als Prince Boateng en Essien meededen en Balotelli en Welbeck voor Ghana kozen zou Ghana elke wedstrijd hier met 10 doelpunten verschil winnen.

22 januari 2012 om 15:02

Dan kan je dat ook van Senegal zeggen he als spelers als Sagna, Vieira, Cisse, Sissoko voor Senegal kozen dan waren ze dodelijk. En van Marokko net hetzelfde : Kaboul, Rami, Afellay, Boulahrouz, Fellaini, Chadli, El Ghanassy, dan waren we nog dodelijker.

van Marokko moeten we toch nog zien, het zijn geen spelers die ervaring hebben met africa cups, het zijn meer spelers die Europese gras gewend zijn. Als ze de eerste en tweede wedstrijd winnen, dan pas ga ik hopen.

Knap van Zambia, alhoewel Senegal heeft topspitsen voor de rest weinig goeie spelers denk ik. Weet iemand of Mulenga meedeed? Jammer dat vanavond geen Marokko vs Algerije is ipv Marokko vs Tunesie. Super dat het weer begonnen is, kan niet wachten op Ivoorkust in actie te zien.

22 januari 2012 om 15:04

Marokko heeft Algerije opgegeten in de kwalificatieronde. En hopelijk doen ze dat morgen ook tegen Tunesie. Heb er alvast veel vertrouwen in dat onze jongens het goed gaan doen.

Ik vind het best wel jammer dat er ondanks dat er zoveel interesse voor de Afrika Cup er weinig artikelen over zijn. Gister de openingswedstrijd Equatoriaal-guinea - Libië en Zambia - Senegal en er was geen enkele artikel, enkel 2 samenvattingen. Ik hoop dat er voortaan gwn verslagen worden gedaan van de wedstrijden dan dat er nutteloze artikelen komen van Karelse die teleurgesteld is in Nac.

En nu even beide wedstrijden. Equatoriaal Guinea heeft me positief verrast, bij voorbaat dacht ik al dat Libie de klus wel zou klaren, maarf ze kwamen goed voor de dag met goede kansen om de voorsprong zelfs uit te breiden. Libie deed het ook niet slecht en speelde goed voetbal af en toe ongeorganiseerd.
Zambia was ook lekker aan het voetballen tegen een zwak Senegal maar dat doet niet af van hun prestatie ze waren beter en verdiende het, als zij niet aan het eind van de wedstrijd onzorgvuldig met de kansen omgingen was het 5-1 geworden. Ik verheug me op de wedstrijden van vandaag en de rest van de Africa Cup, met mijn Favoriet en moederland Marokko.

Hehe hier is het eerste Afrika Cup topic dan, wat voor een -_-. Is er nou niemand op de redactie die echt voetballiefhebber is en af en toe op Eurosport een wedstrijdje meepakt?!

Gisteren Senegal - Zambia in z'n totaliteit gezien omdat ik erg benieuwd was naar Senegal en met name Sow, Cissé en Ba. Maar de aanvalslinie was niet de meeste opvallendste bij Senegal want ondanks het feit dat de Senegaleese verdedigers hun brood verdienen bij gerenommeerde clubs in Frankrijk Zambia niet vaker gescoord heeft.
Eerlijk is is eerlijk want Zambia won niet alleen door het falen van hun opponent maar ook omdat Renard als oud verdediger de organisatie uitermate goed had neergezet.
Ben benieuwd of Senegal zich kan herpakken en of Zambia de goede lijn kan doorzetten.

ik vind het jammer dat Egypte niet meedoet. Had in mijn ogen ook een hele grote kans gemaakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren