Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern is dicht bij aantrekken van directe concurrent voor Ryan Gravenberch

Laatste update:

Bayern München is dicht bij het aantrekken van Konrad Laimer, zo meldt Fabrizio Romano maandagmiddag. De transfermarktexpert stelt dat de middenvelder van RB Leipzig nog geen enkele handtekening gezet heeft, maar dat de mondelinge afspraken zich in de afrondende fase bevinden. De Oostenrijks international beschikt over een aflopend contract bij die Roten Bullen en kan na afloop van het huidige seizoen een transfervrije overstap maken.

De mondelinge deal tussen Laimer en Bayern is inmiddels zo goed als rond, meldt Romano. Alleen de formaliteiten zouden een definitieve overstap naar der Rekordmeister nog in de weg staan, ondanks dat ook clubs uit de Premier League nadrukkelijk interesse hebben getoond. Laimer wil zelf naar verluidt maar al te graag de overstap maken en herenigd worden met coach Julian Nagelsmann.

Bayern waagde afgelopen transferzomer al een poging om de concurrentie te snel af te zijn en legde naar verluidt een bod van 23 miljoen euro neer bij RB Leipzig voor de middenvelder. De clubleiding was not amused over de intenties van Bayern, dat eerder ook al Marcel Sabitzer, Dayot Upamecano en Nagelsmann wegplukte, en veegde het bod resoluut van tafel. Laimer besloot zijn contract uit te dienen, maar een vertrek in de komende zomerse transferperiode lijkt onafwendbaar.

De eventuele komst van Laimer zou directe gevolgen kunnen hebben voor Ryan Gravenberch, die sinds afgelopen zomer het shirt van Bayern draagt. De concurrentie op het middenveld van de Duitse recordkampioen is al moordend en met Laimer, die dus een uitstekende band heeft met Nagelsmann, lijkt de kans op speeltijd voor Gravenberch komend seizoen verder af te nemen. Laimer kwam in het huidige seizoen overigens pas vier Bundesliga-duels in actie, daar hij half september een enkelbandblessure opliep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laimer is meer een concurrent voor kimmich dan voor Gravenberch. Gravenberch strijdt samen met Sabitzer voor de plek van Goretzka

12 december 2022 om 16:35

Kansloos dus

12 december 2022 om 16:53

Gravenberch gaat nooit het niveau van Goretzka aan tikken inderdaad, met alle respect.
Gravenberch kan beter vertrekken naar een stap lager.
Hij zou best basis kunnen staan bij een Frankfurt, Real Betis, Lyon of Atalanta.
Ik denk alleen dat hij dat niet gaat doen, dat is tevens een gelijkwaardig of slechter niveau dan waar hij vandaan kwam.
Echter denk ik dat hij het best z.s.m. ergens vlieguren moet gaan maken bij een ploeg die top 7 speelt en Europees in de top 5 competities.
Dan kan hij weleens een stapje hoger gaan maken richting Spurs, Arsenal, Atletico of Borussia Dortmund.

12 december 2022 om 17:29

Hij had dus nog een seizoen bij Ajax moeten blijven.

13 december 2022 om 09:52

Ik snap Bayern ook niet, dit flikte ze ook met Renato Sanches. Waarom koop je potentiele toppers en heb je geen duidelijke visie voor hen? Je gaat me niet zeggen dat Gravenberch zich gaat kunnen ontwikkelen met de minuten die hij nu krijgt?

Aangezien ze bij Bayern met een 10 spelen (Muller/Musiala) word het dringen geblazen voor de 8 en 6 posities: Goretzka, Gravenberch, Sabitzer, Laimer en Kimmich...

12 december 2022 om 16:46

En Kimmich kan je vooraf eigenlijk als eerste invullen bij Bayern, zo lang hij niet op rechtsback de meubelen moet redden. Ik vrees voor Gravenberch daar.

12 december 2022 om 16:54

Kimmich is wel top 3 CVM op het moment, zo niet de beste.
Die gaat, als hij niet weggaat, tot z'n 35e basis staan bij Bayern.

Dan kan Gravenberch maar beter vertrekken. Hij komt er nu al niet aan te pas. Ook veel beter voor zijn ontwikkeling elke week spelen.

Het zal zijn omdat hij binnenkort transfervrij is, maar die zijn uiteindelijk ook niet gratis natuurlijk. Hoezo haalt Bayern hier de vijfde middenvelder binnen voor twee posities (de 10-positie gaat naar Musiala/müller) terwijl ze slechts één spits hebben? Ja, ze hebben Tel nog, maar die is nog maar 17 en nog niet klaar voor het eerste lijkt me.

12 december 2022 om 16:17

Bayern moet vol voor Vlahovic en Livakovic gaan

12 december 2022 om 16:27

Dat zouden beide inderdaad versterkingen zijn (al weet ik niet of die Livakovic altijd zo goed is als dit WK), maar Livakovic weet ook wel dat Neuer pas weggaat onder de lat als Neuer dat wil. Zo heeft Neuer Ter Stegen ook altijd op het bankje gehouden bij Duitsland en keept Nübel in Monaco.

Vlahovic zou een topversterking zijn, maar die zie ik ook heel graag naar United komen, dus laat maar zitten

Ja joh, nog een middenvelder op een al overvol middenveld terwijl je met 1 spits loopt te kloten die je in ieder geval geen CL zal gaan bezorgen. Müller is geen spits en Mane ook niet, haal een frisse nieuwe spits zou ik zeggen

12 december 2022 om 17:28

Ja maar wie? Zou niet zo snel iemand kunnen bedenken die bij Bayern past.

12 december 2022 om 23:10

Vlahovic

12 december 2022 om 23:57

Die zit nog geen jaar bij Juve, die gaan echt niet een speler van 80 miljoen nu al verkopen.

Prima keuze gemaakt onze Ryan.

12 december 2022 om 17:13

Hij heeft nu wel wat centjes gepakt, maar was dat belangrijker dan een ticket naar het WK? Dusnik denk dat hij idd een ‘prima’ keuze heeft gemaakt, maarja dat is achteraf. Het EK zal waarschijnlijk ook te snel voor hem komen, want hij gaat natuurlijk ‘komend seizoen’ voor zijn “kans”.

Oehhh dan is het bijna weer tijd voor de trainer om heel duidelijk uit te spreken dat Ryan zo'n talent is dat z'n weerga niet kent en echt op de drempel voor een basisplek staat. Und so fort und so weiter

12 december 2022 om 16:47

Omgekeerd: und so weiter und so fort 😉

Als ik het goed begrijp moet hij nu dus ook al gaan vrezen voor zijn plaats op de bank 😀, dat is momenteel namelijk zijn plaats.

Maar gelukkig had Bayern wel een goed plan, of niet Ryan. Uitstekende keuze. Daar gaat je EK, koekoek.

Snap dit soort aankopen niet als je Gravenberch gehaald hebt en hij speelt amper hoe kun je het dan een concurrent noemen voor hem. Daarbij waarom heb je Gravenberch gehaald als je nu alweer naar een vervanger voor hem kijkt?

12 december 2022 om 21:42

Omdat hij niet goed genoeg is misschien ? Had gewoon zijn contract moeten verlengen bij Ajax en nog 2 jaar daar spelen , WK en Ek mee pakken en daar je laten zien dan was er ook wel een transfer gekomen.

Gravenberch moet daar gewoon weg en naar een club gaan waar die moet spelen. Hij is toch de meest getalenteerde centrale middenvelder naast Frenkie de Jong bij het Nederlands Elftal. Zeker bij Bayern zag je daar ook wel een vleugje van. Concurrentie is gewoon te groot voor Gravenberch op het moment met Goretzka en Sabitzer. Deze Laimer is natuurlijk gehaald om met Kimmich te strijden. Hopelijk dat Ryan gewoon een club eronder vindt om veel te spelen op zijn leeftijd.

Deze speler is, net als Gravenberch, het hoofd op hol gebracht zodat hij niet zou verlengen bij zijn huidige club. Veel potentie en nu voor een relatief laag bedrag te halen. Wordt niet van verwacht dat hij meteen in de basis komt dus zou me niet verbazen als hij en/of Gravenberch verhuurd gaan worden. Ook niet vergeten dat spelers als Muller, Kimmich en Goretzka misschien ook een avontuur aan willen gaan, net als Lewandowski en ook ooit Kroos.

Ze zakken allemaal door het ijs met als koploper f de jong wat een waardeloze voetballer. Roep het al jaren maar ik werdt altijd uitgelachen het is bagger.

Wat is dat toch met al die Ajax toppers die zonodig moeten vertrekken en vervolgens bij hun nieuwe club niet aan de bak komen?
Zelfoverschatting? Gehypt? Dollartekens in de ogen? Verkeerde zaakwaarnemer? Een combi van dit alles??

13 december 2022 om 09:54

Niet leren van voorgaande situaties. Als ik een vriend zou zijn van Ryan Gravenberch had ik hem gewezen op de situatie waar Renato Sanches zich in bevond. Een identieke situatie als waar Gravenberch nu in zit. Zonde. Bayern ontwikkelt nauwelijks jonge spelers.

Sneijder, van Persie en Robben waren op hun top onomstreden bij hun clubs. Nu hebben we echt spelers van een ander niveau die het wel goed doen in NL, maar daarbuiten dus niet. Frenkie, Bergwijn en Depay zijn het allemaal net niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren