Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern eindigt rampweek met remise maar ziet Dortmund ook gelijkspelen

Laatste update:

Bayern München heeft zich zaterdagmiddag niet kunnen revancheren voor het uiterst teleurstellende Champions League-duel met Manchester City (3-0 verlies) van eerder deze week. De ploeg van Thomas Tuchel kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen TSG Hoffenheim: 1-1. Benjamin Pavard was twee keer trefzeker, maar zag één doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Andrej Kramaric schoot zijn ploeg in de tweede helft met een prachtige vrije trap langszij. Bayern zag Borussia Dortmund op het laatste moment gelijkspelen tegen VfB Stuttgart (3-3), waardoor de voorsprong op die Borussen twee punten blijft.

Tuchel voerde twee wijzigingen door na de wedstrijd tegen City van eerder deze week. João Cancelo was de vervanger van Alphonso Davies, terwijl Thomas Müller de nummer 10-positie invulde in plaats van Jamal Musiala. Matthijs de Ligt stond zoals gebruikelijk in de basis in de Allianz Arena. Daley Blind, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui moesten het wederom doen met een plek op de bank. Sadio Mané werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie nadat hij Leroy Sané in zijn gezicht had geslagen in de kleedkamer na de nederlaag bij City.

De thuisploeg domineerde in balbezit in de openingsfase van de wedstrijd en kwam na zeventien minuten op voorsprong via Pavard. Een hoekschop van Joshua Kimmich werd niet goed uitverdedigd door Angelo Stiller en daar kon Kingsley Coman van profiteren. De aanvaller besloot vervolgens vanaf buiten het zestienmetergebied uit te halen, maar zag zijn inzet in de voeten van Pavard belanden. De Fransman nam aan, bleef rustig en verschalkte Oliver Baumann: 1-0.

Baumann moest nog geen minuut na rust al in actie komen na een schot van Coman. De doelman zag hoe de Fransman vanaf de flank naar binnen kwam en in de korte hoek uithaalde, maar kon vrij eenvoudig redding brengen. Kort daarna eindigde een inzet van Sané ruim een meter naast het doel van Hoffenheim. Enkele minuten later moest Yann Sommer verzorgd worden nadat hij niet lekker landde op de grond. De Zwitser, die zich tot dusver profileert als uitstekende vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer, kon de wedstrijd gewoon voortzetten.

Stiller kwam kort na het begin van de tweede helft dicht bij de gelijkmaker voor Hoffenheim. De middenvelder, die in de zomer van 2021 overkwam van het tweede elftal van Bayern, probeerde het met een kopbal nadat Sommer de bal niet goed weg kon boksen. Stiller zag zijn inzet net naast gaan. Bayern bleef het doel van Baumann onder druk zetten, maar kon de keeper lange tijd niet verschalken. De Duitser bracht knap redding op een schot van Cancelo in de korte hoek en zag even later hoe Kramaric zijn ploeg op gelijke hoogte schoot. De Kroaat eiste een vrije trap vanaf ruim twintig meter van het doel op en schoot die buiten het bereik van Sommer binnen: 1-1.

Kort daarna dacht Bayern weer op voorsprong te komen. Musiala gaf een voorzet richting het zestienmetergebied en zag hoe De Ligt die bal verlengde. Pavard was wederom het (succesvolle) eindstadion, maar stond buitenspel op het moment dat De Ligt de bal toucheerde. Scheidsrechter Bastian Dankert kon daardoor niets anders doen dan de treffer afkeuren. Gravenberch viel tien minuten voor tijd in, maar kon geen doelpunt meer maken met zijn ploeg. Aanstaande woensdagavond staat de return in de Champions League tegen City op het programma voor Bayern.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3222374969
3VfB Stuttgart3221473467
4RB Leipzig3219673863
5Borussia Dortmund3217962460
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3211813-1241
8TSG Hoffenheim3211714-840
9Augsburg3210913-839
10Werder Bremen3210814-938
11FC Heidenheim3191012-837
12Wolfsburg3210715-1137
13Borussia Mönchengladbach3271213-733
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3241216-3024
18Darmstadt323821-4617

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Bayern München naar een nieuwe trainer uit moet zien. Ik ken er een die sinds kort geleden weer beschikbaar is en het Duitse voetbal en Bayern München in het bijzonder ook goed kent. En wat speelde de heer De Ligt slecht zeg niet te geloven.

15 april 2023 om 18:17

Speelde de Ligt slecht? Sorry niet gekeken, maar die was toch juist heel erg op de weg omhoog de laatste maanden?

15 april 2023 om 19:09

Nog veel te vroeg om te concluderen. Tuchel kent de huidige gebreken goed genoeg. Men hield te lang vast aan Nagelsmann. Kalenderjaar 2023 is om te huilen tot nu toe.

15 april 2023 om 19:33

Nee Tuchel heeft heeft alles weggepist in de paar wedstrijden onder hem. Onder Nagelsmann deden ze nog mee op 3 fronten (eerste in de Bundesliga?). Voetbal (zonder spits) ging goed, alleen vaak gelijkgespeeld.
Zijn probleem was met sommige spelers en bestuurders en daarom moest hij weg.
Let maar op Tuchel gaat hetzelfde ondervinden alleen gaat die niks winnen. Ja misschien de Bundesliga als Dortmund het hun cadeau geeft.

15 april 2023 om 20:07

Nagelsmann heeft ervoor gezorgd om in kalenderjaar 2023 10 punten te verspelen op eerste achtervolger Dortmund. De momentopname van 3 fronten werd al snel bemoeilijkt.



Ziet Dortmund naderen? Nee hoor, Dortmund is de ultieme Duitse bottle club. Incasseren nog even tegen 10 man de gelijkmaker in de 8e minuut van blessuretijd, nadat ze al een 2-0 voorsprong hadden verspild tegen diezelfde 10 man. Lekker gewerkt weer! Dortmund wil gewoon geen kampioen worden.

Beide wedstrijden tegelijk zitten kijken. Maar was niet al te best. Bij Dortmund 3 verdedigende fouten die tot 3 goals leiden. En Bayern die amper wat kon creëren. Als dit de absolute top van Duitsland moet voorstellen..

15 april 2023 om 17:38

Klopt een hele matige competitie. 4 clubs bij de laatste 16 van de CL en de huidige EL winnaar afgeleverd. Dortmund mist gewoon veel spelers onder andere 3 verdedigers (Sule, Schlotterbeck en Wolf) dan wordt het lastig. Bayern zit in een vormcrisis. Shit happens.

15 april 2023 om 17:44

4 bij de laatste 16 hoeft op zich helemaal niets te betekenen en is een argument van niets als je de context in acht neemt. Bayern hoort uiteraard altijd te kwalificeren. Leipzig laat Celtic en Shaktar achter zich, Frankfurt troeft Sporting en Marseille af en Dortmund Sevilla en Kopenhagen. Dat vind ik allemaal niet meer dan normaal hoor. In die zin is het eerder schandalig dat Leverkusen niet eens voor Brugge kond eindigen en Duitsland gezien de relatief gunstige lotingen geen 5 teams in de laatste 16 had.

Niet om te zeggen dat de BuLi troep is hoor, helemaal niet, maar dat argument is gewoon heel slap naar mijn mening.

15 april 2023 om 17:47

Hoeveel teams had La Liga dan? Of de Serie A? De Bundesliga heeft regelmatig 3 a 4 teams bij dr laatste 16 van de CL dus dat is geen toeval. Misschien waten de poules wat eenvoudiger dit jaar. Maar daarna hebben ze allemaal focktop geloot. Ik kan me ook jaren herinneren dat een Leipzig doorging in een poule met een United en PSG of Gladbach met een Real en Inter. De Italiaanse clubs profiteren in de knocknout ronde nu ook van een gunstige loting. Shit happens sometines. Het maakt de prestatie niet minder. Leverkusen hield overigens ook gewoon Atletico achter zich.

Het ontslaan van Nagelsmann en het aanstellen van Tuchel heeft weinig positiefs opgeleverd. Uitgeschakeld in de beker en CL (hoogstwaarschijnlijk). En dan mag je nog van geluk spreken dat Dortmund een 2-0 voorsprong weggeeft tegen 10 man.

Dortmund heeft ook gewoon al 7 keer verloren dit seizoen. Zegt genoeg over het niveau van dit jaar als je dan nog voor de titel speelt.

15 april 2023 om 19:51

Geen speld tussen te krijgen arsenal890. Dortmunds grootste concurrent na Tuchel aanstelling is niet Bayern maar Dortmund zelf.

Alleen omdat Nagelsmann niet door een deur kon met sommige bestuurders en spelers moest hij weg. Voetbal zelf was naar behoren voor een selectie zonder spits. Als je geen Lewa hebt ga je een aantal keren gelijkspelen en sta je een keertje in de Bundesliga alleen met 2 punten voor ipv 12 punten.

15 april 2023 om 21:19

Nagelsmann presteerde zelf te wisselvallig. Het was algemeen slecht sinds het kalenderjaar 2023!

Oh oh Dortmund hoe kan je het zo weggeven man. Wisselbeleid van Terzic is om te gieren. Waarom Hummels wisselen voor die Coulibaly? Die man gaat ook nog als een pupil in de fout bij de laatste goal. Dan wil je ook geen kampioen worden, want Bayern gaat nog wel meer punten verspelen. 2-0 voor en met een man meer oh oh. Bayern ook weer lachwrkkend slecht zeg. Straks Haalt union of Leipzig ze allebei nog in als je zo blijft doorsukkelen. Maar wat een spanning tot de laatste minuut. Flashback naanaar de 90 en 00’s.

Wat een prutsers, dan wil je niet.

Bayern draait gewoon een slecht seizoen. Met 59 punten uit 28 wedstrijden erg mager voor een club als Bayern. Dat betekent nu al 25 verliespunten. Het is dat er geen andere clubs zijn die kunnen profiteren.

Al heb je zulke goede spelers in je elftal, soms lukt het gewoon even niet. Dat overkomt Bayern nu. Een trainerswissel is niet altijd de oplossing.

15 april 2023 om 17:41

Clubs als Dortmund en Leipzig hebben gewoon enorm veel pech gehad met blessures. Die hadden anders echt 1 en 2 gestaan dit jaar. Olmo en Nkunku half jaar geblesseerd (zijn de 2 beste spelers van Leipzig), Bij Dortmund geval Haller, lange blessures bij sterspelers als Reus, Kobel, Ademeyi, en nu weer 3 basisspelers in de gehele defensie linie die je mist. Met een Schlotterbeck en Sule had je deze pot nooit meer weggeven. Van Union en Freiburg kan je niet verwachten dat ze het hele jaar volhouden.

15 april 2023 om 18:38

Bij Bayern zijn er ook belangrijke blessures: Neuer en Lucas. En bij Dortmund moet je Reus al lang niet meer tellen want die is elk seizoen lang uitgeschakeld.

15 april 2023 om 18:47

Nou ja Lucas is door de komst van De Ligt geen basisspeler meer. Alleen Neuer is een gemis. Maar goed dat camoufleert niet de blessurs van Dortmund en Leipzig. Leipxig speelt hele seizoen al met Blaswich onder de lat.

Bayern verliest thuis 2 punten en jij gaat als BVB zijnde 3 goals incasseren van 10 man. Wat een flut mentaliteit. Beschamend.

Vijf wedstrijden sinds Tuchels aanstelling. Tweemaal winst, 1x gelijk en tweemaal verloren, tevens zo goed als zeker voor 2 van de 3 prijzen uitgeschakeld in die 5 wedstrijden. Gaat lekker daar.

15 april 2023 om 17:54

Die CL winst verbloemt toch wel veel, want daarna is het echt 10x niks wat zijn ploegen laten zien.

15 april 2023 om 18:02

Wil je dat nou Tuchel aanrekenen? Bayern heeft al voor de komst van Tuchel 10 punten op Dortmund verprutst (met Tuchel overigens weer 3 punten goedgemaakt). Tot nu toe heeft hij niet eens de mogelijkheid gehad met de selectie te werken.

15 april 2023 om 18:04

CL finalist met PSG was ook wel top hoor.

15 april 2023 om 18:34

Je kan Tuchel moeilijk de schuld geven als je zo moet instappen. Hij heeft letterlijk geen voorbereidingstijd gehad. Je kan beter het bestuur de schuld geven voor het ontslaan van een coach in maart. Zowel Nagelsmann als Tuchel zijn gewoon te kijk gezet door het bestuur…

15 april 2023 om 19:03

Ik geef Tuchel ook nergens de schuld van.

15 april 2023 om 19:11

Ik had Nagelsmann al lang ontslagen destijds in september 2022. Gewoon te lang aan hem vastgehouden.

15 april 2023 om 19:15

voor ik het vergeet te zeggen. Clubs als Real, Barcelona, Liverpool, Man United en Chelsea mogen Bayern eens van het lijden verlossen.
Pavard, Gravenberch, Gnabry en Mané mogen namelijk vertrekken.

15 april 2023 om 19:54

Dan hadden ze dat allang moeten doen. Maar hem wegdoen in maart is gewoon belachelijk. Als je een nieuwe koers wou opvaren had je hem na de zomer moeten ontslaan. Nu faal je gewoon gigantisch als bestuur...

Als Dortmund je concurrent is dan kun je met een gerust hart flink wat punten verliezen, want dat doen die gasten vroeg of laat ook, maar dan altijd net wat meer. Verder kan Bayern zich wel achter de oren krabben. Die Tuchel is straks in korte tijd uit de race geraakt voor 2 prijzen en zal waarschijnlijk met de hakken over de sloot de Bundesliga pakken.

15 april 2023 om 17:49

Het was juist Bayern zelf die een 10 punten voorsprong weggaf.

15 april 2023 om 17:59

En met Tuchel 3 punten op Dortmund goedgemaakt.

Het gaat gewoon helemaal niks worden met deze trainer. Dit heb ik van tevoren al geroepen. Kwestie van tijd dat ook Tuchel eruit wordt geknikkerd.

15 april 2023 om 19:14

Nog veel te vroeg om dat te concluderen. Hij moet het eenmaal doen met de erfenis van Nagelsmann en kent de gebreken die door Nagelsmann werden veroorzaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren