Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen dankt Patrik Schick voor zeer late goals en blijft ongeslagen

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zijn ongeslagen status op miraculeuze wijze weten te behouden. De geoliede machine van Xabi Alonso haperde donderdagavond in de Europa League tegen Qarabag en dat leek die Werkself een nederlaag en uitschakeling te kosten. In blessuretijd zorgde goudhaantje Patrik Schick met twee treffers voor enorme opluchting in de BayArena: 3-2. Na het 2-2 gelijkspel in Azerbeidzjan is dat Leverkusen net genoeg om door te bekeren.

Aan de kant van Leverkusen stond Jeremie Frimpong aan de aftrap. De rechtervleugelverdediger moest hen heenduel in Azerbeidzjan nog missen wegens een schorsing. Amine Adli kreeg de voorkeur aan de linkerkant, terwijl Borja Iglesias in de punt van de aanval stond opgesteld.

Het was een klein wonder dat Leverkusen in de openingsfase nog niet gescoord had. Dat kwam met name door Iglesias, die meerdere kansen liet liggen. Zo kopte de Spanjaard over en schoot hij ook tot tweemaal toe over. Tegenvaller voor Alonso was het geblesseerd uitvallen van Jonas Hofmann, die zich liet vervangen door Exequiel Palacios.

Leverkusen bleef drukken en nadat Florian Wirtz niet wist te scoren, lukte Frimpong dat ook net niet. De Oranje-international dacht te kunnen profiteren van een te korte terugspeelbal, maar tikte net naast. Qarabag presenteerde zich in het heenduel uitstekend en deed dat opnieuw in Leverkusen. Juninho had vlak voor rust zelfs voor de 0-1 kunnen tekenen, maar de Braziliaan zag zijn schot maar net naast de rechterpaal vliegen.

In de openingsfase na rust sloeg Qarabag alsnog toe. Een voorzet bleek net te hoog voor Frimpong, die onder de bal door kopte en zag hoe Abdellah Zoubir in zijn rug voor de 0-1 zorgde. Frimpong ontsnapte daarna aan de rechterkant en werd aan het shirt gehangen door Elvin Cafarquliyev, die een rode kaart kreeg voor het ontnemen van een scoringskans.

Tien man of niet, Qarabag counterde al snel naar de 0-2. Juninho profiteerde optimaal van de geboden ruimte en zorgde voor extase bij de meegereisde supporters. Leverkusen moest vol aan de bak en het was Frimpong die de hoop terugbracht bij de thuissupporters. De rechtspoot tikte bij de tweede paal behendig binnen: 1-2.

Leverkusen drukte door en kwam meermaals dicht bij de verlossende gelijkmaker. Andrey Lunev was echter de held van Qarabag door redding te brengen op een schot van Wirtz. De goalie van Qarabag zag tot zijn opluchting hoe een schot van Alejandro Grimaldo over de lat vloog.

Uitschakeling leek een feit te worden, totdat het in blessuretijd alsnog gelijk werd via invaller Schick. De Tsjech zorgde, net als vorige week, in minuut 92 voor de 2-2. De blessuretijd duurde net even te lang voor Qarabag, dat vlak voor het einde ook de 3-2 incasseerde. Ditmaal was Schick met het hoofd succesvol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee! Echt nog gewonnen!? Ik zat Ajax te kijken en met een schuin oog zag ik 1-2 staan in de 90+1 minuut…de 2-2 valt en ik dacht de verlenging vanuit m’n bedje te gaan kijken. Is het gewoon afgelopen.

Wat een uil die Alonso hoe vaak is al gebleken dat dat B elftal niet goed genoeg is. Begint die weer met die verschrikkelijke Iglesias, en die keeper wat was dat bij die 1ste goal. Hincapie kan niet als linker wingback spelen of je zet Grimaldo er neer of anders zon Tella en dan ook zonder Tah beginnen in zon belangrijk duel evenals Palacios en Grimaldo. Ook Schick geen fan van moet ten alle tijden starten voor zon Iglesias. Snap de onderschatting niet, want uit kreeg je ook al bijna de deksel op de neus. Dan had je beter wat spelers in de Bundesliga kunnen sparen.

14 maart 2024 om 23:16

Toch gek dat het Iglesias, in een goed draaiend elftal, niet wil lukken. Jarenlang gepresteerd in La Liga.

14 maart 2024 om 23:25

Zelfs dan zouden ze geen problemen mogen hebben met Qarabag. Leverkussen lijkt wel op hun tandvlees te zitten, het beste is er al even van af. Niet gek natuurlijk na zo een seizoen nog steeds ongeslagen ook. Ik wil ze wel is zien tegen een Liverpool.

15 maart 2024 om 00:04

Je begrijpt dat de Bundesliga winnen voor Leverkusen TOP PRIORITEIT is he? Ze zijn nog nooit eerder kampioen geworden en dit jaar zou het moeten worden.

15 maart 2024 om 07:31

Eens. Een Leverkussen heeft ooo verre van de kwaliteit om met een B-elftal te winnen van Qarabag. Nu heeft het gelukkig alle mazzel van de wereld gehad, maar dit hadden ze niet verdiend.

15 maart 2024 om 11:55

Met zon Iglesias speel je standaard met 10 man, Hincapie als linker wingback werkt totaal niet, dat is een centrale verdediger. De keeper is nog niet goed genoeg voor het een Keuken divisie ploeg. Verder hoor je dit Qarabag ook niet onderschatten schakelde o.a. ook Braga uit.

Alles gegeven, tot het einde gestreden maar helaas was het niet genoeg. Freaking trots op wat we hebben laten zien. Bedankt voor deze prachtige Europese campagne!

14 maart 2024 om 23:12

Niet normaal zo veel pech, had op z'n minst verlenging moeten zijn

14 maart 2024 om 23:20

Ik heb de wedstrijd vanaf de uitvak gezien. Doe maar een poging om Muslera van ons te halen, want die keeper van jullie pakt geen punten bro

Geluk van de (waarschijnlijk) kampioen. Doet me denken aan Twente 2009/2010 in het kampioensjaar. Die wonnen ook alles in de blessuretijd…

Moet wel zeggen, Leverkussen heeft ook wel vaak geluk dit jaar. Tuurlijk is het kwaliteit, maar ook het geluk van een kampioen zullen we maar zeggen.

Ik denk zelf dat Leverkusen nog volledig als een kaartenhuis uiteen valt.
Ze hebben later in het seizoen 3 moeilijke wedstrijden op rij namelijk stuttgart frankfurt en dortmund ik denk dat ze uit die 3 maar maximaal 1 punt pakken en dat bayern net als vorig seizoen weer in extremis kampioen wordt.

15 maart 2024 om 01:06

Ik weet niet of je Leverkusen een beetje volgt, maar ondanks de soms late overwinningen komen ze zelden tot nooit in gevaar. Laatste wedstrijd waarbij ik dacht, oe dat had een dikke verliespartij kunnen worden was Leipzig, en ook die werd netjes omgebogen in de 2e helft. Zolang Wirtz en Grimaldo fit blijven gaan ze dit volhouden. Hincapie en Tah achterin ook ten alle tijden zeer degelijk.

Bayern Munchen gaat ook niet alle punten pakken, dit gaat helemaal goed komen voor Leverkusen!

15 maart 2024 om 01:35

Ja ik volg ze, ze hebben de scheids ook vaak mee. Vaak vroeg rood voor de tegenpartij.
Als er 1 ploeg terug kan komen is het Bayern wel, ondanks dat ze niet meer tegen elkaar hoeven

15 maart 2024 om 07:11

Je bent duidelijk geen Leverkusen supporter. Het is gewoon knap hoeveel wedstrijden ze ongeslagen zijn en ja kampioen word je ook met een dosis geluk op het einde van de wedstrijd. Dwing je ook af.
Ga mij toch niet vertelllen dat deze overwinning onverdiend was.
Normaal zou het tweede elftal van leverkusen al moeten winnen van Qarabag.

15 maart 2024 om 11:56

Scheids mee, omdat tegenstanders terechte rode kaarten pakken?

15 maart 2024 om 08:07

10 punten voor met nog 9 wedstrijden te gaan? Dus van die 9 moeten ze er 4 verliezen en Bayern alles winnen? Lijkt me heel onwaarschijnlijk 🫣

16 maart 2024 om 12:32

2 keer gelijk 2 keer verliezen

16 maart 2024 om 16:02

Prima zijn ze op doelsaldo nog kampioen 😅

Wat zuur voor qarabag. In blessure tijd nog voorstaan en dan 2 goals tegen van die tjech . Dit hadden ze natuurlijk nooit mogen weggeven. Rode kaart heeft helaas ook een rol gespeeld. Er was toen nog een half uur te gaan.

En weer bijna verloren tegen Qarabak. Ontzettend veel respect voor hun. Maar goed, als ik zeg dat het weer hakken over de sloot is en deaatste tijd lijkt dat het hapert, wordt ik aangevallen

Achja, nog even en Boniface is weer terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren