Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona liep zondag tegen Las Palmas 3,4 miljoen euro mis

Laatste update:

Barcelona is afgelopen zondag een flink bedrag misgelopen, zo schrijft Sport. Volgens de meest verkochte sportkrant van Catalonië kon de club een bedrag van 3,4 miljoen euro vergeten na de beslissing om het thuisduel met Las Palmas achter gesloten deuren af te werken. Het Spaanse competitieduel werd zonder publiek gespeeld vanwege de onrustige situatie rondom het referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid.

Het leek er enige tijd op dat de wedstrijd helemaal niet door zou gaan, maar de Spaanse voetbalbond ging niet in op het verzoek van Barcelona om het duel uit te stellen. Na spoedoverleg besloot de club om toch in actie te komen, zónder publiek. Sport rekende uit dat Barcelona 3,4 miljoen euro misliep door de afwezigheid van toeschouwers en de gebruikelijke diensten, zoals merchandising, in het stadion.

Barcelona had het duel tegen Las Palmas graag uitgesteld zien worden, maar de Spaanse bond waarschuwde dat dit een reglementaire 0-3 nederlaag tot gevolg zou hebben. Bovendien zouden er dan als straf drie punten in mindering zijn gebracht. In Catalonië werd op initiatief van de separatistische regioregering een illegaal referendum gehouden over onafhankelijkheid. De Spaanse politie probeerde de stemming te dwarsbomen. Dat resulteerde in ongeregeldheden en honderden gewonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

6 punten kosten 3.4 mil voor barca interesting😂

5 oktober 2017 om 19:49

Je zet dan wel een statement richting de Spaanse bond en benadruk je ook het motto 'mes que un club'.

Spaanse bond is helemaal de weg kwijt. Eerst sancties opleggen voor als de wedstrijd tegen Las Palmas niet gespeeld zou worden(!!) en Atletico Madrid die bij een thuiswedstrijd alleen kaarten verkoopt aan de eigen fans, waar je de bond ook geen woord over hoort zeggen. De geruchten gaan dat meerdere clubs in La Liga geen Barcelona supporters in hun stadions willen hebben. Belachelijk daar.

5 oktober 2017 om 19:45

Zal wel zoals in Nederland worden dat ze gewoon bepaalde clubs weigeren om wedstrijden niet te mogen bijwonen en nu dat in catalonie gebeurd is. Gaan veel clubs daar optimaal gebruik maken. Vind het niet kunnen maar denk dat Barcelona machteloos zal zijn.

5 oktober 2017 om 20:30

Luzuma

Je moet opletten se komende wedstrijden Barcelona zal dik en dik worden benadeeld en enorme kaarten krijgen zo als tegen Las Palmas...

Barcelona zal het zwaar krijgen spelen tegen tegenstander, tegen scheidsrechter en tegen de pro Real Madrid bond plus tegen de koning.

5 oktober 2017 om 23:05

Geruchten gaan nu dat meerdere clubs Barcelona supporters niet zullen toelaten in de stadia.

Totaal irrelevant natuurlijk. De wedstrijd had niet door mogen gaan. Overigens wel een saillant detail; de Spaanse bond dreigt walgelijk genoeg met zes punten aftrek wanneer Barcelona de wedstrijd zou besluiten af te gelasten, maar kijkt weg wanneer Atletico Madrid weigert kaarten te verkopen aan de fans van Barcelona. We zien wel weer hoe de verhoudingen bij de Spaanse bond liggen. Hopelijk ziet de buitenwereld nu ook deze kant van de Spaanse voetbalbond.

5 oktober 2017 om 20:02

Hou toch eens op met dat geraas en kijk eerst eens in de spiegel. De wedstrijd had zeker wel mogen doorgaan, het enige wat niet had mogen doorgaan is dat referendum. Ik snap niet hoe je uberhaupt de Spaanse bond hiervan de schuld kan geven. Ga dan maar klagen bij het bestuur van Catalonie, de Catalenen en alles wat meedeed aan onwettige en illegale praktijken.

Ik zou ook geen Madrid hatende Catalanen in mijn Madrileense stadion willen hebben die lak hebben aan de regels en wetten. Houdt je Catalaanse propoganda maar lekker thuis.

5 oktober 2017 om 20:08

Ze gaan gewoon zoals in Nederland al heel gebruikelijk is de fans weren. Onder het mom van te groot risico.

5 oktober 2017 om 20:26

Ook het referendum is totaal irrelevant in deze zaak. Welke enigszins zelfrespecterende club speelt een wedstrijd in een leeg stadion terwijl de fans op de straten mishandeld worden? En welke voetbalbond dreigt met een puntenstraf op het moment dat een voetbalclub het niet veilig acht om de wedstrijd in deze omstandigheden plaats te laten vinden? Ongeacht je politieke voorkeur, de illegaliteit van het referendum of of de Catalanen mogen stemmen over hun eigen toekomst; het is volstrekt belachelijk om een puntenstraf uit te delen op het moment dat een voetbalclub het niet veilig acht om een wedstrijd plaats te laten vinden. Dat is de kern van de zaak, niet het referendum in dit geval. Daar spelen compleet andere factoren mee.

Je laatste zinnen storen me. Vooralsnog hebben de Catalanen geweldloos geprotesteerd en is er geen legitieme reden waarom de fans geweerd zouden moeten worden uit het stadion. Hebben de fans van Barcelona in het verleden dan á la Feyenoord-hooligans een fontein gesloopt in Madrid? Nee. En politieke voorkeur, zeker als zich dat niet uit in geweld, is geen legitieme reden om iemand uit het stadion te houden. Dat heeft niets met een Catalaans propaganda te maken.

Tot slot; als je het niet veilig vindt om de fans van Barcelona toe te laten in het stadion, waarom geeft Atletico Madrid dat dan niet als reden op? Nu spelen ze het op 'logistieke problemen', maar ze hebben er totaal geen probleem mee om die stoelen te verkopen aan de eigen fans. Laffe, politiek gedreven beslissing.

5 oktober 2017 om 21:20

Voorzover ik heb gelezen kon de Catalaanse politie er juist wel voor zorgen dat er veilig gespeeld werd in Camp Nou. Niet meer dan logisch dat een bond op basis van dit rapport verwacht dat de wedstrijd simpel weg gespeeld word. En uiteindelijk is de wedstrijd ook veilig uitgespeeld.

Kom op zeg, het referendum is juist het mikpunt van alles wat jij nu opnoemt. Je gebruikt zelf inmiddels ook al de woorden "vooralsnog geweldloos". Na het hardhandige politieoptreden is het risicofactor enkel toegenomen dat er wel geweld aan te pas kan komen. politieke voorkeur heeft er zeker mee te maken, maar dat is niet de reden dat Catalenen geweerd worden. Het heeft alles te maken met de veiligheid van de Madrilenen en dan kun je onder het mom "voorkomen is beter dan genezen", beter ervoor om ze een wedstrijd uit het stadion te weren, tot de rust weer is wedergekeerd.

Verder heeft wat jij zegt alles met Catalaanse propoganda te maken, je kijkt totaal niet objectief naar de omstandigheden en meld alles alleen maar in een postief Catalaans perspectief. Hou gewoon op met die onzin op dit forum en richt je aandacht aan de sportieve prestaties van je club.

5 oktober 2017 om 21:55

Dan ben ik wel erg benieuwd waar je dat hebt gelezen. Kan je namelijk beelden tonen waar de Catalaanse autoriteiten (in dit geval de brandweer) werd aangevallen door de nationale politie. De Catalaanse politie stond machteloos tegenover de 'orders' vanuit Madrid, het lijkt me dus sterk dat juist zij konden garanderen dat de wedstrijd veilig zou verlopen.

Overigens leuk om mijn woorden als 'onzin' te bestempelen zonder dat je met feiten komt die mijn woorden ontkrachten. Mijn standpunt dat de wedstrijd nooit gespeeld had moeten worden heeft niets te maken met de illegaliteit van het Catalaans referendum, maar met de onveilige situatie in de stad. Ja, die twee zijn aan elkaar gelinkt. Maar het Catalaans referendum zorgt niet voor het cancelen van de wedstrijd, dat is het achterlijke optreden van de nationale politie en de onveilige situatie in de stad. Dát is belangrijk, niet het referendum. Althans, om het al dan niet doorgaan van de wedstrijd te beoordelen in dit geval.

Tot slot het volgende; waarom worden fans van Barcelona geweigerd om dat het 'onveilig zou zijn' (jouw woorden, waar ik overigens aan twijfel) in Madrid terwijl Barcelona puntaftrek zou krijgen omdat het daadwerkelijk onveilig was rondom het stadion? Leg me dat eens uit.

Oh, en als je mijn woorden als 'onzin' bestempeld... Kom dan met feiten om ze te ontkrachten. In plaats van met loze kreten je standpunt proberen te rechtvaardigen.

5 oktober 2017 om 22:11

@viswoestijn + @guaporta

Viswoestijn: je hebt helemaal gelijk dat Catalaanse politie in een rapport heeft aangegeven dat ze veiligheid in Camp Nou wel kunnen garanderen. Ik heb het op 3plaatsten gelezen, Mundo Deportivo, Marca en Espn. Ik werd daar in een andere topic naar verwezen.
Maar dan zoek je wanneer het rapport is gepresenteerd en kom je achter dat het 3dagen voor de wed was. Catalaanse politie had natuurlijk niet erop gerekend dat vanuit Madrid barbaren zullen komen en dat het zo’n zwarte dag zou worden. Dus het rapport dat je als argument gebruikt, is totaal irrelevant!

5 oktober 2017 om 21:17

En daar ben je weer als slachtoffer. Je praat vaak best informatief maar je bent zo verschrikkelijk subjectief.

5 oktober 2017 om 22:00

Subjectief? Waarschijnlijk wel. Je gaat me niet vertellen dat hier ook maar één iemand daadwerkelijk volledig objectief naar iedere situatie aangaande voetbal kan kijken. Iedereen is afhankelijk van de informatie die hij/zij mee krijgt. Ja, dan zal ik waarschijnlijk meer pro-Catalaans getinte informatie mee hebben gekregen dan de gemiddelde Nederlander. Toch spreken de beelden voor zichzelf en heb ik nog altijd geen redelijke verklaring gehoord waarom Atletico Madrid de fans zou weigeren in hun stadion (en waarom de Spaanse bond in het geval van het argument 'onveiligheid' Barcelona wél puntaftrek zou geven en Atletico in dit geval vrijuit laat gaan).

Ik heb altijd heel veel begrip gehad voor de Catalanen, maar waar ze nu mee bezig zijn is helemaal van den gekke. Spelen met vuur ! Er zijn op deze manier (joegoslavie) bloedige burgeroorlogen uitgebarsten.
Om even alleen bij voetbal te blijven: voor Barcelona - en daar ben ik altijd al fan van ! - dreigt een rampzalig isolement, en daarmee de teloorgang van deze trotse club. Het idee dat ze "gewoon" bij de Engelse of Franse competitie aan zouden kunnen sluiten mist elke realiteitszin. Of hebben ze nu nòg niet door hoe in Europa overal gereageerd wordt op dat doorslaande nationalisme ?
Doodlopende weg, in alle opzichten !

5 oktober 2017 om 19:56

Het word of Catalonie blijft bij Spanje en er gebeurd niks. Of ze worden onafhankelijk en zullen in een Catalaanse competitie terecht komen. Met alle gevolgen van dien helaas

5 oktober 2017 om 22:05

Dan denk ik dat de Spaanse competitie ook negatieve gevolgen gaat zien, aangezien ze heel veel inkomsten hebben door de rivaliteit tussen real en Barca. Als dat weggaat zullen er een stuk minder kijkers zijn en zullen ze niet zo ver komen in de UEFA ranking. Al met al denk ik dat de competitie dan naar de afgrond gaat

5 oktober 2017 om 23:08

Ik kan je nu al garanderen dat Catalonie er nooit in zal slagen zich af te scheiden.
En zelfs als het ze lukt dan zal Barcelona gewoon in La Liga spelen. Daar zorgt Tebas wel voor. Anders lopen ze teveel omzet mis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren