Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona blijft in onzekerheid: ‘Ik weet niet wat ik volgend seizoen ga doen’

Laatste update:

Het blijft voorlopig de vraag wie er volgend seizoen voor de groep staat bij Barcelona. Ernesto Valverde heeft een aflopend contract en weet naar eigen zeggen niet hoe zijn toekomst eruitziet. Vorige week schreef Marca nog dat Barcelona uiterlijk in februari duidelijkheid wil hebben, maar Valverde laat zich niet opjagen. In gesprek met Barça TV stipt de oefenmeester aan dat de voetbalwereld onvoorspelbaar is.

Valverde werd in de zomer van 2017 aangesteld als opvolger van Luis Enrique. In zijn eerste seizoen won hij de landstitel en de Copa del Rey; in augustus voegde Valverde ook de Supercopa toe aan zijn palmares. Dit seizoen staat Barcelona bovenaan in LaLiga en strijdt het nog mee om de Copa del Rey en de Champions League. Het sportieve aspect lijkt voorlopig de aandacht te hebben van Valverde. "Ik weet niet wat ik volgend seizoen ga doen. Wie weet wat er kan gebeuren in het voetbal?"

"We weten allemaal wat voor wereld het is. Ik denk nooit aan de lange termijn", maakt de 54-jarige Spanjaard duidelijk "Voor ons is twee maanden al een heel lange termijn. Als je een wedstrijd wint, is iedereen blij. Maar als je verliest, word je door iedereen aangekeken. Ik hoop dat iedereen blij is met mijn werk. Laten we onszelf niet voor de gek houden: als je geen kampioen wordt, dan kijkt iedereen naar de trainer. Zo gaat het nu eenmaal."

In het vraaggesprek gaat Valverde ook in op vragen over zijn stijl als trainer. Op sommigen wekt hij de indruk een kalme man te zijn, maar daar kan hij zich zelf absoluut niet in vinden. "Het verbaast me altijd als ik 'kalm' word genoemd. Ik ben niet kalm en dat ben ik ook nooit geweest. Ik ben altijd nerveus en ongeduldig geweest. Dat is hoe ik dit allemaal beleef. Maar ik kan je verzekeren dat ik blij was met elke prijs die we hebben gewonnen."

Denk je dat Ernesto Valverde doorgaat als trainer van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk heb ik liever dat hij weggaat. Onder zijn bewind is het spel van barca veel vertraagd en saai geworden. Veel zakelijk voetbal louter op resultaat spelen ... mis het attractieve voetbal van vroeger wel een beetje.

2 januari 2019 om 12:05

Er zijn altijd wel mensen die iets negatiefs te zeggen hebben. Maar om jou een reply te geven. Hij is aangesteld in 2017 als manager, hij is met Barca vorig jaar met 14 punten voorsprong kampioen geworden en om jou statement van "saai" te ontkrachten, ze hebben 99 goals gemaakt alleen in de competitie , doelpunten saldo was +70 ! Ik weet niet waar jij het over hebt maar als het het gaat vergelijken met de voetbal van Pep ja dan is het minder maar dat was ook iets dat we niet snel zullen terugzien. Valverde doet het gewoon heel goed.

Heb zijn terugblik op het afgelopen jaar met stijgende verbazing bekeken. Ernesto Valverde had het letterlijk over dat het 'niet erg is om weggespeeld te worden door een tegenstander zolang je daar maar op gepaste wijze op reageert'. Op welke wijze is dat in hemelsnaam het uitdragen van de normen en waarden die aan de jonge spelers in La Masía worden bijgebracht? Begrijp me niet verkeerd, Ernesto Valverde is een uitstekende 'probleemoplosser' en is bijvoorbeeld uitstekend omgegaan met het verlies van Neymar. Maar hij is geen geschikte eindverantwoordelijke voor Barcelona, daarvoor is zijn denkwijze simpelweg te verschillend van de denkwijze van Johan Cruijff (waar de club mee is opgebouwd).

Ook deze opmerkingen over 'dat twee maanden voor ons al lange termijn zijn' slaan natuurlijk nergens op als je jonge spelers moet ontwikkelen die op langere termijn van waarde zijn. Nu heeft Ernesto Valverde dit seizoen duidelijk meer oog voor jeugdspelers, maar het is nog steeds van een bedroevend niveau.

Het lijkt me het meest verstandig om na dit seizoen afscheid te nemen, zelfs als hij het voor elkaar krijgt om de treble te winnen. Maar goed, zolang de resultaten goed zijn zullen de kortzichtige bestuurders natuurlijk nooit zo'n beslissing nemen en volgens mij maar al te blij zijn dat er een 'jaknikker' als Valverde op die positie zit.

1 januari 2019 om 20:25

Wie vind je dan wel in dit profiel passen? De huidige coach van barca B mss?

1 januari 2019 om 20:33

Garcia Pimienta (huidige coach van het tweede elftal), Pep Guardiola (waarschijnlijk onhaalbaar), Mauricio Pocchetino (onhaalbaar door zijn verleden bij de stadsgenoot), Quiqué Sétien (huidige coach van Real Betis en heeft het respect van de spelersgroep), Marcelo Bielsa (al heeft hij problemen met authoriteit) en Xavi Hernández voor de langere termijn (op dit moment nog onervaren). Jorge Sampaoli zou ik ook graag willen noemen, maar weet niet of er nog oud zeer tussen hem en Lionel Messi is door de afgang in Rusland.

1 januari 2019 om 20:48

Een guardiola of Pochettino lijken me ook onhaalbaar en vooral onbetaalbaar al zouden ze wel de beste opties zijn denk ik. Denk dat voor een minder bekende naam gaan, die honger heeft en de ploeg mooi dominant laat voetballen de beste opties zijn.

1 januari 2019 om 21:00

Het klinkt gek, ik weet het. Peter Bosz zou een perfecte trainer zijn voor Barca qua spelopvatting, Xavi als assistent om hem op termijn op te volgen.

1 januari 2019 om 21:48

Onbetaalbaar? Natuurlijk niet. Barcelona behoort dankzij de vervloekte sponsorcontracten wel gewoon tot de financieel sterkste clubs ter wereld. De vraag is alleen of Guardiola en Pocchetino persoonlijk te overtuigen zijn en dat wordt denk ik een lastig verhaal.

@fcvoetbal23, Peter Bosz lijkt me (bizar genoeg) geen vreemde optie. Moet alleen wel aantonen dat hij ook buiten Nederland hoge ogen kan gooien. Hopelijk kan hij dat bij Bayer Leverkusen. Ik ga het in ieder geval op de voet volgen!

1 januari 2019 om 22:27

@guaporta
Ik denk dat jij teveel in het verleden bent blijven hangen. Denk jij werkelijk dat dit Barcelona tegenstanders kan domineren?
Barcelona heeft veel minder spelers dan eerst die in de korte ruimte kunnen spelen. Het wordt voor Messi al ontzettend moeilijk om jongens in zijn eigen elftal te vinden om mee te kunnen combineren.
Peter Bosz is los of hij zich wel of niet heeft bewezen in het buitenland een belachelijke keuze. Hij is leuk voor vooruit pressen maar zijn coaching wanneer zijn team de bal heeft en moet opbouwen van achteruit is bedroevend en heeft niets met Cruijff te maken.
Trainers die Cruijff voetbal spelen zijn op 1 hand te tellen.
De trainers die nu zogenaamd 'aanvallend' zijn die doen alleen maar aan fouten afstraffen doir de bal hoog te stealen. Wanneer hun eigen teams van achteruit het spel moeten maken dan is het gewoon bedroevend. Denk je dat Liverpool goed is aan de bal van achteruit? Toch wordt Klopp als een aanvallende trainer gezien puur door counterpressing.
De belangrijkste vraag is niet welke trainer er aangesteld moet worden. De vraag is of Messi nog wel zin heeft om volle pressing te spelen. Daar heb je namelijk 11 man voor nodig en zeker de voorste 3 zijn enorm belangrijk.
Messi presst al jaren alleen wanneer hij zin heeft. Dan doet er al 1 persoon niet mee.
Luis Enrique probeerde dit in zijn eerste jaar op te lossen door hem rechts te zetten en Raketic die steeds zijn man moest opvangen. De tegenstanders konden zich onder de druk uitvoetballen omdat Messi niet meedeed. De bal werd door Barcelona lager veroverd. Het 'voordeel' hiervan was dat Barcelona ontzettend gevaarlijk was in de omschakeling omdat Messi hoog bleef staan om te ontvangen bij een balverovering. Barcelona stond binnen 2 passes bij de keeper van de tegenstander.
Je jan dus wel roepen om een andere trainer maar Messi gaat geen niet constant vol druk zetten. Zeker nu hij zijn energie steeds efficienter moet gebruiken.
Dat voetbal wat jij in je hoofd hebt dat gaat er niet komen met deze spelers.
Messi bepaalt de speelwijze. Trainers moeten zich aanpassen aan zijn arbeid zonder bal. Daar moet de speelwijze op afgestemd worden.
Volle pressing moet je uit je hoofd zetten. Messi gaat geen 90 minuten druk zetten op zijn tegenstander.

1 januari 2019 om 22:40

Jij weet net als ik dat Valverde in zijn communicatie een diplomaat is en tegelijkertijd een gentleman. Barca en hij hebben na dit jaar een optie om met een jaar te verlengen en hij wilt niet vooruit lopen op de zaken. Dat is netjes en slim van hem. Om zijn bewoordingen dan naar het negatieve te trekken is creatief maar onterecht.

Echter ben ik net als jij afgeknapt op de strijdwijze van Valverde. Hij is een goede tacticus maar om trainer van Barca te zijn moet je tactieken kunnen laten uitvoeren met een aanvallende tactiek. Hij mag dus van mij weg. Echter wil ik Pochettino voor geen goud zien bij Barca en hetzelfde geldt voor Sampaoli. Bielsa vind ik persoonlijk wat populair geleuter want die is te instabiel voor een topclub. Pep zie ik liever vandaag dan morgen terugkeren maar die zit nog ff bij City en voor Xavi is het net te vroeg. Quique laat aanvallend mooi voetbal zien en is zeker een optie maar er wel een met risico. Persoonlijk zou ik eerder gaan voor Koeman. Die heeft inmiddels met subtoppers aangetoond grote teams te kunnen verslaan. Hij is in staat nieuwe teams te bouwen en heeft behoorlijk aanzien binnen de club en team.

1 januari 2019 om 22:55

Dacht dat het daarom handig was om een aantal opmerkingen tussen haakjes toe te voegen, want volgens mij denken we hetzelfde (wat niet vaak voorkomt volgens mij) hierover. Quiqué Sétien lijkt me een uitstekende keuze @mister Objecti

@bombanera99, denk dat je een aantal zaken door elkaar haalt. Natuurlijk hoeft Barcelona niet exact hetzelfde voetbal te spelen, sterker nog; dat lijkt me onmogelijk en niet succesvol gezien de huidige ontwikkelingen in het voetbal. Het enige waar we om vragen is sprankelend aanvallend voetbal. Meer niet. En Garcia Pimienta bewijst dat je dat zelfs met de spelers van Barcelona B kan doen. Natuurlijk heeft Valverde rekening te houden met de rol van Lionel Messi, maar dat limiteert hem echt niet om minimaal hetzelfde sprankelende voetbal te spelen met deze spelers. Je gaat me niet vertellen dat het onmogelijk is om met spelers als Coutinho, Dembélé, Messi, Suárez, Busquets en Arthur om sprankelend voetbal te spelen. Dat is echt gewoon onzin.

2 januari 2019 om 02:26

Heb je een bron of artikel waarin Valverde exact zegt dat het niet erg is om weggespeeld te worden? Ik heb dit nooit gehoord of gelezen namelijk.

2 januari 2019 om 08:45

Ernesto Valverde is een geweldige trainer, die een filosofie heeft die perfect bij Barcelona past. Dat valt wel af te zien aan het spel dat hij bij zijn vorige club, Athletic Club, liet spelen.

Nu is hij door het wegvallen Neymar en het toendertijd ontbreken van aanvallers 4-4-2 gan spelen. Wat de enige optie was. Nu is hij weer terug naar 4-3-3 met vaak leuk voetbal. Ik zit er met plezier naar te kijken. Natuurlijk is het niet hetzelfde als een jaar of 5-6 geleden. Maar daar heb je ook gewoon het spelers materiaal niet meer voor. We zijn als Barcelona supporters gewoon gigantisch verwend, maar een beetje realisms op z'n tijd is niet verkeerd... Hij haalt er zo ongeveer het maximale uit.

Valverde bedanken voor de bewezen diensten en Xavi voor de groep gooien is het beste wat Barça momenteel kan doen.

1 januari 2019 om 20:30

Mooie hond!

Wel niet met je eens, de resultaten zijn goed, en dat droomvoetbal komt niet meer terug, tenzij ze ergens een nieuwe Xavi en Iniesta vinden, Valverde doet het uitstekend met wat hij heeft, er is geen reden om hem te vervangen door een onervaren Xavi.

1 januari 2019 om 20:41

Hoor wel vaker dat 'het droomvoetbal toch niet meer terug komt' en daar ben ik het volledig mee oneens. Natuurlijk is het totaal onrealistisch om te verwachten dat we weer zo'n succesvolle generatie in Camp Nou te zien krijgen, maar de intentie om hetzelfde voetbal te spelen hoeft geen enkel probleem te zijn. Sterker nog, heb laatst een wedstrijd van Barcelona B gezien waar meer van dat voetbal vanaf straalde dan het hele seizoen onder Ernesto Valverde in het eerste elftal. En nee, we hoeven ook niet te verwachten dat jeugdspelers á la Busquets en Pedro zonder problemen een basisplaats veroveren in het eerste elftal. Maar het geven van kansen aan getalenteerde spelers die op langere termijn door kunnen groeien is ontzettend belangrijk. Neem nou Xavi, het duurde ook relatief lang voordat hij zo'n niveau bereikte en een basisplaats veroverde. Dus zou het anders willen stellen; een nieuwe Busquets (vanaf promoveren naar het eerste elftal naar een basisplaats in enkele maanden) is nagenoeg onmogelijk, maar een nieuwe Xavi (een talent dat op de langere termijn door hard werken doorgroeit) is echt wel te vinden. Qua talent doet bijvoorbeeld Riqui Puig niets onder voor Xavi, maar de vraag is of hij het geduld heeft en de tijd krijgt om een basisplaats te veroveren. En zelfs dan moet je afwachten of hij op z'n piek wel dat niveau van Xavi aan kan tikken. Maar het begint allemaal met het geven van kansen aan jeugdspelers.

1 januari 2019 om 20:46

Helemaal met je eens, men verwacht allemaal tiki-taka voetbal als onder Guardiola maar deze periode is voorbij en moeten de Barcelona-fans dit accepteren, wat Valverde laat zien is prima stabiel voetbal, bij momenten is het fantastisch maar dat komt vooral door de individuele kwaliteiten. Het wiel moet men niet opnieuw uitvinden, dat is vragen naar problemen.

1 januari 2019 om 20:50

Is het fout om daar toch nog naar te streven? Ik vind namelijk van niet

1 januari 2019 om 21:02

Pep komt anders met elke ploeg tot zover aardig in de buurt...

1 januari 2019 om 21:11

Het gaat niet om het voetbal zoals onder Pep maar gewoon mooi goed en verzorgd aanvallend voetbal. Onder Valverde heb je dat niet en dat is hele punt wat veel barca fans het over hebben.

1 januari 2019 om 21:15

Mijn reactie was op dat iemand zei dat het 'droom voetbal', niet meer terug zou komen. Ik gaf aan dat Pep wel in de buurt komt dus waarom zou je er niet weer naar streven...

1 januari 2019 om 20:48

Als jonge coach top spelers met wie je zelf nog hebt gespeeld en succes hebt behaald er uit moeten gaan halen omdat doorselecteren noodzakelijk gaat worden is een enorme last!
Xavi moet wachten op het juiste moment zoals Guardiola dat ook deed en nog steeds doet.

De resultaten zijn prima en dat spreekt in zijn voordeel, veel fans zullen hem er uit willen hebben omdat die niet echt voor sprankelend voetbal gaat ( al gebeurd dat met vlagen natuurlijk wel met zo'n talentvolle groep onder bewind van leo ). Toch vraag ik me af welke trainer barca weer naar die dominantie kan krijgen gezien het vertrek van xavi en iniesta.. busquets heeft het lastig maar dat is logisch als alle automatismen veranderd moeten worden. Barca leidt t transfergeweld momenteel maar ik betwijfel of ze dat vol zullen houden. Qua potentie staat barca nog steeds in de top 3 ( top 5 voor de zeer kritische mensen ) dus er is momenteel nog niks aan de hand. De druk op valverde is altijd immens hoog geweest maar als we eerlijk zijn is er na t vertrek van pep elk jaar een decline in spelopvatting geweest. Des te knapper dat ze 'gewoon' door zijn gegaan met het winnen van prijzen.

Dit is echt de slechtste coach bij Barca van de laatste jaren. Hij heeft gewoon een voorkeur aan verdedigend spelen dan aanvallend dat past niet bij Barca. Ook zoals de lid Guaporta zegt ik zie hem wel blijven bij Barca met dat bestuur die ze hebben.

Tuurlijk is het spel minder mooi om te zien. Maar de beste man wint wel prijzen

Xavi brak in 1997 door bij Barca B en promoveerde dankzij LVG. Maar in 2000 wilden ze hem verkopen aan Milan als de nieuwe Tacchinardi omdat zn speelstijl te defensief was voor de Barca stijl. En pas na een zwakke periode (3 seizoenen lang was 4de plaats het hoogste met als dieptepunt een zesde plaats in de competie) kregen we de Xavi te zien die iedereen zich herinnert. Jeugdspelers hebben nu eenmaal speeltijd nodig om zich te ontwikkelen. Maar kan zich een teveel aan leergeld niet veroorloven. Max 3 jeugdspelers van tijd tot tijd echte kansen geven en Valverde heeft dat begrepen. Spelers a la Sergi Roberto die genoegen nemen met een bescheiden loon zijn nu waardevol voor de club maar hoeveel seizoenen had Sergi niet nodig om die status te bereiken? Evenveel als Xavi..1998-2005. Puig, Alena en Miranda is mijn keuze en als die drie kansen genoeg krijgen ben ik tevreden. Tijd doet wonderen. Kijk naar de transformatie van Xavi die in het begin iedereen te defensief / gecalculeerd / te voorzichtig vond tot de beste middenvelder ooit.. Hopelijk zien we hetzelfde gebeuren met Valverde

Ik heb er geen problemen mee als hij ook volgend jaar coach blijft van Barca. Die man heeft uitstekend werk geleverd. Ik weet dat het niet makkelijk moet zijn om elke week sprankelend voetbal te laten zien, want de fans zijn verwend geweest in het verleden. Persoonlijk vind ik het dit jaar beter worden. Nogmaals, hij doet het gewoon echt goed en moet meer respect krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren