Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça wil titelconcurrent verzwakken en ziet optie reëler worden door clausule’

Laatste update:

FC Barcelona bekijkt de mogelijkheden om Aleix García deze winter over te nemen van Girona, zo meldt Mundo Deportivo. Volgens de krant zien de Catalanen kansen om de 26-jarige middenvelder in te lijven doordat de ontsnappingsclausule in zijn contract lager zou zijn dan aanvankelijk gedacht.

Helder is dat Barça tijdens de winterse transferwindow nog een nieuwe middenvelder aan wil trekken om de zware blessure van Gavi op te vangen.

De creatieveling scheurde in november in de interland met Spanje tegen Georgië (3-1 winst) zijn kruisband af en moet het EK van volgende zomer in Duitsland definitief aan zich voorbij laten gaan. Het betekende eveneens een hard gelag voor Barcelona-trainer Xavi.

García staat naar verluidt op de shortlist om de selectie van Barcelona te versterken. In Spaanse media werd geschreven dat de aanvoerder van Girona een ontsnappingsclausule van twintig miljoen euro in zijn contract heeft staan. Volgens bronnen binnen Barça ligt dit bedrag echter ‘substantieel lager’ en is García voor circa twaalf miljoen euro op te pikken.

De middenvelder is bezig aan een uitstekend seizoen bij de gedeeld koploper van LaLiga. García kwam alle achttien competitieduels in actie, miste nog geen minuut en was bovendien goed voor drie goals en vier assists.

Mundo Deportivo benadrukt wel dat er meer kandidaten naast García zijn om eventueel de blessure van Gavi op te vangen.

Door de slechte financiële situatie van de Spaanse grootmacht is het afwachten in hoeverre Barcelona deze winter uiteindelijk kan investeren in de selectie. Mogelijk kan de club enkel een middenvelder tot het einde van het seizoen huren.

De ploeg van Xavi staat na achttien speelrondes op een teleurstellende vierde plaats in LaLiga. De kloof tussen Girona, dat op doelsaldo de koppositie aan Real Madrid moet laten, en Barcelona bedraagt liefst zeven punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 vliegen in een klap. Middenvelder erbij en directe concurrent verzwakt, mocht dit doorgaan. Vraag is wat de speler zelf wil. Kan me ook voorstellen dat je het seizoen wil afmaken en geschiedenis wil schrijven. Ook als ze geen kampioen worden en wel CL halen, is dat een unicum (denk ik toch, tenminste). Bij Barça speel je wel wat wedstrijden, maar zodra gavi terug is, word je er weer uitgebonjourd.



Je moet maar Aleix Garcia even zijn, je speelt twee seizoenen geleden bij een grauwe degradatiekandidaat in Belgiã« (moeskroen) en nu ben je Spaans international en wordt je gegeerd door onder meer Barcelona.

Of hij nu het gewenste niveau heeft, dat kan ik niet echt beoordelen omdat ik niet vaak naar Girona kijk. Als je international bent zal je heus wel kunnen ballen, alleen weet ik niet of we hem nu per se moeten kopen omdat Gavi gekwetst is. Girona zal hem namelijk op huurbasis niet laten gaan nu ze zo sterk bovenaan staan.



2 januari 2024 om 12:03

Inderdaad. Alhoewel hij bij Moeskroen ook niet onaardig speelde kon je dergelijk verloop moeilijk voorspellen. Lijkt wel een sprookje.
Moeskroen liep toen op zijn laatste benen en bestaat intussen zelfs niet meer.

2 januari 2024 om 13:03



@dinamom

Moeskroen werd dan ook beheerd door allerlei zaakwaarnemers die hun spelers daar stalde, dat moest hoe dan ook ooit wel eens verkeerd gaan. Daarna ook nog eens een gefaalde overname door Lille waardoor er geld problemen ontstonden....

Daarnaast ook telkens licentieproblemen waar ze talloze keren in beroep gaan en zo kafkaiaanse toestanden onstonden. Tot 2 weken voor de start van de competitie wisten ze niet of ze in 1ste of 2e gingen spelen...

Jammer voor de local fans van Moeskroen, maar het Belgisch voetbal was ze op die manier beter kwijt dan rijk.

Alex Garcia was inderdaad een lichtpunt in dat Moeskroen, scoorde regelmatig op die 10 positie en zette de lijnen uit. Samen met Awoniyi (nottingham Forest) waren ze de uitblinkers.

2 januari 2024 om 17:27

Vooral een vreemde carrière deze Garcia. Kwam vrij rap door bij Villarreal en trok destijds naar City waar hij toch als groot spaans talent te boek stond samen met Maffeo en Angelino. Die periode.bij Moeskroen betrof ook nog eens huur. Vreemde is wel dat hij daarna in Roemenië en bij Eibar terecht kwam alvorens hij (mede door opnieuw City) bij Girona terecht kwam. Desondanks wel altijd een stabiele speler geweest waar hij speelde en dus voor mij niet direct een verassing dat het er alsnog uit lijkt te komen.

Dilemma dinsdag! Het seizoen afmaken bij een club die jou de kans heeft gegeven en waar een (mogelijk) sprookje wordt geschreven, of naar Barca, waar je meestal toch geen nee tegen zegt. Lastige keuze lijkt me, benieuwd wat hij gaat doen.

2 januari 2024 om 11:02

Als liefhebber is er maar 1 keuze mogelijk natuurlijk. Maar goed, het gaat wel om meer dan alleen sentiment. Ik hoop dat hij bij Girona blijft. En dan lekker smullen bij El celler de can roca.

Lijkt mij dat Girona niet wilt meewerken halverwege het seizoen. En voor de speler is het maar de vraag wat wijs is. Je wordt als opvulling gehaald en mag straks gaan concurreren met Gavi en een De Jong, Pedri, Gundogan en Romeu. Ik zou lekker het jaar afmaken, geschiedenis schrijven en daarna kijken wat er komt.

2 januari 2024 om 11:50

Als die ontsnappingsclausule betaald wordt, dan heeft Girona hier weinig tegenin te brengen.

2 januari 2024 om 13:16

Ga er vanuit dat een ontsnappingsclausule alleen aan het einde van het seizoen geldig is maar zo niet wordt het idd wat lastig voor Girona.

2 januari 2024 om 15:00

Als ik me niet vergis zijn die wettelijke clausules in elke transferperiode geldig.

Ik denk niet dat Alex Garcia het niveau heeft wat Barca moet nastreven.

Een echte nummer 6 is meer dan hard nodig en dat is Alex Garcia niet.

Is een leuke stap voor de jongen naar de buurman, maar het gras is niet altijd groener bij de buren. En gezien de situatie van Barça en Gavi, lijkt me het gewoon zonde om zo'n topjaar te willen vergooien. Zou toch wat zijn als ze het mocht lukken

Als Garcia de lijn doorzet staan grote clubs aan het eind van het seizoen vanzelf wel voor hem in de rij. Maar als Barcelona zijn droomclub is moet hij natuurlijk meteen overstappen als de interesse echt is. Mij best, Girona wordt verzwakt en hij zal Barcelona niet veel sterker maken, dus stap maar over naar de buren.

Dit moet je niet willen als Barcelona zijnde. Als er al niet veel te spenderen is, kun je dat geld beter niet uitgeven aan spelers die je kwalitatief gezien niet beter maken. Zo'n jongen wordt ook niet meer veel beter en de kans is niet groot dat hij in Barcelona dezelfde rol en vrijheid krijgt die hij bij Girona heeft.

2 januari 2024 om 15:01

Tsja maar je moet wel iemand hebben als vervanger voor Gavi, en gezien de financiele beperkingen is dat de vijver waarin je moet vissen.

2 januari 2024 om 20:27

Hebben ze niet juist door gavi, juist victor roque eerder laten komen?

Was die Roque niet aangetrokken om het gat van Gavi op te vangen (een spits voor een middenvelder, maar ok)? Het is een hele boekhoudkundige toestand, maar door het wegvallen van Gavi voor lange tijd kon men toch eenmalig een salaris vrijmaken voor hem? Weer een speler erbij past toch helemaal niet. En dan nog, dan heb je volgend jaar met Gavi erbij dus weer een gat in je begroting en moet je weer flink saneren.

2 januari 2024 om 17:08

Het is geen gat in de begroting. Sterker nog, Barca gaat waarschijnlijk zelfs zonder Camp Nou dit seizoen kiet of winst draaien.
Het is puur de salarycap vanuit La Liga die werd overschreden. Die staat nu op 270 miljoen, maar naar verwachting gaat die van de zomer alweer omhoog. Daarnaas, als je Alonso kwijt bent, en met bijvoorbeeld de verkoop van Dest ben je er dan al makkelijk qua salarisruimte.
Het grote nadeel lijkt me dat deze speler kwalitatief niet goed genoeg is om volgend seizoen kans te maken op een basisplek. Maar als backup pivot is die wel prima lijkt me.

Tsja, het geeft maar weer eens aan hoe intens verrot het zogenaamde topvoetbal is. Barcelona schuurt steeds weer tegen het einde van de rekbaarheid van Fair Play aan maar rommelt dan weer zodanig met de cijfers of verkoopt een lapje grond zodat ze in staat zijn het sprookje van Girona om zeep te helpen. Ik hoop dat Girona het vol blijft houden tot het einde van dit seizoen en dat Barcelona juist daardoor naar de Europa League mag.

2 januari 2024 om 18:04

Ironisch dat je af kunt geven op Barca, om vervolgens Girona een sprookje te noemen. Je weet wel, dat Girona van het City concern het welbekende sportwashconcern van oliebloedgeld. Tot zover het sprookje.
Wat er écht mis is met het FFP zijn vooral de ongelimiteerde geldstromen en duistere zaken bij clubs als City en PSG. Dat is wat mij betreft een stukje erger dan boekhoudkundige trucjes.

2 januari 2024 om 20:31

Naast de boekhoudkundige trucjes, heb je natuurlijk ook nog een omkoopschandaal wat nog gaande is

2 januari 2024 om 21:56

Juist ja, het gauw over een andere boeg gooien. Bekend discussie trucje, maar eigenlijk een beetje laf.
We zullen zien wat er uit de rechtszaak gaat komen. Maar omkoopschandaal heeft niks met FFP te maken, enkel met Fair Play. Niet heel relevant hier dus, maar goed dat had ik ook niet perse van je verwacht.

M'n punt blijft staan dat het ironisch is om in het kader van FFP af te geven op Barca, en vervolgens Girona een sprookje te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren