Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça vliegt in februari veertien uur voor verplicht oefenduel

Laatste update:

De selectie van Barcelona geniet nu nog van een korte vakantie: op 20 december speelde men tegen Córdoba en op 4 januari komt de club weer in actie in de Spaanse competitie, want dan neemt men het buitenshuis op tegen Real Sociedad. Een maand later staat er een drukke week te wachten voor de Catalanen, door een contractuele verplichting.

/

Op 1 februari staat er een thuiswedstrijd tegen Villarreal op het programma en snel daarna zal de selectie afreizen naar Qatar, een vliegreis van ruim zeven uur De financieel aantrekkelijke samenwerking met Qatar Sports Investments, de hoofdsponsor van Barcelona, bracht als voorwaarde met zich mee dat de club ergens in het seizoen naar Qatar zou reizen voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Dat duel staat nu gepland voor 4 februari, drie dagen na het duel met Villarreal. Op 8 februari wacht er weer een wedstrijd in Spanje, uit tegen Athletic Club. De Champions League wordt pas twee weken daarna hervat, dus heeft Barcelona niet snel daarna weer een heen- en terugvlucht op het programma staan. De club zal echter met argusogen gevolgd worden door tegenstanders van het huidige bestuur.

Puntverlies tegen Athletic Club, een paar dagen na de lange vluchten naar Qatar en terug naar Spanje, zal ongetwijfeld tot kritiek leiden op de verplichte sponsortrip. Overigens is nog niet bekend wie op 4 februari tegenstander zal zijn van Barcelona. Ook is niet bekend of Luis Enrique verplicht zijn grootste sterren mee moet nemen naar de oliestaat, of dat hij het ook met de spelers mag doen die minder vaak aan bod komen.

Vind jij de samenwerking met QSI een zegen voor Barcelona of een vloek?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me niet echt een goede planning. Had je niet een deel van je voorbereiding in de zomer in Qatar door kunnen brengen? Lijkt me een stuk minder impact hebben op je seizoen dan een extra wedstrijd doordeweeks midden in je seizoen ergens...

27 december 2014 om 21:02

Inderdaad vrij kansloos dit. Barcelona is flink bezig haar imago 'mes que un club' te grabbel te gooien met dit soort commerciële acties. Heel jammer.

27 december 2014 om 21:07

Ik denk dat het dan veel te heet daar is. Wel inderdaad raar maar ja it's all about the money.

27 december 2014 om 21:12

Je ziel verkopen noemt men dat. Zo begint Barca meer op een commercieel organisatie aan het worden... Dat je dan afhankelijk wordt van de sjeiks die doen en laten wat ze willen met Barca, is echt triest, je zou maar nee tegen de Sjeiks zeggen..

27 december 2014 om 21:40

Barca is een commerciele organisatie!! Kijk maar naar het bezettingspercentage van het stadion en het aantal toeristen dat er zit!

27 december 2014 om 21:46

ziel verkopen omdat je een oefenduel gaat spelen in qatar ?

27 december 2014 om 22:14

Ach ja, de term 'mes que un club' slaat meer op het feit dat barca wat doet voor de omgeving in Barca. Maar het is inderdaad allang een hypocriete club. Barca is net zo commercieel als Real. Madrid komt er tenminste openlijk voor uit.

27 december 2014 om 21:12

Je had het WK dus nee en in de zomer is het er veel te warm. Dan heb je te maken met temperaturen van +35 graden en in de 40.

De enige mogelijkheid was tussen Oktober en Februari, omdat het dan rond de 2x-32 graden is.

27 december 2014 om 21:35

In de 40? Als je geluk hebt. Maak er maar 50 van.

27 december 2014 om 22:17

Waarschijnelijk wordt het WK dan gespeeld in indoor zalen.

28 december 2014 om 02:22

In de zomer is het daar gemiddeld 43 graden Celcius. Dan weet je het wel..

Tsja, ook schulden zijn prioriteiten, en voordat iemand weer roept, zegt een Real fan, doe eerst je huiswerk...

27 december 2014 om 21:04

Je hebt gewoon gelijk hoor, dit is natuurlijk oliedom midden in het seizoen een oefenwedstrijd plannen.. Ben het echt zat met dat bestuur, totaal geen verstand van zaken.

27 december 2014 om 22:45

Hahaha oliedom, leuk woordgrapje

27 december 2014 om 23:52

Over de intelligentie van de keuzes valt niet over te twisten, en de schulden die zijn opgebouwd zijn uiteraard ook vaak niet goed uitgevoerde marketingtechnische actie's... maar goed zo bespaar je wel de moraalridders die ''het is van mijn belastinggeld'' roepen...

Het toont nog maar eens aan dat het huidige bestuur uit idioten bestaat. Er mee instemmen dat midden in het seizoen een overbodig oefenpotje wordt gespeeld in een al overbelaste kalender.

Ze kunnen nogmaals in hun vuistje lachen in Madrid.

Wat een bende sukkels.

27 december 2014 om 21:19

Jaja voetbal draait nou eenmaal om geld en Qatar geeft olievaten vol met geld weg.
Kritiek is makkelijk, dat lees ik hier boven mij.
Maar Messi is geen goedkope jongen.
Of de Barcelona fan moet voortaan tevreden zijn als de nieuwe aankoop geen Neymar heet maar Ben Arfa of iets dergelijks.
Het is verderfelijk aan de ene kant, voetbal is ook gewoon pure business geworden, maar aan de andere kant, als je als absolute topclub mee wilt moet je dikke lucratieve sponsor contracten binnen slepen en aan verplichtingen voldoen.
Het is het een of het ander.

27 december 2014 om 22:39

Ik snap wel dat er economische wetmatigheden zijn en dat Neymar en Suarez dure jongens zijn.

Kom je echter meteen op een ander punt van kritiek : hoef je ze nou echt allebei en dan nog allebei aan een groteske prijs ?

Bovendien gaan ze ten koste aan de doorstroming van eigen jeugd, iets wat Barcelona voorheen als zijn core business beschouwde.

Ik snap ook wel dat er niet ieder jaar een Busquets, Iniesta, laat staan Messi uit voortkomt maat met deze aankooppolitiek krijgt jeugd zelfs simpelweg geen kans meer.

Als die Qatari de deal opblazen omwille van een geweigerde oefenmatch, dan is dat maar zo. Ik zou denken dat het merk Barcelona dan nog altijd interessant genoeg is voor anderen die best ook wel wat zullen willen betalen.

Het is gewoon weer een voorbeeldje van mismanagement ; meerdere socio's hebben het gehad met Rosell, zijn huidige handpop Bartomeu en die schitterende TD van hun die ze ongestoord geld over de balk laten gooien en/of constant geblesseerde spelers (vermaelen) laten kopen.

28 december 2014 om 11:51

Dat is wel zo, alleen vroeger werden de spelers voor een paar duizend verkocht, dat was nog wel leuk, maar nu? Ze kunnen met dat geld beter voetbalscholen in afrika plaatsen ofzo

28 december 2014 om 14:12

@jorisdr

Dat Barcelona vooral op jeugd inzette is een mythe die is ontstaan sinds die enorm sterke lichting die bij vrijwel elke club was doorgebroken. Barcelona was altijd bezig met kopen en nu het fout gaat weer. Ze hebben eenmaal kunnen plukken van het systeem wat Cruyff heeft opgezet maar hebben voor het overgrote deel van hun historie vooral gekocht. Real daarentegen ironisch genoeg speelde altijd met veel jeugdspelers maar hebben dat veranderd sinds Florebtino Perez alhoewel ook Perez nu meer jeugd wilt zien.

En nee we lachen bij Real niet in ons vuistje aangezien Real zich met Real bezig houdt. Vergelijkbaar net Feyenoord die ich erg met Ajax bezig houdt waar Ajax met zichzelf bezighoudt.

Barca bestuur doet toch alles voor het geld. Zware vliegreis, tja niet dat ik dat erg vind aangezien het voor Real een voordeel is om punten uit te lopen. Het bestuur is echt belachelijk dat ze haar ziel verkopen alleen om geld.

27 december 2014 om 21:17

Onlangs heeft real zijn kruis van zijn logo (in het midden oosten) laten weghalen.. ook voor het geld, meet niet met 2 maten gast..

27 december 2014 om 21:24

Dat valt wel mee hoor. Maar dat de Sjeiks bepalen wat je doet vind ik wel erg... Volgens mij niet op alle shirts, dacht ik.

27 december 2014 om 21:25

Welke club doet niet alles voor geld? Dat zijn er denk maar heel, heel erg weinig, als ze al überhaupt bestaan. Real heeft bijvoorbeeld ook een wijziging in het logo toegepast voor het Midden-Oosten. Zal niet zijn omdat ze die mensen daar zo aardig vinden.

Maar dat dit soort oefenpotjes helemaal in Qatar worden gespeeld gaat natuurlijk helemaal nergens over. Zeggen dat geld te machtig is geworden en zo de voetballerij verpest is natuurlijk het intrappen van een open deur.

Geld geld geld, daar draait de hele wereld om. Slaat toch weer nergens op dat al die oefenpotjes en laatst ook de Super Coppa in F*cking Qatar worden gespeeld. Geld verneukt alles

Zou zo wat zijn als iemand zoals Messi, Neymar of Suarez gewond zou raken tijdens die oefenwedstrijd..niet dat ik dat hoop of zo.

Geen medelijden mee hebben, daar krijgen ze de big bucks voor.

Moeten we het nu zielig vinden. Die voetballers krijgen balken geld van de sponsors dus dan staat er ook soms wat tegenover. En ze vliegen heus niet economy of zo maar ultra luxe

Ze vliegen businessclass met Qatar Airways. Iemand weleens businessclass gevlogen met die maatschappij? Ik namelijk wel en ik kan je zeggen dat er niets zielig of verkeerd aan is.

28 december 2014 om 12:50

Het gaat niet om hoe lekker de stoelen zitten of wat voor eten je krijgt, zo een reis is vermoeiend en daarnaast ook een extra wedstrijd in een drukke periode. Anyway dit moet Barca gewoon aankunnen

28 december 2014 om 14:02

Zeven uur in luxe vertoeven is geen aanslag op je lichaam. Dat is een extra rust periode voor je lichaam...

Wat denkt men dan? Dat al die mega transfers en salarissen uit kaartenverkoop worden betaald? Natuurlijk niet, sponsors zijn helaas de baas, zuur maar is de harde realiteit.

Het is al überhaupt schandalig dat mijn mooie club in zee is gegaan met deze oorlogsmisdadigers. Arabieren die de oorlog in zowel Irak als Syrië gaande houden en bekend staan als terroristen financiers. Hoe Rosell en die dombo's het in hun hoofd haalden om zo'n land op het blaugrana te prenten begrijp ik helemaal voor geen meter. Alsof bedrijven niet in de rij staan om op het shirt van 's werelds beste club hun naam op te plakken, aanbod genoeg, wat is het probleem dan vraag ik mij af.

Ook al weer de zoveelste irritante duel die verplicht is en rust van spelers kost voor een paar extra miljoentjes op de bankrekeningen van de piefen in Barcelona terwijl er door gebrek aan rust punten naar de kolere gaan in de competitie en in Europa. Hoera voor FC Barcelona en Qatar.

Even voor de duidelijkheid. Alle spelers bij barca zijn sterren. Maar goed als je zo'n oefenpotje gaat spelen doe dat dan met bankzitters en met jeugd.

Opzich, zo boeiend is dit niet. Die samenwerking levert Barça een hoop geld op en daarbij, Barça kan ook gewoon jeugdspelers opstellen en wellicht een paar Barça B-spelers. Sterren als Xavi en Iniesta kunnen dan gespaard worden of wellicht 10 tot 15 minuten meedoen.

Feit is dat het natuurlijk niet fijn is, maar gewoon een contractuele verplichting is, die men moet nakomen. En als van de 11 spelers op t veld er 9 jeugdspelers zijn, zie ik de ernst van de zaak niet in.

Ik sluit niet uit dat Messi dit tripje geëist heeft want dan krijgt hij even later een gevuld envelopje toegestuurd om bepaalde belastinggelden te betalen

Weet je in Engeland voetballen ze 4x in 10 dagen, laat Barcelona even een potje spelen in de zandbak op halve energie voor het dubbele bedrag als normaal.

Grappig hoe hypocriet een gemiddelde reactie is op dit soort artikelen. Lees voor de grap is terug wat er bijvoorbeeld is terug wat er onder berichten als :"Neymar wellicht naar Barca" en "Suarez naar Barca" geschreven wordt. Menig supporter in hun nopjes. Denk je dat dat geld in Catalaanse boompjes groeit? Een voetbal club van het hoogste niveau kan zich zelf al jaren niet meer bedruipen. Extern geld is een must. En daar staat soms wat tegen over. Wat soms niet helemaal lekker uitkomt. De miljoenen voor spelers komt Barca wel lekker uit hoor. Geen zorgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren