Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bale, Ronaldo en Messi afgetroefd als snelste speler van La Liga

Laatste update:

De sprint waarmee Gareth Bale Marc Bartra achter zich liet in de finale van de Copa del Rey was indrukwekkend. De snelheidsduivel van Real Madrid leek door een omweg een achterstand te hebben die niet meer goed te maken was, maar kwam toch eerder bij de bal dan de verdediger van Barcelona. Vervolgens hield hij Bartra van zich af en maakte Bale het winnende doelpunt.

/

Door deze goal menen veel mensen dat de Welshman de snelste speler van de Primera División is. Ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo worden genoemd voor die eretitel, maar drie spelers waren volgens de officiële metingen sneller dan dit trio in de eerste seizoenshelft. Valencia claimt op de website van de club dat Sofiane Feghouli de snelste speler van La Liga is.

De Algerijn bereikte dit seizoen een topsnelheid van 35,53 kilometer per uur en daar kwamen Bale, Ronaldo en Messi niet bij in de buurt. Michel van Almería was volgens Valencia de belangrijkste concurrent van Feghouli, met een topsnelheid van 35,42 kilometer per uur. Arthur Boka van Málaga eindigde als derde: 35,2 kilometer per uur.

Denk je dat Sofiane Feghouli inderdaad de snelste speler van La Liga is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Soo zeg dat zijn toch aardige snelheden, maar het gaat om dit seizoen blijkbaar, want ik denk dat bale de snelste is.

28 december 2014 om 09:57

Ik vind dit totaal niet interessant. Is geen atletiek. .

28 december 2014 om 10:42

Waarom denk jij dat als de metingen wat anders zeggen?

28 december 2014 om 10:49

Redondo heeft het over de algemene snelheid en niet over dit seizoen.

28 december 2014 om 11:24

'Algemene snelheid'? Wat bedoel je daar in godsnaam mee, als ik vragen mag? De snelheid waarmee hij zich door het leven beweegt? Zijn gemiddelde snelheid? Hoe snel hij zijn hond uitlaat? Volgens mij hebben we het over topsnelheid hier, en dan spreken de cijfers voor zich en is Feghouli de snelste, klaar.

28 december 2014 om 11:47

Haha @ achates

28 december 2014 om 12:39

Afgelopen seizoen wel ja. Bale is misschien sneller geweest in vorige seizoenen.

28 december 2014 om 13:51

Goh wat een goede grap, leuk ook dat je geen enkele hersencel hebt die begrijpt wat Redondo6 zegt. Dit is gemeten in dit seizoen en hij denkt dat Bale dat is kijkend naar afgelopen seizoenen/jaren. Lastig hé?
Hij trekt de cijfers in dit artikel geen eens in twijfel.

28 december 2014 om 13:55

hahahah

28 december 2014 om 15:26

Algemene snelheid hahahahahhaah jair bedankt voor de uitleg

28 december 2014 om 19:05

want bale heeft dit seizoen natuurlijk nog geen sprint op volle snelheid getrokken.
Hij zal niet elke wedstrijd aan 100% komen, maar sprintjes op bijna 100% maak je elke wedstrijd wel

28 december 2014 om 21:13

Bale is snellleer gast

Kanttekening bij die goal van Bale, Bartra speelde met een blessure (hamstring of achillespees dacht ik). Daarbij was Bale reeds op snelheid en moest Bartra nog starten... Overdreven gedoe allemaal.

28 december 2014 om 09:37

Goed excuus man. Al had Bartra peper in zijn kont gestopt en blikjes energie drink op, het maakt niet uit. Bale heeft hem gewoon omber geblazen, geblesseerd of niet.

28 december 2014 om 09:42

Hij zegt niet dat bartra sneller is, maar het leek door omstandigheden of bale nog harder rende!

28 december 2014 om 09:51

Je ziet duidelijk dat Bale gewoon een hoge snelheid haalt en dat Bartra totaal niet vooruit komt. Bale was daar niet extreem snel ofzo. Het contrast was alleen heel groot!

28 december 2014 om 15:33

ik denk dat jordi alba de snelste speler van de liga is.

28 december 2014 om 10:34

Dat was gewoon zijn excuus. Als je geblesseerd bent, speel dan gewoon niet. Geloof er helemaal niks van.

28 december 2014 om 13:00

Dus dan was Ronaldo ook niet geblesseerd op het WK, maar gewoon dramatisch.

28 december 2014 om 13:34

Dat was hij toch ook? Om de Messi - Ronaldo discussie maar even te voeden. Messi was ook niet goed dit WK. Robben was de beste, samen met Neuer.

28 december 2014 om 13:47

Dan snap je er niks van. Hij zegt "Als Bartra geblesseerd is dan speel je niet" maar toen ronaldo dramatisch speelde op het WK zeiden ze "Maar hij speelde geblesseerd". Dus eigenlijk spreekt hij zichzelf tegen. Ik heb nergens gezegd dat Messi de beste was. Begrijpend lezen is moeilijk he

28 december 2014 om 12:15

Als barta op de rug van ronaldo zat en klapschaatsen aan had gehad en zn abbonement op redbull niet had opgezegd, had hij nog alleen het sterretje van Bale zien verdwijnen aan de horizon

Nooit van die spelers gehoord.

28 december 2014 om 09:27

Als je nog nooit van Feghouli hebt gehoord moet je wat meer voetbal volgen, ook een geweldig wk gespeeld.

28 december 2014 om 12:34

Die Algerijn is dat. Die werkt in het veld zeg dat is ongelofelijk.

Ja en robben was sneller dan Usain Bolt. Niet echt serieus te nemen die metingen.

28 december 2014 om 09:42

Belachelijk dit. Oke, ik ben niet echt serieus te nemen als ik ga vergelijken met FIFA. Maar deze meet alles van elke speler en Feghouli, Michel en Boka zijn zeker niet van de snelste op FIFA. Niet traag, maar een Robben, Ronaldo, Bale en Messi, Hazard ook, zouden hen er zo uitrennen. Dat VZ dit ook nog maar publiceert,, maarja

28 december 2014 om 09:47

Hazard is snel, maar niet zo snel.

28 december 2014 om 10:16

Je bent ook niet serieus te nemen als je het over Fifa gaat hebben... Die doen gewoon een wilde gok na beelden die ze hebben gezien van de desbetreffende speler. Ze doen gewoon een schatting en nou moet ik zeggen dat het wel altijd in de buurt zit. Maar met dit soort spelers zie je dus dat ze het ook fout kunnen hebben, want zoiets wordt niet verzonnen.

28 december 2014 om 12:36

Als van fifa uit moet gaan is die Bolly uit de PL de snelste.

29 december 2014 om 23:02

Je weet duidelijk weinig af van Fifa. Je weet toch dat veel van die spelers testen komen afleggen en zo worden al hun stats opgemeten, die doen echt geen wilde gok, tenzij het over een speler gaat uit onze pintjes competitie misschien.

Zoiets kan wel verzonnen worden, dit is VZ, een vrij ongeloofwaardige site. Die schatten ook maar wat of iets betrouwbaar is, en ze zitten ook vaak in de buurt maar kunnen er ook wel eens naast zitten.

Best leuke spelers heeft Algerije nog

28 december 2014 om 20:57

Ja als Algerijn zijnde ben ik echt blij met de doorbraak van vele Algerijnse voetballers de laatste tijd. Ook dit nieuws over Feghouli maakt mij trots. Voetballend gezien kan het wel beter met Feghouli, hij is nu niet in zijn topvorm. Maar we gaan hem op de Afrika Cup zeker nodig hebben, en hoe beter een van onze sterspelers in vorm is hoe groter ik onze kansen acht die prijs eindelijk weer te pakken.

Ik had zelf nooit de illusie dat messi de snelste zou zijn

28 december 2014 om 10:44

Met bal aan de voet is wellicht n ander verhaal maar zonder bal sowieso niet idd

28 december 2014 om 10:52

Robben is met de bal aan de voet sneller.

28 december 2014 om 11:01

maar die speelt niet in la liga . Maar waarom messi qua sprint (dus niet dribbel) hier nog genoemd wordt snap ik niet. Natuurlijk heeft hij een goede versnelling waar hij heel vaak succesvol is bij een lage voorzet. Maar echt snel kun je hem niet noemen vergeleken met bovenstaande namen.

28 december 2014 om 11:35

Net als Kaka destijds, aan de bal verschrikkelijk snel maar zonder een gewone voetballer met een normale snelheid.

28 december 2014 om 12:00

Messi heeft ook geen hoge topsnelheid. Hij heeft wel een hele hoge startsnelheid en die benut hij erg goed. In de kleine ruimtes is dat erg nuttig.

Leuk zo een titel te krijgen maar zolang je er geen echte titel mee wint boeit het niet denk ik..

28 december 2014 om 15:31

Ja, snelheid is een van zijn sterke punten, maar omdat Valencia geen echte titel wint is ie eigenlijk een nietsnut.
(Y)

Het gaat ook niet om de snelheid. Het gaat erom wat je ermee doet.

28 december 2014 om 15:33

"Het" gaat niet om de snelheid? Als je het artikel eens leest, zie je dat het juist om snelheid gaat bij deze metingen. Ben je werkelijk zo beperkt?

Heel vreemd eigenlijk, volg Feghouli op de voet net als Brahimi. Maar nooit heb ik gemerkt dat Feghouli over zo snelle beentjes beschikt. Op Fifa is hij ook niet de snelste dus was het ook niet bij hun onbekend gebleven dat hij toch in werkelijk best snel is.

En over dat trio, tja. Bale is natuurlijk de snelste.

Waarom kunnen mensen zoiets niet gewoon voor waarheid aannemen en zeggen 'joh, dat had ik niet verwacht'.
Ja, je wint er geen titels mee en ja, het gaat niet om de snelheid maar wat je ermee doet. Maar laten we in alle stukken en alle info alleen nog maar over de beste spelers hebben. Dat cijfermatige "beste" eredivisie duel leverde ook al zulke kansloze discussue op. Het is gewoon leuk feitje , de speler met de hoogst gemeten snelheid was Fegouhli. Leuk feitje,meer niet.

Wat een heisa om hoe hard iemand kan lopen. Als dit belangrijk gevonden wordt moeten ze maar atletiek gaan kijken ofzo. Het gaat erom wat een speler er mee doet.

er zijn zoveel verschillen tussen :
-Startsnelheid zonder bal ( super snel in de eerste 10-40 meters) ( walcot)
-Pure Snelheid zonder bal ( Bale)
-Startsnelheid MET BAL ( messi...)
-Pure snelheid MET BAL ( Kaka, en robben)

Meestal zijn de snelle starters iets kleiner en spelers met een hoge peiksnelheid weer wat groter ( kaka, Robben)

Ik zeg meestal, maar niet altijd....

Neem bijvboorbeeld Usain Bolt, 1.90m+ maar is in zijn 100 Meter races in de eerste 30 meter nooit de snelste.. maar dan komen de lange passen die starten van 50 meter en maak hij alles goed. in de laatste 50 meter.....

In voetbal heb je veel meer aan supersnelle versnelling inde eerste meters dan dat je de 100 Meter in 10 seconden rent maar je topsnelheid pas na 50-60 meter behaalt...

Tenzij je op de counter speelt en daar gebruikt van kan maken ( kijk naar bale en zijn rushes , die beginnen meestal van zijn Eigen helft en met heel veel ruimte en hooguit 1 tegenstander voor zich)

sowieso zijn voetballers neit gebouwd als sprinter, omdat voetbal veel meer een duursport is dan een explosieve sport als 100 M sprint.

De snelste is usain Bolt en de snelste voetballer was pfillips wrigt maar wat heb je eraan als je niet kan voetballen? Joe

Je kunt wel zo snel zijn maar wat heb je er aan als je de wereldklasse van de beste spelers ter wereld mist ?

28 december 2014 om 15:38

Eens even kijken.. Als je geen speler van wereldklasse bent, wat zou je dan aan snelheid kunnen hebben? Tja goeie vraag. Ik zou het zelf niet kunnen zeggen eigenlijk.

Had verwacht dat Pique de snelste was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren