Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Back promoveert niet mee met NEC, sensatie blijft wél in Nijmegen

Laatste update:

Kevin Conboy is van plan na dit seizoen te vertrekken bij NEC. De 27-jarige linksback arriveerde in de zomer van 2011 en kwam toen over van Esbjerg. Hij speelde drie seizoenen met NEC in de Eredivisie en bleef de club trouw na de degradatie. Als NEC straks weer terugkeert op het hoogste niveau, vertrekt Conboy echter. De club laat weten dat hij heeft aangegeven, toe te zijn aan een nieuwe uitdaging buiten Nijmegen.

/

Conboy staat op 111 wedstrijden in het shirt van NEC in de Eredivisie en Jupiler League. Hij was in al zijn seizoenen een vaste basisspeler, links achterin. Ook deze jaargang miste hij nog geen duel in de competitie. De club informeerde bij hem of hij interesse had om zijn aflopende contract te verlengen, maar Conboy gaf aan een andere uitdaging te willen zoeken. Het is nog niet bekend waar zijn voorkeur naar uitgaat.

NEC deelt woensdag ook mee dat Stan Bijl, Jasper Waalkens en Marcel Appiah vertrekken. Zij hebben aflopende contracten, zonder een optie tot verlenging. Daan Disveld, Giovanni Gravenbeek, Tobias Haitz, Mike Vanhamel en Bahnou Diarra hebben wél een optie tot verlenging in hun contracten, maar NEC licht die (nu) niet. Paco van Moorsel, die werd gehuurd van FC Groningen, is straks transfervrij en kan niet blijven.

Met doelman Joshua Smits is NEC in een vergevorderd stadium van verlenging, geeft het aan. Daarnaast wordt de optie in het contract van Christian Santos gelicht, waardoor hij tot volgend jaar zomer blijft. De Duits-Venezolaanse vleugelspeler maakte dit seizoen in 28 wedstrijden al 18 goals en heeft daarmee een enorme bijdrage geleverd in het aanstaande kampioenschap voor de Gelderse club.

Is Kevin Conboy goed genoeg voor een Eredivisieclub?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is natuurlijk deels een formele handeling, NEC is met sommige nog in gesprek voor een nieuw contract. Het zou idioot zijn om Appiah te laten gaan bijvoorbeeld, echt een prima back, vrij compleet ook. En misschien dat een van de andere 2 rechtsbacks ook nog mag blijven, maar als NEC dat niet doet snap ik dat ergens ook wel. Maar Appiah moet ten allen tijden blijven. Vertrek van Conboy was al langer duidelijk maar is natuurlijk een aderlating, voor NEC was dat gewoon een meer dan prima linksback.

Overigens is het ergens ook wel goed dat NEC alle twijfelgevallen eruit mikt. Doorselecteren heet zoiets als ik het goed heb. Nu moeten ze er wel voor zorgen dat er binnen de financiële mogelijkheden een goed elftal komt te staan.

25 maart 2015 om 16:45

Klopt; er wordt door Nec. ook aangegeven dat de spelers in een later stadium nog een aanbod kunnen krijgen, maar dat dat afhankelijk is van o.a. hoe de selectie van volgend jaar eruit ziet en hoe het financieel eruit ziet.
Appiah laten gaan zou dom zijn.

Overigens was het wel te verwachten dat Conboy zou gaan. Is veel te goed voor de Jupiler League en zou bij een club als FC Groningen of Heerenveen prima mee kunnen doen.

25 maart 2015 om 17:39

mag van mij naar hveen komen meende dat hveen al intresse in conboy had vorig jaar.

25 maart 2015 om 16:57

Gravenbeek en Appiah moeten van mij eigenlijk wel blijven, anders hebben we ook al geen rechtsback meer aangezien het lijkt dat we ook al geen linksbacks meer hebben na dit seizoen. Ook van Moorsel is wel goed voor de breedte dus ik zou hem volgend seizoen ook proberen aan te trekken.

Hoop echt dat Alireza en Limbombe er nog een seizoen aan plakt bij Nec.. dan zie ik het ons echt niet slecht doen, een aantal goede verdedigers er nog bij zie ik ons mee doen zeker om plaats 9 a 10

25 maart 2015 om 17:18

Limbombe heeft een contract tot medio 2017; Alireza tot medio 2016 met een optie tot een jaar extra. Limbombe zal wel blijven; Alireza hopelijk ook.
Tevens hoop ik dat Appiah toch nog een contract krijgt en Van Eijden blijft.
Dan hoef je volgens mij alleen maar een linksback een een LCV te halen en voor de bank wat spelers, al kan dit ook deels eigen jeugd worden.

Smits
Appiah
Van Eijden
Nieuw
Nieuw
Breinburg
Santos
Foor
Jahanbakhsh
Emilsson
Limbombe
25 maart 2015 om 21:32

Ik ben van mening dat er wel meer spelers bij moeten komen. Ik betwijfel of Ars het niveau van de Eredivisie aankan. Datzelfde heb ik bij Daemen, Santos en Leiwakabessy, die ik dit seizoen ook al echt achteruit zie hollen.

25 maart 2015 om 21:30

Om plaats 9 a 10? Op basis waarvan? De doelstelling volgend jaar is gewoon niet degraderen lijkt me. Bovendien heb ik er weinig vertrouwen in dat Ali blijft. Die is gewoon veel te goed.

Die Disveld stond toch lang bekend als een groot talent? Volgens mij was hij zelfs aanvoerder in die gouden 0-17 generatie met onder anderen Depay, Willems, Vilhena en Achabar.

25 maart 2015 om 18:00

ja, veel geblesseerd geweest en niet goed ontwikkeld. was zeker een toptalent.

Die Kevin Conboy is verdedigend vrij goed en levert ook aanvallend zijn bijdrage. Ook een prima linkerbeen voor een vrijetrap of hoekschop. Zou prima passen bij een subtopper/middenmotor in de Eredivisie.

Marcel Appiah, Daan Disveld en Tobias Haitz mogen van mij blijven. Appiah vind ik zeker een aanwinst. Disveld en Haitz voor de breedte.

Toch zou er verdedigend nog wel wat bij moeten komen. Van Eijden is ook niet zeker of hij blijft.

Smits
Appiah
van Eijden?
Aankoop
Aankoop
Breinburg
Santos
Foor
Alireza
Aankoop
Limbombe
25 maart 2015 om 23:38

Emilsson als eerste spits; Ars als stormram; Celik als talent. Een nieuwe spits hoeft mijns inziens niet.

Wat is dit slecht gedaan zeg. Goed dat Santos en Smits blijven, maar ik vraag me af of ze meekunnen in de Eredivisie. Waarom in godsnaam verleng je het contract van Appiah en Disveld niet. Ik vind Appiah met afstand de beste rechtsback van NEC dit jaar. Disveld is een talent en is aanvoerder geweest van Oranje onder 19 oid. Dan laat je ook nog Joosten gaan, die ik erg goed vond spelen en ook erg getalenteerd is. Dat Conboy weggaat snap ik, die wilde zelf ook weg. Maar hoe ga je in godsnaam een Eredivisieteam bouwen voor volgend jaar? 10 nieuwe spelers kopen ofzo? Slechte zaken gedaan door Van Ingen en co.

25 maart 2015 om 21:54

Contracten kunnen alsnog worden verlengd hoor en ik zie dat best nog wel gebeuren bij Appiah en Gravenbeek. Verder blijven er inderdaad maar heel weinig spelers over maar daar kun je nu nog niks van zeggen.

26 maart 2015 om 10:27

Ik heb te horen gekregen dat het vertrek ermee te maken heeft dat Appiah en Ruud Brood het niet met elkaar kunnen vinden. Erg jammer want Appiah is toch een leuke speler en erg geliefd door het publiek.

26 maart 2015 om 13:12

Dat idee had ik al. Kan me ook geen andere reden voorstellen waarom Brood Gravenbeek verkiest boven Appiah.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren