Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Back op leeftijd stapt na acht jaar Benfica transfervrij over naar grote rivaal

Laatste update:

FC Porto heeft zich versterkt met Maxi Pereira. De rechtsback komt transfervrij over van rivaal Benfica, waarvoor hij de afgelopen acht seizoenen actief was. De rivaal uit Lissabon liet de Uruguayaan na het voorbije seizoen gaan.

/

Erg lang heeft de 31-jarige international dus niet hoeven te zoeken naar iets nieuws. Pereira, goed voor 99 duels in het shirt van zijn vaderland, reisde dinsdag vanuit zijn vakantieadres in Uruguay naar Europa om de deal te bezegelen. Hij zal meteen aansluiten bij de selectie van Porto, die zich momenteel in Nederland voorbereidt op het nieuwe seizoen.

Volgens lokale media tekent de ex-speler van Defensor een contract voor vier seizoenen in Porto, waar hij als vervanger kan gaan fungeren van de naar Real Madrid vertrokken Danilo. In de afgelopen acht jaar in het shirt van Benfica kwam de Zuid-Amerikaan tot 227 wedstrijden. Hij won onder meer drie keer de Portugese landstitel en één keer de beker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is gek! Alles wat hij opbouwt en zeer goede band heeft met supporters, valt alles in duigen! Vervloekt ipv op handen gedragen, zo zie je maar dat tegenwoordig weinig clubliefde is.

15 juli 2015 om 13:40

Waar heb jij het over? Lees je de tekst wel? Benfica liet zijn contract aflopen, die waren klaar met hem. Is het dan raar dat hij een nieuwe club zoekt en Porto bij hem uitkomt omdat het voor hun een bekende speler is? Ik denk van niet.

15 juli 2015 om 13:44

Al was zijn contract afgelopen dan ga je toch niet naar rivaal! Zie je dan bijv. Klaassen bij het aflopend contract overstappen naar Feyenoord? Dacht het niet, dat is wat ik bedoel.

15 juli 2015 om 13:47

Volgens mij staat bij jou club ook zo'n figuur tussen de palen. Heb je daar eenzelfde mening over?

15 juli 2015 om 13:50

Heb je wel gelijk in. 8 jaar is erg lang, om daarna naar de rivaal over te stappen is niet erg chique. Aan de andere kant snap ik Pereira ook wel, die kent de club en wil op het hoogste niveau actief blijven.. Kan je hem ook niet kwalijk nemen, maar de supporters zullen zich wel verraden voelen ja.

15 juli 2015 om 13:51

@alisteas

Als Klaassen van Ajax weg moet dan zal Klaassen toch echt een nieuwe club moeten vinden. Als Feyenoord hem wil hebben kan ik het Davy niet kwalijk nemen dat hij profvoetballer wil blijven. Alsof je dan per se naar een kleinere club moet omdat dat 'loyaal' is.

15 juli 2015 om 13:51

Benfica Fc Porto is dat je van Ajax naar PSV gaat het zijn elkaar rivalen maar niet zo groot als bij Benfica Sporting Lissabon. Er zal niet zoveel roemoer zijn.

15 juli 2015 om 13:51

Dat is andere situatie en niet te vergelijken want Pereira is echt een publiekslieveling!

15 juli 2015 om 13:54

Zelfs ajax icoon johan cruijf heeft bij feyenoord gespeeld en die is nogsteeds een ajax icoon

15 juli 2015 om 13:55

Natuurlijk is iedereen vrij om te kiezen maar respectvol en loyaal is het niet. Hij kan ook naar zandbak of terug naar vaderland maar hij kiest juist voor Porto, denk dat hij zich graag wilt bewijzen dat benfica fout maakt om zijn contract niet te verlengen. Voor mij staat faam boven roem/wraak!

15 juli 2015 om 13:57

Idd maar niet iedereen is vergeten wat hij geflikt heeft. Die draagt Cruijff heel leven mee, helaas!

15 juli 2015 om 13:57

Klaassen zou dan wel verkocht worden voor de tijd of hij zou een stap hogerop maken. Maar een Cruijff bijvoorbeeld maakte de overstap ook, en dat was nog een stukje gevoeliger.

Verder vind ik dat je behoorlijk overdrijft, zijn contract wordt niet verlengd. Wat moet hij dan? Werkloos blijven omdat hij niet voor de rivaal mag uitkomen? Wat een onzin.

15 juli 2015 om 14:00

Alisteas je praat echt onzin, je doet alsof je de woordvoerder bent van de Benfica supporters. Benfica wilde hem niet meer, dus geen enkele supporter die het hem kwalijk neemt.

15 juli 2015 om 14:05

Ooo niet loyaal van Benfica om hem geen nieuw contract aan te bieden lijkt me. Zoveel respect hebben ze niet voor hem lijkt me.

15 juli 2015 om 14:05

Je weet dat de motieven van Cruijff heel anders waren?

Toch wel raar deze overstap lijkt me .. vooral als je al 8 Jaar (!) voor Benfica speelt en nu ga je opeens naar Porto haha. porto zou hem wel een goed salaris ofso geven.

15 juli 2015 om 13:41

Hij gaat niet 'opeens' naar Porto haha. Hij moest weg bij Benfica en heeft een nieuwe club gevonden. Je kan niet verwachten dat een speler een club afwijst omdat het de rivaal is van de club die hem niet meer wil hebben haha.

15 juli 2015 om 13:49

Tjah Casillas moest ook weg en het zou toch ook raar zijn moest hij opeens naar Barca gaan. Al geef ik toe dat dit niet dezelfde situatie is, maar toch.

15 juli 2015 om 13:52

Als Barca net een keeper heeft verkocht en Casillas geen club meer heeft zie ik niet in waarom dat raar zou zijn. Sowieso zijn de tijden van Nedved, Maldini en andere clubiconen allang verleden tijd. Die tijd komt voorlopig ook niet terug.

15 juli 2015 om 14:13

Nee. Benfica heeft naar eigen zeggen van Luis Filipe Vieira er alles aangedaan om Maxi te behouden. Echter, wilde Maxi niet bijtekenen. Waarom is mij ook niet duidelijk.

15 juli 2015 om 15:52

Er lopen er nog wel een De Rossi een Totti een Iniesta een Akinfeev en Malafeev rond.

16 juli 2015 om 01:55

Bullshit vroeger gebeurde het nog meer Figo,Saviola,Seedorf,zlatan enz

terwijl Galatasaray zijn neus ophaalt voor deze top professional ziet een topclub als porto wel de juiste potentie in hem en haalt hem Transfervrij op. Porto ziet in hem de opvolger van danilo en geeft hem een contract van 4 jaar terwijl wij het nog een jaar moeten doen met Sabri en Tarik Camdal. En daarna vragen we ons of waarom wij niet weer groot kunnen worden in Europa. We missen gewoon intelligentie in ons beleid.

Kijk naar Fener. Nieuwe Sportief Director en eerste wat hij doet is al het brandhout a la Emre, bekir, selcuk, egemen weg pleuren. Ondertussen zien wij filmpjes waarbij tarik, olcan emre colak en burak beetje lui heen en weer rennen op de training. Prima fener is een koopclub die met suikeroompjes geld uitgeeft alsof het niks is maar er zit sinds deze zomer wel een lijn in. waar is onze lijn?

15 juli 2015 om 13:54

Helemaal gelijk heb je, of wat te denken van de uitspraken van onze geliefde Cuneyt Tanman. And I quote, 'Sabri is beter dan Maxi Pereira'. Ik heb in jaren nog nooit zo een wanbeleid gezien.

15 juli 2015 om 15:24

Haha Sabri beter dan Pereira. Niets mis met een beetje vertrouwen in je spelers, maar kom op.

15 juli 2015 om 16:09

Pippo

Dat Sabri beter was heeft onze td Cüneyt Tanman onlangs gezegd. Daarom dat Flacko ook intentioneel die quote toevoegde.

Als je goed leest zie je ook dat hij dit huidige bestuur met wanbeleid bestempeld...

15 juli 2015 om 14:34

Die lijn zullen ze pas encadreren met het volgend bestuur. Het bestuur van Cem Uzan, Adnan Özturk, Ali Durust en den Abdullah. Dursun gaf al aan dat zijn doel niet titels winnen was, maar om ons gezond te maken. Dit verklaart ook de matige transfer van de afgelopen weken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren