Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ'ers Gudmundsson en Sigthórsson met IJsland naar EK 2011

Laatste update:

Daar waar Jong Oranje nog alle zeilen bij moet zetten om zich te plaatsen voor het EK 2011, weten twee jongelingen van AZ zich vast verzekerd van deelname aan het toernooi in Denemarken. Johann Gudmundsson en Kolbeinn Sigthórsson maakten maandagavond mee hoe Jong IJsland zich met 2-1 voorbij Jong Schotland speelde; het felbegeerde ticket is nu helemaal binnen.

Vorige week had IJsland de eerste stap in de goede richting al gezet, door de Schotse leeftijdsgenoten met 2-1 te kloppen. Nu was het weer raak; Gylfi Thor Sigurdsson zorgde met twee doelpunten voor de overwinning in een tijdsbestek van zeven minuten. Tussendoor hadden ook de Schotten gescoord, via Christopher Maguire. In de andere play-offwedstrijd, die tussen Jong Zweden en Jong Zwitserland, waren de Zwitsers eigenlijk al lang en breed zeker van deelname.

Thuis was er namelijk met liefst 4-1 gewonnen, waardoor de return in Zweden maar een niemendalletje was. Met Willem II'er Andreas Landgren ruim een uur op de bank lukte het niet de dikke achterstand van vorige week nog weg te poetsen. Pierre Bengtsson zorgde na een kwartier nog wel voor 1-0, maar verder kwam Zweden niet tot de rust. Vroeg in de tweede helft tekende Nassim Ben Khalifa voor de gelijkmaker en bij die stand bleef het. Zwitserland is er volgend jaar bij in Denemarken; Jong Oranje krijgt dinsdagavond een laatste kans in Kiev.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws, Ook voor Az!

is natuurlijk heerlijk voor die jongens, zullen nu hopelijk ook AZ er boven op helpen

Leuk voor die jongens, dan gaan er tenminste nog een paar bekende spelers naar het EK 2011. Hopelijk komt Nederland daarbij, maar dat gaat nogal moeilijk worden..

In het internationale voetbal presteert Ijsland naar verhouding werkelijk fantastisch. Het nationale team is weliswaar niet van topniveau, maar ook zeker niet in de laagste categorie, ook op clubniveau wordt er regelmatig een rondetje of 2 in de Europese voorrondes gewonnen en het onder-21 team plaatst zich nu voor het EK. En dan te bedenken dat Ijsland toch flink minder inwoners heeft dan Luxemburg bijvoorbeeld.

Erg knap dit.

Alleen maar respect voor de Ijslanders, die het toch met heel weinig inwoners en voetballers moeten doen. Dat ze zich dan kwalificeren voor een EK - 21, waar toch meestal een rits aan talenten rondloopt, zegt genoeg.

Laten we hopen dat Ijsland in de toekomst, een rol van betekenis kan spelen in het Europese voetbal. Een nieuwe cult-held als Gudjohssen kunnen ze daar wel gebruiken.

12 oktober 2010 om 00:08

Ja klopt vond dit ook wel opmerkelijk de voetbaldwerg in europa brengt toch wel leuk talent blijkt. laten we hopen dat ze het goed doen en natuurlijk als uitblinker sightorsson.

VZ foutje in artikel: Gudmundsson en Kolbeinn Sigthórsson maakten maandagavond mee hoe Jong Ijsland zich met 2-1 voorbij Jong Zweden speelde. moet zijn jong Schotland.

OT: zou onvoorstelbaar zijn als Ijsland het wel redt en NL niet! De wereld op zijn kop. Kijken of het grote Ijsland vanavond kan stunten tegen Portugal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren