Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ -19 speelt Atlético Madrid bij vlagen van de mat en bereikt achtste finale

Laatste update:

AZ Onder 19 is erin geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van de Youth League. De ploeg van Michael van Zijtveld won met 1-0 van Atlético Madrid. Voor rust maakte Yoël van den Ban de verdiende openingstreffer. Met name AZ kreeg na rust kansen, maar aan beide kanten zou er niet meer gescoord worden. De tegenstander van AZ in de volgende ronde wordt vrijdag bekend. Dan wordt de loting verricht in Nyon.

AZ begon fantastisch aan het duel in Wijdewormer en dat beloonde zichzelf bijna met een zeer bijzondere treffer. Dave Kwakman liet de bal tot enkele meters over de middenlijn rollen, om vervolgens fantastisch uit te halen. De middenvelder zag zijn schot vanaf een kleine 45 meter op de lat belanden achter de kansloze Atlético-doelman Salvi Esquivel. Even daarvoor kwamen de Madrilenen ook al goed weg, toen Anthony Smits na een fraaie combinatie de paal raakte.

AZ bleef de bovenliggende partij en kreeg halverwege de eerste helft waar het naar zocht. Na een diepe bal van Enoch Mastoras genoot Smits de nodige ruimte aan de rechterkant. Elijah Dijkstra dook het gat in en kreeg de bal mee van Smits, waarna Kwakman het volgende station was. De middenvelder legde perfect af op Van den Ban, die van dichtbij voor zijn vierde treffer dit seizoen in de Youth League tekende: 1-0.

Atlético kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en dat leidde tot enkele gevaarlijk ogende aanvallen van de Spanjaarden. Het leidde vijf minuten voor rust tot een opstootje waar Salim El Jebari en Mastoras bij betrokken waren, nadat zij tegen de boarding naast het AZ-doel waren beland. De twee stonden met hun hoofden tegen elkaar en kregen allebei geel te zien van scheidsrechter Chrysovalantis Theouli.

In het restant van de eerste helft kreeg Alejandro Monserrate Pueyo geel voor een spijkerharde overtreding op Mastoras. El Jebari werd niet veel later door Kees Smit de boarding in gestuurd. De spanning tussen beide ploegen was voelbaar. Na rust ging het gelukkig weer om voetbal. AZ herpakte het initiatief, maar ondanks enkele fraaie acties van Ro-Zangelo Daal en Smits ontbrak het aan het laatste stukje benodigde geluk. Aan de andere kant dwong Julio Díaz AZ-goalie Tristan Kuijsten tot een uiterste redding.

AZ werd sterker en liet bij vlagen prima voetbal zien. Zo kreeg Smit de kans om te schieten na een korte combinatie met Van den Ban, maar ook ditmaal had Esquivel een antwoord. De Alkmaarders domineerden het balbezit en gingen enkele fraaie combinaties aan. De ploeg van trainer Fernando Torres hield desondanks stand, waardoor het mocht blijven hopen op een verlengd verblijf in de Youth League.

In de slotfase zette Atlético weer wat meer aan en bijna was de 1-1 daar. Adrián Niño schoot secuur richting de verre hoek en Kuijsten kon nog maar net een handje krijgen tegen de prima inzet van de negentienjarige Spanjaard. Aan de andere kant bleef AZ kansen krijgen om het duel in het slot te gooien. Zo zag Daal zijn schot richting de korte hoek gekeerd worden door Esquivel. Uit een hoekschop kwam Niño nog tot een gevaarlijke kopbal, maar de gelijkmaker zou niet meer vallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker hoor. Ga zo door AZ en wie weet weer een nieuwe parel voor AZ1

7 februari 2024 om 20:44

Hoe die Dave Kwakman voetbalt, erg leuk om naar te kijken. Beetje Frenkie de Jong achtig. Zeg ik echter puur op basis van de samenvatting van deze wedstrijd. Ik zie wel dat hij deze zomer 'al' 20 wordt. Iemand wat meer info over zijn niveau/potentie?

7 februari 2024 om 23:03

Als het familie van is, verwacht ik niet teveel potentie

Speelt feyenoord nu ook in dit toernooi? Kan er weinig duidelijke info over vinden.

7 februari 2024 om 18:42

Yes, zijn eerste geworden in hun poule.

7 februari 2024 om 19:02

Mochten deze ronde overslaan ivm het winnen van de poulefase.

7 februari 2024 om 19:05

Ah, geen wonder dat ik geen poulewedstrijden kom vinden.

7 februari 2024 om 19:36

AZ komt uit het zogenaamde "domestic champions path", in dat deel van de Youth League spelen 32 landskampioenen O19 twee rondes k.o. fase (dan blijven er dus 8 over). Die 8 overgebleven ploegen nemen het na de winterstop op tegen de nummers 2 uit de poulefase van het hoofdtoernooi van de Youth League in een soort tussenronde; vergelijkbaar aan de tussenronde in de huidige opzet van de Europa- en Conference League. De 8 winnaars van deze ronde gaan samen met de 8 poulewinnaars (waaronder dus ook Feyenoord O19 inderdaad) naar de achtste finales. Twee Nederlandse ploegen bij de laatste 16 dus inderdaad!

Een Kees Smitje van Kwakman. Weer knap van de o18. Nu gewonnen van Real Madrid, Barcelona en Atletico Madrid. Kan toch haast geen toeval meer zijn? Hopen dat Martens i.t.t. Jansen de jeugd wel een kans geeft

7 februari 2024 om 19:48

En 2 jaar geleden ook nog Villarreal uitgeschakeld. Dat zijn toch wel leuke statistieken tegen spaanse ploegen

7 februari 2024 om 20:05

Tegen Spanjaarden zijn we in Alkmaar al sinds 1573 ongeslagen

7 februari 2024 om 20:19

Geniaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren