Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ heeft oogje op NEC-topscorer Santos

Laatste update:

Christian Santos maakt mogelijk een transfer in de Eredivisie. De aanvaller van NEC beschikt over een aflopend contract bij zijn huidige werkgever en staat in de belangstelling van AZ, zo meldt de Gelderlander. De Alkmaarders zouden Santos nog deze maand willen vastleggen.

/

De 27-jarige Santos is bezig aan zijn tweede seizoen bij NEC en maakte vorig jaar 23 doelpunten in de Jupiler League, terwijl hij in de Eredivisie ook al 11 keer trefzeker was. NEC wilde het contract van zijn topscorer graag verlengen, maar heeft niet de financiële middelen om de Zuid-Amerikaan een goede aanbieding te doen. De huidige nummer zes van de ranglijst zal Santos dan ook deze maand moeten verkopen, als het nog iets aan hem wil verdienen.

Mogelijk gaat Santos dus wel verder bij AZ, dat teleurstellend twaalfde staat in de Eredivisie en in de tweede seizoenshelft wil klimmen op de ranglijst. De belangstelling van de Alkmaarders is toch bijzonder, want AZ heeft met Vincent Janssen, Mounir El Hamdaoui en Robert Mühren al drie centrumspitsen in huis. AZ is niet de enige club met interesse in Santos: ook clubs uit Spanje en Engeland hebben de aanvaller op de korrel.

NEC wil de negentienjarige talenten Cihat Celik en Nassim Amaarouk overigens voor de rest van het seizoen verhuren. Trainer Ernest Faber vindt dat de spelers speeltijd nodig hebben om zich verder te ontwikkelen, maar kan Celik en Amaarouk bij NEC geen minuten geven. Verschillende clubs uit de Jupiler League hebben zich al gemeld in Nijmegen; vooral Celik zou erg gewild zijn.

Christian Santos zou een aanwinst zijn voor AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had hier al op gehoopt! Hopen dat het nu echt doorgezet word.

4 januari 2016 om 11:09

Ik heb hem niet gevolgd eerlijk gezegd. Maar als ik naar zijn stats kijk, scoort hij van de laatste 5 wedstrijden 4 wedstrijden een gemiddelde van 4. Kan je me iets meer vertellen waarom jij hoopt dat het doorgezet wordt?

4 januari 2016 om 11:38

Mwah, als het loopt dan is Santos echt een goede speler maar loopt het niet, tja dan heb je echt niks aan hem. Heel goed schot en kopbal maar voetballend matig, kaatsen vaak niet goed en slechte aannames. Gedraagt zich helaas nog al veel als een diva om niet hard te werken of duels gewoon niet aan te gaan. Vraag me ook af of NEC hem echt gaat missen, ze kochten niet voor niks een nieuwe spits toen Santos en/of Ars de eerste wedstrijden niet draaide. Hij is vast niet (veel) beter dan Janssen.

5 januari 2016 om 12:48

Echt een typische spits die je de hele wedstrijd niet kunt zien opvallen maar er in de 91e minuut wel eentje inpeert. Denk dat AZ hier een stuk sterker van wordt in de breedte.
Vraag me alleen af wat hij moet gaan kosten, niet meer dan 8 ton lijkt me.

4 januari 2016 om 17:18

Gek aangezien az veel goede spitsen heeft. Maar van mij mogen ze hem hebben, word toch wel zat van zijn slechte spel.

Waarvoor? Als backup voor Janssen en El Hamdoui? Want die twee speelt hij niet uit de basis lijkt me.

4 januari 2016 om 10:35

Mounir speelt vanaf links... Verder denk ik dat als Santos gehaald word Muhren verkocht gaat worden. Heeft aangegeven niet tevreden te zijn en ook aangetoond niet het niveau te hebben.

4 januari 2016 om 10:43

Henriksen mocht hij vertrekken?

ruilen met Alireza...! zou mij mooi lijken

4 januari 2016 om 10:59

Grappenmaker

4 januari 2016 om 11:56

Gaat AZ natuurlijk niet doen en Alireza wil waarschijnlijk niet zo snel terug naar NEC

4 januari 2016 om 11:59

Alireza is pas net fit bij AZ, die komt er wel na de winterstop lijkt mij.

Alireza heeft bij NEC geloof ik2 jaar gespeeld, een Wk en nog een Asia (?) cup.. die jongen was fysiek helemaal overbelast.

Waar haalt AZ al dat geld vandaan, of heeft Dirk nog een paar woekerpolissen verkocht?

Verder totaal overbodige transfer, AZ heeft al ruim genoeg spitsen en Santos gaat echt niet als stand in verhuizen naar Alkmaar.

4 januari 2016 om 10:59

Valt wel mee, we hebben eigenlijk alleen Janssen. El Hamdaoui is geen centrum spits en Muhren voldoet niet. Laat Santos het maar lekker uitvechten met Janssen.

4 januari 2016 om 11:55

Santos is echt niet goed genoeg voor ons, net zo'n Muhren. Als je Muhren 18 wedstrijden laat staan scoort hij er ook wel 10, dat weet ik zeker. Koop dan een betere spits als Janssen maar niet een net niet spits.

Beter een rechtsachter, want iedere thuiswedstrijd wordt ik knettergek van die Johansson. Vreselijk irritant.

4 januari 2016 om 14:03

Je hebt ze wel onder contract en ze kosten dus centen. Lijkt me dan dat iemand als Muhren ook weg moet gaan voor er weer iets bij komt.

5 januari 2016 om 00:51

Johansson doet t steeds beter vind ik, verdedigend wordt ie telkens een klein stukje beter en aanvallend kan je gwn echt van hem genieten. Zolang hij maar niet té graag naar voren wilt...

4 januari 2016 om 11:02

Weet je hoeveel geld Az de afgelopen jaren heeft binnen gehaald.
Na de gedwongen verkopen van oa Elm en Wernbloom hebben ze wel goed geld gepakt op spelers als Maher, Altidore, Viergever, Johansson, Berghuis en overige die ik vergeten ben.

4 januari 2016 om 13:21

Daarnaast zal Santos echt niet zo duur zijn, over een half jaar loopt hij gratis de deur uit.

4 januari 2016 om 16:29

Dat geld halen we van de uitgaande transfers afgelopen zomer vandaan. Gudelj, Berghuis, Aron, en nog een paar gingen weg voor in totaal 20 miljoen. Dus daar hebben we veel geld mee binnengehaald

Dan zullen ze toch neem ik aan eerst Mühren verkopen? El Hamdoui vanaf de zijkanten laten spelen en Janssen in de spits, dan kan deze jongen mooi afwisselen met Janssen. Twee spitsen met potentie zou wel mooi zijn voor AZ!

4 januari 2016 om 17:58

Met potentie? Ik weet niet welke je bedoelt maar alleen Janssen is nog jong. Muhren is volgens mij al 25 dus denk je echt dat ze nog veel beter worden?

Denk dat dit wel een aderlating is voor Nec. Waarom springt Marcel boekhoorn niet bij? Misschien in een soort spelersfonds ofzo

4 januari 2016 om 11:08

Spelersfondsen zijn leuke noodverbandjes. Maar je knipt gelijk in je vermogen op het veld. Dat is op termijn een van de dommere dingen die een club kan doen.

4 januari 2016 om 11:22

Denk ten eerste omdat Boekhoorn als geen ander weet dat je het ijzer moet smeden als het heet is en dat moment nu aangekomen is met Santos. Ondanks zijn 11 goals blijft hij enorm wisselvallig, zo speelde hij van de laatste 5 wedstrijden er 4 afschuwelijk slecht om tegen Feyenoord weer een prima pot te spelen. Geen enkele garantie dat Santos die trend niet doorzet, want dan speelt NEC met een man minder. En ten tweede hebben Boekhoorn en consorten afgelopen zomer de Roemeense spits Roman gekocht die waarschijnlijk door zal schuiven als Santos vertrekt(is er lang uit geweest met een vervelende blessure).

Verder vind ik een transfer van Santos prima. Sterker nog ik hoop erop, en als het kan een beetje snel. Denk dat Santos ergens nog wel te vervangen is. Acht ondanks dat Santos er af en toe eentje inprikt jongens als Van Eijden, Foor en Limbombe belangrijker voor de ploeg om verschillende redenen.

4 januari 2016 om 18:00

Precies, wat jij zegt. Mensen denken dat het een geweldige speler is maar hij prikt af en toe een goal erin maar verder is het matig, zelfs voor Nec

Denk dat dit meer wat voor groningen is

4 januari 2016 om 10:47

Als de leeuw weg gaat

Goede morgen beste Max.
Gratis tip....concontreer je eens op verdedigers.
Bij een goede verdediging zal je zien dat je aanvallers ook beter renderen.

4 januari 2016 om 10:57

Met Haps-Gouweleeuw-Vlaar-Johansson en als back-up Luckassen, Hatzidiakos en Van der Linden heb je een prima achterhoede in de eredivisie. Denk dat alleen de top drie over een betere achterhoede beschikt. Alleen is het wel handig als ze allemaal eens fit zijn.

4 januari 2016 om 11:09

Johansson? Sorry, maar als er 1 slechte schakel in ons team is is hij dat wel. Iedere thuiswedstrijd erger me totaal kapot aan die gozer.

4 januari 2016 om 11:24

Zou ook handig zijn als ze kunnen verdedigen...
Wr krijgen zoveel (onnodige) goals tegen dat ik een corner of vrije trap tegen al als 100 procent doelkans beschouw.

4 januari 2016 om 14:16

Johansson is werkelijkwaar een waardeloze verdediger. Die jongen bezit meer over aanvallende kwaliteiten dan verdedigende. Dan gaat er iets niet goed. Vlaar is leuk hoor, ben ook echt blij dat hij er is, maar hij is langdurig geblesseerd. Geen zekerheidje dus. Gouweleeuw is in potentie een hele goede verdediger alleen hij zit allang met zijn hoofd bij aankomende zomer wanneer hij gaat vertrekken. Als je kijkt naar hoeveel tegendoelpunten (deels) de schuld is van Gouweleeuw dan kom je op een aardig aantal. Van der Linden is degelijk maar met hem maak je ook geen stap omhoog. Verder zijn het alleen maar talenten die potentie hebben dus ik zou inderdaad heel erg graag wat verdedigende krachten erbij willen hebben. Overigens zou Santos meer dan welkom zijn. Na dit seizoen is El Hamdaoui weg en zal Mürhen ook vertrekken.

Vreemd, met Janssen hebben ze al een linksbeninge centrumspits. Is hij ook niet een beetje een zelfde type als Santos?

Zolang er maar genoeg betaald wordt. Is wel vervangbaar.

Heel voorspelbaar dit, Az komt altijd voor dit soort spelers. Maar denk dat dit een gevalletje net niet is.

Denk/hoop dat hij niet aan AZ verkocht wordt. Begrijp me niet verkeerd, een transfer van Santos is voor alle partijen het beste, maar heb zeker afgelopen zomer vaak gelezen dat Santos graag een mooie lucratieve transfer naar het buitenland wil maken. Weet niet of dat nou nog steeds is, maar hoop het wel. Ook omdat Nederlandse clubs behoorlijk gierig zijn ivm buitenlandse clubs of simpelweg gewoon niet veel meer kunnen betalen. Een Engelse club in paniek legt zo (minimaal) een half miljoen neer voor Santos, dat zal bij AZ wel anders liggen.

4 januari 2016 om 11:33

Inderdaad, hij is al redelijk op leeftijd en heeft altijd bij kleinere clubs gespeeld. Die wil nu echt gaan cashen qua salaris want hij is nog niet binnen. En gelijk heeft hij, met zulke statistieken moet dat best lukken.

4 januari 2016 om 12:53

Santos en muhren verschillen waarschijnlijk niet heel veel

Santos moet gewoon lekker verlengen bij NEC, scoort voor het eerst in zijn carrière best veel en lijkt op zijn gemak

Bij AZ loopt Vincent Janssen die vertrouwen hoort te krijgen... En loopt vooralsnog hamdaoui en muhren ook..... Dus voor NEC, AZ en santos is het beste als hij bij NEC blijft

Overigens wel een speler met mooie goals, misschien kan boekhoorn een tonnetje salaris sponsoren zodat hij verlengd

Santos moet echt hebben van zijn teamspelers. Zelf iets creeren kan hij vaak niet. Ik zeg strik er om en weg ermee!

4 januari 2016 om 12:00

Net als De jong maar die wordt ook opgehemeld en bij hem zeggen jullie niet strik er om en verkopen, hij is ook een speler die alles van zijn medespelers moet hebben net als bv Huntelaar

4 januari 2016 om 18:05

@voetbalwizzard nou ik vind eigenlijk dat je niet zomaar mag gaan rondlullen over de Jong zonder ook maar één wedstrijd van hem bij PSV te hebben gezien. De Jong is Juist heel veel aan het meevoetballen. Waarom denk je anders dat hij de meest waardevolle speler was vorig jaar?

Als AZ 4-3-3 blijft spelen is het een zeer domme aankoop........vincent janssen doet nu al niet onder voor de een stuk oudere Santos....en dan heeft janssen nog veel meer potentie.

Dus AZ zal Muhren vast willen vervangen........of AZ gaat 5-3-2 spelen.....en dan moeten Muhren, Janssen, Santos en Hamdaoui het voorin uitzoeken, dat kan natuurlijk ook nog....of (nogmaals) het is Muhren die vervangen wordt

Ideaal scenario:
AZ legt Santos transfervrij vast in de zomer.... dan heb je 1 op 1 een vervanger voor El hamdaoui.... Want Santos wilt natuurlijk ook gewoon in de basis spelen... dat wordt lastig met Janssen en hamdaoui voor je.....als hamdaoui 100 procent fit is hoort hij in de basis.... en janssen is zo talentvol die moet je nu niet gaan passeren.

Ik hoopte meer dat AZ een fatsoenlijke rechtsback zou kopen... Johansson is aanvallend leuk maar verdedigend niets.

Lijkt me toch niet nodig. AZ zit volgens mij ruim genoeg in de aanvallers, alleen zijn ze niet ingespeeld en hebben ze te veel wedstrijden gespeeld. Als Santos toch naar AZ gaat mag Groningen van mij wel een poging wagen voor Tankovic. Heerlijk technisch spelertje die zeker wat toe kan voegen aan de aanval van Groningen op dit moment.

4 januari 2016 om 12:37

Tankovic lijkt heel leuk en goed, en is dat soms ook. Maar hij denkt te vaak dat hij Ronaldo is en niks hoeft te doen. 7 van de 10 keer voert hij geen flikker uit en doet trucjes wanneer dat niet moet. Maar het is wel een groot talent met veel potentie. Je kan de gok wagen.

4 januari 2016 om 13:13

Tankovic is een momenten voetballer speelt een tijdje slecht en heeft dan opeens een heel goed moment

4 januari 2016 om 16:36

Maar dat is juist iets dat Groningen op dit moment mist. Linssen en Mahi zijn harde werkers, Rusnak vind ik meer een middenvelder en Antonia is niet goed genoeg. Groningen heeft een speler nodig die ineens een prachtige goal kan scoren, een wedstrijd kan openbreken met een individuele actie, dat heeft de selectie nu juist te weinig

Persoonlijk hoeft Santos van mij niet naar AZ te komen. Doet het nu goed omdat NEC ook lekker draait, maar of dat ook het geval is wanneer dat niet zo is weet ik niet. Ik vind vooral dat ie z'n momenten heeft en vaak op de goede plek staat, dan dat ie voetballend goed is.
AZ heeft trouwens zojuist bevestigd dat Santos op het 'verlanglijstje' staat, maar dat dit bij meerdere spelers het geval is en een bod vooralsnog niet wordt verwacht.

4 januari 2016 om 17:10

Az moet een Hateboer kopen van Groningen, desnoods muhren en/of hupperts in de deal betrekken als wisselgeld.

Doet het zeer goed bij Nec, maar ben benieuwd of hij daadwerkelijk een aanwinst is bij AZ. Zeker gezien de concurrentie daar. Misschien gewoon wachten op de juiste club. Heb het idee dat hij liever wacht tot komende zomer, aangezien het dan ook financieel interessanter is om transfervrij te tekenen bij een andere club.

4 januari 2016 om 15:25

Als AZ Santos al haalt moet je dat lekker transfervrij van de zomer doen... want NEC zal hem nu ook alsnog wel willen verkopen voor een leuke prijs. Dan kan je beter 5-9 ton uitsparen en dan van de zomer 1-2 ton meer geven.

Maar belangrijker nog, AZ heeft nu Muhren Janssen en el hamdaoui.

Als Santos van de zomer komt kan hij meteen 1 op 1 El hamdaoui vervangen.... de een komt transfervrij en de andere vertrekt transfervrij...

Als AZ Schaars kan halen... en Vlaar en/of hamdaou kan behouden dan heeft AZ volgend jaar nog iets van ervaring.......anders wordt het nog meer onervaren dan dit jaar.......luckasen, haps, van overeem, haye, dos santos, tankovic, ouwejan, janssen etc is allemaal zo onervaren nog.

Coutinho
Aankoop
Luckassen
v/d linden
haps
Van Overeem
Rienstra
Schaars
Jahanbaksh
Janss/Santos
Dabney/Tanko
4 januari 2016 om 18:28

Reken er maar niet op dat hij aankomende zomer nog bij NEC speelt. Daarbij krijgt hij vast wel aanbiedingen van clubs uit de middenmoot of daaronder uit Spanje of misschien wel het midden oosten. Ik denk dat als az hem zou willen dat ze nu moeten toeslaan, ik zou het alleen niet doen als az zijnde. Santos is niet echt een speler van het niveau dat az moet nastreven, voor NEC leuk en kan hij belangrijk zijn maar niet meer dan dat.

5 januari 2016 om 00:17

Het probleem van AZ is dat het te onervaren is en flink wat blessures waren.... En tijdens die blessures merk je pas hoe matig je bank is als je Brezancic, Haye, tankovic, dos santos (uit vorm) en Muhren ziet ploeteren.....

Dan is santos een verbetering tov muhren... Overigens is Vincent Janssen in potentie beter dus zal santos niet gehaald worden als eerste spits

Santos moet lekker bij NEC verlengen en voor play-offs gaan met NEC. Boekhoorn kan vast wel 1-2 ton salaris erbij sponsoren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren