Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ en FC Twente horen mogelijke tegenstanders voor derde voorronde ECL

Laatste update:

AZ neemt het in de derde voorronde van de Conference League op tegen FK Sutjeska (Montenegro) of FC Santa Coloma (Andorra). Dat is zojuist bekend geworden tijdens de loting van de UEFA in het Zwitserse Nyon. De twee wedstrijden van de Alkmaarders worden gespeeld op donderdag 10 (uit) en donderdag 17 augustus (thuis). Als FC Twente in de tweede voorronde afrekent met Hammarby IF, dan wacht Kecskeméti TE (Hongarije) of Riga FC (Letland) in de derde voorronde.

AZ eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Eredivisie en plaatste zich daardoor voor de derde voorronde van de Conference League. De Alkmaarders, die het vorig jaar tot de halve finale schopten van het Europese toernooi, konden Hajduk Split (Kroatië), FK Zeljeznicar (Bosnië & Herzegovina), Neftçi PFK (Azerbeidzjan), FK Sutjeska (Montenegro), FC Santa Coloma (Andorra), Balzan FC (Malta) of FC Neman Grodno (Wit-Rusland) loten. Het wordt dus FK Sutjeska of FC Santa Coloma. Na de return van volgende week donderdag weet AZ wie de definitieve tegenstander wordt.

FC Twente
De Tukkers wisten zich afgelopen seizoen via de play-offs om Europees voetbal te plaatsen voor de Conference League. FC Twente neemt het aanstaande donderdag in het kader van de tweede voorronde in eigen huis op tegen Hammarby, alvorens het volgende week afreist naar Zweden voor de return op donderdagavond. Mocht de ploeg van Joseph Oosting dat tweeluik doorkomen, dan wacht dus Kecskeméti of Riga. FC Twente speelt de eerste wedstrijd thuis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me prima te doen voor zowel AZ als Twente...

24 juli 2023 om 14:28

Moet Twente wel eerst doorkomen en dat zie ik ze niet doen

24 juli 2023 om 14:30

Zie Twente echt wel doorgaan hoor. Toch veel meer kwaliteit? Waarom denk je van niet?

24 juli 2023 om 14:35

Op basis van kwaliteit moeten ze inderdaad kunnen winnen. Nadeel is wel dat Hammarby al midden in het seizoen zit en dus redelijk optimaal op elkaar is ingespeeld. Maar dan nog.

24 juli 2023 om 14:35

Hammerby is een elftal wat middenin de competitie zit (8e momenteel). Laatste weken winnen ze vaker dan dat ze verliezen. Twente is weer een elftal aan het bouwen en zijn wat steekhouders kwijt geraakt.

24 juli 2023 om 14:37

Mogelijk omdat Hammarby recent zijn 15e speelronde speelde terwijl ze in Twente nog maar net terug zijn van vakantie. Ik zou je niet al te gemakkelijk al te rijk rekenen als Twente zijnde.

24 juli 2023 om 14:39

Ik zie ons wel winnen, al wordt het niet makkelijk. Twente speelt tot dusver een behoorlijik goede voorbereiding. De automatismen van vorig seizoen zitten er nog aardig in.

24 juli 2023 om 14:47

Dat is dan ook werkelijk het enige voordeeltje dat Hammarby over Twente heeft. Verder doen ze het niet al te best in een niet al te beste competitie. Normaliter zou Twente dit 'gewoon'moeten winnen, al is het voor voorronde ECLbegrippen natuurlijk een lastige tegenstander.

24 juli 2023 om 14:47

Heb je ook gezien op welke plaats Hammarby staat ?? Ze staan halverwege het seizoen op een 9e plaats met meer wedstrijden verloren dan gewonnen .

24 juli 2023 om 14:49

Twente gaat donderdag vermoedelijk starten met 11 spelers die er vorig jaar ook waren. Defensie (minst gepasseerde in NL) hetzelfde. Kjolo (vorig jaar veel gespeeld ipv Sadilek, nu voor Zerrouki,) is de enige wijziging op het middenveld. Alleen de aanval is behelpen met Rots en Van Wolfswinkel op de vleugels, maar die hebben er al wel eens gespeeld. Enige nadeel is dat Hammarby in competitie is, maar de automatismen zijn er nog wel bij Twente.

24 juli 2023 om 15:25

Tegen Schalke speelde Vlap in een vrije rol op linksbuiten, met Steijn dus op 10. Dat ging echt prima, je mist alleen een beetje diepgang omdat Rots dat ook niet echt heeft.

24 juli 2023 om 16:19

Hammarby is echt niet op elkaar ingespeeld en spelen slecht ik heb nu een paar wedstrijden gezien hebben geen scorend vermogen hier mag je zelfs al ben je in voorbereiding niet van verliezen.

24 juli 2023 om 14:35

Absoluut..En dan play-offs, waar de loting je kan maken en breken.. Waar het verschil tussen Juventus en Plzen slechts één balletje is.

Dit mag toch wel te doen zijn neem ik aan? Ik denk dat hammarby een moeilijkere horde gaat zijn voor Twente dan de eventuele ronde erna

24 juli 2023 om 19:22

Altijd als ik denk dat iets lukt, lukt het niet en als ik denk dat het exit is, wint een Nederlandse club opeens.

Op papier zouden ze het beide gewoon moeten redden. Ik ben overigens wel blij met de conference league. Mocht Groningen ooit weer Europees spelen, zijn dit de potjes die mij meer doen, dan tegen de bekende subtoppers uit grotere landen. Hoe mooi is het als uitsupporter eens naar Zweden, Andorra of Letland te mogen gaan. Zijn niet de trips die je normaal als voetbalfan doet, terwijl het vaak gewoon prachtige plaatsen zijn en het commerciële nog vrij ver weg is. Ik snap dat meesten hier waarschijnlijk liever Real Madrid, Arsenal of AC Milan zien, maar die pak je sneller als je gewoon zin hebt in een voetbaltripje.

24 juli 2023 om 22:57

Dit is als ajacied bij mij nou juist een reden waarom ik de EL ook totaal niet erg vind dit jaar. Zelfs euCL zou ik als supporter nieteens zo erg vinden (schandalig dat wel). Lekker met zn allen naar Cluj! Tuurlijk zijn de grotere clubs vaak mooiere affiches, Maar qua tripje is iets als Dundalk veel en veel mooier.

Weet iemand of zowel AZ en Twente daarna nog een ronde moeten spelen of zijn ze geplaatst mochten ze winnen?

24 juli 2023 om 14:29

Daarna moeten ze nog een ronde

24 juli 2023 om 14:29

AZ sowieso. Twente niet volgens mij

24 juli 2023 om 14:32

Twente ook. Zullen dan wel helaas een geplaatste tegenstander treffen. Ze kunnen dan tegen een Juventus, Aston Villa of Frankfurt loten

24 juli 2023 om 14:42

Dat bedoelde ik inderdaad. Ze moeten uiteraard beide nog een ronde spelen mochten ze de derde ronde overleven.

24 juli 2023 om 14:30

Nee beide nog een ronde. AZ dus in totaal twee en Twente drie rondes

Hammarby 'doorkomen' en je haalt waarschijnlijk gewoon de play-offs. Gek dat de tegenstander in 2e zwaarder is dan de 3e. Qua voorbereiding was het beter geweest Hammarby pas in de 3e te treffen.

24 juli 2023 om 19:32

Zwaarder is ook maar een begrip. Ik snap Zweden klinkt heel interessant, maar stonden begin van dit seizoen op plek 23. Onder een Cyprus, Israel, Noorwegen en een Schotland, waarvan we doen alsof het naast Rangers en Celtic amateurclubs zijn. Dan is het ook nog eens de nummer 3 van Zweden. Hammarby staat 261e van Europa, Twente is gewoon de 113e en zal na dit seizoen de top 100 binnenwandelen. Ik vind dat er wel heel vaak gesproken wordt over een stevige hobbel, maar het is gewoon een hele matige ploeg met KKD budgetten. Ik snap echt totaal niet dat Hammarby groter gemaakt wordt dan ze zijn. Professioneel indekken noemen we dat, mocht het fout zijn. Maar als Twente het niet red is dat gewoon stuk triester dan toen wij verloren van Aberdeen en dat was al te lachwekkend voor woorden. Maar goed jullie gaan wel zien hoe makkelijk Twente gewoon door stoot. Minimaal 5-0 over 2 duels. Mark my words.

Prima loting voor beide. AZ moest alleen Hajduk ontlopen, omdat die het zwaarst zouden zijn. Deze twee tegenstanders moeten een eitje voor AZ worden.

Voor Twente zaak om eerst Hammarby te verslaan, dat zal nog een zware kluif worden. Daarna zie ik ook geen problemen om de laatste ronde te bereiken. Hopelijk loten ze dan niet weer een club van het kaliber Fiorentina.

24 juli 2023 om 14:38

Die kans is groot van wel, Juve, Aston Villa en Frankfurt kun je alle 3 loten

24 juli 2023 om 15:46

Dat zijn geen misselijke tegenstanders.

Laten we het beste hopen voor het Nederlands voetbal.

24 juli 2023 om 14:39

Laatste ronde zijn voor Twente mogelijke tegenstanders oa Juve of Frankfurt..

24 juli 2023 om 14:44

Poh die heb je toch liever tijdens de poulefase zeg..

Het kan spoken, in de heksenketel van Sutjeska. Gaat nog een hele kluif worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren