Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Athletic Club opgelucht na tweede zege ooit in Champions League

Laatste update:

Athletic Club heeft dinsdagavond de eerste zege van dit seizoen in de Champions League weten te boeken, en de tweede sinds de invoering van het toernooi. Op bezoek in Oekraïne won de ploeg van Ernesto Valverde met 0-1 van Shakhtar Donetsk en daarmee klimt het naar vier punten. De strijd met groepsgenoot BATE Borisov om een plek in de Europa League is daarmee in volle gang: Athletic heeft een punt meer dan de Wit-Russen en ontvangt hen over twee weken in het eigen San Mamés.

/

Door het resultaat bij de wedstrijd BATE Borisov-FC Porto (0-3) wist Shakhtar Donetsk op voorhand al dat het zeker was van de knock-outfase van de Champions League. Voor de tegenstander uit Baskenland stond er nog wél wat op het spel, namelijk de verovering van plaats drie. Daartoe deed de ploeg goede zaken in Donetsk. In de tweede helft nam Mikel San José zijn team bij de hand en scoorde hij de 0-1.

Bij een vrije trap van Beñat, twintig minuten voor het einde, ontweek hij de buitenspelval en dook hij op, om zijn voet tegen de inkomende bal te zetten. Doelman Andriy Pyatov werd erdoor verrast en dus tekende San José voor de openingsgoal. Iker Muniain was als enige namens de bezoekers in de buurt van een tweede treffer, maar rondde het niet af. Gorka Iraizoz verrichtte aan de overzijde enkele keren reddende optredens.

Zo kwam Shakhtar kort voor het einde nog wel even gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, toen Marlos een schot waagde, maar een laatste inspanning van Athletic voorkwam dat de Oekraïners nog een punt pakten. Smet op de avond was wel, voor de Basken, dat Xabier Etxeita al voor rust geblesseerd vervangen werd door Carlos Gurpegui. De strijd om plaats drie, die recht geeft op Europa League-voetbal na de jaarwisseling, is nu echter waar de focus naar uit zal gaan.

Denk je dat Athletic Club derde wordt in de groep?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gigantisch voor een club met alleen maar basken. Ontzettend knap.. ik kom woorden tekort. Zelfs Laporte, een fransman, is een Bask.

Ik hoop dat ze derde worden en uiteindelijk de Europa League winnen. Wat zou dat prachtig zijn voor deze prachtige club.

Dankjewel clattenburg door jou hele toto weg, moest nog 1 gol

Dit zijn dus waardeloze wedstrijden als gevolg van poules. Stonden de sterkste 11 opgesteld en gaven die alles Platini?

26 november 2014 om 10:44

Bij shaktar stonden wel de sterkste 11 opgesteld ja, het spel was wel een ramp

26 november 2014 om 13:31

Oefenpartij dus, net als PSG -Ajax. Heeft niks meer met CL te maken, allang beslist. Avond opvulling als figuranten. Shaktar speelt dan ook nog niet eens voor thuis publiek.

Dankzij deze wedstrijd 2 toto's verpest. Laatste minuut redt een speler van bilbao de bal met zijn hand van de doellijn. Heel normaal en zelfs de 4 de official zag het niet eens? Hmm ze mogen zeker blij zijn

Zie in dit stukje tekst niks terug over een duidelijk handsbal, of hebben jullie die ook niet gezien? Dit is net zo amateuristisch als de arbitrage van deze wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren