Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma is lange tijd de betere in San Siro en wint dankzij Mancini van AC Milan

Laatste update:

AS Roma heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft om de halve finale van de Europa League te bereiken. De ploeg van trainer Daniele De Rossi won knap met 0-1 bij AC Milan, dat veel te laat begon met voetballen en lange tijd de mindere ploeg was in het eigen San Siro. Gianluca Mancini bezorgde Roma nog voor rust de overwinning.

Milan-trainer Stefano Pioli had zoals verwacht een basisplaats in huis voor Tijjani Reijnders, die centraal op het middenveld stond met Ismaël Bennacer en Rafael Leão, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic en Olivier Giroud voor zich zag staan. Bij Roma lijkt Rick Karsdorp zijn basisplaats definitief te zijn kwijtgeraakt aan Zeki Celik, die andermaal de rechtsback van dienst was. Voorin had De Rossi de beschikking over zijn gedroomde aanval, bestaande uit Romelu Lukaku, Paulo Dybala en Stephan El Shaarawy.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na een kwartier spelen liet Mike Maignan zien over uitstekende reflexen te beschikken. El Shaarawy zag zijn schot van richting veranderd worden door Matteo Gabbia, waardoor de Franse goalie alles op alles moest zetten om de bal tot hoekschop te verwerken. De katachtige inspanning van Maignan voorkwam echter niet dat Roma vrijwel direct daarna op voorsprong kwam.

Uit de daaropvolgende hoekschop was het raak voor Roma. Dybala slingerde een hoekschop op het hoofd van Mancini, die alles en iedereen de baas was en in de verre hoek raak kopte: 0-1. Het zijn mooie tijden voor Mancini, die afgelopen weekend al verantwoordelijk was voor de zege op aartsrivaal Lazio (1-0).

Milan zocht al snel de aanval en baalde van de verdedigende kwaliteiten van Lukaku, die tot tweemaal toe een kopbal van Giroud onschadelijk maakte. Lukaku leek ook aan de andere kant een plaag voor Milan te worden, maar de Belg kwam net tekort om af te werken. De schrik bij Roma was even later aanzienlijk, toen Lorenzo Pellegrini naar de grond ging na een ogenschijnlijk onschuldig duel. De aanvoerder van Roma kon uiteindelijk doorspelen.

Milan wist voor rust weinig gevaar te creëren tegen Roma, dat verdedigend goed stond en alleen een mislukte omhaal van Leão hoefde toe te staan. Reijnders probeerde het daarom maar van afstand, zonder succes. Roma loerde op de counter en via El Shaarawy leek het even 0-2 te worden. Il Faraone bracht de bal scherp voor het doel en Maignan kon er slechts een weinig overtuigend handje achter zetten.

Lukaku kwam enkele schoenmaten tekort om het volgende Romeinse doelpunt te maken. Reijnders kwam voor rust namens Milan nog het dichtst bij de 1-1, maar Mile Svilar redde uitstekend op de goede poging van de Oranje-international. De slotfase van de eerste helft was voor Roma. Zo werd Leonardo Spinazzola pas op het laatste moment gestuit door Malick Thiaw en schoot El Shaarawy in het zijnet.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Roma liet de bal aan Milan, dat amper gevaarlijk kon worden en vooral aan het breien was. I Giallorossi loerden op de tegenstoot, al creëerden ze minder kansen dan voor rust. In het laatste kwartier voerde Milan het tempo wat op en kwam het bijna op 1-1, toen een verdwaalde voorzet van Yacine Adli nog maar net uit het doel kon worden gehouden door Mile Svilar.

Vlak voor tijd had invaller Samuel Chukwueze een prachtige dribbel in huis op de achterlijn. Zijn kunststukje werd echter niet genoeg op waarde geschat door Giroud, die van een paar meter van het Roma-doel tegen de lat schoot. Milan bleef drukken, Roma bibberde, maar gescoord zou er niet meer worden.

De clean sheet van Roma betekent dat de Romeinen voor de vierde wedstrijd op rij in alle competities geen doelpunt hoefden te incasseren. Dat gebeurde in 2017 voor het laatst, toen onder leiding van Eusebio Di Francesco. Volgende week de return in Stadio Olimpico.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heb de wedstrijd niet kunnen zien helaas(ja laatste 5 minuten haha) kan helaas niet zeggen waar het aan scheelde, maar typisch dat Milan bijna nooit verliest van Roma maar nu dan weer wel. Enfin. Strijd is nog ver van gestreden. Echter, als een ploeg over 2 duels hun doel kan schoonhouden is dat momenteel zeker Roma wel. Wordt pittig. Maar een goaltje is al genoeg voor verlenging, vanuitgaande dat Roma niet meer aan aanvallen gaat denken in Roma.

Forza Milan!

11 april 2024 om 23:06

Jammer genoeg ook niet helemaal kunnen zien Fra, maar als ik het zo terugkijk nu dan snap ik dat we hebben verloren. Roma is trouwens altijd goed in toernooien de laatste jaren, dus het zou geen schande zijn als we eruit vliegen. Maar het is nog lang niet over en uit.

Forza Milan!

11 april 2024 om 23:11

Milan was heel apathisch, leek niet vooruit te willen en speelde zonder enige vorm van noodzaak. Pas in de laatste 10 minuten ongeveer ging het wat beter. Met Chukwueze die er wél zin in leek te hebben.

11 april 2024 om 23:38

Ja dat vond ik ook vreemd; vrij snel Pulisic en Leao eruit..

Ze spelen steeds leuker onder De Rossi. Het is echt weer vermakelijk om naar te kijken. En dan ook nog met resultaat.

Roma defensief nog zeer degelijk, aanvallend twintig keer beter als onder Mourinho.

Mancini is toch een geval apart haha. Scoren in de derby, de boel opfokken en nu weer scoren. Geeft toch kleur.

Roma was lange tijd beter, begrijp me niet verkeerd. Echter kan ik me mateloos storen aan grensrechters sinds de VAR.
Tijdens de aanval in aanloop naar de corner waar Roma uit scoort stond Lukaku overduidelijk meters buitenspel toen SES hem aanspeelde. Toch vlagt hij niet, ook niet na de aanval, en scoort Roma..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren