Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Monaco bevestigt ontslag Kovac; opvolger staat in startblokken

Laatste update:

Niko Kovac is officieel ontslagen als trainer van AS Monaco, zo maakt de club zaterdagavond bekend via de officiële kanalen. De trainer, die de Monegasken afgelopen seizoen naar de derde plek leidde, wordt vanwege de tegenvallende prestaties de laan uitgestuurd. Het is het tweede trainersontslag in de Ligue 1 deze week, daar Troyes donderdag al afscheid nam van Laurent Battles. Kovac wordt bij Monaco zeer waarschijnlijk opgevolgd door Philippe Clement, melden Belgische media.

Kovac kende een vrij goed eerste seizoen met Monaco en deed tot aan het slot van de competitie mee om het kampioenschap. Uiteindelijk moest de Kroatische coach met zijn ploeg zijn meerdere erkennen in landskampioen Lille OSC en nummer twee Paris Saint-Germain. Het huidige seizoen begon voor Kovac met een enorme domper, toen Monaco er in augustus niet in slaagde om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. In de play-offs was Shakhtar Donetsk net te sterk, onder meer omdat Myron Boadu in de slotwedstrijd de paal raakte.

Monaco was daardoor veroordeeld tot de groepsfase van de Europa League en won zijn poule door af te rekenen met Real Sociedad, PSV en Sturm Graz. In de nationale competitie draait het echter al het hele seizoen niet en momenteel wordt een teleurstellende zesde plek bezet. Koploper Paris Saint-Germain staat met liefst zeventien punten verschil op een straatlengte afstand. Voor Boadu zal het ontslag van Kovac als een teleurstelling komen. De afgelopen zomer van AZ overgekomen spits heeft het uiterst lastig bij Monaco en kwam pas 2 keer tot scoren in 25 optredens voor les Rouges et Blancs. Toch behield Kovac het vertrouwen in Boadu, die vrijwel iedere wedstrijd op minimaal een invalbeurt kon rekenen.

Het Laatste Nieuws meldt ondertussen dat Clement op weg is naar Monaco om de ontslagen Kovac op te volgen. De huidige trainer van Club Brugge heeft van de Belgische clubleiding toestemming gekregen om te onderhandelen met de Monegasken. Verwacht wordt dat hij drie assistenten meeneemt: Johan Van Rumst, Jonas Ivens en Frederic De Boever. Ook Club Brugge hoopt op zijn beurt snel een vervanger aan te trekken. Rik De Mil en Carl Hoefkens zullen tot die tijd de honneurs waarnemen bij de huidige nummer twee van de Pro League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel vlot, staat slechts 4 puntjes achter de nr 2. Coaches krijgen weinig krediet meer tegenwoordig.

30 december 2021 om 18:52

En 1ste geworden in een zware EL-poule. Zal vast wel meer aan de hand zijn

30 december 2021 om 21:44

Die kovac had bij bayern wel wat problemen met de spelerskern, uiteindelijk hebben ze hem laten gaan omdat hij oa de vedetten als Muller en het bestuur tegen zich in het harnas had gejaagd. Nochtans wel de dubbel gepakt, eerder een prestatie trainer dan een people manager dus (beetje zoals Tuchel).

1 januari 2022 om 20:20

Dat is toch gewoon matig tot slecht met de 2de beste en duurste kern van Frankrijk? Ze staan gewoon achter Montpellier. Bekijk het zo, zou je zeggen dat Ajax of PSV het oke doen als ze halverwege het seizoen gelijk staan met Utrecht en Vitesse? Ik volg het niet goed maar vermoed dat dit seizoen zo'n beetje de laatste kans geweest zal zijn en dat de clubleiding het rampjaar van PSG vorig jaar als een enorme gemiste kans zal hebben gezien. Je verwacht als bestuur immers dat Monaco en niet Lille er met de hoofdvogel vandoor gaat als PSG door het ijs zakt. Toch hebben ze vorig jaar nooit echt meegedaan. Dit jaar zal zijn laatste kans geweest zijn en hoewel het inderdaad zeker niet rotslecht is, is het ook allesbehalve goed.

1 januari 2022 om 20:27

Ze staan gewoon boven teams als Lyon en Lille dus zo slecht doen ze het niet

1 januari 2022 om 20:38

Dat die teams het nog slechter doen maakt het seizoen van Monaco niet plots goed natuurlijk, dat zijn rare gedachtegangen. Dat Standard Liège onderaan bungelt in Belgie, maakt het seizoen van Genk niet plots geweldig want die bungelen zelf ook maar in de middenmoot. Sowieso wordt ik liever 1ste en tiende (mocht Lille tiende worden maar dat zal wel niet gebeuren) dan derde en vijfde of zo.
En nogmaals, Monaco zal hem niet louter op dit seizoen beoordelen. Blijkbaar is het allemaal weinig overtuigend en is er weinig progressie.

1 januari 2022 om 20:39

Ja dat begrijp ik maar het gat is ook maar 4 pt op de nummer 2

Moet meer gebeurt zijn toch? Anders wanbeleid van de bovenste plank.

1 januari 2022 om 20:12

Volgens media boterde het al een tijdje niet meer tussen de spelers en Kovac.

Een heel vreemde keuze van Monaco. Ze draaien zo slecht niet en zouden eenvoudig tweede kunnen worden nog dit seizoen. Bovendien zou je denken dat ze hun lesje wat betreft stabiel hoofdtrainerschap wel hadden geleerd na het Thierry Henry-debacle.

Hier moet wel iets op de achtergrond spelen. Puur kijkend naar de prestaties zou dit wanbeleid zijn. Op 4 punten van de nr 2 en 1e geworden in een lastige EL-poule. Ik ben benieuwd wat de echte reden is.

Clement van Brugge zou op één staan als vervanger. Zou een mooie stap zijn voor hem, bij Brugge is de magie stilaan weg aan het gaan. Maar dat Kovac weg moet maakt ook wel duidelijk dat Monaco intern niet echt stabiel is.

1 januari 2022 om 20:59

Clement heeft het echt top gedaan in België, dus gun hem de stap. Benieuwd of hij het waar kan maken. Zou mooi zijn nog eens een Belgische toptrainer ih buitenland te zien

1 januari 2022 om 21:15

Nou zo top vind ik die Clement niet hoor, in Europa heus gefaald na hun sterke start

1 januari 2022 om 21:28

Schandalig inderdaad. Met Brugge verliezen van City, PSG en Leipzig.

1 januari 2022 om 22:17

Alleen de laatste wedstrijd was zwak. Overige van aardig tot zeer goed. Maar dat weet je ook wel

Ontslag zat er al n tijdje aan te komen. Weinig met de presraties te maken: de CL uitschakeling via een uiterst curieus eigen doelpunt in Oekraine was onverdiend. Het spel in de League 1 best aardig- tussen nr 2 en 7 zitten een paar punten verschil maar. En tweede helft afg seizoen behaalde Monaco meer punten dan PSG en Lille!
Dat is het gewoon niet.
Kovac ligt bij de basis niet goed.
En dan is het niet " iemands schuld" maar moet er een beslissing komen. Us al 2 maanden zo.
Nb voor Boadu slecht nieuws want Kovac gaf hem (te) veel kansen....

Zo slecht ging het toch helemaal niet? Monaco heeft in Frankrijk niet het team om een aanval te doen op PSG en in de EL was het ook gewoon prima. Mocht dit weer aan andere factoren liggen, dan is dit al de tweede keer voor Kovac. Bij Bayern werd zijn handelswijze ook al niet door de groep gewaardeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren