Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal zette Henry jaren geleden in om Daley Blind te overtuigen

Laatste update:

Een paar jaar geleden lag er voor Daley Blind een jeugdcontract klaar bij Arsenal, zo meldt De Telegraaf maandag. De verdediger had het naar zijn zin in de jeugdopleiding van Ajax, maar was wel nieuwsgierig naar het hele opleidingsinstituut van de Engelse topclub. "Daley wilde toch even gaan kijken", vertelt vader en assistent-coach Danny Blind in het dagblad.

/

"Hij was niet van plan om bij Ajax te vertrekken", benadrukt de voormalig verdediger en international. "Maar toen hij daar was werd hij toch aan het twijfelen gebracht. Arsenal liet Thierry Henry nog even langskomen. Heel slim, dat maakt indruk op een jonge speler. Het zag er verder ook allemaal geweldig uit. Uiteindelijk koos hij er voor om zijn opleiding bij Ajax af te maken."

Later ving Chelsea volgens De Telegraaf ook bot bij Jeffrey Sarpong en John Goossens. Blind, die destijds hoofd opleidingen was bij Ajax, vindt de keuze van die spelers en zijn zoon Daley nog steeds verstandig. "In Nederland maak je, als je goed bent, een grote kans om op je achttiende jaar in de Eredivisie te voetballen. Dat is prima voor je ontwikkeling. Wij zien ook dat de stap om bij een Engelse topclub in het eerste elftal te komen veel te groot is."

Kan Daley Blind het niveau van Ajax aan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha slim van Arsenal om Henry langs te laten komen, gelukkig heeft Blind voor Ajax gekozen.. Want anders zou die zich waarschijnlijk niet zo ontwikkeld hebben!

Grappig dat Blind dit verteld, heb hem de laatste tijd nauwelijks een interview zien geven!

27 december 2010 om 09:59

Waarom was hij anders niet zo ontwikkeld? Het is niet dat hij nu in Nederland zo verschrikkelijk veel speelminuten in het eerste heeft gemaakt. Verder weet ik niet precies wat de kwaliteit is van die opleiding van Arsenal, maar volgens mij ligt dat toch wel net iets hoger dan bij Ajax.

Dus wellicht was hij nog wel beter geweest als hij was vertrokken. Maar je weet het nooit natuurlijk.... Voor iemand met zo'n naam, zal er in ieder geval altijd wel ergens een mogelijkheid zijn. Dus stel dat hij was vertrokken naar Arsenal en het was niets geworden, dan had hij door zijn naam en vader altijd nog naar Ajax (ofzo) terug kunnen keren

27 december 2010 om 10:08

Dat is het probleem, hij kan wel terugkeren en vooralsnog naar Ajax gaan, maar dan is ie al een paar jaartjes ouder, zonder echt op topniveau te spelen...

Daarom vind ik dat spelers eerst een paar jaar in NL moeten spelen en dan een transfer naar het buitenland moeten maken

27 december 2010 om 11:47

Vind ik zeker ook. Ik vind het altijd schitterend als je de ontwikkeling van een Nederlandse speler een beetje meemaakt in de eigen competitie (die we toch wat meer volgen dan andere). Vervolgens heb je al enigszins een band met die speler als hij later in Oranje komt te spelen.

Maar hier gaat het meer over de ontwikkeling van Blind. Volgens mij zou hij verder zijn als hij vanaf begin bij Arsenal had getraind dan zo nu en dan een wedstrijd met Ajax (en dan weer Groningen). Zo verschrikkelijk veel wedstrijden speelt hij namelijk ook weer niet.

27 december 2010 om 13:07

Je weet niet wat de kwaliteit is van de opleiding bij Arsenal? Maar je denkt wel dat hij hoger is dan die bij Ajax. Waarop baseer je dat dan? Heb jij bij Ajax soms een paar weken meegelopen en daarna ook een paar weken bij Arsenal? Nee, dus jij kan ook helemaal niet oordelen op die manier. Als jij zoals nu oordeelt op basis van gevoel had je beter andere conclusies kunnen trekken. Ajax heeft een betere jeugdopleiding natuurlijk. Waarom komt Arsenal anders bij Ajax en andere clubs jonge spelers halen, ze zijn goed in jonge spelers ontdekken op hun 15e a 16e zoals Van Persie, maar dat zijn geen jeugdspelers uit eigen kweek en dat heeft niets met opleiden te maken. Kijk maar eens naar grote namen die Ajax opgeleid heeft in Europa en vergelijk dit met Arsenal, welke club heeft meer grote spelers zelf opgeleid en grootgebracht? Nah ik denk dat ik het je niet meer hoef voor te kauwen.

27 december 2010 om 14:02

Waarom reageer je hierop? Heb jij soms wel bij de jeugdopleiding van Arsenal en Ajax gezeten? Want ik zie wel dat je vind dat die van Ajax beter is, dus kenbaar heb je vergelijkingsmateriaal....

Als ik zie wat voor talenten doorbreken bij Arsenal (of in ieder geval door ontwikkelen bij Arsenal), dan zijn dat een stuk betere dan bij Ajax. Van Persie had misschien het talent bij Feyenoord, maar is door ontwikkeld bij Arsenal. Hetzelfde geldt voor Fabregas en heel wat andere grootheden. Met alleen talent schiet je namelijk geen reet op, je hebt een opleiding nodig om het tot een kunst te maken.

Daarnaast speelt Arsenal al enige jaren met dezelfde trainer, dezelfde taktiek en dezelfde manier van spelen. Er is rust bij Arsenal en men weet waar hij aan toe is. Dit totaal in tegenstelling tot Ajax, waar de linksbuiten een wedstridj later linksback kan spelen, waar er in 10 jaar 10 trainers zijn geweest en waar elke week alles anders kan zijn. Lijkt me ook niet echt bevordelijk....

Vandaar.....

(ps, om er nog even een 'edit' tegenaan te gooien, los van Sneijder, Van der Vaart en Ibrahimovic kom ik eigenlijk ook niet veel verder hoor)

27 december 2010 om 14:29

Ach, mompelt iets over Cruijff, Van Basten, Bergkamp en nog wat busladingen vol met topspelers.

27 december 2010 om 14:34

De jeugdopleiding van Arsenal beter dan die van Ajax? Wat heb jij afgelopen kerst allemaal tot je genomen? In de A jeugd spelen vast allemaal goede spelers maar dat komt dan omdat ze op hun 15e/16e gekocht zijn.

27 december 2010 om 14:35

fabregas heeft de hele jeugdopleiding van barca doorlopen alvorens naar arsenal te zijn gegaan hoor daarbij zijn er veel meer grote europese namen bij ajax dan bij arsenal doorgebroken --> seedorf vergeet je ook doet het al jaren op topniveau toch wel goed hea en davids en stam... de broers de boer. kan nog doorgaan hoor

27 december 2010 om 14:37

mompel maar lekker verder, die spelers komen allemaal uit de succesjaren van Ajax. Zo ver moet je niet terug kijken, want er is niemand meer die toentertijd de trainingen verzorgd.

Ik ben serieus, kijk alleen naar de laatste 10 jaar (en dat vind ik nog lang). Wees een heel reeel en vertel maar waarom Ajax nu, vandaag de dag (maximaal 3 jaar geleden, want toen kwam Arsenal voor Blind) een betere jeugdopleiding zou hebben dan Arsenal van vandaag de dag.

Die spelers als Bergkamp en Van Basten, daar win je geen prijzen meer mee. Als dat zo is, dan moet Manchester United ook nog steeds vrezen voor Leeds en sidderd heel Frankrijk als ze bij Nantes op bezoek moeten.

27 december 2010 om 14:40

Blind zou toch ook rond die leeftijd zijn gekomen. Dan is dat toch beter voor zijn ontwikkeling. We hebben het hier niet van de jeugdopleiding van 4 tot 10, maar van ver daarna. Vanaf 15 jaar ofzo....

Je opleiding stopt dan niet ineens, maar gaat gewoon verder. En ik denk dat men bij Arsenal beter kan doorontwikkelen dan bij Ajax. Al is het alleen maar omdat men bij Arsenal ten minste vastigheid heeft en Ajax al jaren kwakkeld met verschillende filosofieen

Edit - Seedorf?! Davids?! Stam?! Van Basten?! Oke, ik geef me gewonnen. Als die spelers nog representatief zijn voor de jeugdopleiding zoals Ajax die Vandaag DE DAG heeft, dan is die van Ajax inderdaad beter.....

27 december 2010 om 16:15

Lastig he appels met peren vergelijken,de jeugdopleidingen van beide clubs zijn prima.
Persoonlijk vind ik de jeugdopleiding van ajax nog steeds een van de allerbeste van deze aardkloot en gezien het aantal nationale en internationale prijzen die deze jeugdopleiding heeft gewonnen is dat geen gebakken lucht.
En het verhaal van door ontwikkelen heeft helemaal niks met de jeugdopleiding te maken,dat is een logische stap als je in een hogere en kwalitatief betere competitie gaat spelen,de jeugdopleidingen zorgen alleen dat er een stevige basis is om op verder te groeien,en die basis leren ze bij ajax prima.
En dat je het eerste elftal erbij haalt zegt ook helemaal niks,want daar zitten dan weer trainers die alles op hun eigen manier mogen invullen en soms en de laatste jaren iets te vaak komt dat niet overeen met wat ze leren in de jeugd en dat is een grote fout van de trainers en het huidige bestuur maar heeft niks te maken met de kwaliteit van de opleiding.
Als je nu ook de spelers hoort over frank de boer dan is het vaak ...hee we spelen nu teminste zoals we dat geleerd hebben in de jeugd en dat maakt het een stuk makkenlijker.
Dus naar mijn mening gaan jou argumenten stuk op een aantal feiten,en dat jij niet verder komt dan sneijder , v d vaart en ibra is misschien wel een gebrek aan voetbal kennis aan jou kant.

tja hij moet het bijajax nog laten zien. erg verstansig om niet te gaan. en als urby echt niet meer bijtekent of in de winter al vertrekt dan heb ik veel vertrouwen in daley als nieuwe Linksback

27 december 2010 om 08:20

Daley is geen linksback. Ajax misbruikt spelers al jaren. Urby was eigenlijk ook geen linksback en die zetten ze daar ook maar neer omdat ze niks anders hadden. Anita is ook eigenlijk een middenvelder maar mocht met Ajax 1 meedoen als hij zich ging richten op de linksback en als jonge speler doe je het maar. Zelfde geldt voor Blind, hij is ook een middenvelder maar zet maar gewoon op de linksback, dat komt hij er wel! Nou nee. Ik denk dat Martin Jol dit ook heeft gezien. Natuurlijk heeft hij het bij Grun heel goed gedaan als linksback maar dat deed hij vooral in aanvallend opzicht en niet in verdedigend opzicht. Als Ajax volgend jaar wil voetballen in de Champions league moet het een rasechte linksback gaan opleiden of misschien maar aantrekken. Want tegen een snelle rechtsbuiten zullen onze backs het nu gaan afleggen. Dit is geen sneer naar de huidige linkerbenigen in de selectie van Ajax, eerder kritiek. Blind kan een hele goeie worden, maar wel als verdedigende middenvelder. Of misschien als voorstopper. Maar centraal achterin staat het nu wel goed met die 2 Belgen..

Ik wil graag dat Ajax goed gaat voetballen, en dat kan als je de juiste spelers op de juiste plaatsen neerzet. El hamdaoui eruit, Suarez lekker laten verkassen voor een zak geld. Een goeie centrumspits halen die een goalgetter is maar wel een echte '9'. Een linksback opleiden of aankopen. En de rest zo laten staan. Dan komen we er wel! Nog om even terug te komen op die spitspositie.. ik herriner me net dat we ook Sulejmani hebben.. misschien kan hij in de spits, bij Heerenveen excellereerde hij ook als 2e spits met veel doelpunten als gevolg. Maar je mist eigenlijk een goed aanspeelpunt. We hebben dan wel Mido maar die mag van mijn part nooit meer het veld van de Arena betreden. Want dat is niet het niveau wat Ajax zou moeten hebben.

27 december 2010 om 08:48

Eindelijk eens iemand die ook ziet dat Daley geen back is. EN mensen zien ook meer naar het aanvallende gedeelte. Daarom vallen de enorme blunders van Emanuelosn achterin ook minder op want hij doet zo leuk mee aanvallend. Zelfde geldt voor vd Wiel. Wij hebben een linksback nodig die kan verdedigen. Mee opkomen is leuk maar dan moet het verdedigend ook goed zitten en dat is bij Blind ook nog steeds niet het geval. Maar mensen zijn nogal '' Blind '' wat Blind betreft.

27 december 2010 om 09:03

wat je hier zegt heeft totaal niets met het onderwerp te maken

27 december 2010 om 09:07

@topperss

Niet direct, maar wel indirect.. Ik geef toe dat ik vooral met het 2e stuk erg 'offtopic' ben gegaan, maar het artikel gaat over Blind en mijn 1e Alinea ook. Natuurlijk gaat het dan specifiek over Arsenal die blind wilde hebben maar heel feitelijk gezien gaat het over Daley Blind's zijn Carrieré, en mijn 1e alinea ook.

27 december 2010 om 09:37

sorry hoor maar ik vond daley blind op Rechtsback bij groningen toch niet verkeerd spelen hoor kan aan mij liggen?

27 december 2010 om 11:41

Gregory vd Wiel was ook geen back, Michael Reiziger was een rechtsbuiten, Ronald de Boer was een spits.
Zijn tal van voorbeelden van spelers die in de jeugd altijd op een andere positie speelden en later in het eerste op een andere positie terecht gekomen zijn en dat hoeft helemaal niet zo erg te zijn

27 december 2010 om 11:57

Dat gezijk over misbruik maken van spelers. Sorry hoor maar Reiziger was oorsprongelijk ook geen back maar een buitenspeler en dat geld voor zo veel spelers die in het verleden bij Ajax van positie zijn gewisseld, kijk bijvoorbeeld ook naar Ronald de Boer.
Bij Emanuelson ging het fout maar wie zegt dat dit niet gewoon aan Emanuelson lag en wie zegt dat als hij zich op één positie had gericht hij nu opeens een veel betere speler was geweest?!

27 december 2010 om 12:21

het komt ineens in mij op. ze hebben nog zo'n deen. Boilesen ofso miss dat die voorzichtig gebracht kan worden.

27 december 2010 om 14:01

@adrianolr
Werd Litmanen misbruikt als aanvallende middenvelder aangezien hij binnen kwam als rechtshalf? Bogarde en Reiziger gingen als buitenspelers back spelen, was dat ook een slechte keuze? Is Rijkaard nou een middenvelder of een verdediger geweest? Was Ronald de Boer een spits of een rechtshalf, was Frank de Boer een Linksback of een Centrale verdediger? Spreek je jezelf ook niet tegen als je aan het eind stelt dat Sulejmani anders wel in de spits kan?
Volgens mij is het allemaal niet zo zwart-wit en kunnen goede voetballers vaak op meerdere posities uit de voeten. Bovendien zien we bij Ajax graag voetballende verdedigers en geen slagers die de bal het stadion uit rossen, vaak is het dan makkelijker om een middenvelder te leren verdedigen dan een verdediger te leren voetballen.

On: volgens mij zit je als jonge speler veel beter in de jeugd van Ajax. Heeft Arsenal nou veel eigen jeugd in het eerste lopen? Lopen er wereldtoppers rond op de Europese velden die door Arsenal opgeleid zijn? Als je het zo bekijkt is de opleiding van Ajax toch een stuk sterker.

En Jol zag het totaal niet zitten in Daley Blind? Anyways een verstandige keuze om te blijven. Ik weet niet wat het is. Maar de Ajax jeugdopleiding heeft iets speciaals vind ik. Als ik alleen denk aan het Nederlandse elftal of Nederlandse (ex)topvoetballers kijk. Dan hebben ze wel bijna allemaal een Ajax verleden.

27 december 2010 om 08:50

Jol zag ook dat hij geen back is en dat ie voor Ajax 1 te kort komt. Maar daar zullen de mensen nog wel achterkomen. Viel bij Groningen na een sterk begin ook door de mand verdedigend gezien. Dan ga je het bij Ajax ook niet redden hoor. Die jongen wordt verkeerd gebruikt en doordat Groningen hem ineens als Back ging gebruiken is zn hele carriere verpest want hij zal nu altijd als back gezien worden en daar is ie niet goed genoeg voor.

Geloof er geen reet van. Denken jullie nou echt dat indertijd 's werelds beste speler zijn tijd zou verspillen aan een middelmatige speler? O, kom nou! Vaderlief is duidelijk zijn zoon aan het hypen. Elke andere journalist zou een wenkbrauw optrekken, except voor de telegraaf weer.

27 december 2010 om 09:09

Denk niet dat dit nou zo ongeloofwaardig is.. Henry was gewoon te vinden op de club op die dag en hebben ze gewoon afgesproken dat Henry een (kort) praatje komt maken. Voor sommige jongelingen is dit genoeg om ze over de streep te trekken. Je kunt het in twijfel trekken, maar om dan te zeggen dat dit 100% fake is, nee.

27 december 2010 om 09:49

Dit is toen ook gewoon bekend gemaakt, dus dit is niet eens nieuws..

27 december 2010 om 10:01

Nou, daar heb je het al. Zoals ik al dacht, dat het echt geen neppe dingen zijn. Waarom zou het ook nep zijn? om te laten zien dat Blind een supertalent is ofzo? denk het niet..

27 december 2010 om 15:05

Geloof je er niks van? Ik denk wel degelijk dat hier waarheid in zit, het is juist héél slim gespeeld van Arsenal. En dat hij geen tijd zou hebben zou helemaal onzin zijn, Henry komt ten alle tijden over als een vriendelijke man en geen arrogante klootzak die geen tijd zou hebben.
Als Wenger vroeg of Henry eventjes mee wilde praten over die transfer van Daley, zou hij echt wel eventjes komen hoor. En dit gesprek nam echt niet heel zijn dag in hoor.

Stel dat jouw idool Zidane is, je bent een groot talent in de jeugdopleiding van pak 'm beet FC Volendam, Real Madrid komt opdagen en gaat een gesprek met je aan waar Zidane ook nog mee gaat praten. Ik denk wel degelijk dat dit kan gebeuren

die blind is wel ontzettend ajax geil zeg pfff.....al een paar kansen gehad om weg te gaan,meer mogelijkheden voor hem,maar blijft maar bij ajax,niet echt slim om zo te blijven plakken vindt ik......hij redt het daar toch niet

27 december 2010 om 11:03

Het gedrag wat Daley Blind door de jaren heen heeft vertoond heet doorzettingsvermogen en winnaarsmentaliteit en laat nou juist deze twee eigenschappen belangrijk zijn voor een speler om te slagen bij een club, en zeker bij een club als Ajax.

27 december 2010 om 11:37

Waarom zou hij dat ook niet doen, zeg? Bij Arsenal hè, je komt niet aan spelen toe maar leert daar wat op de trainingen. Bij Ajax, je komt vaker aan spelen en ontwikkel je prima op de trainingen. Blind, die als hij 18 is in de Eredivisie kan spelen (wat in de tekst vermeld staat). Ontwikkeld zich uiteindelijk beter en kan dan die stap maken, dan is hij nog jong. Als hij die stap terug moet maken van Arsenal is hij al wat ouder en zitten minder clubs op hem te wachten.

27 december 2010 om 15:16

Je doet nogal denigrerend naar de Arsenal-opleiding toe zeg.
'Je leert daar wat op de trainingen.' Alsof die trainingen niks voorstellen ..
En kijk eens goed naar Arsenal zelf, óók daar komen jongens op hun 18e in het 1e, ik noem alleen nog maar Ramsey of Wilshere, je kunt noemen dat die net wat verder zijn dan hun leeftijdsgenoten, maar toch. Daar kan je weer tegen stellen dat de rest niet goed genoeg is.

En daarnaast, denk je neit dat Arsenal precies weet wat het doet? Er zit daar al een jaar of 10 een trainer, die deze club bijna een nieuw leven heeft gegeven en een geweldige opleiding heeft neergezet en waar vele talenten doorbreken in het eerste.

Ik stel niet dat trainingen alleen genoeg zijn, maar je kwam nogal minachtend over naar de opleiding van Arsenal.

27 december 2010 om 18:19

Haha, dat bedoelde ik juist helemaal niet. Ik doelde erop dat hij weinig speeltijd zou krijgen daar, met als oorzaak wat jij zegt over Ramsey en Wilshere. Die wat stapjes verder zijn. Maar de opleiding van Arsenal zit prima inelkaar, daar niet van. Maar voor zo'n jonge is het gewoon beter bij Ajax te blijven, zijn vader en zijn hart liggen bij die club.

@ topperss
Ook al zal ik ajax geil worden maar hou wel van club mensen. Blind vader en zoon hebben gewoon een ajax hart.

Was zeer verstandig van blind om niet heen te gaan. Kinderen opleiden in land waar je grootgbracht word vind ik beter!
En had ik hem vorig jaar niey voor mijn club zien spelen zou ook erg jammer zijn geweest

Spelers moeten eigenlijk niet voor hun 18e ofzo naar het buitenland gaan. Dat zou misschien wel verboden moeten worden. Laat ze lekker in hun oude vertrouwde omgeving blijven en later de stap naar het buitenland maken.

27 december 2010 om 10:51

Ach ja wat is wijsheid? Als het echt een topper is slaagt hij ook bij Arsenal wel en als er een club is die jonge talenten een kans geeft dan is het ook arsenal wel. Ajax haalt liever Atouba.

Een goede keuze. Want elke jeugdspeler heeft wel een periode dat hij een dipje heeft. Bij buitenlandse clubs krijg je gelijk geen kansen meer. In Nederland heb je meer kansen op speelminuten en doorontwikkeling.

Zo, sta je dan naast Henry toen hij nog een geweldenaar wae. Maar ja, die komt niet uit de jeugdopleiding van Arsenal. Was bij Nijholt van Utrecht toch ook zo? Maar die kreeg dan een gesprekje met Pires ''cadeau'' als ik me niet vergis.

Opzich was het wel een goeie keuze van Arsenal om Henry langs te laten komen, want dat was een speler waar je tegen op zou kijken. Maar, ik ben het gewoon eens met Daley dat hij in Nederland is gebleven, dat is veel verstandiger, zoals Blind zelf zegt. Je maakt in de Eredivisie meer kans op speeltijd op je 18de en dat is bij clubs uit Engeland niet altijd het geval. Hoe mooi de club ook is, het was een goeie keuze.

Tja staat henry ineens voor je, en dan alsnog bij ajax blijven.
Dan weet je wat je wil lijkt me.

Off:ik zou blind nu toch wel weer een keer bij ajax willen zien spelen, er wordt zoveel over hem gezegd en beweert dat ie goed genoeg is etc.

Na vorig jaar bij groningen heb ik m niet meer zien spelen, ik zou zeggen gooi m erin en dan kunnen we allemaal zien of ie goed genoeg is.

27 december 2010 om 14:44

Ik denk dat 9 van de 10 ook zijn vertrokken. Blind zou volgens mij ook best wel graag zijn gegaan, maar daar staat natuurlijk nog een Blind sr achter die wel beter weet wat er goed is voor de ontwikkeling van zijn jong

Chelsea ving bot bij Goossens en Sarpong. Toch niet twee jongens die toen ze (enigszins) doorbraken als enorme talenten gezien werden. Slecht scoutingsapparaat van Chelsea of zouden ze daar zijn doorgegroeid?

Denk dat het een goede keuze van hem is geweest. Heeft hem alleen niet verder gebracht want ik zie Alderweireld op de foto met nummer 29 (paar jaartjes terug denk ik) en waar is het nummer van Blind?? Ondertussen is Alderweireld een basiskracht met rugnummer 3 en heeft Blind nummer 17 en mag hopen op speelminuten. Zou in Engeland helemaal fout gegaan zijn.

Goed dat hij gewoon is gebleven. Bij Arsenal zou hij het denk ik niet gered hebben en dat is ontzettend zonde van zo'n talent. Hij moet echt zo snel mogelijk in de basis bij Ajax, het liefst op linksback. Urby vind ik toch geen echte verdediger. En ook erg slim van Arsenal om Henry in te zetten, dat maakt zeker indruk, maar gelukkig koos Daley om te blijven bij Ajax.

Nu vraag ik mij af n.a.v. dit bericht: heeft een Chelsea er goed aan gedaan om een Sarpong en Goossens proberen binnen te halen? Oftewel, zijn Sarpong en Goossens gewoon goed en ligt het aan 'onze' voetbalvisie in NL dat deze jongens niet beter zijn geworden?
Of kopen die grote clubs maar alles wat lost en vast zit uit de jeugdteams van andere competities zonder echt te kijken naar kwaliteit?
De waarheid ligt denk ik meer in het eerste, want een Blind, Sarpong en (in wat mindere mate) Goossens waren/zijn echt goede voetballers. 'wij' krijgen het er hier niet uit. Neemt niet weg dat die Engelse clubs heel hongerig de velden afgaan op zoek naar de puber talentjes.

Vreemd dat mensen zeggen, 'bij Arsenal had Daley het toch niet gered, dus verstandig om hier te blijven', daarmee kun je makkelijk stellen dat diegenen vinden dat Daley gewoon niet goed genoeg is voor Arsenal 1, en dus ook niet goed genoeg voor vele topclubs.
Waarschijnlijk volgen vele reacties, maargoed.

Tja... gegokt en verloren zeg ik dan... Bij een club als Arsenal speel je continu met de beste spelers om je heen en daar steek je in mijn ogen veel meer van op... Als hij het dan ook niet had gehaald dan was hij in zijn ontwikkeling waarschijnlijk wel verder geweest dan dat hij nu is.. dat is nu aardig gestagneerd...

Slim van Arsenal om dit te doen, maar het heeft niet mogen baten.
Hij speelt nog steeds bij de jeugd van Ajax, mischien in de toekomst een poging wagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren