Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Arno Vermeulen stopt als commentator en zal geen EK-duels verslaan deze zomer

Laatste update:

Arno Vermeulen stopt als commentator bij de NOS, zo weet Voetbal International dinsdagmiddag te melden. Hij gaat zich voornamelijk bezighouden met het opleiden van nieuwe commentatoren voor de publieke omroep.

Volgens VI heeft de switch van Vermeulen te maken met een cultuuronderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat leidinggevenden bij de NOS meer tijd zouden moeten vrijmaken voor het begeleiden. Dat gaat Vermeulen vanaf nu dus ook doen.

Het betekent dat Vermeulen tijdens het aankomende EK in Duitsland niet meer te horen zal zijn als commentator. Het EK begint op 14 juni 2024. De finale wordt gespeeld op 14 juli in Berlijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vermeulen is ook projectleider van het EK. Die rol vervulde hij ook al tijdens het WK vrouwenvoetbal van 2023.

Overigens zal Vermeulen wel sporadisch blijven aanschuiven bij Studio Voetbal. Tevens blijft hij de NOS Voetbalpodcast presenteren.

Vermeulen brak in de jaren negentig van de vorige eeuw door als commentator. Hij werkte eerst bij Radio 1 Langs de Lijn en versloeg de Champions League-finale van 1995 tussen Ajax en AC Milan (1-0) voor de radio.

Vervolgens ging hij als commentator en presentator aan de slag bij Canal Plus. In 2003 keerde hij terug bij de NOS als chef voetbal bij Studio Sport en was hij tussen 2004 en 2022 te horen op alle gespeelde WK’s en EK’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk, toch nog een beetje goed nieuws vandaag. Deze dag had wat mij betreft veel eerder mogen komen. Belabberde saaie commentator.

2 april 2024 om 16:03

Beetje kortzichtig, besef je wel dat dit op de lange termijn dan dramatisch nieuws voor je is als juist hij nieuwe commentatoren gaat opleiden? ;-)

2 april 2024 om 16:06

De vlag kan uit! Nu Frank Snoeks ook nog weg en dan kan je eindelijk een beetje plezierig voetbal kijken bij de NOS.

2 april 2024 om 16:30

Vergeet Leo Driessen niet! Alhoewel die volgens mij niet echt bij de NOS te horen is.

2 april 2024 om 16:38

Een beetje alsof Maurice Steijn hoofd opleiding ajax wordt.

2 april 2024 om 16:03

Ja de enige reden dat hij het uberhaupt nog mocht doen is omdat hij zelf de baas is. Niemand die tegen hem gaat zeggen dat hij er eigenlijk vrij weinig van kan.

2 april 2024 om 16:06

Nu de oude van dagen ermee kappen gaat diversiteit voor alles. Je zult terugverlangen naar Vermeulen als je straks elke week hele wedstrijden naar Leone Stentler en consorten moet luisteren.

2 april 2024 om 16:20

De enige reden om terug te verlangen naar Vermeulen is omdat je heerlijk weg kunt dutten op de bank met zijn monotone geluid. Verder maakt geslacht of afkomst me geen drol uit, als het commentaar maar goed is.

Je hebt bij voorbaat al besloten dat je het commentaar van niet-mannen die lijken op de commentatoren van nu slecht vindt.

Lekker bekrompen gozer

2 april 2024 om 16:32

En jij gaat er al vanuit dat ik een 'gozer' ben. Wie is hier nou bekrompen?

2 april 2024 om 18:27

Sinds wanneer is Leone [sic] Stentler commentator?

2 april 2024 om 16:34

Plottwist:

Breaking!
Ajax stelt Arno Vermeulen aan als Algemeen Directeur

2 april 2024 om 18:21

Ik was er oprecht even bang voor toen ik de titel las 😂

Toch nog wat positief voetbalnieuws voor mij als Ajacied vandaag!

2 april 2024 om 16:27

Mijn dag begon ook al lekker moet ik zeggen.

2 april 2024 om 17:29

Totdat hij nieuwe technisch directeur bij Ajax wordt.
Maar zonder dollen, blij dat hij inderdaad stopt, al blijft voor mij niets so erg als Emil Schelvis, maar die zit niet bij de NOS gelukkig

2 april 2024 om 17:36

Helemaal mee eens, Emiel Schelvis is de ergste, totaal niet objectief en erger me mateloos aan zijn commentaar bij vooral Serie A wedstrijden..

Zolang die maar wel het tafeltennis doet op de Olympische Spelen!

Fijn, wat hij ervan vond begon de overhand te nemen en last mij nou net niet daar in geïnteresseerd zijn. Zie hem graag ergens directeur worden en van het scherm verdwijnen. Wellicht iets voor Ajax? De ambities heeft hij

Tikje saaie commentator, maar op zich wel een prettige stem. Begon wel een beetje te geloven dat zijn mening de waarheid was. Lang niet zo slecht als de overige reacties vind ik, de allerslechtste vond ik Theo Reitsma. Man, wat was die traag en saai.

2 april 2024 om 16:28

Die vond ik ook niks. Maar nu verlang ik er naar terug. Heb een hekel gekregen aan die commentatoren die doen alsof ze het circus becommentariëren. Mark van Rijswijk voorop. Die is de ergste van allemaal.

Een van de weinige verslaggevers die objectief verslag doet. Ik erger me altijd aan die verslaggevers die jubelen om niets als het om het Ned.elftal gaat

Als ik de NOS was zou ik Wytse van der Goot mensen opleiden, en wedstrijden becommentariëren op het EK. Dat is veruit de beste en vermakelijkste commentator die we hebben, en we zouden er meer van moeten hebben. Het probleem van de NOS is vooral dat een commentator 5 verschillende sporten moet doen, en vaak ook sporten doet die ze niet helemaal leuk vinden.

2 april 2024 om 16:29

Johan van Polanen mag er van mij ook wel bij. Ik kan heel erg genieten van de premier league wedstrijden die hij becommentarieert.

2 april 2024 om 16:53

Absoluut vreemde vis, zijn legendarische commentaar in het iconische halve finale CL seizoen. Maakte die geweldige potjes gewoon helemaal af.

Nu kan hij een nieuwe generatie monotone droogkloten klaarstomen.

Tja werd is tijd. Zijn commentaar is erg saai en vooral eentonig. Dus mooi dat we hem niet meer horen tijdens het EK.

Beste nieuws van vandaag!!! Eindelijk verlost van dat monotone zouteloze commentaar van onze neutrale hansworst. Alleen wel verschrikkelijk om te horen dat hij mensen gaat opleiden?? Dat mag je toch werkelijk niet hopen dat de nieuwe commentatoren allemaal op die manier gaan verslaan.

Na het slechte nieuws van Kroes ook eens goed nieuws deze dag.

Wat loop ik mij te ergeren aan Arno...

"Zelf wilde de chef commentatoren geen commentaar geven op het feit dat hij stopt met commentaar geven."

Zou Vermeulen hier zelf ook de ironie van inzien?

Ik luister nooit voetbal op de radio en als ik voetbal op TV kijk, dan zet ik het commentaar meestal uit. Voor mij voegt het commentaar vrijwel nooit iets toe, en ik kan zelf ook wel zien wie de bal naar wie speelt, en of iets een mooi doelpunt is of niet.

Gefeliciteerd mede voetbal liefhebbers! Wat een geweldige berichtgeving!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren