Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot kiest voor Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten tegen AS Roma

Laatste update:

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft de opstelling voor de return tegen AS Roma bekendgemaakt. De oefenmeester kiest ervoor om Bart Nieuwkoop op de rechtsbuitenpositie te posteren. Igor Paixão verhuist naar de linkerflank, waardoor Luka Ivanusec op de bank zit. De return in de tussenronde van de Europa League begint om 21:00 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Op doel en in de verdediging zijn er geen verrassingen waar te nemen. Timon Wellenreuther neemt de plek van de geblesseerde Justin Bijlow in. Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman vormen de defensie van de Rotterdammers. Beelen is andermaal de vervanger van de geblesseerde aanvoerder Gernot Trauner.

Ook op het middenveld kiest Slot ervoor om geen wijzigingen door te voeren. Mats Wieffer moet met Quinten Timber voor de controle zorgen, terwijl Calvin Stengs op 10 achter spits Santiago Gimenez terechtkomt. De geboren Argentijn wordt geflankeerd door Nieuwkoop (rechts) en Paixão (links).

Feyenoord leidde in de heenwedstrijd in De Kuip bij rust met 1-0 dankzij een rake kopbal van Paixão. Genoeg voor de zege bleek het echter niet. Romelu Lukaku maakte na rust gelijk en bezorgde Roma zo een vrij goede uitganspositie voor de return in Stadio Olimpico. Het wordt de vierde keer in relatief korte tijd dat beide clubs elkaar treffen.

"In alle vier de wedstrijden die we voorbije jaren tegen Roma hebben gespeeld, lag het heel dicht bij elkaar", vertelde Slot woensdag op de persconferentie. "Zij hebben nu het thuisvoordeel en we weten hoe sterk ze hier zijn, plus dat we met de 1-1 van vorige week niet de meest ideale uitgangspositie hebben. Dat betekent dat wij weer heel goed moeten zijn om er een gelijkwaardige wedstrijd van te maken."

Het wordt voor Slot zijn 36ste Europese wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord. Daarmee passeert Slot Bert van Marwijk en wordt hij de trainer met de meeste Europese wedstrijden bij Feyenoord ooit. "Eerlijk gezegd had ik liever net als Van Marwijk een Europese prijs gewonnen met Feyenoord, maar dit vind ik ook heel mooi. Zeker omdat het in 2,5 jaar tijd is gerealiseerd." Van Marwijk leidde Feyenoord in 2002 naar Europese glorie door in de eigen Kuip de UEFA Cup-finale van Borussia Dortmund te winnen (3-2).

Roma-trainer Daniele De Rossi is op zijn hoede voor Feyenoord. "Als ze weer een beroep doen op de twee spelers die er niet bij waren in de heenwedstrijd, dan worden ze er alleen maar sterker op", doelt het clubicoon van de Romeinen op de terugkeer van Geertruida en Timber, die er in de heenwedstrijd niet bij waren. "Beide teams zijn echt aan elkaar gewaagd."

Opstelling AS Roma: Svilar; Karsdorp, Mancini, Llorente, Spinazzola; Paredes, Pellegrini, Cristante; Dybala, Lukaku, El Shaarawy.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Nieuwkoop, Gimenez, Paixão.

Bekijk AS Roma - Feyenoord live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij met het middenveld. Nieuwkoop als winger blijft armoede al doet hij het lang niet slecht daar. Blij dat we Minteh bewaren met z’n snelheid en onvoorspelbaarheid, samen met Ivanusec er rond minuut 65 in Arne?

Met een 0-2 overwinning vertrekken uit Rome, eens moet het lukken, laat het vanavond zijn.

22 februari 2024 om 20:03

Ik hoop met je mee, maar heb er een hard hoofd in. Hopelijk zit het vanavond mee en slepen we er een overwinning uit.

22 februari 2024 om 20:11

Ik weiger met die ‘oh god daar gaan we weer’ mentaliteit aan een wedstrijd te starten. We hebben er zelf nul invloed op dus liever positief erin staan op voorhand.

Staan we in minuut 80 met 2-0 achter is er nog tijd zat om te doemdenken.

22 februari 2024 om 20:17

Waarom zo negatief? De laatste 3x zijn we totaal niet minder geweest. Op het randje niet doorgegaan door die wonderschone actie van een halfgeblesseerde Dybala. Ik heb alle vertrouwen in deze ploeg!

22 februari 2024 om 20:43

We zijn inderdaad niet minder geweest maar er komt meer bij kijken.
Zuid-Europeanen zijn gewiekster, kunnen als de beste een scheidsrechter bespelen, meesters in tijdrekken en ook niet onbelangrijk: geluk hebben of juist geen pech..

Ik blijf het toch knap vinden dat Slot zeurt om allerlei vleugelspelers, en dat hij dan Nieuwkoop opstelt met 4 vleugelspelers op de bank, waarvan 2 door hem gehaald. Alsof we in het geld zwemmen.

22 februari 2024 om 20:12

Dat je dit niet snapt zegt genoeg natuurlijk

Hoop dat vanavond stengs weer eens wakker is en een behoorlijke wedstrijd speelt.

Nieuwkoop op rechtsbuiten blijf ik onbegrijpelijk vinden, is alleen puur om te verdedigen.

Heb er een slecht gevoel over…..

22 februari 2024 om 20:22

Nouja puur om te verdedigen. Ik heb Nieuwkoop op rechtsbuiten, overigens allemaal hoge intensiteit wedstrijden (psv, az), meer aanvallende impact zien hebben dan elke willekeurige andere rechtsbuiten in een flink lange periode daarvoor. Al die wedstrijden overigens gewonnen, mede dankzij Nieuwkoop. Dus ik vind het persoonlijk helemaal geen onlogische keuze, maar geeft wel de armoede weer op de vleugels bij Feyenoord. Mag duidelijk zijn dat dit niet is waar Feyenoord naar moet streven. En zeker met Paixao en Ivanusec die beter in vorm raken zou Paixao rechts, Ivanusec links mijn voorkeur hebben. Maar Slot kennende is hij blij dat het eindelijk weer de goede kant op gaat met Paixao en wil hij hem niet nu weer van positie wisselen

22 februari 2024 om 20:53

Vind ook zeker niet dat Nieuwkoop het slecht heeft gedaan, laat ik daar duidelijk in zijn.

Maar het is vaak in wedstrijden waar de tegenstander hun backs hoog staan of veel over de buitenspeler heen komen. PSV met Dest, AZ ( kan niet op ze naam komen ) en nu Roma met Spinazolla.

Er wordt zoveel gewisseld op de flanken, dat helpt de buitenspelers ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren