Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Appje toont aan: Steijn vroeg tóch zelf aan Mislintat om late aankoop’

Donderdag, 28 september 2023 om 16:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:52

Maurice Steijn blijkt weldegelijk in ieder geval enige inspraak te hebben gehad in het aankoopbeleid bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers wilde eind augustus aanvankelijk liever Nicolás Tagliafico terughalen, maar deed toen dat niet mogelijk was zélf het verzoek om Borna Sosa als alternatief binnen te brengen. Dat blijkt uit appverkeer tussen Steijn en Sven Mislintat, dat in handen is van Ajax-transfergoeroe Gerjan Hamstelaar, die zijn pseudoniem inmiddels heeft omgedoopt tot Klerry Hunstra.

De Deadline Day-transfer van Sosa, die overkwam van VfB Stuttgart, is omgeven door vraagtekens. De NOS onthulde dat de inmiddels ontslagen directeur Mislintat aan Sosa liet weten dat hij alleen naar Ajax kon indien hij op het allerlaatste moment van zaakwaarnemer zou switchen. Dat deed Sosa, die via agent Arthur Beck naar Ajax kwam. Beck blijkt drie procent van de aandelen te bezitten van Matchmetrics GmbH, een databureau waarvan Mislintat grootaandeelhouder is. Naar aanleiding daarvan startte Ajax een onderzoek naar alle transfers van Mislintat. De club wil weten of er sprake is van belangenverstrengeling.

Steijn werd vorige week na de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (3-3) op de persconferentie gevraagd of Sosa uit zijn koker kwam. "Sven is met Sosa aangekomen, zeker. Wij hebben wel aangegeven dat we het een goede speler vonden", aldus Steijn. De coach liet daarbij in het midden dat hijzelf op 31 augustus, na de persconferentie van ontluisterende return in de play-offs van de Europa League tegen Ludogorets (0-1 verlies), om Sosa heeft gevraagd in een appje aan Mislintat. De informatie over het appje komt van Hamstelaar en wordt bevestigd door Voetbal International.

Steijn wilde aanvankelijk Tagliafico hebben, zo bevestigt ook het Algemeen Dagblad. Mislintat deed op Steijns verzoek navraag bij de linksback van Olympique Lyon, die geen salaris wilde inleveren. Tagliafico zou het dubbele verlangen van het jaarloon dat Sosa opstrijkt in Amsterdam. Mislintat begon met de opdracht om te snijden in de salarishuishouding en vond Tagliafico daarom te duur.

Op 31 augustus, kort na de nederlaag tegen Ludogorets, besloot Steijn om een appje te sturen naar Mislintat. De trainer van Ajax vroeg of Sosa op Deadline Day alsnog binnengehaald kon worden. Mislintat had de naam van de Kroatische linksback als eerst laten vallen binnen Ajax, maar ook Steijn wilde hem dus op het allerlaatst graag hebben. De coach droeg daarbij de vrijgekomen salarissen van Davy Klaassen (Internazionale) en Francisco Conceição (FC Porto) als budget aan.

Steijn appte Mislintat dat hij met Jorrel Hato en Gaston Ávila slechts twee goede opties voor de posities van linkercentrale verdediger en linksback had. Daarmee serveerde de trainer van Ajax indirect Owen Wijndal (inmiddels verhuurd aan Royal Antwerp FC) en Anass Salah-Eddine af. Opmerkelijk genoeg verkoos Steijn afgelopen zondag tegen Feyenoord Salah-Eddine boven Ávila als invaller voor Sosa. "Dat was een bewuste sneer richting Mislintat", aldus Hamstelaar. Die avond werd de Duitse directeur ontslagen door Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Het gaat natuurlijk om de "sensatie" van het nieuws maar dit soort berichten zijn toch hartstikke prive?

28 september 2023 om 16:38

Ik denk dat mislintat wel het een en ander zal openbaren. Hij is natuurlijk keihard genaaid door Steijn. Ik denk dat die waar mogelijk via dit soort zaken Steijn nu ook te grazen wil nemen. Hopelijk leidt het tot het ontslag van deze Haagse proleet. Het is onbekend dat die er nog zit.

28 september 2023 om 16:43

Mislintat heeft Ajax en Steijn genaaid. Niet andersom

28 september 2023 om 16:44

Vooropgesteld heeft Mislintat ook vooral Ajax, Steijn en zichzelf genaaid (en waarschijnlijk proberen te verrijken). Maar dit appje zegt helemaal niets. Steijn wilde liever een Ajacied terug dan Sosa.

28 september 2023 om 16:55

Als Steijn gewoon voor de spelers was gaan liggen, zoals het een goede manager betaamt, was de hele storm nooit losgebarsten. Maar Steijn flikkert ze stuk voor stuk voor de bus om zijn eigen onkunde te verbloemen. Iedere Ajax waardige coach had met dit spelersmateriaal in ieder geval een organisatie weten neer te zetten. Steijn niet, die gaat op het moment waar het om draait lekker op Ibiza zitten.

De aankopen van Mislintat zijn nu al afgeschreven, maar misschien zijn ze zo slecht niet. VFB Stuttgart staat nu ook 3e in de Bundesliga. Plus het materiaal wat er al liep moet ook gewoon top eredivisie mee kunnen draaien. Indien er een coach met verstand van voetbal voor de groep zou staan.

Steijn heeft weken de tijd gehad en helemaal niets gepresteerd. Sterker nog, welke speler wil nog voor hem door het vuur? Een foute pass of een slechte helft en hij flikkert je voor de bus. Want het kan niet aan Maurice liggen toch? Volgens mij had Steijn direct door dat het voor hem te hoog gegrepen was, Ajax. Door de aandacht bij Mislintat neer te leggen verbloemt hij zijn eigen onkunde. Dat kan nu niet meer. Hopelijk is hij snel weg.

28 september 2023 om 16:57

Inderdaad en toen was de 1e en 2e keus van Steijn waarschijnlijk al naar een andere club gegaan ten tijde van dit appje

28 september 2023 om 17:04

Het was toch al ruime tijd bekend dat de salariseisen van Tagliafico niet binnen het nieuwe salarishuis pasten? Waarom blijven zeuren. Hij had net zo goed om Haaland en Bellingham kunnen vragen.

28 september 2023 om 17:26

@Eenopinie,

Ben benieuwd als er een andere coach komt, of het materiaal (lees: spelers) ook dan nog steeds zo slecht is.

Persoonlijk denk ik namelijk dat Sosa, Sutalo, Forbs, Mikautadze, Manssverk, Tahirovic en Boomen allemaal basis waardige spelers kunnen zijn.

Akpom is voor mij een twijfel, en Avila ken ik helemaal niet.

Ben wel benieuwd wat een meer stabiele coach hier van kan maken. Want winnen tegen Fortuna moet hiermee prima kunnen.

28 september 2023 om 17:49

@D-Bergkamp: dat gevoel heb ik ook enorm. Ik was al alles behalve voorstander van Steijn bij aanstelling (gewoon te checken in de posts bij de aanstelling). Ik denk écht dat met een goede coach (maar wie?) er zoveel meer uit te halen valt.

28 september 2023 om 18:19

@D-Bergkamp, ik vind jou altijd opvallend positief over de aankopen. Mag ik even inhaken.

Sosa kan wel aardig voetballen, vind ik een soort Blind-achtige speler. Kan niet echt verdedigen als linksback, maar vind hem voetballend wel sterk wat handig kan zijn in het spel van Ajax.

Sutalo, wat is hij allemaal aan het doen. Voetballend is het nog wel okee, hij dribbelt soms leuk in en komt redelijk rustig over aan de bal. Maar verdedigend? Hij loopt overal waar hij niet moet lopen, en waar hij moet staan is 'ie niet te vinden. Valt mij toch erg tegen na de vele miljoenen die aan hem zijn gespendeerd.

Forbs, zeker potentie, prima aankoop denk ik ook vanwege zijn opleiding bij Man City. Clubs zullen in de rij staan als hij een goed seizoen draait. Maar volgens mij kunnen we die op het conto van Kelvin de Lang schrijven (die werkzaam was in de City jeugd).

Mikautadze, is dat een spits? de keren dat hij speelde liep hij maar wat in het rond, leek totaal geen idee te hebben waar hij moest lopen om de bal te krijgen/gevaarlijk te worden. Daarom ook heel weinig van gezien aan de bal. Volgens mij is hij ook niet heel goed.

Mannsverk, kwam echt over als een amateur in die helft die hij mocht spelen. Totaal niet klaar voor het grote werk (dit was notabene een wedstrijd tegen Twente, prima team maar daar moet je als Ajax-speler toch niet van onder de indruk zijn).

Tahirovic, middels voorbijgestreefd door Vos.

Handelingssnelheid van Boomen valt mij wel heel erg tegen moet ik zeggen. Is een vrij trage speler die ook verdedigt als een watje (terwijl hij fysiek best imposant is). Tuurlijk, prachtige trap enzo, maar volgens mij hadden ze het goed gezien toen ze hem lieten gaan uit de jeugd. Komt imo tekort voor de basis.

Weet je wat het is, je kunt een paar van die spelers halen die gokjes zijn, die zich niet bewezen hebben op het hoogste niveau. Maar dit zijn er wel heel veel toch? Het is als voetbalclub veel verstandiger om ''proven'' spelers te halen zoals Arsenal bijvoorbeeld doet. Haal spelers waarvan je weet dat ze het niveau in ieder geval aankunnen, dat had je met transfers als Tadic, Blind, Klaassen ook. Dat stukje zekerheid. Dat mis je nu..

Overigens ben ik ook niet overtuigd van Steijn, vooral tactisch lijkt hij zeer beperkt. People managen, mmmh gaat ook niet heel lekker. Blijft er weinig van over.

edit* sorry voor dit boekwerk.

28 september 2023 om 18:48

@Dsquared

Ik ben positief omdat als je gaat kijken op basis waarvan de spelers gescout zijn, dan zijn het absoluut geen koekenbakkers.

Boomen statistisch de meest vooruit spelende middenvelder Ligue 1 en beker winnaar.

Sosa 115 wedstrijden Bundesliga met 35 assists

Forbs als 19 jarige debutant in de premier League O23 topscorer, MVP en tot beste speler competitie verkozen worden.

Mikautadze topscorer Ligue 2, met zowel links als rechts en zowel binnen als buiten de 16 goals.

Mannsverk stond echt bekend als heel groot talent in Noorwegen. Ook voor de interesse van Ajax al.

Ik kan simpelweg niet geloven dat als er een dusdanige groep talenten is die op een (iets lager) niveau hebben aangetoond met kop en schouders boven de rest uit te komen. Dat dit opeens allemaal volslagen pannenkoeken zijn geworden? Dat bestaat toch niet?

Alsof een Akpom (topscorer + beste speler championship) afgelopen seizoen opeens helemaal geen idee heeft wat hij met een bal moet?

Alsof een Sosa met 115 wedstrijden Bundesliga ervaring en vast international Kroatië opeens een druiloor is vergeleken met Teze/Dest van PSV?

En zelfs als 1 van de spelers totaal niet lijkt te kunnen voetballen. Het kan toch niet zo zijn dat meerdere redelijk bewezen spelers opeens nog geen KkD niveau aan kunnen?

Dan moet er wat anders mis zijn in mijn ogen..

28 september 2023 om 19:28

Ik ben het helemaal met je eens. Volgens mij zijn die spelers echt zo slecht niet. Het is de media die elkaar allemaal napraten. Dat valt me zo vreselijk tegen van een Van der Vaart en Affelay bijvoorbeeld. Die zouden beter moeten weten.

Ik denk dat een serieuze coach gewoon mee kan doen om de titel. Uiteindelijk heeft het allereerste besluit van Mislintat hem de das omgedaan. De aanstelling van Steijn.

Wat ik me afvraag, als alle journalisten na 45 minuten alle spelers al afschrijven, waarom gaan ze dan niet los op Steijn? Die heeft alle wedstrijden 90 minuten langs het veld gestaan. Toch, van met name de Telegraaf geen onvertogen woord. Waarom zou dat zijn? De heren daar wisten Ten Hag af te fikken dag na dag. Waarom Steijn niet? Wie zou het lek van Mike zijn?

28 september 2023 om 19:28

Van den Boomen speelde ook op een hele andere manier bij Toulouse. Als je meer vanuit de omschakeling speelt dan speel je natuurlijk meer vooruit als je een goede lange bal hebt. Bekerwinnaar zegt niks over hem as individu. Je ziet nu gewoon dat hij moeite heeft met het tempo.

Sosa is een back voor een 5-mans verdediging, geen 4-mans verdediging.

PL2 zegt niet zoveel, Ligue 2 ook niet. Je moet kijken naar hun specifieke kwaliteiten. Dan vind ik Forbs meer een speler voor de omschakeling en Mikautadze vind ik niet echt heel bijzonder qua kwaliteiten. In ieder geval niet voor 17 miljoen.

Mannsverk snap ik nog wel, maar alleen als Tahirovic niet gehaald zou worden want dat vind ik gewoon een matige speler en nu heb je 3 nummers 6.

Akpom was een goede afmaker vorig seizoen, maar als je hem niet in stelling brengt ga je niks aan hem hebben want in de kleine ruimte is hij te beperkt om zelf wat te creëren. Van zijn inzicht moet hij het ook niet hebben, want bij Middlesbrough dribbelde hij heel veel vanaf het middenveld zonder te passen.

Ik zie dat het vooral ongeloof is bij jou, maar als je de spelers specifiek bekijkt en verder dan statistieken kijkt dan is het allemaal niet zo gek. Avila, Sutalo en Mannsverk geloof ik wel in. Sosa kan alleen renderen als het verdedigend stabiel is en moet verdedigend zelf ook flink verbeteren, Akpom en Mikautadze zijn beide spitsen dus 1 van de 2 gaat het zonder twijfel niet redden en weinig spelen. 1 van de 2 zal wel waarde kunnen hebben als invaller eerst. Dat mag overigens ook wel voor 12 of 17 miljoen.

28 september 2023 om 20:20

@dsquared Jij beoordeeld spelers na een paar dagen mee trainen en voor de leeuwen gegooid worden in een elftal wat al totaal niet loopt. Lekker makkelijk om dan over aankopen te zeggen dat ze niet zo goed zijn. Zeker als je ze maar 1 a 2 keer hebt gezoen. Mikautatze kan zelfs vanuit het middenveld komen en kan prima voetballen. maar als je geen beelden van hem hebt gezien bij zn oude club en alleen maar af gaat op 1 invalbeurt....tja....

Mannsverk...3 dagen mee getraind. Komt in een elftal vol los zand. Knappe jonge die dan op zijn leeftijd de boel ff vlot gaat trekken. Kom op man.

28 september 2023 om 20:22

@ajax12321.......we hebben maar 1 6 en dat is mannsverk. De rest is helemaal geen 6. Dat was juist het probleem en daarom vroeg Steijn nog om een 6 op het laatst van de transferperiode.

28 september 2023 om 22:53

Vos heeft zeker de potentie om goed op 6 te kunnen spelen (maar hij is beter op 8 in mijn ogen). Met deze 2 heb je in ieder geval 2 opties en Tahirovic vind ik ronduit overbodig als je dat ziet. Ik vind hem zowel op 6 als op 8 tekort komen.

29 september 2023 om 08:14

Ga je het nou weer proberen om te zeggen dat Tahirovic geen 6 is. Ongelofelijk.

29 september 2023 om 14:46

Ja Soccerfan, ik ben wel van mening dat je meteen kunt zien of iemand kan voetballen of niet.

Mannsverk had niet de boel op sleeptouw hoeven nemen, maar hij kon het tempo/niveau echt niet bijbenen. Hij kan zich nog ontwikkelen uiteraard hè, maar hij kwam over als een amateur tussen de profs (bal die 2m van z’n voet stuitert, ballen over de zijlijn spelen bij een simpele pass).

Imo hoef je zulke spelers niet te halen, hebben we genoeg opties voor in de jeugd. Zijn Mannsverk of Tahirovic echt beter dan Vos, Fitz-Jim of Regeer? Ik betwijfel het..

Overigens heb ik wel beelden gezien van Mika, zag er niet heel slecht uit maar voor 15 miljoen, uit de ligue 2? Ik had het zelf niet gedaan. Het is afwachten hoe hij zich manifesteert op een hoger niveau (en als Ajax willen we eigenlijk CL-niveau spelers..)

28 september 2023 om 18:03

Wat boeit ons dat nou? Zijn wij van autoriteit persoonsgegevens of het publiek dat waarheid boven tafel wil? Lekker interessant dat het een prive gesprek is

Naja, eigenlijk niet heel schrikbarend toch? Die waardeloze Sosa kan wel uit de koker komen van Mislintat en kan ook Steijn het een goede speler hebben gevonden die navraagt of'ie nog komt? Klinkt vrij plausibel. Wel een hoop bombarie voor een speler die zowel voetballend als verdedigend gewoon zwaar te kort komt voor Ajax. Zoals trouwens de hele achterhoede. Ik zou het zelf oprecht beter doen.

28 september 2023 om 16:30

Nee inderaad, krijg meer het idee dat Steijn dacht dan maar die Sosa aangezien Tagliafico dus geen optie was in plaats van dat hij hem'graag wou hebben.' Beetje sensatie dit weer.

28 september 2023 om 16:58

@jur77 precies, hij had een linksback nodig, kreeg om een bizarre reden geen enkele speler die hij wilde dus ook niet Tagliafico en heeft toen, de wanhoop nabij, gedacht tja dan toch Sosa maar.

28 september 2023 om 16:35

Nee het geeft aan dat Steijn een deel niet heeft verteld aan de media. En ook aardig gelogen is over dat Steijn nauwelijks inspraak heeft.
Dat had hij dus wel over de spelers die Mislintat aanbood.

Daarnaast had Mislintat al aangegeven dat Tagliafico niet haalbaar was vanwege salaris eisen, maar ook dat was Steijn "vergeten" te vermelden toen hem ernaar werd gevraagd.

28 september 2023 om 17:06

Volgens mij is dat gewoon al duidelijk gezegd. Wij wisten allemaal al dat Nico te duur was en dat Steijn toen Sosa ook goed vond

28 september 2023 om 16:36

Sosa is meer dan een prima speler, alleen sneeuwt onder door geklungel van de slechtste trainer ooit.

Die Steijn is volgens mij gewoon een paard van Troje om Ajax kapot te maken

Ga niet Sven niet verdedigen, maar wel goed dat hij druk bezig was met het salarishuis. Zelfs Wijndal pakt meer dan Sosa die echt een goede back is

28 september 2023 om 16:42

Zelfs onder een slechte trainer trainer mag je heus wel iets laten zien. Sosa heeft alleen laten zien een vrij matige linksback te zijn.

28 september 2023 om 16:42

Naja, ik zie Sosa gewoon pure basis dingen op verdedigend gebied fout doen. Hij is niet zo slecht als Gaaei tegen Feyenoord, maar geeft wel die belachelijke pass als bijna iedereen voor de bal staat en Feyenoord uit de counter kan scoren.

Ik dacht dat Schreuder het paard van Troje was, maar je kan gelijk hebben dat dit de volgende is haha. Denk dat Ajax er alles aan gelegen is gewoon een Ajaxman voor de groep te zetten. Geen Dick Advocaat dus.

28 september 2023 om 16:50

Myvision

Hoe kan Sosa bij Kroatie en in de BL wel goed zijn?

Door voor het bus gooien van spelers, zijn zowat alle spelers verlamd geraakt.
Ze worden het veld ingestuurd met achterhaalde instructies (lange ballen op Brobbey), weten de looplijnen niet, waar ze druk moete zetten.

Allemaal zaken die getraind kunnen worden.

Steijn heeft selectie al een maand. Aantal van de basis zelfs veel langer.

Gooi die man er uit, en zet FdB maar tijdelijk voor de groep. Die zet wel een organisatie neer

28 september 2023 om 17:13

Mr krillin, net als dat afstand schot van afgelopen zondag? Kan je in de Bundesliga hebben gespeeld en international zijn van Kroatië, als je zulke fouten maakt kan je niet Steijn de schuld gaan geven.

28 september 2023 om 17:18

Hoeveel "slechtste trainers ooit" kan je hebben?

28 september 2023 om 17:21

Komt uit frustratie. Niemand looot goed, niemand goed vrij.

Het is gewoon echt heel slecht qua tactiek. Het slaat gewoon nergens op wat Steijn bedenkt.

Gisteren ook weer. Wat was nu plan van aanpak? Het sloeg helemaal nergens op.

28 september 2023 om 17:23

Dat is de antwoord op de prijsvraag.

We hebben al aantal kandidaten met oa Wouters, Blind, Schreuder en Hetinga

Alleen Steijn verslaat al deze slechte trainers met gemak. Twee vingers in zijn neus.

Hij laat met terugwerkende kracht zelfs die slechte trainers beter uitzien.

28 september 2023 om 17:33

@Marlinho
115 wedstrijden Bundesliga, met 35 assists. Dan moet je toch wel wat kunnen?

Sutalo, Hato, Sosa, Tahirovic, Manssverk. Zakken allemaal stuk voor stuk (ver) door de ondergrens. Het kan toch niet dat het allemaal prutsers zijn?

28 september 2023 om 17:53

Waarom kon Steijn het bij Sparta wel als hij de slechtste trainer ooit is? Er is heus meer aan de hand. Combi van talloze factoren.

28 september 2023 om 18:02

Sosa is een 5-3-2 speler. Bij Stuttgart rendeerde ie het beste als halve linker middenvelder in een 5 mans verdediging. Bij Kroatie is er altijd wel discussie geweest over Sosa in een 4-3-3 (zoals bij de Nations League) maar ze hebben nu eenmaal niet echt veel beter. Was de laatste 2 seizoenen ook niet zo goed als z'n eerste 2 bij Stuttgart. Het is niet voor niets dat Stuttgart 'm voor 8 a 10 miljoen laat gaan terwijl dat onder zn marktwaarde is (was ooit 2x zoveel).

28 september 2023 om 18:49

@JiskeFet382

Een andere speelstijl past misschien beter bij hem, maar dat betekent toch niet dat hij opeens helemaal niets meer kan..?

28 september 2023 om 16:43

Eens. Alleen wat hier wel uit blijkt is dat Steijn wel degelijk inspraak had in het halen van spelers, iedergeval stukje overleg hierin. In tegenstelling met wat er eerder beweert werdt dat deze twee heren helemaal geen communicatie hadden over te halen spelers en dat Sven zijn eigen koers vaarde.

28 september 2023 om 16:58

Vertel me eens hoe het kan dan dat hij het in Duitsland en in het Kroatisch elftal wel goed doet en het bij Ajax ineens niet meer kan? Het aparte is ook dat ik dit ook in context kan plaatsen met andere spelers die er ineens geen ruk meer van kunnen. En dan zie ik zelf eigenlijk maar één schuldige en dat is een falende trainer. Steijn moet weg wezen. Liever gisteren nog dan vandaag.

28 september 2023 om 17:27

Ik denk niet alleen falen trainer. Als je die jongens individueel aan een degelijk lopende groep toevoegt doen ze het ws prima. Ze zijn alleen niet in staat gelijk dragende speler in een groep los zand te zijn. De meesten gaan nog wel draaien, verwacht ik.

28 september 2023 om 17:26

Zolang Steijn er zit, is elke speler waardeloos. Steijn moet zsm z’n biezen pakken.

28 september 2023 om 18:51

Volgens mij mis je het hele punt. Het gaat hier niet om de kwaliteit vd de speler in kwestie. Los dat je wel erg snel en makkelijk in je oordeel bent. Hier wordt een groot deel vd berichtgeving in de afgelopen tijd toch wel in een iets ander perspectief geplaatst.

Vraag me af wie dit dan gelekt heeft. Als het een appje van Steijn aan Mislintat is zijn er maar twee opties toch?

Maar wat ik hieruit opmaak is dat Sosa is aangedragen door Mislintat. Steijn had een andere voorkeur maar vind Sosa uiteindelijk toch een goed alternatief. Dat is iets wat hij later ook in de pers bevestigd heeft. Weinig nieuws dus eigenlijk behalve dat Mislintat interne appjes aan het lekken is.

Toevoeging na lezen van de X berichten:
Lees nu dat het twitter account een aantal conclusies hiermee trekt:

1. Dit krijg je als je NIET doet aan wederhoor, en enkel benoemd wat past in jouw “verhaal”.
Volgens mij heeft Steijn gezegd in de media dat hij blij is met geboden alternatief Sosa dus deze conclusie klopt in mijn ogen niet.

3. Dit plaatst de transfer Sosa in een ander daglicht.
Mwah

4. ASE brengen over Avila was bewuste sneer richting Mislintat.
Wel mee eens

5. Steijn 100% ongeschikt voor Ajax.
is een mening die je kunt hebben maar niet op basis van dit bericht lijkt me.

28 september 2023 om 16:34

Mislintat natuurlijk. Die zal vermoedelijk alles eraan doen om Steijn in een kwaad daglicht te zetten, en heeft zelf momenteel niks meer te verliezen.

28 september 2023 om 16:37

Hoeft niet hoor. Kan ook makkelijk zo zijn dat de heren hun app verkeer naar derden hebben verstuurd. Een daarvan die het nu uitlekt.

Is dit echt nieuws? Hij wou er een LB back, vraagt aan de man die dat moet regelen of Sosa nog een optie is en dat antwoord is positief. Vind hier weinig schokkends aan. Steijn heeft zelf ook aangegeven het eens te zijn met de komst van Sosa.

28 september 2023 om 17:20

Ja dit is non nieuws. Wel kwalijk is het lekken. Vrees dat dit niet de laatste zal zijn. Steijn is next.

Volgens mij heeft Steijn dit al meermaals bevestigd. Liever Tagliafico, maar Sosa kon hij mee leven. Topic kan dicht, alleen maar sensatie dus.

Dat heb ik al eerder aangegeven toen Beck zei dat het verzoek van Steijn kwam dat dat niet Ierse gelogen is. Je wilt een speler, als je die niet kan krijgen om welke flut reden dan ook. Je blijft verzoeken, maar antwoord blijft nee. Je backs functioneren in de tussentijd niet. Dan is het logisch dat je op een gegeven moment zegt, die maar die Kroatisch internationale als dat nog mogelijk is. Deeeuuhhh. Hoeze verdraaien van de feiten in jouw voordeel.

ik dacht dat dit al bekend was?
zoals ook al bekend is dat ze eerst voor tagliafico aan het kijken waren, maar die was niet haalbaar. toen doorgeschakeld naar sosa.

Volkomen logisch dit. Snap de ophef niet.

Sven is aangekomen met Sosa. Steijn wilde Nico, die bleek te duur qua salaris. Steijn heeft daarna gevraagd om dan toch voor Sosa te gaan omdat hij weinig opties had (en zoals hij heeft gezegd) ook tevreden is met zijn kwaliteiten.

Dit hele gebeuren over die transfers: uiteindelijk staan er wel spelers die, in theorie, top vijf moeten kunnen spelen. En dus, crisis of niet, zal Steijn vanaf nu moeten aantonen dat er iets van een opwaartse lijn te bemerken valt: winnen bij RKC en niet verliezen bij AEK gevolgd door de volgende graadmeter: dat zal de wedstrijd tegen AZ moeten zijn. Stel, deze drie duels worden niks vanuit het perspectief van Ajax, dan is het krediet van Steijn ook wel verkeken, ongeacht welke spelers wel of niet gewenst of gevraagd waren.

De titel doet weer anders vermoeden dan dat je uit de tekst op kunt maken. Steijn heeft aangegeven dat Sosa uit de koker van Mislintat komt. Het bericht dat hier staat geeft alleen aan dat Steijn graag iemand ziet komen en als het mogelijk is dan is Sosa prima. Het is alleen vreemd (misschien wel een mes in de rug) dat tegen Feyenoord niet Avila maar SA in mocht vallen terwijl enkele weken daarvoor SA niet goed genoeg was.

Steijn moet er echt uit. Uiteraard is het bijna onmogelijk om van 11 aankopen vlak voor de deadline een ingespeeld team te maken maar krijgt het vertrouwen nooit meer terug, zeker niet bij alle aankopen van deze zomer. Hij krijgt dit niet meer op de rit. Gevalletje Schreuder die ze tijdens de WK hadden moeten ontslaan i.p.v. 2 maanden later toen alles verloren was.

28 september 2023 om 18:11

Van mij mag Steijn ook oprotten, hij had nooit trainer van onze mooie club mogen worden. Alleen het in verband brengen van Steijn met Ajax is al lachwekkend, laat staan hem nog echt eindverantwoordelijke maken ook.

Maar, wie wil je er dan neerzetten? Je kan nu en voorlopig wel uit je hoofd zetten dat we om het kampioenschap strijden, maar de weg omhoog moet wel snel gevonden worden.

Ik ken wel een paar namen voor de korte termijn, maar voor de lange termijn?

28 september 2023 om 20:19

Tot 2 jaar geleden zou het voor mij vloeken in de kerk zijn maar nu denk ik dat Dick Advocaat de perfecte oplossing is voor de korte termijn. Dit jaar dus.

Maar dat had hij toch zelf ook aangegeven. Nico was niet beschikbaar.
Het ziet er op dit moment niet echt goed uit, maar Sosa is echt geen koekenbakker, wel moet de organisatie een stuk beter voor zo'n aanvallende hoge back.

Ik heb echt altijd mijn twijfels over de echtheid van die appjes, net zoals die scams. Als ik mijn Whatsapp profielfoto verander in die van Mislintat en jij mijn nummer in jouw contactenlijst opslaat als Sven, dan lijkt het net alsof jij met de echte Sven Mislintat aan het praten bent. We maken samen even een dolletje, jij maakt wat screenshots en je kan blijkbaar de hele wereld (of VZ lezers) voor gek houden.

28 september 2023 om 18:11

Wil je nu zeggen dat je eigenlijk geen adelaar bent?

Dit is toch geen nieuws? Volgens mij zei Steijn laatst nog dat hij Sosa zag spelen voordat ze hem hadden gehaald en dat hij het een goede speler vond

Maar dit heeft steijn toch ook zelf gezegd, dat hij sosa een prima alternatief vond. Waarom moet zo'n vent daar dan nu weer interessant mee gaan doen.. alles voor een beetje aandacht

er zit een groot verschil tussen vragen om een extra speler, en het gedoe wat die mens allemaal heeft geflikt...

Steijn laat op alle fronten blijken dat hij totaal ongeschikt is als trainer van Ajax op dit moment. In plaats van de rust te bewaren en in ieder geval achter de spelers te gaan staan heeft hij zich in een paar weken tijd compleet onmogelijk gemaakt voor de positie. Hij zal het toch echt tot de winter moeten doen met de spelers die voorhanden zijn. Beter ze het vertrouwen te geven (al is het maar gespeeld) dan willen ze in ieder geval nog voor je werken. Maar het lijkt erop dat hij toch echt alleen aan zijn eigen positie denkt en die het liefst wil zekerstellen door zich te blijven indekken en af en toe in te grijpen op de emotie van de supporters. Hij is gewoon te onervaren en te licht voor deze functie. Ajax is nu gevaar bij een ervaren trainer die de rust bewaard en de spelers zoveel mogelijk uit de wind houdt en een duidelijk spelplan voorschotelt dat vastigheid kan bieden. Dit alles doet Steijn juist compleet anders en imo verkeerd.

Ik denk dat mensen nu ook bewust aan het lekken zijn, een puinhoop daar.

Steijn wilde ook na al Tahirovic gehaald te hebben, nóg een extra 6, terwijl je Vos al had.

Hij probeert al lange tijd zijn straatje schoon te vegen. Heel opzichtig ineens allerlei jeugd erin terwijl hij daar nooit vertrouwen in had.

28 september 2023 om 17:28

Sterker nog, Vos was er nog lang niet klaar voor en zou misschien een goede back zijn.

Als die man lef had, zou hij vanaf begin met Vos spelen.
Had je middenveld Vos vd Boomen en Taylor in begin gehad (en later Berghuis na schorsing).

Dan met Gorter (bron van onrust), Rensch, Hato, Vos, vd Boomen, Taylor, Berghuis, Bergwijn en Brobbey zou hij groot kern van 9 NL spelers hebben die ingespeeld zouden zijn. Dan beetje voor beetje andere spelers inpassen. Een Sosa en Sutalo.

Tahirovic had hij ook vanaf het begin, begon goed maar werd met de week onzekerder.

28 september 2023 om 17:37

Op Bergwijn na stond dit elftal er zondag ook vanaf de aftrap en nog steeds gingen de meest kinderlijke dingen mis.

Die vd Boomen is echt niveau FC Utrecht, Vos is gewoon een A-junior die teveel gele kaarten nodig heeft om persoonlijke fouten goed te maken, Gorter staat over twee jaar te keepen bij Cambuur en Rensch.. nouja, laat maar.

Ik snap dat het de eerste keer was dat ze samenspeelden, maar dan nog steeds mag je verwachten dat er een bepaalde organisatie wordt neergezet op het middenveld. Alles ontbrak echter, onthutsend.

Dit is de druppel. Als dit niet het eerste onderwerp van het journaal wordt, dan weten we het ook niet meer!

Als je even op de tijdlijn van die Hamstelaar krijgt dan krijg je nou niet bepaald de indruk dat hij Steijn gezind is haha.

Vind het echt non-nieuws. Steijn vraagt of hij nog komt, Mislintat rond het af, wat is het issue dan?

Leuk stukje voor de bühne, maar dit was al bekend. Grappig dat nu Mislintat weg is, er spontaan aan de poten van Steijn gezaagd word door de media.

Er zal nu wel.meer bagger boven water komen. Ik hoop dat Michael van Praag komt puinruimen en opbouwen.

Is toch niks nieuws? Steijn wilde Tagliafico, Misluktdat vond m te duur. Bij gebrek aan alternatieven dan maar Sosa

Vroeger kon je rustig wat leugens ophangen, tegenwoordig wordt je nagenoeg altijd ontmaskerd

En wat leren we hiervan?

Dat of Steijn of Mislintat het appje heeft doorgestuurd...
En waarom zou Steijn dit doorsturen om zichzelf af te schieten?

Kortom.... Mislintat is na zijn ontslag nog even aan het roeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren