Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Analisten adoreren Nederlander: ‘Beetje Messi-achtig, zo verschrikkelijk goed’

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst en Jan Boskamp zijn diep onder de indruk van Xavi Simons, zo vertellen zij bij RTL 7 tijdens de voorbeschouwing op het knock-outduel tussen RB Leipzig en Real Madrid. De Nederlander presteert uitstekend bij de Duitsers en was van grote waarde in de groepsfase van de Champions League.

“Daarvoor ga je naar het stadion”, opent Boskamp zijn lofzang. Al snel worden beelden getoond van een wonderschone treffer van Simons. Tegen Rode Ster Belgrado (3-1) draait de technicus bij zijn man weg en schiet hij de bal op heerlijke wijze in de kruising.

“Kijk, dit vind ik ook zo mooi”, begeleidt Boskamp de beelden van het doelpunt van de Nederlander. “Uit stilstand, hop, weg. Hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen.”

Boskamp herinnert zich dat hij een achtjarige Simons, toen nog spelend in de jeugd van FC Barcelona, voor de camera zag verschijnen bij Barça TV. “Hij kwam zo zelfverzekerd over, zo veel lef had hij in het voetbal en op hele jonge leeftijd ging hij al bij het eerste meetrainen.”

De studio concludeert dat daar al de bravoure van Simons zichtbaar is. “Maar het is soms ook een ettertje”, vervolgt Boskamp. “Dan wacht hij op je en dan kan ik me best voorstellen dat een speler hem een keer een pegeltje geeft.”

“Maar de acties die hij maakt, daaraan kan je zien dat hij met grote spelers heeft gespeeld, ook bij Paris Saint-Germain.” Dan worden de beelden van het doelpunt nog één keer getoond. Van Bronckhorst doet het doelpunt denken aan niemand minder dan Lionel Messi. “Een beetje Messi-achtig”, stelt hij.

De analisten buigen zich vervolgens over de vraag of Simons, die in de zomer weer terugkeert bij PSG, in Frankrijk niet gewoon een basisplaats verdient. "Ik denk dat die vlieguren maken bij PSV hem goed heeft gedaan", vindt Gio.

"Hij heeft een opleiding gehad bij FC Barcelona, bij Paris Saint-Germain met al die sterspelers getraind. Misschien dat het (een basisplaats bij PSG, red.) in de toekomst gebeurt." Boskamp sluit het in elk geval niet uit. "Daar (bij Leipzig, red.), een sterkere competitie, blinkt hij ook uit. Dat ventje kan zo goed voetballen", besluit de analist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we hopen dat Xavi niet het omgekeerde podolski effect gaat hebben in oranje maar dat we daar ook mogen genieten van zijn kwaliteiten

13 februari 2024 om 21:18

Omgekeerde Podolski-effect is natuurlijk het Seedorf effect. Overigens heb je een heleboel spelers die als ze een oranjeshirt aantrekken ineens niet meer kunnen voetballen, zelfs in de huidige selectie. Noem een de Ligt, noem een koopmeiners en zo heb je er nog wel wat meer.

13 februari 2024 om 21:30

Als ik hem was zou ik meteen tekenen voor een Seedorf-effect!

Zonder gein, dit is het absolute toptalent van NL. Definitie van een wonderkid want ik kan me de hype en Youtube videos nog wel herinneren. Knap hoe hij zichzelf telkens uitdaagt en klakkeloos een nieuw niveau aantikt.
Ik weet nog dat hij eens speelde bij PSG als 15/16 jarige en ik dacht dat hij het nooit zou maken. Mooi om nu te zien dat het er daadwerkelijk uitkomt en laten we bidden dat in de toekomst ook voor Oranje geldt.

13 februari 2024 om 22:09

Bewust niet het Seedorf effect gekozen, die vind ik toch niet helemaal passend is want Seedorf is een grootheid.

13 februari 2024 om 22:39

Helemaal eens, maar helaas in het Nederlands elftal nooit zo goed als in het buitenland. Om die reden ook meer gerespecteerd in het buitenland dan hier denk ik.

Stelletje opportunisten!

Laatste tijd niet meer zo op dreef dus ik denk dat hij beter nog een paar seizoenen hier kan ballen. Laten we vooral niet overdrijven, in Oranje is het allemaal ook nog niet zo geweldig.

13 februari 2024 om 21:55

Heel oranje is niet geweldig.....

13 februari 2024 om 22:17

Das nogal een understatement. Hij is in Oranje dramatisch.

Begon bij Leipzig stormachtig, maar vind hem de laatste maanden eigenlijk een beetje stagneren in zijn ontwikkeling. Is in veel Bundesliga wedstrijden vrij anoniem.

13 februari 2024 om 23:07

Die jongen is ook pas 20 jaar, dat moeten we niet vergeten. Dat je dan moeizaam start in Oranje en wisselvalligheid kent, dat is niet zo gek. Bovendien is het momenteel ook niet makkelijk als jong aanvallend talent in Oranje. Je bent nogal op jezelf aangewezen.

Wel grappig dat deze jongen in Spanje is opgeleid. Zie je aan alles. Zijn bluf, techniek, arrogantie, maar ook dat absurde arbeidsethos. In Nederland had hij nooit profvoetbal gehaald. Daar hadden onze jeugd trainers wel voor gezorgd.

13 februari 2024 om 22:14

Ja klopt, in Nederland had je nooit voetballers met bluf en techniek. Is geen enkele Amsterdamse club groot door geworden 🫠

13 februari 2024 om 22:37

Je kunt zeggen wat je wilt, maar de laatste 15 jaar is er geen aanvallende topper meer doorgebroken.

13 februari 2024 om 22:38

Is anders wel veel te lang geleden dat die werden opgeleid, na van der Vaart en Sneijder heeft Ajax alleen nog Eriksen opgeleid die een beetje in die categorie past. En die kwam pas op zijn 15e oid over als ik het me goed herinner.

13 februari 2024 om 23:23

Ja joh? Noem eens een speler sinds vd Vaart & Sneijder die op dit niveuw zn klasse laat zien?

14 februari 2024 om 02:59

@Bereta, Frenkie? Mits die mee telt ivm de hele wel/niet jeugdspeler discussie die altijd rondom hem ontstaat.

14 februari 2024 om 03:19

Weet jij of Frenkie ooit een wedstrijd gespeeld heeft bij Ajax A1? Ik kan het nergens vinden online.

14 februari 2024 om 09:20

Op het niveau Leipzig? Ziyech, Memphis, Gakpo, De Jong vast nog wel meer. Xavi piekt idd vroeg, maar zullen we ff wachten met de Messi vergelijking tot ie een betere interland speelt dan Ruben Schaken? Hij is de laatste maanden ook zeker niet weergaloos bij Leipzig. Nederlandse analisten kijken gewoon geen Duits voetbal (waarom zou je ook).

14 februari 2024 om 11:15

@acm: Nee, Frenkie de Jong heeft geen enkele wedstrijd voor een jeugdelftal van Ajax gespeeld - enkel voor Jong Ajax in de 1e divisie. A-junioren heeft hij enkel voor Willem II / RKC gespeeld.

14 februari 2024 om 14:21

Thanks

13 februari 2024 om 23:29

@bereta, je ziet ook echt dat hij in Frankrijk is opgeleid. Fysiek zit ie zo goed in elkaar. Duels aangaan, onvermoeibaar: de meesten in Nederland hebben gelijk issues als ze zoveel achter elkaar spelen op die leeftijd en ook later in het seizoen merkte je niets aan hem. Die combinatie maakt hem echt heel compleet

Xavi speelt een prima pot tot dusver, maar er is maar 1 speler Messi-achtig op het veld en dat is Brahim.

Ik vind dat argument dat hij met grote spelers heeft gespeeld een beetje simpel. Die jongen is gewoon goed, maar je merkt ook wel dat hij nog moeite heeft als hij met grote spelers speelt. Dat is ook niet gek als je pas 20 jaar bent. Het zou eigenlijk absurd zijn als hij op die leeftijd al een consistent seizoen bij een club als Leipzig zou spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren