Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amsterdamse profvoetballer in de problemen: ‘Wekelijks iemand bedrogen’

Laatste update:

De twintigjarige profvoetballer Divaio K. heeft in het afgelopen jaar meerdere jonge meisjes en vrouwen slachtoffer gemaakt van oplichting, zo schrijft Het Parool in een uitgebreid achtergrondverhaal. De centrumspits, die zijn jeugdopleiding genoot bij ADO Den Haag, FC Utrecht en Vitesse, deed zich voor als promotor die kaartjes of gastenlijstplekken kon regelen voor feesten, festivals en concerten, om vervolgens niet te leveren.

Een woordvoerder van de Chicago Social Club en Jimmy Woo vertelt tegenover de Amsterdamse ochtendkrant meer over de problematiek. “We hebben wekelijks vrouwen aan de deur, omdat Divaio K. ze iets beloofd heeft." Ook de Amsterdamse Supperclub heeft last van deze praktijken.

K. bood zichzelf in oktober vorig jaar aan om feesten te promoten, in ruil voor gastenlijstplekken. Volgens de woordvoerder ging dat al snel mis. “We ontvingen berichten van vrouwen die naar eigen zeggen op de gastenlijst zouden staan volgens K. en daar ook geld voor hadden betaald, maar er niet op stonden.”

De Amsterdamse club besloot direct actie te ondernemen. “We hebben hem daarop aangesproken. Hij zei dat hij het zou oplossen, maar we hebben wel direct besloten niet meer met hem samen te werken.”

Toch hebben de Amsterdamse nachtclubs nog wekelijks last van de problematiek die K. veroorzaakt. Wanneer de aanvaller door vrouwen wordt geconfronteerd, gebruikt hij iedere keer hetzelfde excuus. “Hij zou met het promoten gestopt zijn omdat hij zich ging ‘focussen op zijn voetbalcarrière’”, schrijft Het Parool.

K. teistert niet alleen de Amsterdamse nachtclubs. “Ook zegt hij kaartjes te hebben voor grote feesten en festivals zoals Awakenings, Mysteryland en concerten van Neo en Zara Larsson. Na betaling van een tikkie van vaak meer dan honderd euro ontvangen slachtoffers echter niets.”

Het aantal slachtoffers is groot. “Een WhatsAppgroep met (jonge) vrouwen die slachtoffer zijn geworden van K. heeft inmiddels meer dan veertig leden die uit heel Nederland komen. Velen denken dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.” Volgens Het Parool heeft geen van de vrouwen nog aangifte gedaan.

Sinds 2019 stond K. enkel onder contract bij buitenlandse clubs. In Italië speelde hij voor Frosinone, in Portugal voor CF Estrela Amadora en in Denemarken bij Hellerup IK. Inmiddels zit K. al even zonder club, nadat zijn contract op Malta bij Gudja United FC begin juli ten einde kwam. K. zelf heeft het artikel van de krant ingezien, maar wilde geen reactie afgeven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig wordt zijn achternaam afgekort, zodat we niet weten over wie het gaat. Met een voornaam als Divaio en alle informatie in het artikel is dat echt niet te achterhalen...
Maar heeft dit echt nieuwswaarde omdat het iemand betreft die een beetje half profvoetballer is (geweest)?

24 februari 2024 om 09:51

Inderdaad wat schiet zoiets eigenlijk op? Als je Divaio K intypt krijg je van Google zelf ook al Divaio Kolf als suggestie.

24 februari 2024 om 10:03

Weef, voor mij zit de nieuwswaarde er vooral ook in dat ook jonge vrouwen, opgegroeid in een digitaal tijdperk, slachtoffer worden van oplichting. Voor mijn werk houd ik mij o.a. bezig met Digitale Veiligheid en oplichting. Deze week nog een ochtend gepland voor 60+ senioren, over phising, datingfraude etc. Zo lees je, als iemand maar goeie praatjes heeft aan de ene kant en het verlangen aan de andere kant is te groot, dan is nog steeds een hele grote groep in staat om voor honderden euro's het schip in te gaan.

24 februari 2024 om 10:28

Ok maar dat is eerder een artikel voor een dagblad. Zeer weinig relatie tot voetbal (dit artikel).

25 februari 2024 om 12:49

Volgens mij zijn er dan wel 'betere' voorbeelden te bedenken dan een eenling die fraude pleegt met toegang tot clubs. Als dit een random persoon was geweest (wat het eigenlijk ook is) had dit niet de nieuwsmedia gehaald.

24 februari 2024 om 10:57

Nu zijn er in elk geval een heleboel jonge vrouwelijke Voetbalzone leden op de hoogte

24 februari 2024 om 11:37

Dat was precies wat ik dacht. De combinatie van Divaio en de club op Malta bracht mij op flashscore bij een 20 jarige voetballer, die door McMulenga genoemd wordt. Tot zover de privacy van deze persoon. Je zou zeggen dat als je iemands privacy respecteert, je geen naar de persoon herleidbare informatie noemt. Nu is ongeveer alles genoemd, behalve een paar letters van de achternaam.

Zijn vader kon je overal brengen als voetballer, als ie zelfs zijn zoon niet meer ergens onder kon brengen, weet je wel dat zijn carriere mislukt is

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren