Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ambitieus NEC overweegt vertrek uit De Goffert én Nijmegen'

Laatste update:
/

NEC wil vóór 1 januari duidelijkheid hebben over de overname van stadion De Goffert van de gemeente Nijmegen. Volgens de Gelderlander is een vertrek uit de thuishaven én Nijmegen 'een reële optie' als de onderhandelingen vastlopen. NEC verkocht het Goffertstadion in 2003 voor twaalf miljoen euro aan de gemeente.

NEC is met verhuurder Nijmegen al lange tijd in gesprek over modernisering van het stadion. Het complex voldoet niet meer aan de huidige eisen, op commercieel vlak kunnen er geen vorderingen meer worden gemaakt, maar de renovatie staat bij de club al sinds 2007 op de agenda. De laatste renovatie vond in 2000 plaats. Externe financiers willen de meest recente bouwplannen van twintig miljoen euro voor hun rekening nemen.

NEC wil graag weer eigenaar van het stadion worden, maar De Goffert, inclusief grond, staat bij de gemeente voor ruim negen miljoen euro in de boeken. Voor de Nijmeegse gemeenteraad is dat het uitgangspunt bij bepalen van de verkoopprijs. De Nijmeegse club is echter van mening dat de waarde van het complex veel lager is: twee tot vier miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor 12 miljoen verkocht en voor max. 4 miljoen terugkopen? Is de Goffert zo enorm afgezakt en verouderd of is dit weer creatief op zoek naar staatssteun?

27 oktober 2015 om 08:48

Dat is precies wat bij mij ook als eerste opkwam.

27 oktober 2015 om 11:09

Het eerste dat mij tebinnen schoot: leuk machtsmiddel, want de gemeente kan geen kant op. Als NEC echt zou verkassen, eventueel zelfs de stad uit, dan zou de gemeente plotseling met een waardeloos stadion zitten, want wie gaat De Goffert dan huren? De gemeente heeft dan weinig keus en moet bijna wel akkoord gaan met de verkoop voor een spotprijs. Leuke spelletjes zijn dat...

27 oktober 2015 om 11:29

Het stadion is inderdaad sterk verouderd. Daarbij gaat NEC helemaal niet de stad uit en dreigen ze daar ook niet meer. Lees: http://www.rtlnieuws.nl/sport/nec-dreigt-met-vertr... (eventueel tip voor Voetbalzone.nl, om dit up-te-daten).

In 2003 voor 13 miljoen verkopen, en het nu willen terug kopen voor 2 tot 4 miljoen?? Gaat de gemeente dan waarschijnlijk dus dik geld kosten....!
En vervolgens de gemeente ook nog eens onder druk zetten door te dreigen met vertrek....
Nou gemeente poot lekker stijf houden en laat ze maar de verkoop prijs op tafel leggen. Suikeroom boekhoorn kan het wel missen!!

27 oktober 2015 om 08:41

Correctie 12 miljoen...

27 oktober 2015 om 08:54

Boekhoorn heeft net die panda's uit China betaald, lijkt me toch een leuker gebeuren dan met de Nijmeegse gemeente steggelen over een verouderd Goffert-stadion.

Maar de huidige situatie m.b..t. het stadion is niet wenselijk. NEC moet als ik het goed heb naast de huur ook nog het onderhoud van het stadion betalen, gemeente doet daar helemaal niks aan.

27 oktober 2015 om 12:58

Goffert is/wordt anders wel het paradepaardje van de gemeente Nijmegen. Veel bedrijven, (station ligt er al) en wijken zullen daar de komende jaren gebouwd gaan worden.

Stadion ziet er ook verpauperd uit met dat lelijke beton. Maar een daling van 12 naar 3 mil is wel extreem.

NEC overweegt een vertrek uit Nijmegen? Haha, dat kan niet waar zijn! En waar zouden ze dan naartoe willen? Een dorpje in de omgeving: Weurt, Beuningen, Lent? Of wat verder weg van Vitesse richting het zuiden? Heumensoord of Cuijk? Ze zien NEC al aankomen! En hoe dat kan klinkt, de pak-hem-beet Valburgse voetbalclub Nec!

27 oktober 2015 om 09:18

Waarschijnlijk naar een bedrijventerrein bij Wijchen

27 oktober 2015 om 09:21

Zal inderdaad wel aan de rand van de stad zijn dan, ze gaan heus niet helemaal weg naar een ander dorp.

27 oktober 2015 om 12:01

Wijchen zou toch echt wel een ander dorp zijn..

27 oktober 2015 om 12:05

Ligt toch gewoon tegen mekaar aan. Als het dan tussen Nijmegen en Wijchen is, is het toch eigenlijk nog gewoon bij Nijmegen? Anders zou het zijn als het helemaal aan de andere kant van Wijchen zou zijn.

27 oktober 2015 om 12:33

Zo'n gebied als Bijsterhuizen(industrieterrein waar het hoogstwaarschijnlijk om gaat) ligt idd heel dicht tegen Nijmegen aan, gewoon aan de rand. Ben je zo. Weet niet of het exact binnen de stadsgrenzen van Nijmegen ligt maar dat boeit me eerlijk gezegd ook niet. Volgens mij hebben wel meer clubs hun stadion aan de rand van de stad zitten.

27 oktober 2015 om 10:22

Boekhoorn heeft al een heel groot stuk grond gekocht bij bijsterhuizen. Dus mocht het zover komen dan zouden ze daar gaan voetballen.

27 oktober 2015 om 10:26

Ben benieuwd of de naam dan ook aangepast wordt naar bijv. WEC of BEC aangezien Nijmegen dan niet meer toepasselijk is.

27 oktober 2015 om 10:38

NEC staat voor Nijmegen Eendracht Combinatie. Wat dus een fusieclub is tussen de clubs Nijmegen en Eendracht. Dat zou nog altijd het geval zijn mochten ze verhuizen.

27 oktober 2015 om 10:55

Hoezo Bijsterhuizen ligt ook aan de rand Binnen de stadsgrenzen van Nijmegen. Alleen dan krijg je net zoals alle andere clubs dat je niet meer in het Hart van een stad ligt maar aan de rand..

27 oktober 2015 om 13:34

Ze blijven hoe dan ook in Nijmegen is al gezegd, staat alleen niet hier op de site.

27 oktober 2015 om 19:31

Hockeyclub Arnhem ligt ook in Velp. Ook niet geheel logisch he?

Ongeloofwaardig dreigement. Waar moeten ze heen met die club? En die prijs voor dat stadion. Hilarisch.

27 oktober 2015 om 09:10

@Sander80: ik denk dat ze dezelfde constructie met het Gelredome kunnen doen als AC en Inter met San Siro. Het is in ieder geval lekker dichtbij. Ter verduidelijking aan alle reageerdeers, ditis sarcasme.

Nou dit is een voorbeeld van gemeente steun. 12 miljoen verkopen, en voor 4 miljoen terug kopen.

En dat ze uit Nijmegen willen is natuurlijk een dreigement die nooit wordt doorgezet.

27 oktober 2015 om 10:10

Denk niet dat de gemeente hiermee akkoord gaat. En een compleet nieuw stadion lijkt me voor NEC een veel duurdere optie, dus als ze wat willen moeten ze toch beter onderhandelen met de gemeente.

27 oktober 2015 om 11:52

Tja, ik weet niet wat een nieuw stadion en alles wat daar bij komt kijken precies kost. Je zou zelfs kunnen stellen dat een nieuw, groter, moderner stadion meer oplevert dan een gerenoveerde Goffert, maar dat terzijde. Maar de huidige constructie is voor NEC al duur hoor, naast de stadionhuur van 7 ton moet de club ook nog zelf het stadion onderhouden. Als je dan wil renoveren, hetgeen al een flinke smak geld zal kosten en daarbij ook nog 9 miljoen af moet tikken om het stadion überhaupt in bezit te krijgen...... Das pittig. Het is echt dat hier het sentiment meespeelt van dat men in de Goffert wil blijven, anders denk ik dat men dit dreigement al een stuk eerder had verstuurd en eventueel ook uitgevoerd.

27 oktober 2015 om 14:04

Zoals ik het stuk lees hoeven ze het stadion niet te kopen, het is iets wat ze graag willen. Ze kunnen het ook laten renoveren zonder het in bezit te hebben. En die huur prijs? Dat is de consequentie van de verkoop in het verleden toch?

Ben benieuwd hoe deze soap zich ontwikkeld.
Als NEC dit lukt,doen ze natuurlijk goed zaken,mooi goedkoop stadion.
Wie zou dit dan gaan voorschieten.
Meneer van Boekhoorn misschien?

27 oktober 2015 om 13:20

Boekhoorn onder andere ja, maar die willen dat gewoon betalen voor NEC inclusief renovatie van 20 miljoen. Geen rare leningen dus. Zou mooi zijn als het aantal van 12.500 naar 16.000/17.000 zou gaan. Seizoenkaarten en kaarten goedkoper en je hebt het mooi voor elkaar.

Het is voor de gemeente goedkoper om die 2-4 miljoen af te schrijven dan het verlies maken van 9 naar 4 miljoen. Wat een misselijk dreigement van 'nijmegen Eendracht Combinatie'.

27 oktober 2015 om 11:14

Uh nee. Of het stadion is nog 4 miljoen waard, zoals NEC stelt, of het stadion is vrijwel waardeloos en de stad is misschien wel zijn club kwijt (al lijkt dat me sterk). De gemeente wordt aardig onder schot gehouden door NEC, vind je niet?

27 oktober 2015 om 11:45

Precies gewoon die grond verkopen aan iemand anders en die 2/4 miljoen niet accepteren.

Ik dacht eerst aan een verlate 1 april-grap. Of misschien aan een vervroegde? Wie zou dat eigenlijk niet willen: Een stadion met achterstallig onderhoud in 2003 voor 12 miljoen verkopen. Waarmee het toen noodlijdende NEC van de ondergang werd gered. En hetzelfde stadion 12 jaar later voor 2 a 4 miljoen Euro's terugkopen. Ik kom niet meer bij. Ik kan me niet voorstellen dat dit idee door de belastingbetalende burgerij van Nijmegen met applaus en hoeragejuich zal worden ontvangen.
En wat betreft het verholen dreigement om uit Nijmegen te vertrekken. Tsja, waar zul je dan naar toe willen. Misschien naar Arnhem om samen met Vitesse de Gelredome te gaan bespelen? .

Men moet het denk ik niet te letterlijk nemen dat men NEC eventueel wil vertrekken uit Nijmegen, ze zullen dan waarschijnlijk een industrieterrein in Wijchen gaan gebruiken. Das praktisch Nijmegen, ben je zo.

Verder lijkt me dit niet veel meer dan een spel van vraag en aanbod. Gemeente zal niet snel NEC iets tegoed doen mbt de prijs om de schijn van staatssteun tegen te gaan. Maar ik snap NEC ook wel dat die geen 9 miljoen geen betalen om vervolgens nog eens de boel volledig te gaan renoveren. Dat kost ook gewoon veel.

27 oktober 2015 om 09:43

Dat NEC meteen wil gaan verbouwen, wil natuurlijk niet zeggen dat de belastingbetaler met een fooi moet worden afgescheept. Dan betalen zij namelijk een deel van de verbouwing en dat heet staatssteun.

27 oktober 2015 om 11:04

En daar willen ze dan zelf een stadion gaan bouwen, met welk geld? Banken lenen niets aan voetbalclubs. De gemeente Nijmegen zal met de Goffert blijven zitten en geen stuiver willen bijdragen aan de bouw van een nieuw stadion. Gemeente Wijchen lijkt me niet de middelen te hebben. Misschien wil Achilles de accommodatie delen. Zij spelen immers op de vrijdag

27 oktober 2015 om 11:19

'Externe financiers willen de meest recente bouwplannen van twintig miljoen voor hun rekening nemen'

Dit staat in het artikel. Lijkt me dus vrij duidelijk met welk geld NEC zal gaan verbouwen of bouwen.

27 oktober 2015 om 13:06

@stef stuntpilo
In de tekst staat al dat er externe financiers zijn. Denk aan Boekhoorn, regio bedrijven en co.

Lijkt me totaal geen reeel dreigement. NEC heeft helemaal geen geld om zelf ergens een nieuw station te laten bouwen. En waar zouden ze dan heen willen? Westelijk zit Vitesse al, zuidelijk is Noord Brabant al overvol met clubs, oostelijk is de grens.

27 oktober 2015 om 11:28

Natuurlijk is het niet reëel, NEC wil ook helemaal niet weg uit Nijmegen of de Goffert. Ze zeggen dit alleen om wat druk op de gemeente te zetten. De gemeente wil graag zoveel mogelijk terug krijgen voor het stadion, NEC heeft geen zin om de 9 miljoen te betalen voor een verouderd pand waar ze dan nog voor 20 miljoen moeten renoveren. Uiteindelijk zullen ze ergens in het midden uitkomen, zo rond de 6, en dan zijn beide partijen tevreden. Dat is wat ik in elk geval denk wat er gaat gebeuren.

27 oktober 2015 om 11:40

Een echt vertrek uit Nijmegen zelf zal niet reëel zijn nee, maar een vertrek uit De Goffert weldegelijk. Het is een prachtige locatie tussen de bossen maar de club moet ook verder. Dat valt wat mij betreft echt niet uit te sluiten hoor, dan gaan ze 'gewoon' naar Bijsterhuizen en laten ze de gemeente achter met de huidige Goffert.

Maar een compromis zoals jij stelt ligt ergens wel in de lijn der verwachting. Echter denk ik dat de gemeente niet zo snel de prijs zal verlagen want dan krijgen ze weer het verwijt van staatssteun en dergelijke. Daar zal de moeilijkheid zitten. En ik snap de gemeente ook nog wel tot op zekere hoogte. Maar ik snap NEC ook dat ze niet eerst 9 miljoen gaan betalen om vervolgens de hele Goffert te gaan renoveren, zou ik ook niet doen. Dan kunnen ze misschien beter een nieuw stadion bouwen. Wat sommige mensen vergeten is dat NEC zelf het onderhoud moet doen, de gemeente betaalt daar geen cent aan mee.

27 oktober 2015 om 13:05

Precies wat ik ook denk dat er gaat gebeuren. NEC gaat bewust heel laag zitten met de prijs en probeert met de optie Bijsterhuizen de prijs van de gemeente naar beneden te halen. 6 a 7 miljoen zal er uiteindelijk betaald worden en NEC kan renoveren en uitbreiden en de gemeente Nijmegen houdt een van haar uithangborden in de stad.

In 2003 was het stadion drie jaar gerenoveerd en kwam het woord crisis nog niet voor in Nederland. De verkoopprijs toen is dus te verklaren. Dat het stadion nu voor 9 miljoen in de boeken staat, lijkt mij aan de hoge kant, gezien dat het stadion 15 jaar geleden de laatste grote opknapbeurt heeft gehad en de crisis de vastgoedmarkt ook heeft aangetast. NEC zal natuurlijk beginnen met het laagst denkbare bod en de gemeente met het hoogste om zo tot een realistische prijs te komen voor een stadion waar een hoop aan moet gebeuren.

Ik vind dat de gemeente zich al heel schappelijk opstelt. Ze hebben dus al drie miljoen afgeschreven op het stadion. NEC wil dus dat de gemeente in totaal tussen de acht en tien miljoen gaat afschrijven. Dit is gewoon vragen om staatssteun. Ze gaan Nijmegen ook echt niet verlaten. Ze hebben duidelijk niet het geld om een nieuw stadion te bouwen als ze de negen miljoen voor het terugkopen van het huidige stadion kunnen betalen.

Lastige situatie, waarin ik de standpunten van zowel NEC als de gemeente Nijmegen begrijp. Het speelt al een hele tijd, dus waarschijnlijk wil NEC een beslissing forceren.

Voor NEC is uitbreiding echt noodzakelijk. Tal van clubs, zoals dit seizoen bijvoorbeeld ook Heracles, breiden het stadion uit en verbeteren daarmee hun positie ten op zichte van Nec. Niet meedoen betekent uiteindelijk afhaken en dan wordt je een soort tweede 'de Graafschap' bijvoorbeeld, die continu op en neer pendelt tussen JL en Eredivisie.

Wat ik wel vreemd vind, is dat NEC in het verleden inderdaad verkapte steun heeft gekregen van de gemeente, maar daar nu anderzijds wel een erg hoge huurprijs voor terug moet betalen. In het verleden heeft de gemeente bijgesprongen, maar tegelijkertijd zit NEC nu in een soort van wurgcontract zonder toekomstperspectief. Ik vind het persoonlijk overigens niet te verkopen dat NEC weer steun zou krijgen van de gemeente bij een eventuele uitbreiding, dus dan moeten ze imo echt zelf gaan oplossen met behulp van investeerders bijvoorbeeld.

Al met al vind ik dat er in het verleden zowel door gemeente als door NEC een aantal maal kortzichtig is gehandeld, waardoor er nu een hele moeilijke situatie ligt. Verhuizen naar Wijchen bijvoorbeeld (aan de rand van de stad) zou echt ontzettend zonde zijn, aangezien de Goffert een schitterende locatie is. Ik hoop dus op een oplossing, waarbij NEC met behulp van investeerders voor een reële prijs het stadion kan terugkopen en mag uitbreiden. Volgens mij is dan iedereen tevreden.

Valt me op hoeveel haken en ogen er wel niet zijn, willen allen partijen eens tot zaken komen. Al sinds 2007 wil NEC (ver)nieuwbouw! Heracles wilde al 5 jaar een nieuw stadion. Dat werd uiteindelijk vernieuwbouw. In Nederland wordt er alles aan gedaan, zo lijkt het, om de groei van clubs tegen te gaan. Is het niet de politiek, dan wel de lokale gemeente. Ja, en ik weet dat sommige gemeenten veel geholpen hebben, maar zonder bvo staan sommige gemeentes niet eens op de kaart!

28 oktober 2015 om 14:45

Uhm, ik denk dat de gemeente NEC destijds gered heeft...dus geen tegenwerken, maar juist helpen want zonder de gemeente had NEC niet meer bestaan. Maar er zijn wel grenzen natuurlijk. Je kunt niet een stadion voor 12 miljoen kopen, en 10 jaar later voor 2 of 3 terugkopen.

Het stadion is inmiddels zwaar verouderd en dus niet veel meer waard dan de grond. Maar dat zal zeker meer waard zijn dan dat NEC nu wil betalen. Natuurlijk wil NEC niet weg uit De Goffert en al helemaal niet uit Nijmegen. Maar de 9 miljoen die de gemeente wil is ook niet reëel voor een stadion dat grondig gerenoveerd moet worden. Uiteindelijk hoop ik dat ze er uit gaan komen over de prijs, want niemand zit te wachten op een nieuw stadion op een industrie terrein. NEC is juist een van de weinige clubs die nog midden in de stad speelt en bovendien in een prachtige omgeving in het Goffertpark.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren