Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Alsof Alex Kroes een toverstaf heeft en Ajax een Messias heeft aangesteld'

Laatste update:

Wim Kieft kijkt op van alle loftuitingen richting Alex Kroes, die per 15 maart de nieuwe algemeen directeur van Ajax is. De voormalig aanvaller van de Amsterdamse club vindt dat de bestuurder gezien de klus die hem staat te wachten in de Johan Cruijff ArenA beter wat meer terughoudendheid kan betrachten.

"Alsof hij een toverstaf heeft, alsof er een Messias is aangesteld en alles wat in korte tijd is afgebroken even snel weer gerepareerd gaat worden door Kroes", spreekt Kieft zijn verbazing uit in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf.

"Zelf kan hij weinig doen aan deze beeldvorming alhoewel hij er wel aan bijdraagt door direct wat interviews te geven. Je verwacht eerder terughoudendheid, want er wacht Kroes een megaklus in de Johan Cruijff ArenA. Eentje met vele haken en ogen", geeft Kieft mee aan de nieuwe directeur van Ajax.

Volgens Kieft gaat Kroes enkele drukke maanden tegemoet bij Ajax. "Hij is gebonden aan de kwaliteiten van de nieuwe hoofdtrainer en de spelers als het gaat om een revival van Ajax. En daar heeft hij wel invloed op."

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer wordt nog een hels karwei, zo voorspelt de columnist. "Veel coaches zullen willen instappen, maar welke grote namen zeggen ’ja’ tegen Ajax? Daarbij helpt het niet dat de club volgend seizoen opnieuw geen Champions League speelt en waarschijnlijk is veroordeeld tot de Conference League."

Geen Champions League


En het zo goed als zeker mislopen van de Champions League heeft volgens Kieft weer nadelige gevolgen voor het spelersbeleid van deze zomer. "Wie in Amsterdam tekent, tekent voor Conference League-voetbal en niet voor het podium van de Champions League."

Waar Ajax nog in staat was om grote namen als Dusan Tadic en Steven Bergwijn met gigantische salarissen naar Amsterdam te lokken, daar is de situatie nu heel anders. "Nu haalt Ajax noodgedwongen de financiële broekriem aan omdat de Europese inkomsten nog maar een fractie zijn van de weggevallen Champions League-inkomsten", aldus Kieft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alex kroes heeft zelf juist een enorme realiteitszin getoond tot dusver. Maarja die nuance is niet zo boeiend in een column.

29 maart 2024 om 21:32

@Yelle, ik lees ook overal berichten over Kroes dat hem een monsterklus wacht. Ik lees vrijwel nergens dat hij zalig wordt verklaard, wel terecht punt, al maakt hij die niet; het zijn wel veel berichten.Maar dit is ook een beetje een rode lijn, er komt bij Ajax na lang wachten eindelijk een nieuw persoon op cruciale positie, direct veel analyses over die persoon en welke klus hem wacht. De volgende Pavlov-reactie is dan van Kieft of Van Hanegem dat die persoon ten onrechte heilig wordt verklaard. En dat levert dan weer veel clicks op, ik doe er ook aan mee, wat ook ik kan niet laten om in de val van de kinderachtige spin te trappen.

30 maart 2024 om 02:40

Plus ik vraag me iets af, ik hoor/lees veel media/mensen praten dat de verwachtingen zo hoog zijn en ze hebben mensen gehoord over ‘de verlosser’ en weet ik wat.

Maar wie en waar zijn die mensen die dat zeggen of beweren dan ?

Ik heb nog niemand gehoord die zegt dat Alex Kroes Ajax wel weer even naar de top brengt.

Ik ben het wel eens met Kieft. Het is echt te gek voor woorden hoeveel invloed die man binnen Ajax krijgt. Hij heeft een half jaar in een nietszeggende rol bij AZ gezeten en hij heeft het aardig gedaan bij Go Ahead, al kun je je afvragen hoeveel Kroes daarmee te maken heeft. De technisch directeur zat er immers al. Hoe kun je zo'n man in de huidige situatie in hemelsnaam zowel algemeen- als technisch directeur maken? Aan dat soort beslissingen merk je wel dat ze het bij Ajax nog steeds niet echt weten. Het hoeft niet slecht uit te pakken, maar het oogt niet bepaald stabiel.

Inhoudelijk heeft hij ook wel een punt. Genoeg coaches die bij Ajax willen werken, maar de grote namen ga je niet zomaar even warm krijgen. Bovendien ga je de spelers niet aan kunnen trekken met Conference League-voetbal die je wel had kunnen krijgen als je in de CL had gezeten. Bovendien is het maar de vraag of er uberhaupt geld is zonder dat ze iemand moeten verkopen. Veel ga je namelijk niet kunnen slijten, terwijl je de sterkhouder(s) sowieso niet kunt missen.

29 maart 2024 om 20:36

Aardig gedaan bij GAE? GAE veranderde onder zijn leiding van een KKD ploeg in een stabiele Eredivisie ploeg. Dat is toch wel iets beter dan aardig? Je kan toch niet ontkennen dat Kroes al ruim 20 jaar overal goed werk heeft geleverd. Dit is gewoon een hele goede zet van Ajax. Dat mag ook weleens benoemt worden, maar schijnbaar moet echt alles negatief belicht worden wat met Ajax te maken heeft.

30 maart 2024 om 00:18

Moet het nog maar zien. Je overdrijft ook aardig met je GAE brengen naar waar ze nu zijn. Voordat Kroes kwam speelde GAE namelijk gewoon 3 van de laatste 5 seizoenen Eredivisie. Die waren al iets aan het bouwen en hadden een stabiele ploeg en een club met relatief aardig geld voor de KKD. Kroes heeft daar alleen de visie verder uitgebouwd, en trouwens ook goed gedaan hoor. Je overdrijft dus aardig als je zegt dat GAE een KKD leg was terwijl ze in die tijd gewoon een ploeg waren die de laatste 5 jaar meestal gewoon Eredivisie speelden. Als je trouwens resultaten van bij GAE wil vergelijken met het verwachtingspatroon bij Ajax die hij krijgt. Zit wel wat verschil in niet? Een volgende stap zou volgens zijn carrière echt niet Ajax zijn en dat moet Ajax ook niet nastreven. Tenminste, uiteraard wel het Ajax van nu… dat concurreert nog steeds eerder met NEC en GAE dan de ploegen erboven.

30 maart 2024 om 11:43

Iets net Overmars en GAE. Zegt je dat iets. Dus niet overdrijven.

30 maart 2024 om 02:57

Hij zit daar natuurlijk niet vanwege zijn werk bij GAE en AZ maar vooral doordat hij SEG heeft opgericht en daar jaren directeur is geweest. Dat is ook de reden dat hij eerder in beeld was als technisch directeur. Natuurlijk is SEG geen voetbal club, maar hij is wel gewoon gewend om leiding te geven aan een organisatie die binnen het voetbal actief is.

Het is ook helemaal niet de bedoeling dat hij zowel TD als algemeen directeur blijft. Alleen kiezen ze er voor om de aanstelling van een TD over de zomer heen te tillen, op zich valt daar best iets voor te zeggen, het window begint immers al over twee en een halve maand. Als je nu nog niemand hebt heeft het eigenlijk ook geen zin meer om hem aan te stellen, hij zou immers geen tijd meer hebben om nog enig voorbereidend werk te doen.

Hij gaat het technische deel ook niet in zijn eentje doen zoals jij nu suggereert. De Lang, die ook het afgelopen winter transfer window al deed en over wie ze kennelijk in algemene zin heel tevreden zijn, Beuker (directeur voetbal zaken), van 'schip, de nieuwe trainer, Blind en daarnaast willen ze nog een 2e commissaris voetbal zaken benoemen, moeten zich hier allemaal tegen aan gaan bemoeien. Ik krijg eerder het gevoel dat ze door slaan in hoeveel mensen er moeten gaan mee beslissen.

Of Ajax wel of niet veel spelers weer kan slijten zullen we moeten afwachten. Ongeveer iedereen die geen Ajax fan is roept van niet. De Ajax fans roepen veelal dat het nog best eens mee kan vallen. De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen. Het zou mij zelf niet verbazen wanner Ajax komende zomer weer een eind richting de 100 miljoen gaan aan en verkopen gaat zonder dat een van de sterkhouders vertrekt. De eerste 10 miljoen hebben ze meen ik al binnen doordat de de optie in het huur contract van Conceicao verplicht is geworden.

Dat maakt jij er weer van Kieft, altijd weer dat ongenuanceerde gezeik! Kroes heeft zich uitermate stijlvol en realistisch opgesteld, waar ook weer kritiek op kwam. Lachwekkende onzin allemaal, fijne Pasen iedereen.

29 maart 2024 om 22:17

Kieft en ongenuanceerd gezeik, hmm dat had ik bij veel analisten op z'n plek gevonden(Derksen, Gijp, Perez, Hooijdonk, Driessen, Verweij etc.) maar bij Kieft vind ik dat eigenlijk helemaal niet.

Overigens is het wel een beetje het medialandje, afzeiken tot ze het tegendeel bewijzen. Persoonlijk sta ik er precies 180 graden anders in. Als iemand zich bewezen heeft bij vorige werkgevers(of hij nu speler, staflid of directeur is) ben ik eerder geneigd het positief te benaderen tot ze het tegendeel bewijzen.

30 maart 2024 om 00:34

Gluub vriend, dat ben ik wel met je eens. Van alle genoemde namen, vind ik ook dat Kieft het meest realistisch is. Maar ook niet altijd zoals nu, ik vond Kroes echt uiterst realistisch. Volgend jaar zijn echt niet ineens alle problemen uit de wereld, dat is gewoon schier onmogelijk. Ook eens de voordeel van de twijfel is heel mooi, maar ik heb er wel vertouwen in.

30 maart 2024 om 07:43

Bovendien is vergeleken met de vorige set bestuurders bij Ajax iedereen met bovengemiddelde skills (zoals Kroes) al gauw een Messias

30 maart 2024 om 11:45

Iedereen die een stukje in de krant mag schrijven kan dat niet. Waar men vroeger onderzoek deed voor zaken in de krant. Gaat het nu alleen om de clicks.

Kroes probeert de verwachtingen te temperen en predikt realisme (en niet bepaald veel ambitie). In vrijwel alle reacties op diverse platformen lees je terug dat niemand verwacht dat Kroes met een toverstok de boel oplost maar dat het tijd gaat kosten.

Dus waarom verzinnen analisten dan een stemming om vervolgens tegen die stemming te ageren door precies te zeggen wat de doorsnee supporters zeggen.

29 maart 2024 om 23:56

omdat analisten (onder andere Driessen, Derksen, Perez) zichzelf helemaal geweldig vinden. En het liefst met zichzelf spe..... (Nja je raad t wel) op hun eigen optreden op TV

30 maart 2024 om 07:46

Omdat analisten (net zoals de rest van de media) willen dat wij klikken, lezen, reageren. Zeg maar van wat de media al altijd wil. Als er geen nieuws is, verzin je wat. Mooi voorbeeld (in positieve zin) hiervan is de Tour de France. Bedacht en georganiseerd door een Franse krant omdat er in de zomermaanden te weinig was om over te schrijven

En als Kroes geen interviews geeft dan speelt ie verstoppertje. Zo lust ik er nog wel een paar.

30 maart 2024 om 07:44

Precies dit. Wie is afgelopen jaar woordvoeder/uithangbord van de club geweest? Enkel de trainer hoorde je. Nu tenminste iemand die af en toe wat kan uitleggen

Kroes aangesteld om het zooitje wat ooit zo een grote club was/is op te lossen. Daarnaast is hij geen TD, maar hij gaat zich wel bemoeien met technische zaken zoals spelers halen. Dus al met al hij is net begonnen met ze werk en nu dan al afkraken. Geef hem zijn tijd en ruimte en we zullen zien of er stappen worden gemaakt. In dit verhaal is geduld het juiste woord.

Dat Ajax geen spelen van de prijsklasse en "kwaliteiten" van Bergwijn aan kan trekken is juist een zegening! Feyenoord en PSV doen het met koopjes ook uitstekend.

Wel het interview van kroes zelf gezien kieft? Hij is namelijk zeer realistisch,

Het maakt geen reet uit wie je daar neerzet. Ajax moet hopen op een type Slot die met weinig heel veel kan maken. Wij hebben jaren in die situatie gezeten en toen kwamen Te Kloese en Slot en alle puzzelstukjes vielen in elkaar.

Veel slechter zal het in ieder geval niet worden

Zoals zo vaak de laatste tijd vraag ik me ook bij dit bericht weer af over wie Wim Kieft het in godsnaam heeft als hij het heeft over 'alle loftuitingen' die richting Alex Kroes worden geuit. Ik lees er helemaal niets van. Als ik Ajax fans spreek zijn die, net als bij Henderson, nieuwsgierig, optimistisch, maar van doorgeslagen enthousiasme merk ik niets. Verre van zelfs. Maar het is makkelijk om een fictieve groep of persoon te creëren en die vervolgens af te kraken. Iets wat Driessen, Krabbendam, Mossou en Perez ook al zo goed af gaat. Het staat alleen ver van de waarheid af

Dat past toch wel bij een AD van Ajax om meer op de voorgrond te treden en interviews te geven. Ik denk wel als je een goed verhaal hebt dat je best wel een goede trainer kan aanstellen die het wel ziet zitten om Ajax terug te brengen waar het een aantal jaen geleden stond. Staat toch mooi op je cv ?

30 maart 2024 om 03:09

Een goed verhaal en een goed salaris. Natuurlijk helpt een goed verhaal, zoals het spelen van CL voetbal, en daarmee kun je denk ik bij ambitieuze spelers en trainers best iets compenseren.

Uiteindelijk, als je maar genoeg betaald, komt iedereen. Met de Europese top kan Ajax financieel gezien de concurrentie niet aan gaan, en met de PL ook niet. Maar met de rest van de Europese subtop wel, daar staat Ajax, ook zonder CL voetbal, financieel gezien gewoon tussen. Alleen, waar ze de spelers de afgelopen jaren fors meer (en misschien wel te veel) zijn gaan betalen, blijft het salaris van de trainer nog behoorlijk achter.

Ajax geeft bijvoorbeeld 2 keer zo veel uit aan spelerssalarissen als Feyenoord, maar Slot verdient 3 keer zo veel als de Ajax trainers (ook in vergelijking met Ten Hag). En pak je het salaris van Slot, die zou in de Bundesliga gewoon in de top 5 staan van best betaalde coaches, in meen in Frankrijk zelfs direct achter de coach van PSG. Dan kan Ajax ook best met die clubs concureren voor een trainer.

30 maart 2024 om 03:50

Je hoeft toch ook niet gelijk een top-trainer aan te stellen, wie was Ten Hag voordat hij bij Ajax successen behaalde. Ook een top-trainer staat niet garant voor successen, kijk bv welke trainers zijn mislukt bij United.
Wel jammer dat Ajax een trainer zo veel minder betaald dan Feijenoord, want de juiste trainer voor de juiste selectie kan een team heel wat beter maken.

30 maart 2024 om 06:11

Het hoeft zeker geen gevestigde top trainer te zijn.
Alleen roept iedereen dat top trainers niet naar Nederland zouden willen komen en daar geloof ik niet in.
Wanneer Portugese of Turkse top club een behoorlijke buitenlandse naam aantrekken haalt iedereen zijn schouders op, en dan denken we allemaal, die gaan daar lekker heen voor het geld. Waarom zou het dan in Nederland niet kunnen terwijl Ajax als Ajax zich financieel best kan meten met die clubs.
Of het dan een goede of slechte keuze is om een relatief dure, min of meer gevestigde naam aan te stellen zal moeten blijken.

30 maart 2024 om 06:35

Dat is ook maar omdat ze zijn contract heb open gebroken omdat ze bang waren dat hij naar Tottenham vertrok, Feyenoord is niet begonnen met dat salaris

1 april 2024 om 23:25

Dat klopt, maar het geeft wel aan dat het ook in Nederland gewoon mogelijk is.
Kennelijk vinden ze bij Feyenoord dus ook dat het het waard is om een trainer te hebben en houden die iets toe voegt. Je hoeft een beginnende trainer zeker niet zo'n salaris te bieden, maar je kan best zo'n salaris bieden aan een gevestigde naam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren