Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als je gaat weet je het niet, hier ben je een koning'

Laatste update:

Leicester City is dit seizoen te sterk voor alle Engelse grootmachten en de stuntploeg van Claudio Ranieri is daardoor landskampioen geworden. Er wordt van alle kanten getrokken aan de drie sterren van de stuntploeg; Riyad Mahrez, Jamie Vardy en N’Golo Kanté. Volgens manager Claudio Ranieri doen ze er verstandig aan in Leicester te blijven.

/

“Als je vertrekt, weet je niet wat er gaat gebeuren. Hier ben je de koning. Het is belangrijk dat de jongens een goede keuze maken, want voor mij zijn het mijn zonen”, legt Ranieri uit in de Engelse media. “Als ze naar me komen zeg ik: ‘Wees voorzichtig’. Op de lange termijn staat Leicester op een hoge plek.”

Door de landstitel incasseert Leicester in een klap het bizarre bedrag van circa 115 miljoen euro, terwijl er ook dik 35 miljoen euro uit de Champions League binnen zal stromen. Ranieri kan dus topspelers gaan kopen. “Maar we hebben geen topspelers nodig, we hebben onze spelers nodig. Ik wil de selectie versterken, zonder grote sterren, maar met de juiste spelers.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien een domme vraag, maar waarom krijgt Leicester 35 miljoen euro door kwalificatie voor de groepsfase van de CL en Ajax of PSV 14 miljoen?

4 mei 2016 om 08:26

Tv rechten in engeland liggen hoger

4 mei 2016 om 08:33

Dat bedrag van 115mil komt toch vanuit Fox? Belachelijk dat de clubs die toch al veel rijker zijn ook nog ruim het dubbele stratbedrag in de CL krijgen t.o.v. een Nederlandse club die zich plaatst voor de groepsfase..

4 mei 2016 om 08:47

Zal wel aan de vraag liggen. Er is veel meer vraag naar Engelse clubs dan Nederlandse. Ik weet niet zeker of het hierdoor komt, maar het lijkt me logisch.

4 mei 2016 om 08:49

Nederland is gewoonweg te klein. We zijn niet interessant genoeg. En er zijn teveel clubs in Nederland en die moeten allemaal concurreren met elkaar. Kijk in Brabant hoeveel clubs daar zitten.

4 mei 2016 om 08:53

Dat laatste begrijp ik niet, wat heeft dichtheid van clubs in Brabant met concurrentie te maken? Hoeveel clubs zitten er in Londen? Het gaat om het bereik van de Premier League, die is vele malen groter dan de Eredivisie. Kan ook wereldwijd 1 op 1 uitgezonden worden. Engels is nu eenmaal een wereldtaal.

4 mei 2016 om 09:05

De clubs die het meeste publiek trekken krijgen het meeste geld, lijkt me wel zo logisch. In Nederland krijgen de clubs met de hoogste ranking ook het meeste geld. Je kan het wel gelijk trekken,maar dan zal bijvoorbeeld ajax de rechten van zijn wedstrijden zelf kunnen gaan uitzenden. Zonder de ajax, psv en feyenoord zal fox bijna geen kijkers hebben en dus niet levensvatbaar zijn. Niet leuk voor de de kleine clubs, maar zo werkt het nou eenmaal. Tv uitzendingen die een groot publiek hebben bij de commerciele omroepen verdienen ook het meeste. Je kan dan moeilijk tegen de adverteerder zeggen dat ze ook meer moeten betalen aan een programma dat bijna geen kijkers trekt.

4 mei 2016 om 09:16

Londen heeft dan ook 8,5 miljoen inwoners, dat is de helft van de Nederlandse bevolking.

4 mei 2016 om 10:03

@ajaxlwd, dat is niet helemaal juist. "Kleinere" clubs heb je namelijk nodig om een competitie uit te kunnen voeren. Geen tegenstanders betekent geen wedstrijden. Daarnaast is de aantrekkelijkheid van de wedstrijden ook belangrijk. Als de "kleinere" clubs te "klein" zijn, dan worden de wedstrijden minder leuk om te kijken en levert dat ook minder TV gelden op (daarom doet de premier league het zo goed).

De bedragen uitgekeerd vanwege ranking is volgensmij alleen afkomstig van de KNVB ter stimulans om tot het eind van de competitie door te presteren. De TV gelden staan over het algemeen los van de nationale bond en word meestal afgesloten met vertegenwoordigs van alle clubs samen en redelijk eerlijk verdeeld. En zoals hierboven uitgelegd zal een Ajax, PSV en Feyenoord hier niet zomaar uitstappen.

Btw, net zoals de TV rechten zijn er vergelijkbare afspraken bij kaartverkoop voor in het stadion.

4 mei 2016 om 12:56

@Sanderkoevoets, dat de clubs in grotere landen, meer tv gelden krijgen dan nl clubs in cl, is gewoon logisch. De TV pot in grotere landen is groter, omdat de programna's die CL uitzenden meer bieden om hun CL tv rechten te krijgen, en omdat de kijkcijfers daar veel hoger zijn dan in NL is het voor bedrijven veel aantrekkelijker om te sponsoren bij grote landen met hogere kijkcijfers voor commercials etc.

4 mei 2016 om 13:17

Dat klopt niet helemaal. De verdeling wordt gemaakt op basis van de ranking van de afgelopen 10 jaar. Daar staan Ajax en PSV het hoogst bij en krijgen dus de grootste zak geld. Zo krijgt Ajax bijvoorbeeld nu rond de 10 miljoen per jaar en de nummer laatst rond de 1,5 miljoen.

Wat je aangeeft over de kleintjes die ook nodig zijn, ben ik het absoluut mee eens. Echter zal je altijd de discussie houden dat de grotere clubs meer geld willen houden en dat de kleintjes de verdeling gelijk wil hebben. Ik vind wel dat de kleintjes de grote clubs ook weer nodig hebben, want zonder de grote clubs heb je bijna geen kijkers. Een wedstrijd als Cambuur - NEC trekt natuurlijk erg weinig kijkers ten op zichte van Ajax - Nec.

4 mei 2016 om 09:47

Iedereen krijgt hetzelfde, behalve engelse clubs. Die krijgen 50% extra. Als ik de kwalificatie gelden dan uitreken kom je uit op 15 miljoen voor deelname aan champions league. Voor engelse clubs ligr dit rond de 22,5 miljoen voor meedoen aan champions league. Dit alles is nog zonder eventuele resultaten in de champions league.

http://www.totalsportek.com/money/uefa-champions-league-prize-money/

4 mei 2016 om 09:48

Moet ik nog aan toevoegen dat de deelname bedragen ten opzicht van vorig jaar sowieso stijgen met 40%. Vandaar dat PSV zoveel minder kreeg.

4 mei 2016 om 10:12

Ik begrijp wel dat de spelers weg willen. Nu kan je een mooie transfer maken.

Vardy 50miljoen naar united?
Kante 35 arsenal
Mahrez 35 arsenal
Drinkwater 40 liverpool.

Plus cl geld en tv rechten.

Heb je 300miljoen.

Kan je een leuk team op de been zetten omdat je ook nog cl speelt

4 mei 2016 om 14:04

En dan? Die 300mil is helemaal geen garantie op succes.
Dat succes kunnen ze eerder doortrekken door de selectie intact te houden.
Zoals Ranieri al terecht aangeeft gaat hij kijken wie er nodig is, en niet scouten op naam.
Hopelijk blijven ze alle 3 bij Leicester.

Als ik in hun schoenen zou staan zou ik blijven. Ik zou het kampioenschap graag willen verzilveren door met Leicester de CL in te gaan. Wat een schitterende uitdaging is dat!

Lijkt me een verstandige man die Ranieri.

Nog 5-6 bruikbare spelers erbij en op naar de CL winst!

Ja of nu als koning vertrekken. Volgend jaar gaan teams met een andere instelling de wedstrijd tegen leicester in. Het kan dan dus alleen maar tegenvallen. Ik snap het wel als je nu een droomtransfer wil maken.

Zou toch logisch zijn dat ze blijven.. Ze spelen lekker samen en gaan samen de CL in..

Het honorarium wat leichester ontvangr verschilt ook overal. Ik las gisteren in het AD dat de winnaar van de premier league 33 mil pond ontvangt.
Nu schrijft vz over 115 mil.
Zal ook wel een deel tv-gelden zijn maar als ik mij niet vergis is die verdeelsleutel in Engeland eerlijk verdeeld over all clubs

Ranieri heeft helemaal gelijk. Nee nou bv. Riyad Mahrez, die kan onder andere excelleren door het keiharde werk van de spelers achter hem. Als-ie naar een topclub gaat met alle ego's en wat diens meer zij, staat -ie er alleen voor. Ander niveau, andere wetten. Leicester kan met een paar gerichte aankopen ook komend seizoen weer ver komen, al zal de veel drukkere agenda zijn tol eisen.

Maar ja, waarom nu al vooruit gaan kijken en alles kapot analyseren? Eerst maar es ff genieten van het allergrootste sprookje in het moderne voetbal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren