Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als ik iemand raak verdien ik geel, maar deze kaarten waren heel makkelijk’

Laatste update:

Vitesse verloor zondagmiddag met 1-0 op bezoek bij Ajax en vooral voor Arnold Kruiswijk werd het een wedstrijd om snel te vergeten. De verdediger verloor bij het enige doelpunt Nick Viergever uit het oog en moest even later met een tweede gele kaart na een overtreding op Joël Veltman ook nog eens voortijdig gaan douchen. Kruiswijk erkende na afloop zijn fout, al was hij het niet eens met de rode kaart.

/

“Ik zat er heel duidelijk naast. Hij was gewoon weg. Dit mag me niet gebeuren”, vertelde hij over het doelpunt van Viergever bij FOX Sports. Kruiswijk pakte in de eerste helft al een gele kaart na een overtreding op Davy Klaassen en werd halverwege het tweede bedrijf door Richard Liesveld weggestuurd: “Ik ben eerlijk genoeg om te zeggen dat ik geel verdien als ik iemand goed raak, maar deze kaarten vond ik heel makkelijk”, liet hij na afloop van de wedstrijd zijn ongenoegen blijken.

Aanvoerder Guram Kashia rekende het Kruiswijk niet aan dat hij Viergever liet lopen bij het doelpunt: “Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheden en Kruiswijk weet dat. Achterin speelden we erg solide, Arnold ook. Het tegendoelpunt was erg goedkoop, maar ik heb in mijn wedstrijden ook veel fouten gemaakt.” De Georgiër vond wel dat er meer in had gezeten voor de Arnhemmers: gezien het aantal kansen dat de ploeg wist te creëren, had er minstens één keer gescoord moeten worden.

Vond jij de gele kaarten voor Arnold Kruiswijk terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon een terechte rode kaart. De eerste kaart leek me vrij duidelijk. En wat betreft de tweede overtreding. Het kan dan wel geen harde overtreding zijn, maar het is gewoon een oerdomme beslissing om daar een tackle in te zetten als je te laat bent en al geel op zak hebt.

Zeer spijtig dat er voor dit soort lichte overtredingen, spelers in de Eredivisie, van het veld gestuurd worden. Zolang er zo kinderachtig en puberaal gefloten word in de Eredivisie en de top 3 een beschermende status heeft bij de Knvb en de vele onderbuik gevoelens bij scheidsrechters, zal het niveau in de Nederlandse Eredivisie steeds verder weg glijden.

11 september 2016 om 20:53

Hij kreeg geel omdat hij met zijm tackle een aanval eruit haalde. In engeland krijg je voor dit soort overtredingen ook gewoon geel, puur omdat je een veelbelovende aanval eruit haalt. Was gewoon dom van Kruiswijk

11 september 2016 om 21:00

Absolute onzin. Hier geven ze echt geen kaart voor, nooit niet

11 september 2016 om 21:11

Doorgebroken speler is in Engeland net zo goed geel of rood! ! Dus zeker geen onzin.

11 september 2016 om 20:54

Kwats!! In spanje wordt de top nog veel meer beschermd en wordt nog veel sneller gefloten. En we weten allemaal dat Spaanse clubs heersen in Europa de laatste jaren!

11 september 2016 om 21:10

Het spaanse voetbal is ook een stuk harder en sneller dan de Eredivisie. Dus vind ik de vergelijking die je maakt niet reeel.

11 september 2016 om 21:13

Dus omdat het spel sneller is, is het niet reëel! ? Wat een onzin zeg!

Snap niet dat je hier als speler over gaat zeuren. Je kunt voor beiden gevallen geel geven. Die eerste was gewoon te hard inkomen en bij die tweede was de overtreding niet zo hard maar je voorkomt wel een veelbelovende aanval.

11 september 2016 om 20:54

Tuurlijk is die 2e een overtreding, maar geel? Kom op man, veltman is een matennaaier. Als de Ajaxieden een btje objectief zijn, zullem ze dat beamen. Veltman rolt alsof Kruiswijk zn benen gebroken worden. Veltman kan best aardig ballen, maar zijn gedrag is echt stuitend. De scheidsrechters trappen er vaak gewoon in bij de top3. Na de 1-0 en vooral na de rode kaart was Ajax heer en meester. Daarvoor was Vitesse niks minder, en met iets meer scherpte hadden ze gewoon 3 punten mee gnomen.

11 september 2016 om 21:04

Aldus een objectieve Arnhemmer

11 september 2016 om 21:07

Mag best mannelijker gefloten worden maar laten we dan ook een oordeel pver de niet gegeven pingel geven bij hands in de 45 ste minuut. Daar wordt in NL overal in pingel voor gegeven en in het buitenland zeker. Waarom nu niet?? Maar wel over de gele kaarten lullen. Als Spelers van nl clubs dat doen in europa roept iedereen dat het o zo dom is. Vandaag was Kruiswijk beetje dom toch??

11 september 2016 om 21:49

Ben ik het ook mee eens, maar Dijks had ook genoeg overtredigen nodig om Rachica te stoppen. Er wordt hier in Nederland sowieso niet mannelijk gevoetbald. Ajax had een penal kunnen krijgen, dat zeker. Er zijn cheidsrechters die hem gven, maar ook daar vind ik het vaak niet duidelijk. De ene fluit er wel voor, de andere niet. Ik vond de vrije trap die Ajax kreeg waar de goal uit viel wel lachwekkend, was niet veel aan de hand, Klaassen deed wel heel erg zijn best een overtreding te krijgen,maar goed dat is zijn goed recht. Kruiswijk was/is dom, om daar een tackel te zetten. Veltman maakt er gebruik van, maar geel was zwaar. De eerste was zeker geel. Je kan niet op niveau mee als ze op deze manier geen mannelijk voetbal toestaan.

Ik begrijp echt niet, hoe die Kruiswijk het ooit als profvoetballer heeft kunnen halen. Als voorstopper was het al heel matig, maar het is echt een drama. Ik durf met de hand op mijn hart te zeggen, dat ik het beter had gedaan. Helaas woon en sport ik in de grote stad en niet in de provincie. Waardoor de kansen al slinken.

11 september 2016 om 20:56

En toch had Zyech niet veel te zeggen tegen hem. Kruiswijk had hem aardig in de zak. Maar ben met je eens, dat dit een profvoetballer is, er lopen in de Amateurs echt veel betere.

Eigen schuld, dikke bult! Moet je maar niet als een wild zwijn over het veld rennen..

Het was meer dat Ajax met 12 man speelde want voor dezelfde overtredingen aan de kant van Ajax gaf hij niks of floot niet eens.

Best triest weer.

11 september 2016 om 21:43

Dijks heeft geloof ik 12 van zulke overtredingen gemaakt, maar geen gele kaarten. Ben het dus volledig met je eens.

11 september 2016 om 22:12

Beter kijken dan, hij floot gewoon slecht, Riedewald deed niks, overtreding tegen, schouderduwtje van Veltman, overtreding tegen, werd aan de andere kant niet voor gefloten. Daarnaast is hands maken op zo'n manier gewoon een pingel, die geven 9 v/d 10 scheidsrechters ook gewoon. Vrije trap voor terugspeelbal was ook onzin. Dus was 2 kanten op slecht.

11 september 2016 om 23:31

Vandaar dat Ajax geen terechte penalty kreeg? Lekker calimero gedrag, de scheids was gewoon slecht. Hier kan Kruiswijk wel zeuren overigens maar hij werd gewoon terecht weggestuurd. Ieder beetje objectief persoon zal dit beamen

Goed aangesmeerd door Veltman. Uit bij Sparta nog boos op El Azzouzi die volgens hem, hem een rode kaart aansmeerde. Nu doet hij hetzelfde bij Kruiswijk. Lekker hypocriet.
Bij Ajax hadden vandaag trouwens een hoop spelers een vallende ziekte. Vooral wanneer ze zich in het strafschopgebied van Vitesse bevonden.

Wel twee momenten van Kruiswijk waar geel voor gegeven kan worden. Echter zie je ook wel vaak dat zo'n speler een laatste waarschuwing krijgt. Vooral wanneer hij buiten die twee overtredingen nauwelijks iets verkeerd heeft gedaan. Twee weken geleden bijvoorbeeld bij PSV - Groningen had Bacuna ook al eerder zijn tweede geel kunnen krijgen, maar kreeg eerst nog een laatste waarschuwing.

Liesveld was overigens niet al te best vandaag. Buiten die tweede gele kaart voor Kruiswijk was natuurlijk die "terugspeelbal" het toppunt van een situatie fout beoordelen. Ook bij de vrijtrap waar de 1-0 uitviel was twijfelachtig. Het penaltymoment was er natuurlijk ook eentje. Was hands en die Vitessespeler nam het risico om zo met een sliding in te komen.

In Nederland is het gewoon 2x geel. En dan nog klagen ook, ik zou de beelden nog even terugkijken Kruiswijk, misschien snap je het dan beter.

Veltman solliciteerde naar het Duitse elftal met de gebruikelijke Schwalbes. Als iemand die bijna doodgaat kermen en doorrollen. Waarom grijpt de trainer niet in. Bespreekt hij dit intern of houdt hij soms van doorrollen?

Het zal allemaal wel. Wij hadden die wedstrijd gewoon moeten beslissen in de eerste helft. Als je bij die uitvallen de juiste keuzes maak, sta je bij de rust met 2-0 of 3-0 voor en dan is het helemaal niet belangrijk wat voor pyjama de scheidsrechter draagt.

In het stadion had ik niet in de gaten of de overtreding nu zo zwaar waren. Volgens mij was niemand er ook mee bezig dat Kruiswijk rood zou krijgen. Had volgens mij ook echt niet uitgemaakt voor de uitslag, Vitesse kon niets doen en Ajax is nog zoekende.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren