Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City baalt na beslissing arbiter en gemiste kansen tegen FC Utrecht

Laatste update:

Het duel tussen Almere City en FC Utrecht heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1. De Flevolanders kwamen al snel op voorsprong dankzij een prachtgoal van Yoann Cathline, maar de voorsprong kon niet worden vastgehouden. Sam Lammers maakte al snel gelijk, nadat Jannick van der Laan weigerde te fluiten voor een hoofdblessure bij Almere-middenvelder Stije Resink. Door het gelijkspel zet FC Utrecht plek acht op het spel, terwijl Almere twaalfde blijft staan.

Almere begon zeer voortvarend aan het duel en pakte al vroeg in de wedstrijd de leiding. Cathline speelde Ter Avest zoek met meerdere scharen en schoot schitterend raak via de onderkant van de lat. Vasilis Barkas, die de voorkeur kreeg boven Mattijs Branderhorst, was kansloos: 1-0.

In de levendige openingsfase kwam FC Utrecht al snel op gelijke hoogte, al gebeurde dat wel op controversiële wijze. Resink kwam met zijn hoofd in botsing met teamgenoot Joey Jacobs, nadat hij daarvoor al geraakt werd door Victor Jensen, en bleef liggen. Scheidsrechter Van der Laan zag Resink liggen, maar besloot door te spelen. FC Utrecht vervolgde zijn aanval en nadat Victor Jensen stuitte op Almere-goalie Nordin Bakker, faalde Lammers niet: 1-1.

Almere speelde net wat overtuigender dan FC Utrecht in de eerste helft en bijna konden de aanwezige thuissupporters in het Yanmar Stadion voor de tweede keer juichen. Een vrije trap van Peer Koopmeiners belandde bij Jacobs, die voorgaf op Kornelius Hansen. De Noor kwam echter net tekort om af te ronden. Cathline loste enkele minuten later een schot, dat over ging.

Tien minuten voor rust dacht Almere alsnog op voorsprong te komen. Op aangeven van Rajiv van La Parra rondde Álvaro Peña keurig af. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waar in eerste instantie geen sprake van leek te zijn vanwege een hangend voetje van Souffian El Karouani. Vlak daarvoor bleek Van La Parra echter buitenspel te hebben gestaan. FC Utrecht stelde daar maar weinig tegenvoer. Veel verder dan een ongevaarlijk schot van Ryan Flamingo kwamen de Domstedelingen niet.

Ook na rust zou Almere de bovenliggende partij zijn, al kwam de eerste serieuze kans op naam van Lammers. De spits zag zijn kopbal knap gekeerd worden door Bakker. Daarna nam Almere het heft weer in handen en zag Koopmeiners zijn schot rakelings naast gaan. Ook Peña baalde, nadat duidelijk werd dat hij in kansrijke positie had moeten schieten in plaats van passen.

Twintig minuten voor tijd schoot invaller Yann Kitala bijna raak, ware het niet dat zijn inzet een meter over de kruising van Barkas vloog. Vlak daarna kreeg Almere een tegenvaller te verwerken. Bakker ging na een uittrap naar de grond en had zichtbaar last van een blessure, vermoedelijk aan zijn lies. De doelman werd vervangen door Samuel Radlinger.

Ook in de slotfase maakte Almere de meeste aanspraak op de overwinning. Zo was Resink zéér dicht bij de voorsprong. Zijn schitterende vrije trap belandde op de lat. Even later belandde een schot van Cathline bijna in de rechterkruising, ware het niet dat Barkas nog net een handje achter de inzet van de Fransman kon krijgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die 1-1 had nooit mogen tellen. Weer wordt Almere benadeeld door de KNVB! Vorige week met de rode kaart en nu wanneer er een speler met een hoofd blessure door te spelen. Al met al weer een punt tegen een subtop ploeg, beetje bij beetje komt handhaving dichterbij. Komende 2 wedstrijden moet je je veilig spelen! Hopelijk valt de blessure van Bakker mee, zonder hem word het wel moeilijker.

9 maart 2024 om 22:28

Ach, ik heb Almere al meerdere keren dit seizoen een hoofdblessure zien veinzen om de angel uit een aanval te halen of om op die manier tijd te rekken in de slotfase. Ik snap wel dat scheidsrechters op een gegeven moment niet direct meer het spel ervoor stilleggen. Ik kijk nu RKC - Vitesse, daar lag net ook weer een speler op de grond die zogenaamd een hoofdblessure had, maar deze stond wonderbaarlijk op toen Vitesse eenmaal de bal veroverde. De voetballers maken het er zelf naar.

9 maart 2024 om 22:33

Dan kijk je geen Almere. Want hoofd blessures fakes ze niet, andere lichaamsdelen daarin tegen.

9 maart 2024 om 23:41

Dus omdat Almere City volgens jou vaak hoofdblessures heeft gefaked zullen de scheidsrechters de spelers de rest van het seizoen niet meer serieus nemen? Bijzondere beredenering.

Wat is Utrecht wisselvallig zeg. Je zou denken dat ze de weg omhoog hadden ingezet, maar vanavond was niet om aan te kijken. Voetballen is het echt heel amateuristisch. Van Almere hoef je niet veel te verwachten, maar doen het gewoon goed.

Hoofdblessure is toch altijd affluiten? Of is dat maar net hoe de scheids het ziet? Ook slecht van de var imo

9 maart 2024 om 22:56

Nee. Het is affluiten als de gezondheid van de speler mogelijk in het geding is.

Dat is op het voetbalveld in de praktijk vrij vertaald naar een hoofdblessure maar dat is niet perse de regel. Als de scheidsrechter in schat dat er weinig aan de hand is dan mag er gewoon doorgespeeld worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren