Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alle verwachtingen overtroffen: ‘We zijn de nummer zes van Nederland’

Laatste update:

NEC werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de Jupiler League en keerde zodoende na één jaar alweer terug op het hoogste niveau. De club uit Nijmegen doet het sinds de promotie voortreffelijk en won zes van de eerste twaalf wedstrijden. Een knappe zesde plaats is het gevolg en Ernest Faber krijgt de complimenten voor die opmars. De trainer blijft echter bescheiden onder het vroege succes van NEC.

/

Nadat Ruud Brood de ploeg vorig seizoen bovenaan liet eindigen nam Faber het roer van hem over: hij verliet de technische staf van PSV en ging weer op eigen benen staan. In gesprek met het Algemeen Dagblad deelt de trainer een compliment uit aan de spelersgroep en de technische staf in De Goffert. “Met ons spelersbudget moeten we ergens op de zestiende plek staan”, kaart Faber aan

“Maar we zijn de nummer zes van Nederland. Er is in de zomer een goede groep neergezet. We presteren boven verwachting”, zegt de oud-verdediger. Hij merkt dat het verwachtingspatroon wel hoger komt te liggen. “Wij krijgen nu vaker te maken met reactievoetbal. Teams stellen zich beter op NEC in”, aldus de trainer. Na de interlandperiode krijgt de club bezoek van FC Utrecht, dat negende staat.

Eindigt NEC dit seizoen in het 'linkerrijtje', denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gaat super met NEC. Ik denk niet dat ze dit vol gaan houden maar een plek bij de eerste tien zou al zeer knap zijn.

Tja daarom is het ook zo jammer dat Faber bij (jong)psv is weggegaan het is gewoon een erg goede coach. Maargoed hopenlijk komt hij over een paar jaar weer terug als vervanger van Cocu.

10 november 2015 om 11:58

Precies wat Faber doet is er knap en jammer dat PSV die heeft laten gaan. Maar goed hij is wel een mooie vervanger van Cocu over een paar seizoenen.

10 november 2015 om 12:24

Faber was assistent van Cocu, geen trainer van jong PSV dat was Kalezic. Faber wou zelf weer op eigen benen staan en dit bleek dus n goeie keuze.

10 november 2015 om 12:52

Ik was in het begin nog sceptisch. Geen eredivisie ervaring als trainer en bleef de eerste wedstrijden vasthouden aan keuzes die wij niet zo begrepen. Santos was er daar een van, uiteindelijk valt nu dan ook alles op de goede plek. Een uitgebalanceerd elftal met de juiste mentaliteit, dit is het NEC wat ik ook wil zien. 90 minuten lang knokken voor elke meter en passie. Hoop dat de lijn voorlopig wordt doorgetrokken.

@matdtt daarom staat jong ook tussen haakjes in het verleden heeft hij namelijk ook jong PSV getraind. Misschien is het handig om eerst wat feiten te checken voordat je zulke uitspraken doet

Hij deed het bij Eindhoven ook exceptioneel, is in mijn ogen gewoon een hele goede coach. Jammer dat hij weg is gegaan bij Psv, maar wel begrijpelijk gezien hij assistent was. Ik hoop nog altijd dat hij na Cocu terugkomt bij Psv. Dan kan hij Van Bommel, Van Nistelrooij etc verder opleiden en staat er daarna hopelijk iemand klaar om hem op te volgen.

Hartstikke goed van mijn clubje. Maar wel met beide benen op de grond blijven staan! Mocht je 2x op rij verliezen sta je gewoon rond de 13e plaats. Als ze hard blijven werken en niet degraderen ben ik al zeer tevreden! Hup N.E.C.

Moet zeggen dat ik voor het seizoen, net als anderen, vrij sceptisch was. Was persoonlijk een beetje bang voor een herhaling van het Anton Janssen-scenario, coach die best wel verstand van voetbal zal hebben maar te onervaren om een club te managen die het moeilijk krijgt in de Eredivisie.

Had in het begin ook rare keuzes. Zo kwam hij er pas half augustus achter dat Ars volkomen ongeschikt was voor dit team in deze competitie terwijl je dat na 2 of 3 oefenwedstrijden al had kunnen/moeten zien. Begon dan ook de competitie met Ars in de spits en Santos op 10 wat de ploeg zwakker maakte dan nodig. Noemde tussendoor de linksback van Fortuna Sittard een 'uitstekende speler die ik er graag bij zou willen hebben' ( ) en zette een van z'n beste spelers, Foor, stijf rechtsbuiten terwijl daar helemaal zijn kracht niet ligt. Faber heeft dit allemaal gelukkig op tijd ingezien en verandert, en dat kenmerkt ook een goede coach. Santos is van waarde gebleken als spits en Foor mag nu overal over het veld zwerven hetgeen ook werkt. Top gedaan van Faber, had ik niet 1,2,3 verwacht na de eerste indrukken.

Maargoed, het is vrij makkelijk om een trainer alle veren in z'n reet te steken als het goed gaat of af te rekenen als het fout gaat, maar in dit geval heeft de directie van NEC ( Bart van Ingen) in samenwerking met Futuralis en wat hulp van de investeerders ook een fantastische prestatie geleverd. Spelers als Bikel en Golla transfervrij opgepikt bijvoorbeeld, evenwichtige selectie neergezet terwijl men ondertussen ook nog de sterspeler verloor. En dat allemaal met beperkte middelen. Wat die mensen gedaan hebben verdient imo misschien nog wel meer waardering dan het werk van Faber, die tot nu toe ook een staaltje vakmanschap aflevert.

10 november 2015 om 15:27

Het is idd knap van NEC zoals ze nu presteren.
Ze laten leuk voetbal zien maar ik denk dat ze dit niet vol gaan houden. Een plaats tussen 10 en 12 moet haalbaar zijn en dat is al knap.

10 november 2015 om 16:02

Een 6e plek met evenveel punten als de nummer 5 is ook gewoon best ziek, niet voor niets de beste promovendus sinds 1977 ofzo. Als je kijkt naar de stand dan zie je dat NEC op dit moment gelijke tred houdt met Vitesse, dat ruim 2,5 keer zoveel uitgeeft als Nec, boven Groningen staat dat een goede selectie heeft en het zich kan permitteren om uitstekende spelers zoals Antonia, Linssen en Drost soms op de bank te houden, een PEC onder zich heeft dat het goed blijft doen, een AZ voorblijft dat onze sterspeler heeft weggekocht en een Heerenveen op een comfortabele marge heeft staan die ook met meer middelen werken. Van deze 5 clubs zullen er (in principe) minimaal 3 boven NEC eindigen, dus het behouden van de 6e plek zou een klein wonder zijn. Zal ook niet gebeuren, maar voetbalminnend Nijmegen moet de komende weken gewoon even apetrots zijn op de club als je ziet waar die vandaan komt, leuke pot spelen tegen Utrecht om vervolgens proberen te knallen in de derby. Want dat gaat een prachtige wedstrijd worden, ook qua voetbalniveau denk ik.

Rond plek 10 moet haalbaar zijn voor NEC gezien de eerste 12 wedstrijden, en dat is al ietsje hoger dan dat ik voor het seizoen had gedacht. Het is daarbij ook afwachten hoe de volgende transferperiode verloopt m.b.t. spelers als Van Eijden, Foor, Santos, Limbombe en Bikel. Want een ontbrekend schakeltje kan ook zomaar grote negatieve gevolgen hebben.

10 november 2015 om 17:12

Gollah zou ook kunnen vertrekken. Maar ze moeten het seizoen afmaken anders hebben we een goed probleem!

Zijn op dit moment sterk bezig in de competitie en zeker met de middelen die we hebben is het gewoon knap staaltje werk ben benieuwd of ze het volhouden als ze dit kunnen volhouden dan kan het nog een heel mooi seizoen gaan worden met de bekerwedstrijden nog erbij waar ook de kansen liggen om een finale te halen nou ik moet het allemaal zien maar ik hoop toch echt zo dat we naar die Kuip kunnen voor de bekerfinale mooier kun je niet krijgen als promovendus ze presteren uiterst sterk boven verwachting Maarja winterstop word een maand vol stress of er iemand weggaat hoop van niet dan zit er iets aan te komen waar heel Nederland verstelt van gaat staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren