Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Nassr presenteert sterspeler uit de Ligue 1 als volgende grote aanwinst

Laatste update:

Seko Fofana mag zich sinds dinsdag officieel speler van Al-Nassr noemen. De geboren Parijzenaar komt over van RC Lens en tekent een contract voor de duur van drie seizoenen. De transfersom bedraagt 25 miljoen euro: de vastgestelde afkoopsom in het contract van de middenvelder.

Fofana ontpopte zich het afgelopen seizoen tot een van de betere spelers van het afgelopen Ligue 1-seizoen. Als centrale middenvelder en aanvoerder gold hij als motor in de succesformatie van trainer Franck Haise. Mede dankzij de verdedigende kwaliteiten van de achtvoudig Ivoriaans international en het scorend vermogen van Loïs Openda wisten de Noord-Fransen zich als nummer twee voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen. Les Sang et Or eindigden op slechts één punt van kampioen Paris Saint-Germain.

Lens ziet na het vertrek van Openda, die opteerde voor een meerjarig contract bij RB Leipzig, zijn volgende sterspeler de club verlaten. Hun uitmuntende seizoen leverde het tweetal een nominatie op voor Speler van het Jaar in de Ligue 1, net als Jonathan David (Lille OSC), Lionel Messi (PSG) en de uiteindelijke winnaar Kylian Mbappé (PSG). Bij Al-Nassr wordt Fofana teamgenoot van onder meer Anderson Talisca en Cristiano Ronaldo, die afgelopen winter al in Riyad neerstreek. Daarnaast legde de Saudi's ook Marcelo Brozovic vast. De Kroaat kwam deze zomer over van Internazionale.

Alex Telles
Fofana zal deze zomer niet de laatste inkomende transfer van Al-Nassr zijn. Transfermarktexpert Fabrizio Romano schreef eerder op de dinsdag nog dat Alex Telles zeer waarschijnlijk de volgende grote aanwinst wordt voor de club. Al-Nassr heeft een mondeling akkoord bereikt met Manchester United, waar de dertigjarige Braziliaan tot medio 2024 vastligt. De linkervleugelverdediger gaat zodoende herenigd worden met Ronaldo. De twee Portugeestaligen stonden in het seizoen 2021/22 allebei onder contract bij Manchester United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is al een betere speler dan elke speler in nederland, grote aanwinst voor saudi arabie

18 juli 2023 om 17:53

Goede speler inderdaad. Ik denk qua niveau ongeveer gelijk aan een Sangare

18 juli 2023 om 18:22

Ik vind Fofana voetballend echt 10 keer beter dan Sangare maar iedereen heeft daar uiteraard een eigen mening over.

18 juli 2023 om 18:54

Heb je Fofana weleens zien voetballen ? Is inderdaad een type Sangare maar dan de verbeterde versie, en dan DAAR weer een verbeterde versie… jammer dat hij naar de zandbak gaat trouwens. Had hem wel in de top van Italië willen zien. 28 jaar man. Zit in z’n prime..

18 juli 2023 om 19:03

Ik vind Fofana niet eens een type Sangare. Ze zijn allebei groot en sterk maar hebben hele andere kwaliteiten. Sangare meer een stofzuiger. Fofana is een stuk creatiever met de bal en heeft bovendien scorend vermogen.

18 juli 2023 om 19:33

Klopt inderdaad haha

18 juli 2023 om 17:55

Vind je dit nou echt het zeggen waard ? Als je zoveel salaris kan bieden is het toch niet vreemd dat sommige spelers beter zijn dan elke speler in NL

18 juli 2023 om 18:00

Hancko, Geertruida, Gimenez, Kudus, Alvarez, Sangare allemaal spelers die voor meer dan 25 mil. Verkocht gaan worden...

18 juli 2023 om 18:16

Die som zegt natuurlijk niks omdat het een afkoopclausule is.

Dit vind ik dus echt dood zonde. Wou hem graag zien in de CL spelen omdat het ook weer een parel uit de ligue 1 is. Dan kiest die toch voor het grote geld. Ik denk dat deze jongen bij een club als Brighton of AC Milan niet verkeerd zou staan. Pfff echt jammer dit…

18 juli 2023 om 17:58

Echt raar. De meeste spelers die naar Saudi-Arabië vertrekken hebben al een mooie carrière gehad en zijn op leeftijd. Fofana heeft nog veel te bewijzen is 28 waarmee je nu dus op het top van je kunnen zou moeten zijn.

18 juli 2023 om 18:43

Joh veruit de meeste Afrikaanse spelers zeggen "ja" tegen zo n bedrag. Daarmee kunnen ze half Ivoorkust van een betere toekomst voorzien

Mooi dat hij nu met Lord Cristiano Ronaldo komt te spelen, zal het vast niet om het geld gedaan hebben!

Wordt een sterke team met Ronaldo, Fofana, Talisca, Konan, Martinez Brozovic en waarschijnlijk ook Telles.

18 juli 2023 om 17:54

Ze verloren gisteren met 5-0 van het B team van Celta De Vigo. Op papier leuke namen, maar grotendeels vergane glorie.

18 juli 2023 om 17:58

Een B team was het niet, de beste spelers hebben gewoon hun minuten gemaakt. Het stond keurig 0-0 bij rust, maar toen haalde een verdediger rood en dan gaat het hard.

18 juli 2023 om 18:12

Dus als je met 10 man komt te staan, is het normaal dat je 5 tegengoals krijgt in een helft? Laten we eerlijk wezen, ookal heb je een man minder op het veld, dat is gewoon amateuristisch. Zeker als je tegen een tegenstander van het kaliber Celta De Vigo speelt.

18 juli 2023 om 18:21

Celta heeft een compleet nieuw en fris team erin gewisseld terwijl Al nassr slechts een paar wissels deed waaronder Ronaldo eruit. Als je de beste spelers eruit haalt voor Saoedische spelers en je hebt rood, is het niet vreemd dat je zoveel tegengoals krijgt nee... Ook deden nog niet eens alle spelers mee en oefenwedstrijden geven sowieso geen goed beeld

18 juli 2023 om 19:16

Ronaldo kwam er juist in bij 0 - 0. Hij ging er niet uit. Toen kregen ze er 5 tegen.

18 juli 2023 om 20:59

Wat zeg jij Ronaldo werd er bij rust uitgehaald, met nog een aantal spelers.. Bij de stand 0-0

18 juli 2023 om 18:10

Een team kan je niet bij elkaar kopen

Hele aparte transfer. Kon vorig jaar naar topclubs maar wilde zo graag bij Lens blijven ondanks het grote geld wat ze hem boden. Was daar absolute publiekslieveling, nu hebben ze CL gehaald en dan vertrekt hij opeens wel.

18 juli 2023 om 22:31

Je hebt Europees groot geld en je hebt Saudi-Arabisch groot geld. Nog wel net wat anders.

Blijft doodzonde natuurlijk.

Geen grote speler maar wel een hele goede. Bij Udinese vond ik hem al gied en bij Lens alleen maar beter geworden. Had nog wel in een topcompetitie mee gekund maar snap wel dat als je bijna 30 bent je nog even wilt cashen.

Paar dagen geleden stond er nog ergens dat Al Nassr een transferban had. Maar nu kunnen ze toch blijven kopen ?

18 juli 2023 om 18:56

Die zou worden opgeheven als Al Nassr de schuld zou betalen. Aangezien dat nog om geen miljoen ging, neem ik aan dat ze dit gelijk hebben gedaan

18 juli 2023 om 21:23

Ja ging volgens mij om 550k. Maar wist niet dat het zou opgeheven worden als ze dat zouden betalen. Dan is het duidelijk.

Geen regels voor het aantal spelers uit het land zelf ? Tijd dat we olie niet meer nodig hebben .

18 juli 2023 om 18:54

Clubs mogen maximaal 8 buitenlanders hebben dus die regel is er al

18 juli 2023 om 21:52

Rijd je auto maar tegen de muur en trek je cv ketel maar van de muur.

ON: Wat een hatelijke en onzinnige reactie, hoezo zouden zij hun geld niet mogen investeren? Wat is dit voor ongefundeerde hetze tegen een land uit het midden oosten? Zij investeren in het voetbal en investeren in de toekomst gezien europa graag van olie en gas af wilt, ik zou dit dan verstandigerwijs ook doen. Altijd van die banale en ongefundeerde afgunst zonder aanwijsbare reden. Waarom zeg je dit niet over de mls? Is dat omdat de moordlustige amerikanen wel op je lijken? Gatverdamme

Hartstikke logisch dat die kerel voor het geld gaat. Hij is vast arm geboren in Afrika en als je zo’n aanbieding krijgt dan kan je voor generaties met dat geld voor je familie zorgen. Ook gaat die vast investeren in zijn eigen land neem ik aan. Jammer voor Lens natuurlijk want het was natuurlijk hun aanvoerder en steunpilaar maar uit zijn standpunt snap ik het goed. Maar ja bij All-Nassr kan hij een leuk duo vormen met Brozovic.

18 juli 2023 om 21:32

Is geboren in Parijs.

Had Al Nasr geen transferban gekregen afgelopen week? Is is dat al opgelost ?

Wel zonde dat Lens zijn twee absolute sterkhouders verliest. Was wel te verwachten natuurlijk. Zie ze op deze manier eerlijk weinig potten breken in de Champions League maar laat me graag verrassen.

18 juli 2023 om 19:27

Ja, 2 sterkhouders vertrokken... hopen dat Samba en Medina wel blijven, anders is je hele as weg.

Gelukkig hebben we voor Seko al een vervanger, maarja... je captain vervang je niet zo maar...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren