Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Al het goede komt om de 22 jaar

Laatste update:

Een voor iedereen onbekende tovenaar, genaamd Nederlandia, spreekt elke eeuw een spreuk uit over een land. Niemand weet hoe hij dit uitvoert en wat voor effect dit heeft op de toekomst van het betreffende land. De enige informatie welke bekend is over de spreuk is dat deze 110 jaar lang duurt en dat er elke 22 jaar een invloedrijke ontwikkeling plaats zal vinden. Het is het jaar 1900 en dus weer het begin van een nieuwe eeuw, namelijk de twintigste eeuw en deze eeuw heeft Nederlandia gekozen voor het land Nederland.

Het is nog maar vroeg in de twintigste eeuw of de eerste getuige van de spreuk doet zich al voor, want op 18 maart 1900 wordt de Nederlandse profvoetbalclub AFC Ajax opgericht. Deze club uit de hoofdstad Amsterdam zal zich de door de jaren heen erg sterk ontwikkelen en het zal ook niet lang duren voordat de Amsterdamsche Football Club Ajax mee speelt voor de prijzen. Door de eeuw heen heeft AFC Ajax zich geprofileerd met het kenmerkende aanvallende voetbal, waarvoor vele liefhebbers graag een wedstrijd bezochten. Mede door het oogstrelende en de geliefde manier van voetballen werden er diverse prijzen gewonnen.

In 1918 behalen de Godenzonen hun eerste prijs; het landskampioenschap en deze werd in totaal 29 maal behaald. Naast het landskampioenschap werd er ook zeventien maal gezegevierd in de finale van de KNVB Beker, werd de Nederlandse Supercup zevenmaal veroverd en werden er op het internationale niveau ook menige prijzen gewonnen. Tegen grote internationale clubs werd aangetreden en gewonnen. Door onder andere spelers als Sjaak Swart, Piet Keizer, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Piet Schrijvers en Clarence Seedorf werd menig voetballiefhebber een fan van de grootste club uit Amsterdam én Nederland.

Een positieve ontwikkeling in de voetbalwereld die gecreëerd is door Nederlandia welke men nog weleens vergeten wilt is de eerste voetbalwedstrijd op scherm. De eerste voetbalwedstrijd op scherm werd uitgezonden in het jaartal 1922. Mede door de mogelijkheid om voetbalwedstrijden massaal in de bioscoop te bekijken veranderde voetbal van elite- tot volkssport. Dit lijkt niet erg belangrijk, maar heeft toch een bijdrage gehad in de evolutie van de sport, waarmee ook de bevolking affectie liet zien jegens het spel. Even later werd voor het eerst een voetbalwedstrijd becommentarieerd op de radio door Hartog Hollander op de zender van de AVRO. De technologie is nu al ver gevorderd en deze heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van voetbal in de loop der jaren.

In 1944 werd in Breskens een jongen genaamd Willem van Hanegem geboren. Als jonge voetballer bleek al snel dat hij beschikt over een sterk linkerbeen. Zijn carrière ging als speer toen hij eenmaal naast de training van de voetbalclub Velox werd gescout door Daan van Beek. Door de jaren heen speelde hij bij clubs als Feyenoord, AZ’67 en FC Utrecht. Tussendoor maakt hij ook nog een uitstap naar de Verenigde Staten om te spelen bij de Amerikaanse club Chicago Sting.

Willem van Hanegem werd vooral geroemd vanwege zijn tactische overzicht, passing en wedstrijdmentaliteit. Dit waren allemaal aspecten welke de Rotterdamse aanhang wel kon waarderen en vooral vanwege zijn wedstrijdmentaliteit werd hij een van de dragende en symbolische personen uit de geschiedenis van Feyenoord. Naast het feit dat De Kromme binnen het veld zijn mannetje staat is dit minimaal ook hetzelfde erbuiten, want het is meerdere malen gebleken dat Willem een erg nuchtere man is welke over een arsenaal van oneliners beschikt.

De meest besproken voetballer van Nederlandse afkom is en zal altijd Johan Cruijff blijven. Een begenadigde aanvallende middenvelder, zo bleek de jongen uit Amsterdam later. Johan speelde in totaal elf seizoenen in de hoofdmacht van de Amsterdamse topclub en in dat tijdsbestek scoorde hij 204 maal voor de Amsterdammers. Met AFC Ajax won hij verscheidene prijzen op zowel nationaal als internationaal niveau, want Johan wilde graag de gehele collectie compleet hebben. Volgens vele voetbaldeskundigen was Johan Cruijff de grootste speler in de twintigste eeuw en sommige bekroonden hem zelfs tot de beste voetballer ooit.

In 1966 debuteert Cruijff als negentienjarige jongen in het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Hongarije. Cruijff is volgens de meeste mensen zonder twijfel de beste voetballer van Nederland, maar na zijn carrière zijn veel mensen zich aan hem gaan irriteren. Johan heeft een erg goede blik op het spelletje en kan gemiddeld twee boeken per jaar schrijven met quotes over het spel. Een overgroot gedeelte van de bevolking kan niet tegen het feit dat Cruijff erg kritisch over bepaalde aspecten in de voetbalwereld, maar niks laten zien. Geen woorden, maar daden zouden zijn Rotterdamse fans roepen. Dit gaat helaas niet op.

Op 25 juni 1988 vond het hoogtepunt van het Nederlandse voetbal plaats. De voorbereiding op het EK was niet optimaal en ook de eerste wedstrijd in de poulefase verliep erg stroef. Desondanks deze tegenslag ging Oranje toch door naar de knock-out rondes en via een halve finale tegen West-Duitsland bereikten wij de finale. De finale van het Europees Kampioenschap vindt plaats in München en die dag werd de Sovjet-Unie verslagen met 2-0 door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten. Dit is nog steeds een historische dag voor alle Nederlanders welke een warm hart toedragen aan de sport. Het was de eerste en tot dusver de enige Europese titel voor het Nederlands elftal en iedere Nederlander zal zijn gehele leven trots zijn op het elftal van die avond.

Duidelijk geworden is dat elke belangrijke ontwikkeling binnen de geschiedenis van de Nederlandse voetbalwereld gestaag ontwikkeld met stappen van 22 jaar. Nu is het alweer 22 jaar later sinds het laatste wonder en zou ik graag de volgende woorden willen gebruiken: 'I have a dream'. Deze zal dit jaar dus in vervulling moeten gaan. Het kan haast niet anders, want waarom zou anders een dergelijk verband door de geschiedenis van het Nederlandse voetbal aangelegd zijn. Dit jaar is het dus ons jaar, het jaar van de oranje leeuwen. In 2010 zal onze laatste voetbaltechnische droom in vervulling gaan en zal de spreuk van Nederlandia uitgewerkt zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Opmerkelijke "column".
Ik vind het allemaal leuk bedacht enzovoort, maar je kan van elk jaar wel een paar hoogtepunten verzinnen, dit is nou niet echt een column waar ik op zit te wachten. Neemt niet weg dat je van mij 4 originaliteitssterren krijgt.
En laten we met zijn allen hopen dat je gelijk hebt

Niet dat ik lastig wil doen maar de 20ste eeuw begint pas op 1 januari 1901 en niet 1900.

6 maart 2010 om 14:38

El_dude, meen je dit?

Denk even na.. de 21e eeuw begon dus pas in 2001?

On topic: Leuke, onderhoudende column!

6 maart 2010 om 15:12

Dat is toch ook zo wat el_dude zegt, de 19e eeuw is afgelopen op 31 december 1900, de laatste dag van die eeuw.
Dan begint de 20e eeuw dus die dag daarna op 1 Januari 1901.
De eeuw is compleet als de honderd jaren compleet zijn.

7 maart 2010 om 00:54

Ik wil ook niet lastig doen, maar de 20e eeuw begint niet op 1 januari 1901. Die eeuw hebben we al een aantal jaren achter ons.

Als we toch aan het muggenziften zijn, laten we dat dan goed doen.

7 maart 2010 om 10:49

@ albertheijn: wat zeg jij nu allemaal? Op 1 januari 1901 begint de 20ste eeuw net zoals op 1 januari 2001 de 21ste eeuw begint. Dus geen fout.

9 maart 2010 om 06:39

@gunner2009:

Je hebt jezelf maar even 5 sterren gegeven? Leuk stuk maar ik vind het wat uit de lucht gegrepen.

9 maart 2010 om 20:00

@elcazador

De echte(!) milenniumwisseling vond wel degelijk plaats tussen 31 december 2000 en 1 januari 2001. Je moet het maar eens opzoeken.
Het hele misverstand bestaat eruit dat er eigenlijk geen 'jaar 0' bestaat. De tijdsrekening gaat van 1 voor Christus rechtstreeks over naar 1 na Christus.

Vanop Wikipedia: Een millennium is een tijdvak van duizend jaren dat begint met een kalenderjaar waarvan het jaartal eindigt op 001 en eindigt met een kalenderjaar waarvan het jaartal eindigt op 000 (b.v. 1001 t.e.m. 2000).

@gunner2009: excuses voor deze off topic discussie.

6 maart 2010 om 16:01

Tuurlijk meent hij dit.
Net zoals dit decennium ook maar afgelopen is op 1 januari 2011, wat de media ons ook wil doen geloven.

Maar goed, die fout wordt zo ontzettend veel gemaakt dat het nu ook niet zo belangrijk is.

6 maart 2010 om 16:21

Ik waardeer het echt allemaal dat jullie mijn columns lezen en ik wil mij verontschuldigen voor deze fout. Hoop dat jullie wel de intentie van mijn column begrijpen alsnog en hoop dat we weer ontopic kunnen posten over mijn column in plaats van hierover.

7 maart 2010 om 15:45

nee man, waarom zou de milleniumwisseling dan van 31 december 1999 op 1 januari 2000 zijn en niet in 2001? de allereerste eeuw begon in het jaar 0 en niet in het jaar 1. Het jaar 0 is wel het éérste jaar en 100 jaar later, dus 1 januari jaar 100, is er een eeuw voorbij. 100 jaar na 1 januari 1900 is toch 1 januari 2000. Het staat dus gewoon goed in die column.

Erg Origineel inderdaad.

Ik vind het wel geinig.
Laten we hopen dat deze spreuk werkt

Ik vind het een goede, maar geen geweldige column. Je schrijfstijl is goed, maar niet zeer spannend. Desondanks kan ik zien dat je veel tijd en moeite hebt gestoken in dit orginele stuk. Je krijgt 4 sterren van me.

6 maart 2010 om 20:20

Bedankt voor je reactie gelebeer. Ik was op zoek naar manier om iedereen een beetje enthousiast te maken voor het WK alvast. Zocht daarmee eerst een verband met EK uit 1988 en ging toen op zoek naar andere belangrijke gebeurtenissen in het Nederlands voetbal en probeerde daarin een rode draad in te vullen.

Het leek mij ook wel leuk om een keer een andere column te schrijven dan de normale columns die je ziet op voetbalzone. Dus bedankt voor je reactie en beoordeling.

Haha leuk bedacht

Jammer dat in 2010 niet Nederland het WK wint als hoogtepunt,
Maar dat in 2010 FC Twente voor het eerst Kampioen van Nederland wordt

Oke nu even serieus

we hopen met ze allen dat de grote tovenaar gelijk krijgt

haha ik vind deze column echt zo origineel en leuk gevonden dat je gewoon 5 sterren krijgt.

6 maart 2010 om 20:34

Dank je wel voor je beoordeling Gunner070. Wilde ook een beetje een originele clubexpert schrijven na mijn vorige twee stuks een stuk serieuzer waren.

Op zich een aardig verhaal. De cyclus van 22 jaar komt nogal gekuntseld over en de inhoud heeft daarom een beetje teveel een google-gehalte. Daarbij, el-dude geeft het al aan, de 20e eeuw begon niet op 1 januari 1900 maar op 1 januari 2001. Ook kan ik me irriteren (ik weet, het is kleinzielig) dat er dingen staan als iedere Nederlander is trots op het elftal van die avond, terwijl de finale zaterdagmiddag werd gespeeld. Het slot heeft een 'zij leefden nog lang en gelukkig gehalte'. Het zou mooi zijn, maar dan ligt het niet aan de door jouw bedachte Nederlandia.

ja de 20e eeuw begint in 2001. 20e is een rangtelwoord, zo begin je dus bij de 1e eeuw (0-100) en niet bij de 0e eeuw.

OT: origineel en hopen dat je gelijk krijgt!

7 maart 2010 om 10:59

Dit is al helemaal fout, de 20e eeuw is een 100 jaar eerder hé.. Dit is de 21e eeuw

dat over die eeuwen begrijp ik niet helemaal..
want in het jaar 0, zo'n 34 dagen na jezus' geboorte, dat is toch de eerste eeuw?

en waarom viert iedereen de 21e eeuw op het moment dat we van 99 naar 2000 gaan?
naar mijn mening begint alles toch bij 0, niet bij 1... dan sla je wat over volgens mij

maarja beetje vaag punt in ieder geval

6 maart 2010 om 17:36

Vanaf het jaar 0 tot 100 is het de 1e eeuw, aangezien 1e een rangtel woord is, daarom is 100-200 de 2e eeuw, 200-300 de 3e eeuw, en ga zo maar door.

6 maart 2010 om 18:32

Tellen blijft een vak he.
Onze schrijver heeft het gewoon goed en rossonero ook.
Jaartellingen beginnen op 0.
Een eeuw is 100 jaar.

Dus van 0 naar 99 jaar is 100 jaar en het jaar daarop kom je in de volgende eeuw.

Hetzelfde als met je leeftijd.
Ben je net geboren, dan ben je 0 maar zit je in je eerste levensjaar.

Een eeuw begint dus gewoon op 00.
Waarom denk je anders dat iedereen in 2000 zowel een eeuwwisseling als een milleniumwisseling vierden??

7 maart 2010 om 10:54

@ ricos... : nooit goed opgelet in geschiedenis? De schrijver heeft een heel goed artikel geschreven maar dit is gewoonweg fout. De 21ste eeuw begint op 1 januari 2001 en niet op 1 januari 2000. Dus al de mensen die op de avond van 31 december 1999 en 1 januari 2000 een nieuwe eeuw zaten te vieren waren fout.

7 maart 2010 om 13:54

Oke domme mensen.

Eeuw is 100 jaar, jaartelling begon op jaar 0. Het jaar 101 is dus het einde van de eeuw? Dan heb je dus 101 jaar?? Het millenium was ook 2000. Een milenium is 1000 jaar, dus 10 eeuwen. Hoe kan dan de volgende eeuw pas in 2001 beginnen? Hij heeft het gewoon goed.

7 maart 2010 om 14:29

Mensen nogmaals. Ik waardeer het allemaal dat jullie mijn column gelezen hebben en dat jullie willen aantonen wie het bij het rechte eind heeft, maar dat is niet heel relevant toch. Ik heb een fout gemaakt, daarvoor bied ik mijn excuses aan en wil jullie verzoeken te stoppen met discussiëren over dit aspect van mijn column. Het heeft ook nog andere aspecten welke besproken worden, zou het erg op prijs stellen wanneer hier iets meer over wordt gesproken in plaats van de betreffende eeuwwisseling . Maar alsnog erg bedankt met het lezen, allemaal .

7 maart 2010 om 14:44

jongens de 19de eeuw bestaat niet, het is een kaas.

Overigens vind ik het wel een origineel stuk tekst.
Is een keer wat anders dan een overtuigend betoog van iemand die denk het voetbal te hebben uitgevonden met zijn speelwijzes en opstellingen.

Dus je krijgt ook van mij 4 sterren.

Haha, leuk bedacht. Tja je kan wel voor elk jaar wat verzinnen zoals al gezegd, maar het gaat om het idee. Hopen maar he! Wij moeten bidden voor Nederlandia! 4* voor de originaliteit.

Ik snap niet waarom iedereen zo moeilijk doet over die tijd. De 19de eeuw loopt van 1 januari 1800 tot en met 31 december 1899 en dan 1 januari 1900 begint de 20ste eeuw. HIj heeft het dus gewoon goed. Vind het leuk bedacht, maar het zijn nu niet hele grote gebeurtenissen, behalve dan de winst van het EK en misschien debuut van Cruijff. Toch leuk geschreven

6 maart 2010 om 20:30

Hallo ssc4ever.

Wat ik probeerde was te kijken op dit punt in de tijd en wat bepaalde gebeurtenissen uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal te kiezen en kijken welke effect deze heb gehad op het verdere verloop. De oprichting van AFC Ajax is toch belangrijk geweest voor de bevordering van de kwaliteit van de Nederlandse competitie door de jaren heen. De communicatie van het voetbal ( scherm, radio of televisie ) is toch een heel belangrijke ontwikkeling naar mijn mening. En denk ook inderdaad dat al deze gebeurtenissen belangrijk zijn geweest, al had het ook makkelijk mogelijk geweest om andere gebeurtenissen te kiezen welke een bepaalde lijn door de geschiedenis kon zijn.

mmm aparte kolom. Ik vraag mij alleen af of de naam van de tovernaar niet verkeerd is; denk dat hij eerder Hollandia mag heten ivp Neerlandia. Verder vind ik de oprichting van Ajax als hoogtepunt voor het NL voetbal toch wat overtrokken. Ajax is pas 60 jaar later belangrijk geworden voor Nederland doordat Ajax eind jaren 60 doordrong tot de europese top. Maar, leuk bedacht. Hoop dat er eens wat meer mensen met een originele column komen zoals jij het bedacht hebt.
4 sterren van mij.

7 maart 2010 om 01:08

Ik heb de tovenaar Nederlandia genoemd vanwege het feit dat dat de latijnse vertaling van Nederland/holland was. Dit leek mij wel toepasselijk, omdat tovenaars en dat soort figuren vaak achterliggende en symbolische namen hebben vond ik deze wel goed gevonden. Hollandia is geen echt woord en Nederlandia wel, vandaar mijn keuze.

En alsnog bedankt voor je reactie en je 3 sterren

Orgineel, goed geschreven! Lekker luchtig maar ook informatief. Je heb je huiswerk goed gedaan!

Het moet nu wel gebeuren! Anders moeten wij weer 22 jaar wachten !

7 maart 2010 om 11:55

Gelukkig hoeven wij na deze zomer geen 22 jaar meer te wachten, want tegen die tijd hebben wij die beker alleen omhoog getild op het podium .

13 juni 2010 om 15:47

jammer genoeg werkt die nederlandia maar 110 jaar.
dus na dit jaar is hij uitgewerkt.
ik had zelf ook wel gehoopt dat hij iets langer bij Nederland zou werken.
Ps naar welk land gaat hij de volgende eeuw?

OT. een zeer origineel stuk en ook wel spannend beschreven maar ik denk dat je over elk jaar wel wat kan verzinnen

Leuk geschreven, maar er zit niet echt een lijn in het verhaal. Het gaat van Nederlandia naar Van Hanegem, naar Johan Cruyff, naar 22 jaar. Let daar in het vervolg iets meer op.

3 sterren, omdat het leuk is geschreven.

7 maart 2010 om 15:08

Ik snap niet wat je precies bedoeld met er zit niet echt een lijn in het verhaal. Ik heb een geprobeerd een verhaal te schrijven om een verband te leggen in de geschiedenis van het Nederlands voetbal. Met de oprichting van ajax is het Nederlandse voetbal er toch niet slechter van geworden in het heden of wel ? De promotie en vertoning van het voetbal in het massaal heeft er voor gezorgd dat de sport veranderde van een elitesport tot een normale volkssport. De geboorte van Willem van Hanegem is ook niet slecht gebleken voor het Nederlands voetbal. Hij was een voetballer welke veel betekend heeft voor Feijenoord als het Nederlands elftal en is nu nog steeds nadrukkelijk bezig in de voetbalwereld. Het debuut van Johan Cruijff is één van de hoogtepunten naar mijn mening, omdat het startsein is van een fantastische en memorabele carrière welke kenmerkend is voor het Nederlandse voetbal. En dan hebben we het EK nog over en die spreekt voor zich neem ik aan. Ik heb gekozen om dit zo te doen, omdat ik iets wilde aangeven. Het begint de oprichting van het nederlands voetbal ( dit is voorbeeld ), promotie van de sport, geboorte van een belangrijke speler, debuut van Nederlandse belangrijke speler, eerste kampioenschap Nederland en daarna het wereldkampioenschap voor het Nederlands elftal in 2010. Ik hoop dat je mijn column nu iets beter begrijpt en snap waarom ik het zo geschreven hebt.

Maar ik wil je bedanken voor je kritiek, je reactie en je beoordeling.

9 maart 2010 om 14:07

Zo klopt hij beter inderdaad
Dan heb ik hem verkeerd geinterpeteerd, maar eerlijk gezegd, daar vraag je wel een beetje om.
Ik blijf er bij dat dat gedoe met die 22 jaar een beetje ver gezocht is, maar het is wel een fraaie opzet zo geworden.
Ik kan mijn sterren niet aanpassen, laten we het er op houden dat je volgende keer een bonusje krijgt

Sorry, ik had het verkeerd begrepen. Ik dacht dat je zomaar wat leuke feiten opnoemde. Ik had niet door dat je (een van) de belangrijkste feiten uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal in chronologisch tijdsverband opnoemde. Dat komt waarschijnlijk, omdat ik het te haastig heb gelezen. Mijn excuses hiervoor. Dit maakt de column voor mij wat duidelijker en als ik mijn beoordeling kon aanpassen kreeg je nu 4 sterren.

Een leuk stuk. Als je de lijn doortrekt dan moet er dit jaar iets moois gebeuren. Laten we hopen dat je voorspelling uitkomt. Maar anders kan ik me nog een paar mooie dingen bedenken die dit jaar kunnen gebeuren. Ik denk aan de 3e ster voor Amsterdam bijvoorbeeld.

Al is dat maar mooi voor een beperkte groep. Een kampioensschap van oranje is voor ons allemaal.

Ik vind het een beetje een vreemde column: ik vind niet dat je de geboorte van Willem kunt vergelijken met '88. En, zoals het al eerder is gezegd, kun je voor elk jaar wel iets vinden. Des al niet te min is het wel mooi geschreven, 3 sterren...

9 maart 2010 om 09:42

Inderdaad vind het ook vreemd.
Het is ook wat vergezocht, gewoon leuk Wikiën naar mooie voetbalgebeurtenissen in des betreffende jaren.
Het is leuk gevonden maarja, het is wel ver gezocht.
Schrijven is ok, 3 sterren.

9 maart 2010 om 09:43

Stembiljetje ophalen.

Prima column. Beetje raar en uniek opgezet, maar toch.

Off: Sorry mensen, en met name el_dude, maar jullie hebben in deze geen gelijk. Zoals de schrijver van de column het 'eeuwentellen' geplaatst heeft is juist. Als we het herleiden naar waar de jaartelling vandaan komt, bij de Heer J. Christus, dan is volgens jullie redenering het eerste levensjaar van Christus eentje die in geen enkele eeuw valt (nouja, in de 0ste eeuw dan in jullie geval, maar die bestaat helaas niet).

9 maart 2010 om 20:06

In Godsnaam, zoekt er dan niemand iets op vooraleer andere mensen op fouten te wijzen?

El_dude heeft gewoon helemaal gelijk

Het hele misverstand bestaat eruit dat er eigenlijk geen 'jaar 0' bestaat. De tijdsrekening gaat van 1 voor Christus rechtstreeks over naar 1 na Christus.

En nog vanop Wikipedia: Een millennium is een tijdvak van duizend jaren dat begint met een kalenderjaar waarvan het jaartal eindigt op 001 en eindigt met een kalenderjaar waarvan het jaartal eindigt op 000 (b.v. 1001 t.e.m. 2000).

Nogmaals sorry Gunner2009, maar ik kan er niet goed tegen dat men iemand op een fout wijst die geen fout is, zonder zelf ook maar enig idee te hebben waarover men praat.

18 mei 2010 om 14:44

Misschien heb je gelijk, maar om zo de gedachte uit zijn column te peuren is wel miereneuken zeg... sjonge jonge, beetje kleinzielig. Dan ook nog die hele gedachte gaan verantwoorden...

Top column! Alleen dat van willem vind ik er niet echt inpassen. Goeie voetballer, maar had t dan op de boeg gegooid dat hij de architect was van het team dat voor het eerst een Europa Cup naar Nederland haalde.

Verder leuk! Eindelijk iets anders dan het gebruikelijke gezeur hier. Iemand met een originele invalshoek... top

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren