Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wijst aanbieding uit Spanje voor vertrek Sigthórsson af

Laatste update:

Kolbeinn Sigthórsson maakte vrijdagavond het winnende doelpunt tegen Tsjechië, waardoor IJsland nu aan kop gaat in EK-kwalificatiegroep A, de groep waar ook Nederland in zit. De aanvaller van Ajax profiteerde van een fout in de Tsjechische verdediging, omspeelde Petr Cech en schoof de 2-1 tegen de touwen. Met deze treffer zette hij zichzelf weer wat meer in de etalage.

/

Sigthórsson heeft nog maar een contract voor een jaar bij Ajax en het is geen geheim dat de hoofdstedelingen de IJslander willen verkopen. Mogelijk ligt zijn toekomst in Spanje: een delegatie van Real Sociedad bracht donderdag een bezoek aan Amsterdam, om een ruildeal voor te stellen. Volgens De Telegraaf had Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, hier geen trek in.

Het is onduidelijk welke speler Sociedad wilde ruilen voor Sigthórsson, maar het zou in ieder geval niet om Alfred Finnbogason gaan: de 26-jarige landgenoot van de een jaar jongere Sigthórsson maakte vorig jaar de overstap van sc Heerenveen naar Sociedad, maar heeft een teleurstellend eerste jaar in Spanje achter de rug. Toch wil Sociedad hem nog niet lozen. Ajax heeft geen interesse in een ruildeal: Overmars heeft laten weten dat hij geld wil zien voor Sigthórsson.

Denk je dat Kolbeinn Sigthórsson zou kunnen slagen in Spanje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft gelijk,, gewoon weg doen voor geld en geen andere bagger spelers aannemen.

13 juni 2015 om 10:19

Bagger als je de beslissende maakt tegen Tsjechië?
Volgens mij heft Ajax altijd bagger spitsen.
Spelers van het kaliber Depay zien we nooit in Amsterdam.

13 juni 2015 om 10:27

*kuch* Suarez *kuch*

13 juni 2015 om 10:30

Dat zegt hij toch niet? Hij zegt dat Ajax geld moet innen in plaats van een soort van spelersruil. Ajax kan zich beter richten op scouting dan een speler ruilen die ze zelf hoogst waarschijnlijk niet gescout hebben..

13 juni 2015 om 10:41

Oke, jij probeert je duidelijk van je onzinargumentatie te redden en dat lukt niet zo goed. Eerst kom je met een statement dat Siggy slecht is ten opzichte van Depay. Daarna is suarez geen eigen jeugd. Siggy toch ook niet? Waarom kan hij dan wel vergeleken worden?

13 juni 2015 om 10:43

Aanvulling. Als je het hebt over baggerspitsen ten opzichte van Depay ga ik ervan uit dat je ook Siggy bedoelt uiteraard.

13 juni 2015 om 10:48

Ben je nu serieus? Psv heeft een keer een speler opgeleid vanaf zijn 12e.. Kijk eens hoeveel toppers ajax afgeleverd heeft..zucht

13 juni 2015 om 10:58

Net wakker vanonder zijn PSV dekbed en net zijn PSV bril opgezet. Die hele discussie over al dan niet eigen jeugd hoe ver moet dat nog gaan???

13 juni 2015 om 11:41

Er zijn talloze betere spelers dan Depay geweest in Amsterdam, maar als je alleen voetbal volgt sinds het seizoen 2014/2015, dan heb je er een aantal inderdaad over het hoofd gezien... Zucht!

13 juni 2015 om 12:17

@ambassador
Geen wonder dat je groene balkje meer wit is. Jij vergelijkt Sightorsonn met Depay en komt vervolgens met eigen kweek argument, waar Suarez ook nog niet eens in de jeugd van Groningen heeft gespeeld?

De Ajax spitsen uit de jeugd blijven inderdaad uit, maar als je Sigthorsonn er bij haalt, mag je ook Suarez, Ibrahimovic en Huntelaar erbij halen. Hebben alle 3 gespeeld bij, in mijn ogen, de grootste clubs van dit moment: Barca en Real Madrid. Word je daar als ster voor een groot bedrag gehaald, dan heb je iets laten zien. Dan heb ik het niet over Afellay. en pff wat een talent had die jongen, maar aan zijn laatste jaar PSV zag ik al dat het niks meer zou worden bij een grote club.

13 juni 2015 om 13:04

Depay is ook geen eigen kweek, komt van Sparta en daarvoor bij Moordrecht.

14 juni 2015 om 15:13

Zlatan.. . kluivert... Vbasten....

14 juni 2015 om 19:05

Ik weet niet wat voor winnende goal het was misschien wel gewoon een intikkertje die wij allemaal gemaakt zouden hebben. Dat wil totaal niks zeggen of een speler bagger is of niet.

Ja dat verbaast me niets, Overmars is dol op geld. Laten we voor Sigtorsson hopen (en Ajax uiteindelijk) dat hij toch wegkomt deze zomer, want vorig jaar ging het net zo.

13 juni 2015 om 07:56

Als de ruilspeler niet interessant is heeft ruilen toch gewoon geen zin of wel? Ik snap het wel dat ze geld willen dan.
Alleen veel is hij niet waard, als je in nl bij een club als ajax al niet veel scoort.

13 juni 2015 om 08:06

Het goede is dat hij voor Ijsland wel veel scoort en ik ben er van overtuigd dat hij veel potentie heeft. Hij zou het volgens mij in Engeland bij Swansea of zo, heel erg goed doen, maar hij past gewoon niet bij Ajax (iig niet zoals er nu gespeeld wordt). Veel clubs kijken door de prestaties heen en ik denk dat hij nog behoorlijk wat kan opleveren, maar natuurlijk land niet zoveel as wanneer hij vaak gescoord had.

13 juni 2015 om 08:28

Uiteraard, het zullen niet Vela of Granero zijn die Sociedad aanbood.

13 juni 2015 om 09:15

@nmekenkamp, ik zelf heb de potentie in hem nooit echt gezien, bij AZ vond ik het al geen killer. Bij Ajax is het er ook niet echt uitgekomen. Maar goed Ajax heeft nog steeds een goede naam heeft in Europa, dus hij zal vast nog wel ergens op niveau een kans krijgen.

13 juni 2015 om 11:27

Wie scoort er tegenwoordig wel veel bij Ajax? Ligt meer aan Ajax (en de verdedigende speelwijze) dan aan de spitsen.

13 juni 2015 om 22:06

@kohaku

Het zou kunnen, maar ik heb niet het idee dat Sightorsson er bij een andere club ineens meer dat 20 maakt. Maar ik gun het hem van harte dat hij mijn ongelijk bewijst.

Goot gelijk.
Alleen ruilen als we zelf geïnteresseerd zijn. Ben wel benieuwd om welke het speler dan ging, als het niet Finnbogason is.

Vreemd dat Sigthorsson zo moeizaam speelt en scoort bij Ajax. Terwijl hij met Ijsland wel presteert en volop scoort Fdb, dat is een teken aan de wand.....

13 juni 2015 om 11:01

IJsland speelt een ander systeem. Ik denk dat Sigthorsson als pure afmaker best goed kan functioneren. In het Ajax systeem moet hij ook een bal kunnen vasthouden en de bijsluitende middenvelders bedienen. Daar heeft hij gewoon de techniek niet voor. Het is wel een harde werker. Zie hem wel slagen in een 4-4-2 ofzo.

Hij scoort 1x en gelijk ze marktwaarde omhoog..

Kijken clubs tegenwoordig wel lang genoeg naar een speler voordat ze die halen.. Ik zou ze zo een HD DVDtje van de afgelopen 4 seizoenen kunnen geven en die scout gaat met het schaamrood terug en vraagt ontslag aan..

Maarja ben Ajacied/Oranje supporter dus ik zeg, scoor er nog ff 1 a 2 tegen Oranje en verkast, neem aan dat Oranje dan helaas is uitgeschakeld maar dan zijn we ook gelijk van Hiddink af

13 juni 2015 om 07:55

Nep supporter. Na het EK zijn we waarschijnlijk sowieso van Hiddink af. Waarom zou het dan beter zijn om het EK niet te halen? Grappig dat meerdere mensen het directe vertrek van Hiddink belangrijker vinden dan dat Nederland een EK speelt. Rare manier van prioriteiten stellen

13 juni 2015 om 08:10

Als je ff doordenkt weet je dat als Hiddink nu weg gaat mr Blind aan de leiding komt en met alle respect die is niet veel beter dan Hiddink, pas na Blind kan je eindelijk weer een Coach aanstellen die voor drastische veranderingen kan zorgen zodat spelers zoals RvP, Narsingh, Bruma etc niet meer worden opgeroepen maar spelers die daadwerkelijk iets toevoegen of in vorm zijn en zodoende worden opgeroepen..

Nep supporter verdiep je eens meer dan maar te roepen dat we dan niet naar het EK gaan, een EK missen kan juist een eye-opener zijn.. Al wil ik ook dat we het EK halen maar dat terzijde

13 juni 2015 om 10:39

mischien eens aan gedacht dat het kan liggen aan de tactiek van Ajax, kolbeinn is een 4-4-2 spits geen 4-3-3 spits

13 juni 2015 om 11:32

Je kunt van elke speler een DVD maken die er voor zorgt dat een speler niet naar een andere club kan. Ook van Messi kun je zo'n DVD maken.

Weg met hem, geef Milik de spitspositie en ajax gaat er zwz op vooruit.
Verkopen wat geld erbij leggen en een goeie cv halen.

Goede zet van Overmars. Ik ga er van uit dat Sociedad door financiële moeite het geld niet zomaar kan ophoesten, maar dat is het probleem van Ajax niet. Ik denk dat Siggy tenslotte een club in de Engelse PL zal vinden.

Ruildeal met Vela, ik zeg doen!

13 juni 2015 om 08:23

Ja, dat wilde ik ook zeggen. Of anders met Inigo Martinez of Xabi Prieto. Met Inigo heb je gelijk de vervanger van Moisander in huis en dit keer met klasse. En met Xabi is de door Ajax gewenste ervaren middenvelder in huis. Ik persoonlijk vind het middenveld wel compleet nu. Ik vind alleen de defensie en aanval belangrijk om te versterken nu. En daarom was ik wel blij met de bericht op mijn ajaxshowtime app dat Heitinga waarschijnlijk terug komt en dat Urby weer zei dat Ajax altijd een optie blijft ook aankomend seizoen. Zou toch helemaal geweldig zijn als Johnny en Urby samen onze verdediging komen upgraden.

Wat een ellende maakt Sigthorson allemaal mee
En dat is allemaal voornamelijk te danken aan Frank de Boer met zijn speelstijl
met 20 man in het strafgebied van de tegenstander staan.... en niemand voorbij spelen.
Ja dan kan een spits zijn werk niet doen.
Frank is de hoofdschuldige met zijn speelstijl
Zo slecht is Sigthorsson niet.

13 juni 2015 om 08:26

Is het ook Frank zijn schuld dat hij 90% van zijn duels verliest?

13 juni 2015 om 12:14

Als je met een spits speelt die als aanspeelpunt moet fungeren en dan Kolbein er neer gaat zetten, wel ja. Het is echt geen slechte spits, echter is het een echte spits, een afmaker en geen balvaste technisch begaafde spits. Dus op dat punt is het wel degelijk aan Frank de Boer.

Verkoop die gast gewoon voor wat je er voor kunt krijgen of bij moet betalen als hij maar vertrekt.

Wat voor scouts heeft Sociedad...

13 juni 2015 om 11:33

Waarschijnlijk dezelfde als Ajax....

Z.s.m verkopen tegen elk aannemelijk bod.

Mooie eye opener hoor. Ik vind het ook onzin dat Blind het over gaat nemen meneertje. Hoop je ook dat Blind de WK kwalificatie zo snel mogelijk verprutst? Ik vind het nog steeds kansloos om te hopen dat

Jammer Finnbogason is een speler de we juist wel kunnen gebruiken, een hele dodelijke spits heeft die bij Heerenveen laten zien. Sigi is te vaak uit vorm, gewoon niet goed genoeg voor Ajax.

OP zich is dat geen slechte spits.
Hij maakt de beslissende tegen Tsjechië en bij Ajax is het een reservespeler.
Als Ajax het alleen met Milic moet doen, zal het niet lukken.
Dan heeft PSV volgend seizoen44 punten voorsprong.

13 juni 2015 om 10:40

het is geen slechte spits, het is alleen geen 4-3-3 spits.. geen goede spits voor Ajax dus.

13 juni 2015 om 11:22

Het is gewoon een goede spits voor een 4-3-3 systeem. Ik durf zelfs te zeggen dat hij de beste spits is die wij hebben. Het probleem ligt niet bij hem maar volledig bij Frankie.

Frank moet eens afstappen van de gedachte dat een spits 75% van de tijd uitzakt om mee te voetballen. Een spits moet Scoren. Zorg dat hij diep en scherp blijf staan en voorzie hem van aanvoer en Sigi wordt topscorer van de Eredivisie.

Helaas ziet Frank zijn spits liever op de middellijn balletjes kaatsen i.p.v. spelen met diepgaan. Mede hierom ben ik maar wat blij dat vd Vaart niet komt.

13 juni 2015 om 23:52

@mad tactician,

Hier kan ik me helemaal in vinden.

De Boer heeft in de afgelopen 4,5 jaar nog weinig blijk gegeven van tactisch vernuft. De meeste spelers renderen onder hem steeds minder, terwijl ze juist steeds beter zouden moeten worden (gezien hun leeftijd).

De Boer heeft wel in de eerste jaren de boel flink kunnen enthousiasmeren. Daar was ie echt wel heel goed in, met veel discipline en professionaliteit, maar dat effect lijkt helemaal uitgewerkt.

Met een Van Gaal of een Mourinho als trainer zou Sigthorsson gerust een sterke spits geworden zijn. Die weten hoe ze spelers in het systeem moeten gebruiken, hoe ze spelers goed in hun vel kunnen laten zitten en goed analyseren als het alsnog misgaat en hoe dat te verbeteren.

Desalniettemin ben ik blij met De Boer. Hij heeft ons 4x kampioen gemaakt, dat pakt niemand hem meer af. Een veel betere trainer dan De Boer die naar Ajax wil/kan, zie ik niet zo 1-2-3 rondlopen.

Het is veels te warm in Spanje voor dit kansen missend ijskonijn

Hij past niet bij Ajax maar hij is best een goeie speler, ze moeten hem wel laten gaan.

Het lijkt wel of ajax maar niet van sigthorsson verlost wilt worden, eerst weigerden ze tien miljoen van QPR en nu willen ze geen ruildeal doen, straks wilt geen club hem hebben en zit ajax nog een jaar aan sigthorsson vast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren