Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax troeft reeks aan topclubs af en weet talentvol duo langer te behouden

Laatste update:

Gabriël Misehouy en Alvaro Henry hebben vrijdag hun eerste profcontract getekend bij Ajax, zo maakt de Amsterdamse club wereldkundig. Het tweetal blijft tot tenminste medio 2024 verbonden aan de koploper uit de Eredivisie. Het is de tweede keer in een kort tijdsbestek dat de clubleiding van Ajax erin slaagt om talentvolle spelers uit de eigen opleiding voor langere tijd aan de club te binden.

De pas vijftienjarige Misehouy, van origine een middenvelder, doorliep de jeugdafdeling van Ajax en maakt momenteel deel uit van het Onder 17-elftal van de club. Zijn eerste verbintenis als profvoetballer gaat in op 1 augustus van dit jaar, zo klinkt het vanuit Amsterdam. De in februari zestien jaar geworden Henry ruilde medio 2019 de jeugdopleiding van FC Utrecht in voor die van Ajax. Het contract van de jonge en talentvolle verdediger gaat een maand eerder in, dus op 1 juli 2021. Beide spelers zetten hun handtekening onder de contracten in het bijzijn van Saïd Ouaali, hoofd opleidingen van Ajax.

Voor Misehouy bestond overigens behoorlijk wat belangstelling. Volgens De Telegraaf hengelden Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Chelsea, Manchester City en RB Leipzig naar zijn diensten. Directeur voetbalzaken is er onder meer door het doorbreken van de salarisschaal in geslaagd om Misehouy binnenboord te houden. Voor Henry was volgens Ajax Showtime belangstelling van Dortmund, Leipzig en enkele clubs uit de Serie A. Desondanks kiest hij voor een langer verblijf in Amsterdam.

Misehouy en Henry bevinden zich in goed gezelschap. Ajax maakte in de laatste week van maart namelijk bekend dat er profcontracten waren uitgedeeld aan Donny Warmerdam, Youri Baas en David Kalokoh en ook dit trio is daardoor tot tenminste 2024 aan de club verbonden. Warmerdam en Baas hebben reeds hun debuut gemaakt in het betaald voetbal namens Jong Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misehouy zou al mee trainen met Jong Ajax inmiddels, zou mij zodoende niet verbazen als die daar komend seizoen al minuten gaat maken. 2005 begon slecht met verlies van Rijkhoff maar sindsdien echt prima gedaan, vervanger die ze al paar jaar willen hebben met Boerhout binnen gehaald en leegloop voorkomen.

9 april 2021 om 20:50

Ja 2005 was niet best maar Rijkhoff is nu al met pensioen dus laten we dat loslaten

10 april 2021 om 11:50

je kunt er best vraagtekens bij zetten of het wel zo'n goed idee is om zulke jong spelers al bij Jong Ajax te laten meetrainen. Ãœnuvar en Sontje Hansen hadden daarvoor al niet genoeg inhoud en zijn daardoor in het eerste deel van het seizoen nauwelijks aan spelen toegekomen. En komen feitelijk pas de laatste weken pas weer een beetje op stoom. Zelfs Brobbey had met dat sterke lichaam al moeite om de 90 minuten bij Jong Ajax vol te maken en kan dat bij de A selectie nog steeds niet. Voor hen maakte dat niet zoveel uit omdat het jeugdvoetbal stillag, maar volgend seizoen zal dat normaliter niet meer het geval zijn. Een tweede punt is dat de gemiddelde leeftijd van Jong Ajax inmiddels zover is gedaald dat de ploeg grote moeite heeft om de volgroeide tegenstanders partij te bieden en punten te verzamelen. Dit seizoen maakt het niet uit omdat het jeugdvoetbal is stil gelegd, maar een Jong team dat lager eindigt dan de tiende plaats loopt het risico om promotie degradatiewedstrijden te moeten spelen en daarmee zijn plaatsje in de KKD op het spel te zetten. En dan schiet het beleid haar doel voorbij.

Lekker kapseltje heeft misehouy! Iemand die toevallig wat meer over Henry kan vertellen?

9 april 2021 om 21:15

In o15 vooral RCV gespeeld, vrij snel en bewegelijk. Voorbereiding bij o17 (sloeg o16 over) veelal rechtsback gespeeld. Zoals naam doet vermoeden ook Franse roots (net als Surinaamse roots) maar wel vaste waarde bij Oranje jeugdploegen. Was ook de aanvoerder van Utrecht o14 die 2 jaar geleden landskampioen werden en had toen keuze tussen PSV en Ajax (Net als Jager, die koos voor PSV) en nu dus contractspeler en hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen bij de o18. Benieuwd naar hoe hij fysiek op gaat drogen want dat zal uiteindelijke positie hoogstwaarschijnlijk gaan bepalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren